Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Συκοφαντίες

Το «ρεπορτάζ» του Κώστα Βαξεβάνη και το γκρέμισμα των συκοφαντιών κατά του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού

Δοκίμιο επάνω στις «φούσκες» της blogόσφαιρας με αφορμή την κατάρρευση των συκοφαντιών κατά του αγαπημένου Γέροντα Ιωσήφ

«Όσο πιο πολύ φουσκώνει ένα μπαλόνι,
τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνει όταν σκάει...»

 

Του Papyrus 52

Κάθε ήττα είναι πικρή. Ακόμη και η μικρότερη, ακόμη και η πιο ανώδυνη. Αναμφισβήτητα όμως, όταν βλέπεις τον εχθρικά διακείμενο να συντρίβεται ανήμπορος σ’ ένα Βατερλό, φιλοσοφικοί στοχασμοί ξεπηδούν από τη σκέψη σου… Στοχασμοί όπως: ΤΕΛΙΚΑ… ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΡΜΗ Η ΑΠΑΤΗ!

Από τον τίτλο όμως δηλώσαμε ότι αυτό είναι ένα δοκίμιο. Διότι την έρευνα για τον Γέροντα την κάναμε, αποδείξαμε ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι αμφισβητούμενης επαγγελματικής υπόστασης και σοβαρότητας και εξίσου ανυπόληπτοι κλακαδόροι τους.

Σε αυτούς λοιπόν αφιερώνουμε το δοκίμιό μας, στους οριστικά και αδιαμφισβήτητα υπόλογους οι οποίοι προέβησαν σε μεθοδευμένη απόκρυψη δεκάδων στοιχείων τa οποία και αποκαλύψαμε.

Και θα θυμίσουμε ότι στον επίλογο του άρθρου μας για τον Γέροντα είχαμε γράψει …προφητικά:

«Δείξαμε με σαφήνεια ότι ο εγωισμός, η έπαρση και η βιασύνη, είναι κακοί σύμβουλοι, και κάποιοι πλέον, ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ […] για να δικαιολογήσουν τον πληγωμένο εγωκεντρισμό τους και για να δικαιολογηθούν στους οπαδούς τους».

 

Το είχαμε γράψει αυτό επειδή γνωρίζαμε ασφαλώς πως όταν έχεις από καιρό ξεπεράσει κάθε …πρόβλημα ατομικής αξιοπρέπειας, το θράσος σου δεν έχει πλέον κανένα όριο.

Και δεν μιλάμε τυχαία για θράσος…

Σας παρακαλούμε ακολουθήστε τη σκέψη μας στην παρακάτω φανταστική περιγραφή, η οποία όμως δεν απέχει παρά ελάχιστα από την πραγματικότητα:

Δύο κλασικοί χαρακτήρες της φυλής μας (ξέρετε: …φραπέ στο καφενείο και ατάκες του στιλ «ε, ρε και να ‘μουνα εγώ πρωθυπουργός…»), έχουν δημιουργήσει ένα γραφείο το οποίο έχει ως σκοπό να λαμβάνει ανθρωπιστική βοήθεια και να τη διαμοιράζει στους αναξιοπαθούντες.

Ενώ λοιπόν έχουν πάρει στα χέρια τους αυτό το σημαντικό υλικό, αποφασίζουν να μην το παραδώσουν στον κόσμο αλλά αντιθέτως να το κρατήσουν στις αποθήκες για δικό τους όφελος!

Οι δύο τύποι γελούν πονηρά! Είναι σίγουροι ότι έκαναν γερή μπάζα…

Ξαφνικά, και ενώ μετρούσαν τα κέρδη του «γραφείου», η απάτη αποκαλύπτεται, το υλικό βρίσκεται κρυμμένο, η υπόθεση ξεσκεπάζεται, και όλοι μαθαίνουν ότι οι δύο αγύρτες όχι μόνο γνώριζαν για το υλικό, αλλά το είχαν κρύψει μεθοδικά έχοντας την ψευδαίσθηση ότι δεν θα το βρει κανένας!

Σάλος προκαλείται, και τα ρεζιλίκια τους γίνονται γνωστά στα ΜΜΕ.

