Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

Α΄ Μέρος: Προκαταρκτική κοσμοθεώρηση

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο.

Εισαγωγή - Η πραγματικότητα του φαινομένου


Το βασικό θέμα του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας, όπως έχετε ήδη καταλάβει, είναι τα UFO [1] και τα ξένα όντα. Πρόκειται για μια μεγάλη έρευνα - μελέτη του σύγχρονου φαινομένου των ιπτάμενων επισκεπτών μας. Θα ερευνήσουμε λοιπόν μαζί με μεγάλη πρoσοχή το θέμα αυτό και θα διεισδύσουμε σε πτυχές και ερμηνείες του που ελάχιστα έχουν παρουσιαστεί. Έτσι, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο των ημερών μας, ποια δηλαδή είναι η φύση τους και ο σκοπός τους.

Πώς όμως είμαστε τόσο σίγουροι ότι το φαινόμενο των UFO είναι πραγματικό; Πολύ απλό. Είναι απίθανο τόσα εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν δει αυτά τα σκάφη ή ακόμα και τους ίδιους τους επιβάτες τους, να είναι όλοι απατεώνες, ψυχοπαθείς ή παραπλανημένοι. Ανάμεσα στους μάρτυρες συγκαταλέγονται πολλοί πιλότοι, γιατροί, επιστήμονες και γενικά άτομα με κύρος και επιφανή θέση. Υπάρχουν περιστατικά με δεκάδες και εκατοντάδες μάρτυρες. Περιστατικά που μάρτυρες άγνωστοι μεταξύ τους, περιέγραψαν με ακρίβεια το ίδιο φαινόμενο και είχαν τις ίδιες ισχυρές εμπειρίες, που συνοδεύονταν από ένα πλήθος άλλων παράξενων φαινομένων.

Επίσης, εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον από τη δεκαετία του '50 που το μυστήριο των UFO ήταν άγνωστο για τους περισσότερους, πολλοί μάρτυρες από διάφορα μήκη και πλάτη της Γης, έχουν περιγράψει παράξενα αντικείμενα στον ουρανό και επιβάτες που παρουσιάζουν εκπληκτικές ομοιότητες μεταξύ τους. Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τις ορατές ενδείξεις της παρουσίας τους (φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα, ίχνη κυκλικά και καψίματα στο έδαφος κτλ.).

Από τον κυκεώνα των χιλιάδων μαρτυριών UFO ανά τον κόσμο, μόνο το 5% περίπου λέγεται ότι παραμένει ανεξήγητο. Όλες οι υπόλοιπες μαρτυρίες έχουν φυσική εξήγηση (ίσως όμως και κάποιες απ' αυτές, να αφορούν ένα παράδοξο φαινόμενο). Αυτό το 5% όμως αντιστοιχεί σε χιλιάδες μάρτυρες. Αν μόνο ένας από αυτούς έχει δίκιο και αν μία τουλάχιστον από τις πολυάριθμες αυτές ενδείξεις είναι αληθινή - πράγμα που σημαίνει ότι μετατρέπεται σε απόδειξη, τότε βρισκομαστε σε μία πραγματικότητα τεράστιας σημασίας.

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που το τεράστιο αυτό συσσωρευμένο υλικό από αναφορές και ενδείξεις είναι ψεύτικο, δημιουργούνται ακόμα περισσότερα ερωτηματικά: Τι έχει πιάσει την ανθρωπότητα; Ένας κολλητικός, μαζικός ιός από ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις, απατεωνιές ή λανθασμένες εκτιμήσεις στον ουρανό; Είτε ισχύει η μία περίπτωση, είτε η άλλη, το μυστήριο παραμένει, γιατί μιλάμε για έναν τεράστιο αριθμό από ανερμήνευτες μαρτυρίες. Το 1954 για παράδειγμα, υπήρχαν σχεδόν καθημερινές παρόμοιες αναφορές για UFO στη Γαλλία και στην Αμερική. Είναι δυνατόν κάποιος που θεωρεί το θέμα «παραμύθι» να μην προβληματιστεί πλέον από αυτή τη διαπίστωση;

Το βιβλίο αυτό λοιπόν έχει γραφτεί με την πεποίθηση ότι το φαινόμενο που εξετάζουμε είναι πραγματικό. Και θα το εξετάσουμε ολόπλευρα, προσπαθώντας ν' ανακαλύψουμε κάποιες άγνωστες προεκτάσεις του μυστηρίου. Προσπαθήστε να διαβάσετε το βιβλίο σα να καταπιάνεστε για πρώτη φορά με το θέμα των UFO και των εξωγήινων, χωρίς να έχετε μέσα σας μία σίγουρη απάντηση. Άλλωστε, όποιος έχει προκαθορισμένη την απάντηση δεν κάνει έρευνα. Έχουμε συγγράψει το βιβλίο αυτό - προσδοκώντας να είναι ευκολοδιάβαστο - σε απλή γλώσσα, χωρίς πολλές - πολλές βαρύγδουπες και δυσκολοχώνευτες ή επιστημονικοφανείς λέξεις και εκφράσεις, αφού μπορούν άνετα ν' αντικατασταθούν με την απλή και σωστή έκφραση.

Μελετώντας εδώ και χρόνια την αρχαία ιερά Παράδοση της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας μας που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως: Υπάρχουν διάσπαρτα αρκετά συμβάντα και περιστατικά, που ένας σύγχρονος ερευνητής, αν δεν ήξερε ότι προέρχονται από τη θρησκευτική παράδοση, θα τα ονόμαζε «UFOλογικά» περιστατικά. Με βασικό άξονα έρευνας λοιπόν κάποιες συγκεκριμένες διδασκαλίες των Πατέρων της Εκκλησίας που γνώριζαν βαθιά αυτά τα θέματα, και που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό (ούτε καν στους «UFOλόγους - ερευνητές»), θα προχωρήσουμε στο θέμα μας «κολυμπώντας σε βαθιά νερά».


 

[1] U.F.Ο.=Unidentified Flying Objects, δηλαδή Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα αντικείμενα -ΑΤΙΑ στην ελληνική γλώσσα.

 

Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 11-4-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 21-4-2005.

Πάνω