Κεντρική σελίδα Αθεϊσμός Επιλογές

Ευρετήριο Λέξεων

Λεξικό εννοιών του Αθεϊσμού και του Διαφωτισμού
 

Τι εννοεί ένας Διαφωτιστής ή ένας Άθεος όταν λέει ότι ο κόσμος χρειάζεται:

 Πληροφόρηση:

Σύντομος ορισμός: Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ και συχνά ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ παρουσίαση των γεγονότων από Δυτικά Κέντρα αποφάσεων, που ελέγχουν τα ΜΜΕ, ώστε να προωθούν τις αθεϊστικές ιδέες του Γαλλικού Διαφωτισμού ως τις μόνες αποδεκτές θέσεις.

 

Εννοούν: Ότι ο κόσμος στην πλειοψηφία του είναι απληροφόρητος για τις σωστές απόψεις, που φυσικά πρέπει να είναι κατ' ανάγκην οι δικές τους, μιας μικρής αθεϊστικής μειοψηφίας, που παρουσιάζεται ως "ελίτ" στην ανθρωπότητα.

 

Υπονοούν:

1. Ότι ο κόσμος πρέπει να δέχεται κατ' ανάγκην τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ιδέες και θέσεις.

2. Ότι κάθε τι διαφορετικό από τις δικές τους ιδέες, δεν αποτελεί πληροφόρηση, και δεν είναι άξιο λόγου να το μάθει κανείς.

3. Ότι ο κόσμος στην πλειονότητά του αποτελείται από ανόητους και αγράμματους αφελείς, που πιστεύουν στον Θεό.

4. Ότι αυτοί είναι οι "έξυπνοι", οι "μορφωμένοι" και οι "ψαγμένοι".

 

Αποκρύπτουν:

1. Όλα εκείνα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν την ανοησία της αθεϊστικής τους τοποθέτησης.

2. Όλα εκείνα τα ντοκουμέντα που εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βιώσει εξ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, για την ύπαρξη του Θεού και τη σχέση Του με την ανθρωπότητα.

3. Το ότι οι ίδιοι είναι εντελώς απληροφόρητοι για το βάθος και την ουσία της πίστης στον Θεό, γι' αυτό σε κάθε τους συζήτηση αλλοιώνουν αυτά που πιστεύουν οι άλλοι.

4. Τον φανατισμό τους, όταν ζητούν από τους άλλους να είναι πληροφορημένοι, ενώ οι ίδιοι θεωρούν ανάξια λόγου την πληροφόρηση για τις αντίθετες θέσεις και απόψεις.

5. Ότι στην πλειονότητά τους, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από περιοδικά και βιβλία, ως εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση, ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ την "πληροφόρηση" του κόσμου, και την κατευθύνουν κατά τα συμφέροντα τής Διαφωτιστικής Νέας Τάξης.

6. Ότι για την παραπληροφόρηση του κόσμου, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ οι ίδιες οι Δυτικές Διαφωτιστικές κυβερνήσεις, που αλλοιώνουν την πληροφόρηση του κόσμου, ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορούν για τη σωστή και απροκατάληπτη πληροφόρησή του, και για το χάλι της παιδείας.

7. Ότι οι ίδιες οι Δυτικές κυβερνήσεις, ρίχνουν τον κόσμο στον καταναλωτισμό και τις απολαύσεις ως όπιο του λαού, (άρτον και θεάματα), κρατώντας τον μακριά από τα ντοκουμέντα εκείνα που τον οδηγούν στην αλήθεια της πίστης στον Θεό.

 

Φανερώνουν:

1. Πόσο μονόπλευροι είναι.

2. Πόσο φανατικοί είναι.

3. Πόσο ισχυρογνώμονες είναι.

4. Πόσο υπερήφανοι είναι.

 

Πραγματική σημασία της λέξης: Η πληροφόρηση είναι η δυνατότητα που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος, να ανατρέχει ΣΕ ΟΛΕΣ τις πλευρές και τις πηγές, και όχι μονόπλευρα μόνο στις θέσεις και στις απόψεις μίας μόνο πηγής. Είναι μια ΒΑΘΙΑ έρευνα κάθε υπάρχουσας παραμέτρου, για το θέμα που ερευνάται.

 

Σκοπός της λέξης:

1. Να δικαιολογήσουν οι Αθεο-διαφωτιστές το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν στον Θεό και αυτοί όχι.

2. Να υπονομεύσουν τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις πεποιθήσεις του περισσοτέρου κόσμου.

3. Να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως τους μόνους γνώστες και ψαγμένους.

4. Να παρουσιάσουν τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ απόψεις, ως τις μόνες που οφείλει ο κόσμος να πληροφορείται και να αποδέχεται.

 

Γ. Κ.

ΟΟΔΕ

Δημιουργία αρχείου: 31-10-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 31-10-2005.

ΕΠΑΝΩ