Τότε λοιπόν, οι δύο σαλτιμπάγκοι, αντί να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη για την πρωτοφανή απάτη, μην έχοντας ίχνος τσίπας επάνω τους, αποφασίζουν να ακολουθήσουν την μέθοδο άμυνας που λέει: «αν σας φτύνουν εσείς θα σκέφτεστε ότι βρέχει» και αποφασίζουν να δικαιολογηθούν λέγοντας ότι:

«Σιγά ρε παιδιά… δεν λέω, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΚΡΥΨΑΜΕ για να τα εκμεταλλευτούμε, αλλά πως κάνετε έτσι… δεν ήταν και …τόσο πολλά»!!!!!!!

Σε ποια χώρα, ακόμη και του …τέταρτου κόσμου (αν υπήρχε), θα μπορούσαν κάποιοι να δηλώσουν τα παραπάνω ως φτηνή δικαιολογία;

 

Καλοί μας «φίλοι»:  όταν είσαι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΑΤΗΣ, πρέπει να προηγηθεί μία ανάκληση όλων των προηγούμενων αυθαιρεσιών σου, ένα μεγάλο «ΣΥΓΓΝΩΜΗ» για τα όσα ΑΠΕΚΡΥΨΕΣ, και αφού τα κάνεις αυτά, ΜΕΤΑ να αγωνιστείς σκληρά ώστε να αποδείξεις ότι δεν είσαι τελικά ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ολκής!

Και ας αφήσουν τις κροκοδείλιες αναφορές και «ευχαριστίες» προς την ΟΟΔΕ για τα έγγραφα που ενώ εκείνοι τα άφησαν στο σκοτάδι, ΕΜΕΙΣ τα φέραμε στο φως: να ξέρουν ότι ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΟΙ για τα όσα έγραψαν, και φυσικά δεν πρόκειται να πιστέψουμε τις ανούσιες δικαιολογίες τους ότι δεν γνώριζαν αυτά που απέκρυψαν!

Και είναι τραγικό να βλέπουμε ότι:

·        Ξαφνικά τα στοιχεία που χωρίς ντροπή ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ έγιναν: «έλα μωρέ, δεν είναι και τόσο …αξιόλογα»!

·        Ξαφνικά, στο ζήτημα της παιδεραστίας μπαίνει ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ (διότι όταν καείς απ’ τον χυλό, φυσάς και την γιαούρτι…)!!!

·        Ξαφνικά, θα μπορούσε «και αθώος να είναι ο Γέρων»!!! 

·        Ξαφνικά, η «θριαμβευτική» Σύνοδος της Κύπρου της οποίας την ανακοίνωση καλούμασταν μέχρι χτες από τους bloggers-σαλτιμπάγκους να …«απολαύσουμε», τελικά έκριναν ότι …δεν καταδικάζει αλλά «κουκουλώνει» (επικίνδυνη στροφή 180 μοιρών)!!!

·        Ξαφνικά, όταν σε σειρά δημοσιευμάτων προκαλούσαν, να μας πει ο Πατριάρχης γιατί δεν παρεμβαίνει να υποστηρίξει τον Γέροντα, όταν τους κολλάνε στο πρόσωπο την παρέμβασή του, παριστάνουν ότι την θέλανε κάπως καλύτερη!

·        Ξαφνικά, όταν τους κολλάνε στο πρόσωπο την απόφαση αθώωσης του Γέροντα, ενώ μέχρι τώρα τους αρκούσε η Σύνοδος της Κύπρου η οποία «καλά τα έλεγε», τώρα θα πρέπει να πάει η αστυνομία να ελέγξει την …Σύνοδο της Κύπρου (και διόλου ενοχλεί το γεγονός ότι παριστάνουν τους τιμητές εκείνοι που απέκρυψαν κάθε μία από τις μαρτυρίες υπέρ του Γέροντα και το γεγονός ότι είχε λήξει όλη η υπόθεση εδώ και ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ)!

