Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Βιβλία, Μελέτες και Μυστήρια

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Θεία Κοινωνία: Σύμβολα, εμβλήματα, ή πραγματικό Σώμα και Αίμα Χριστού;

Γεωργίου Τσιμπιρίδη

Το Χριστιανικό Θυσιαστήριο τρανή απόδειξις τής εν Καινή Διαθήκη Ειδικής Ιεροσύνης

Κριτική Ανάλυσις Κωδίκων και Χειρογράφων τής σημαντικότατης μετοχής "κλώμενον" (Α΄ Κορ. ια: 24). Αναίρεσις Προτεσταντικών κακοδοξιών

 

4. Με ποιον  τρόπο η Σκοπιά κλείνει τη Βασιλεία τού Θεού έμπροσθεν τού "Πολλού Όχλου" (Ματθ. 23/κγ: 14)

 

Το μεν ένα στόμα διδάσκει «Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον, και εγώ αναστήσω αυτόν εν τη εσχάτη ημέρα», δηλαδή το αποτέλεσμα, τα οφέλη, που απορρέουν εκ τής μετοχής εις την βρώσιν και πόσιν τού σώματος και αίματος είναι η ανάσταση και η αιώνια ζωή, το δε άλλο στόμα ψευδο-διδάσκει, ότι η αιώνια ζωή δεν εξαρτάται εκ τής μετοχής εις ‘τα εμβλήματα τής αναμνήσεως’. («Η συμμετοχή στα εμβλήματα τής Ανάμνησης δεν δίνει αιώνια ζωή», Σκοπιά 01.03.1986, σελ.26), απλώς την ΗΔΗ αποκτηθείσα αιώνια ζωή, λόγω τής άνω κλίσεώς των, οι μετέχοντες την ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ, την ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ, την ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ δια τής μετοχής και λήψεως τών ‘εμβλημάτων’ τής Αναμνήσεως!!!

«Κάθε χρόνο, καθώς συμμετέχουν στα εμβλήματα τής Ανάμνησης, δίνοντας έτσι μαρτυρία για την ουράνια ελπίδα τους, ανανεώνεται και βαθαίνει η εκτίμησή τους για το γεγονός ότι ανήκουν σε αυτή τη «νέα διαθήκη», μεσίτης τής οποίας είναι ο Χριστός». (Ενωμένοι στη λατρεία τού μόνου αληθινού Θεού, έκδ.1983, σελ.115, παρ.13, η υπογράμμιση δική μας).

Το μεν ένα στόμα διδάσκει ‘Ο τρώγων’ δηλαδή Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, Ο ΟΠΟΙΩΣΔΗΠΟΤΕ (εννοείται προετοιμασμένος κατάλληλα υπό τού πνευματικού του) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ή να κάνει ο Χριστός διακρίσεις, το δε έτερον στόμα τού κατ’ εξοχήν ψευδοδιδασκάλου τής γενεάς μας (Σκοπιά 01.06.1973, σελ. 342) διδάσκει ότι μία πολυάριθμη ομάδα ανθρώπων, γνωστή ως ‘πολύς όχλος’ ‘η ‘άλλα πρόβατα’ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ και γι’ αυτό ΔΕΝ δικαιούται να λαμβάνει εκ τού σώματος και αίματος τού Χριστού!!!

«Ωστόσο, τα «άλλα πρόβατα» δεν περιλαμβάνονται στη «νέα διαθήκη» που έχει γίνει με τον πνευματικό Ισραήλ, ούτε περιλαμβάνονται στη «διαθήκη . . . για μια βασιλεία», την οποία έκανε ο Ιησούς με αυτούς που εκλέγονται για να συμμετέχουν μαζί του σε ουράνια ζωή, και επομένως, όπως είναι κατάλληλο, δεν συμμετέχουν στα εμβλήματα της Ανάμνησης» (Ενωμένοι στη λατρεία τού μόνου αληθινού Θεού, έκδ.1983, σελ.115, παρ.14, η υπογράμμιση δική μας).

Η Σκοπιά δηλαδή, με το να μην συμπεριλαμβάνει τα ‘άλλα πρόβατα’ εις την Καινή Διαθήκη, και να τα αποτρέπει από το να μετέχουν εις το σώμα και αίμα τού Χριστού, που είναι βασική προϋπόθεση για την ανάσταση και την αιώνια ζωή, τί κατ’ ουσίαν πράττει; Κλείνει την βασιλεία τών ουρανών έμπροσθεν τού πολλού όχλου!

Ποιοι άλλοι εις την εποχή τού Χριστού έκαναν κάτι παρόμοιο;

Ας διαβάσουμε ένα από τα πολλά ‘Ουαί’ που απηύθυνε ο Θεάνθρωπος εναντίον τών μονίμως αντιφρονούντων εις Αυτόν: «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλεία τών ουρανών έμπροσθεν τών ανθρώπων· υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τούς εισερχομένους αφίετε εισελθείν» (ΜΑΤΘ. ΚΓ:14).

 


Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο


Δημιουργία αρχείου: 20-3-2018.

Τελευταία μορφοποίηση: 26-3-2018.

ΕΠΑΝΩ