Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

B΄ Μέρος: Η συσχέτιση του φαινομένου των UFO με τη δράση των σκοτεινών πνευματικών δυνάμεων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο.

O "άρχων της εξουσίας του αέρος"


Β. Παραφυσικά... καιρικά φαινόμενα 

Οι παραδόσεις της μαγευτικής Ιρλανδίας συνεχίζουν να μας προσφέρουν υλικό σχετικά με τη δράση των εναέριων πνευμάτων. Απ’ όλα τα στοιχειά που τριγυρνούσαν στις ερημιές της Ιρλανδίας, τα δαιμόνια του ανέμου ήταν τα πιο τρομακτικά. Ζούσαν μέσα στα σύννεφα, την ομίχλη και τα βράχια, κι έτρεφαν μεγάλο μίσος για την ανθρώπινη ράτσα [1].

Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη, οι λαϊκές μας παραδόσεις συμπίπτουν με παραδόσεις άλλων λαών, αλλά και με τις θρησκευτικές δοξασίες μας περί εναέριων πνευμάτων.

Σε περιοχές όπως το Αγρίνιο, οι μάνες απέτρεπαν τα παιδιά να μπαίνουν σε ανεμοστρόβιλους, πιστεύοντας ότι μέσα βρίσκεται ο «Κουτσογιάννης», ο αφέντης των δαιμονίων [2]. Σε άλλες επίσης περιοχές πίστευαν ότι μέσα σε ανεμοστρόβιλους κυκλοφορούν... δαιμόνια, νεράιδες και ξωτικά.

Σε ένα από τα πολλά Γεροντικά του Αγ. Όρους, εξιστορείται το ακόλουθο περιστατικό: Από κάποια ομάδα μοναχών που είχαν πάει για ψάρεμα ανοιχτά στη θάλασσα, με τη βάρκα τους, ένας μοναχός εξαφανίστηκε, αφού πέρασε και τον «μάζεψε» ένας ανεμοστρόβιλος! Ο συγκεκριμένος μοναχός είχε μία παλιότερη εμπειρία με τον Δαίμονα (εξαιτίας μιας σοβαρής αμετανόητης ανυπακοής του), που του είχε υποσχεθεί: «Θα ξανάρθω να σε πάρω για πάντα» [3].

          Ο ανεμοστρόβιλος, σαν ένα φαινόμενο του αέρα, εμπίπτει κι αυτός στη «δικαιοδοσία» του άρχοντος του αέρος. Υπάρχουν όμως και περιστατικά στα οποία UFΟ εμφανίζονται  ή εξαφανίζονται μέσα σε ανεμοστρόβιλους, ενώ και η κίνησή τους να περιστρέφονται πολλές φορές με ταχύτητα, σα στροβιλοι ή σα σβούρες, είναι πανομοιότυπη.

Ο Λατίνος συγγραφέας Τερτυλλιανος (2ος – 3ος αι. μ.Χ.) έγραφε: «Κατοικούν στον αιθέρα, τα αστέρια είναι γείτονές τους και οι δουλειές τους γίνονται στα σύννεφα» [4]. Ο αμφιλεγόμενος προφήτης Γιάκομπ Λορμπέρ (19ος αι.) υποστήριζε κι αυτός ότι τα εναέρια κακόβουλα πνεύματα καθορίζουν το σχήμα πολλών παράδοξων συννέφων [5]. Μπορούν να προσδώσουν σ' αυτά εύκολα τη μορφή ενός δίσκου, αλλά υπάρχουν και εμφανίσεις UFΟ που σχηματίζονται - υλοποιούνται μέσα από σύννεφα, με εντελώς παράδοξο τρόπο.

Τα «διαόλια», όπως τα λένε οι χωρικοί, σε πολλές παραδόσεις κυβερνούν τα φυσικά φαινόμενα. Σε παράδοση της Τήνου, τα δαιμόνια πάνε στα «πουμουλα» και φαίνονται σαν άστρα στον ουρανό [6].

Πιο κάτω θα συναντήσουμε και περιπτώσεις που τα UFΟ έχουν προκαλέσει κάποιες καταστροφές μέσω των «φυσικών φαινομένων». Τέλος, στο Ζαγόρι της Ηπείρου, υπάρχει η παράδοση ότι γύρω γύρω από τη Γη υπάρχουν τα δαιμόνια, που «ξαποσταίνουν» τη μέρα των Χριστουγέννων [7].


 

[1] Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέητς,  Παραμύθια και παραδόσεις της Ιρλανδίας, εκδόσεις Εστία, σελ. 218.

[2] Νικ. Πολίτη, Παραδόσεις, Τομ. Α΄, εκδόσεις Γράμματα, σελ. 110.

[3] Αγιορείτου μοναχού Ανδρέου-Χαραλάμπους Θεοφιλόπουλου, Γεροντικό του Αγίου Όρους, Τομ. Α’ σελ. 67. Στα περισσότερα περιστατικά από το Άγ. Όρος δεν έχουμε στοιχεία για το πότε ακριβώς συνέβησαν.

[4] Carl Sagan, Στοιχειωμένος κόσμος, εκδ. Έσοπτρον, σελ. 135.

[5] Γιάκομπ Λορμπερ, Μυστικά της Φύσης, εκδ. Πύρινος κόσμος, σελ.116.

[6] Νικ. Πολίτη, Παραδόσεις, Τομ. Α', εκδόσεις Γράμματα, σελ. 11.

[7] Στο ίδιο, σελ.104.

 

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 12-4-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 21-4-2005.

Πάνω