·        Ξαφνικά, ξεχάσαμε πως όταν συλληφθείς σαν τους απατεώνες της παραπάνω ιστορίας, οφείλεις πρώτα να ζητήσεις συγγνώμη για την απάτη που διέπραξες, και ΜΕΤΑ θα δούμε αν μπορούμε να εξακολουθήσουμε να σε παίρνουμε στα σοβαρά εσένα και τις γιαλαντζί «καταγγελίες» σου!

·        Ξαφνικά, για όλα τα κενά και τις απίστευτες ανοησίες του «ρεπορτάζ-φούσκα», με το οποίο γέλασε κάθε πικραμένος και το οποίο τελικά ΕΣΚΑΣΕ με πάταγο, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΛΕΞΗ!

 

Μα τι να πρωτοθυμηθούμε από την συγκεκριμένη περίπτωση διαδικτυακού χουλιγκανισμού; Για να γίνει αμέσως κατανοητό το περιεχόμενο του όρου, δίνουμε ένα παράδειγμα με την παρακάτω υποθετική συνομιλία:

- Είδα ότι κατηγορείς μια Εκκλησιαστική Σύνοδο για συγκάλυψη ενός παιδεραστή.

- Βεβαίως!

- Ποιο ήταν το στοιχείο που σε οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν παιδεραστής;

- Μα η απόφαση μιας ...Εκκλησιαστικής Συνόδου!

 

Φυσικά, το γελοίο της συζήτησης προκύπτει από το γεγονός ότι μιλάμε για ένα ασόβαρο blog αποκλειστικά αντικληρικού περιεχομένου, στο οποίο:

α) αναρτώνται διαρκώς κείμενα με ισοπεδωτική άρνηση κατά του Κλήρου και

β) υποκριτικά οι δημιουργοί του, για κάθε κακό που διαπράττεται από κληρικό, υβρίζεται χυδαία και συνολικά ο Κλήρος ως θεσμός αλλά και ο Χριστιανισμός (την ίδια στιγμή βέβαια, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ σε κανενός είδους έγκλημα που διαπράχθηκε συστηματικά και οργανωμένα από δηλωμένους άθεους… Μιλάμε για ιδεολογική συνέπεια...)!

 

Άρα, εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω φαιδρά:

1) Πως είναι δυνατόν να συνδέεις με κάθε είδους παθογένεια τους κληρικούς, να μιλάς με απέχθεια και μίσος γι' αυτούς, και ταυτόχρονα να αποδέχεσαι ότι η απόφαση μιας Συνόδου τέτοιων «παλιανθρώπων» είναι ...τίμια και ειλικρινής και μάλιστα να κάνεις σημαία στο blog σου την ανακοίνωσή τους;!

2) Πως, ακόμη περισσότερο, είναι δυνατόν ανάμεσα σε δύο αποφάσεις Συνόδων Κληρικών, να επιλέγεις την μία ως ειλικρινή και να την παρουσιάζεις, ενώ ταυτόχρονα να θεωρείς την άλλη ως ανειλικρινή και να την θάβεις, και να σε βλέπουμε ενώ έχεις σαφώς απέχθεια για τον Κλήρο, να υπερασπίζεσαι μέχρι τώρα με ΠΑΘΟΣ ...κληρικούς και την απόφασή τους όταν κάνουν την «δουλειά» σου;

Γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι εδώ δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρός διάλογος. Δεν πρόκειται π.χ. για ένα σοβαρό blog το οποίο ασχολείται με την έρευνα και απλά παρουσιάζει στοιχεία. Αντιθέτως, είναι ένα blog το οποίο ψάχνει μονίμως στο διαδίκτυο για οτιδήποτε κείμενο έχει γράψει ο οποιοσδήποτε (ακόμη και «κίτρινες» φυλλάδες!), αρκεί να αναφέρεται ενάντια σε κάποιον κληρικό. Δεν περιμένει καν δημοσιεύματα που να γράφονται επί τετελεσμένων καταδικαστικών αποφάσεων. Αναμασά κείμενα την ώρα που αποτελούν απλά γνώμες, απόψεις ή εκτιμήσεις του κάθε αρθρογράφου και γεμίζουν σελίδες με αυτά. Ακόμη και σε δημοσιεύματα που αναφέρονται υποτιθέμενες καταδίκες, δεν βλέπουμε καν να αναφέρεται ημερομηνία καταδίκης, πόλη, δικαστήριο, αριθμός απόφασης κ.λπ. Τρέχα γύρευε δηλαδή

