Κεντρική σελίδα Αθεϊσμός Επιλογές

Ευρετήριο Λέξεων

Λεξικό εννοιών του Αθεϊσμού και του Διαφωτισμού
 

Τι εννοεί ένας Διαφωτιστής ή ένας Άθεος όταν λέει ότι έχει:

Δικαίωμα - Δικαιώματα:

Σύντομος ορισμός: Η παράκαμψη των υποχρεώσεων κάποιου στο κοινωνικό σύνολο, στον πλησίον του και στον Θεό.

 

Εννοούν: Ότι έχουν δικαίωμα να συκοφαντούν, να βλασφημούν, να ασχημονούν σε κοινή θέα, να παραπλανούν χωρίς αντίλογο, να αποπλανούν, και να ζουν χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους προς τρίτους.

 

Υπονοούν: Ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σταθεί εμπόδιο σε αυτό που θεωρούν συμφέρον τους, και στο να ενεργούν όπως τους αρέσει, έστω και αν αυτή η ενέργεια σημαίνει ότι θα αδικήσουν ή θα ΠΑΤΗΣΟΥΝ έναν συνάνθρωπό τους, ή ότι θα δολοφονήσουν ένα αγέννητο μωράκι με το "δικαίωμα" της έκτρωσης.

 

Αποκρύπτουν: Ότι τα δικαιώματά τους, σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των άλλων. Και ότι η υποταγή του προσωπικού συμφέροντος στο συμφέρον του άλλου και του κοινωνικού συνόλου, είναι το ζητούμενο για μια Θεοσεβή κοινωνία αγάπης.

 

Φανερώνουν:

1. Τον εγωκεντρισμό τους.

2. Την έλλειψη αυτοθυσιαστικής αγάπης για τον άλλον ή τους άλλους.

3. Την αντικοινωνική τους συμπεριφορά.

 

Πραγματική σημασία της λέξης: "Άσε με να κάνω αυτό που με συμφέρει και γουστάρω χωρίς αντίλογο, και δεν δίνω δεκάρα για τις δικές σου ανάγκες και δικαιώματα".

 

Σκοπός της λέξης:

1. Να καλύψει το (συχνά άνομο) συμφέρον, και την παράκαμψη των δικαιωμάτων των άλλων, πίσω από μεγαλοστομίες και προφάσεις δικαιωμάτων, και να διαιωνίσει τους νόμους της ζούγκλας (ο θάνατός σου η ζωή μου).

2. Να δικαιολογήσει την εξαπάτηση που επιχειρείται συχνά από Αθεϊστές και Διαφωτιστές, με διαστροφή γεγονότων και ανιστόρητα στοιχεία, πίσω από το "δικαίωμα" να λένε χωρίς αντίλογο ό,τι παραμύθι θέλουν.

 

Γ. Κ.

ΟΟΔΕ

Δημιουργία αρχείου: 6-10-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 6-10-2005.

ΕΠΑΝΩ