 

Κατά συνέπεια, το εν λόγω blog δεν έχει συγκεκριμένους λόγους για να πει ότι ο Πατριάρχης καλύπτει ή όχι ενόχους. Το λέει επειδή έτσι θέλει να είναι. Το λέει γιατί αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής του. Το λέει γιατί έτσι θα κρατήσει στο «μαγαζί» τους 10-20 μόνιμους πελάτες του.

Για παράδειγμα, αν σε μια παρόμοια περίπτωση, μία σύνοδος αποφάσιζε ότι κάποιος μοναχός είναι αθώος αλλά ο Πατριάρχης έλεγε ότι δεν είναι αθώος αλλά είναι ένοχος, αυτομάτως, ο ήρωας της ημέρας για το εν λόγω blog θα ήταν ο ...Πατριάρχης τον οποίο τώρα βρίζουν!

Άλλωστε, όπως είπαμε, αν κανείς ψάξει παλαιότερα δημοσιεύματα των εν λόγω σαλτιμπάγκων, στο διάστημα που αναμασούσαν το δημοσίευμα του γνωστού «δημοσιογράφου», προκαλούσαν λέγοντας: «Γιατί ο Πατριάρχης δεν ασχολήθηκε με το θέμα;»! Δηλαδή, στο διάστημα που δεν φαντάζονταν ότι θα γινόταν έρευνα και θα αποκαλύπταμε την απάτη τους, έχοντας το κεφάλι τους ήσυχο ότι κανείς δεν θα τους ανακαλύψει, προκαλούσαν ζητώντας την παρέμβαση του Πατριάρχη. Τώρα όμως που την είδαν μπροστά τους με έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία και έχοντας πια γελοιοποιηθεί, αρχίζουν να κατηγορούν και τον Πατριάρχη, από τον οποίο όμως περίμεναν δήθεν απάντηση!

Νομίζουμε γίνεται κατανοητό για τι είδους πρωτόγονες καταστάσεις μιλάμε…

 

Αυτή είναι δυστυχώς η κατάντια μιας μερίδας του διαδικτύου όπου ο κάθε άνθρωπος με εμφανές πρόβλημα, αντί να αναζητά την βοήθεια κάποιου ειδικού, ξεσπά την προβληματική του προσωπικότητα στο διαδίκτυο, σε έναν σοβαρό φορέα ιδεών που όμως παραμένει ανυπεράσπιστος σε κάθε είδους βία και χουλιγκανισμό.

Είναι προφανές ότι απαντήσεις εμείς δώσαμε και μάλιστα όχι μόνο πειστικές αλλά και αποκαλυπτικές για την ποιότητα κάποιων «δημοσιογράφων» και των χειροκροτητών τους. Σίγουρα εύχονται να είχαν χειριστεί καλύτερα την όλη απάτη τους, αλλά δυστυχώς, είναι πλέον αργά…

Και όσο για τις …ΓΕΝΝΑΙΕΣ δημοσιεύσεις εγγράφων που κάνουν ΤΩΡΑ (τα οποία μέχρι τώρα απέκρυβαν), δηλ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΜΕ, και όσο για τις …ΓΕΝΝΑΙΕΣ αναφορές τους στην ΟΟΔΕ μετά την γελοιοποίηση που υπέστησαν, ας τις αφήσουν καλύτερα διότι καλό θα ήταν μόνοι τους να βάλουν έναν πάτο αξιοπρέπειας στο πηγάδι της απαξίωσης στο οποίο έχουν πέσει…

 

Θυμόμαστε επίσης ότι:

1. Για τους απατεώνες και τους χειροκροτητές τους ούτε ΟΙ ΓΡΑΦΟΛΟΓΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ όσο διαρκούσε η απάτη τους (οι οπαδοί τους δεν τους ρώτησαν ποτέ τέτοια δύσκολα πράγματα),

2. Ούτε φυσικά είχαν «σκεφτεί» …ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ… την πιθανότητα να υπάρχουν πάθη από την πλευρά του κληρικού που ξέθαψε ξαφνικά την υπόθεση!

3. Ούτε ο Εισαγγελέας είχε μέχρι τώρα σημασία, και φυσικά δεν αναρωτήθηκε κανείς αν επιθυμούσε η πλευρά του «θύματος» να το καταγγείλει ή να δώσει συνέχεια!

4. Αλλά και τα πρακτικά, μέχρι τώρα δεν είχαν σημασία, αλλά αρκούσε μόνο η ανακοίνωση της Συνόδου που τους βόλευε! Ξαφνικά όμως δεν θέλουν μόνο το απόσπασμα των πρακτικών που δηλώνει την ουσία της αθώωσης, αλλά θέλουν να κάνουν μόνοι τους τη …δίκη, και έτσι ζητάνε όλα τα πρακτικά της συνεδρίασης! Σε λίγο θα ζητήσουν και ηχητικό ντοκουμέντο από την Σύνοδο!

 

Μα πόσο τελικά είναι αυτό ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ, και τώρα που ήρθε η ώρα της άτακτης υποχώρησης δεν κρατούν ούτε ένα φυλλαράκι συκής;

ΤΩΡΑ που, μετά την δημόσια διαπόμπευση, οι 10-20 οπαδοί εμφανίστηκαν να στηρίξουν το αποκούμπι της άνοιας τους: αντί να απαιτήσουν ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους αγύρτες και εξηγήσεις για τα χαμένα έγγραφα και αδυνατώντας φυσικά να δικαιολογήσουν τις παιδιάστικες ανακολουθίες του ρεπορτάζ του «δημοσιογράφου», θυμήθηκαν ότι η απόφαση της Κύπρου δεν επαρκεί πλέον για τον Γέροντα και τελικά το βάρος φεύγει από την υποτιθέμενη «παιδεραστία» που μέχρι τώρα ήταν η σημαία τους, και αρκούνται οι δυστυχείς, ως κακέκτυπα ηθικισμού, σε ένα: «κοιτάξτε ποια είναι η Εκκλησία, υπάρχουν κληρικοί που υπονομεύουν άλλους»!!!

 

Δεν θα κρύψουμε ασφαλώς, το γεγονός ότι διαβάζουμε με ένα μειδίαμα όλη αυτή την πανικόβλητη παιδική χαρά…

Βεβαίως, δεν σημειώνουμε σε ποιο blog αναφερόμαστε, διότι στηρίζουμε το έργο του …www.saferinternet.gr, του «Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου» το οποίο προσπαθεί να «αφυπνίσει όλους τους Έλληνες και να τους ενημερώσει για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονει το διαδίκτυο».

Δεν θα μπορούσαμε κατά συνέπεια να παραπέμψουμε σε ένα blog με περιεχόμενο τουλάχιστον τραγικό, ούτε ακόμη περισσότερο να παραπέμψουμε σε ένα blog που απευθύνεται σε μη σκεπτόμενους ανθρώπους...

Κλείνοντας, ως …«λεπτομέρεια» αναφέρουμε ξανά και ξανά, ότι κάθε προσπάθεια ψελλίσματος δευτερολογίας μετά από μια τέτοια ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΠΑΤΗ απόκρυψης στοιχείων, θα έπρεπε να γίνει αφού προηγηθεί μια οδυνηρή ΣΥΓΓΝΩΜΗ τους, διότι η αντιμετώπιση του κοινού απατεώνα είναι και θα είναι πάντα η ίδια:

Όταν έχεις διαπράξει όχι ένα απλό πταίσμα, αλλά ένα τέτοιο ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ και απόκρυψης της αλήθειας, δεν μπορείς ΠΟΤΕ να ισχυριστείς πειστικά ότι ήταν η πρώτη σου φορά, ούτε φυσικά ότι θα είναι και η τελευταία...

Δημιουργία αρχείου: 16-12-2009.

Τελευταία ενημέρωση: 16-12-2009.

ΕΠΑΝΩ