Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

B΄ Μέρος: Η συσχέτιση του φαινομένου των UFO με τη δράση των σκοτεινών πνευματικών δυνάμεων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο.

O "άρχων της εξουσίας του αέρος"


Δ. Η επιρροή του στη όραση - εισαγωγή στα μαγικά φαινόμενα της φαντασίας 

Οι αφύσικες θεάσεις UFO δεν προκαλούν αίσθηση πια στους ερευνητές. Είναι κάτι συνηθισμένο. Σε ανάλογες λοιπόν ιδιόρρυθμες μαρτυρίες συναντούμε το εξής παράλογο γεγονός: ορισμένα άτομα της ίδιας παρέας ή μιας οικογένειας παρατηρούν ένα ΑΤΙΑ στον ουρανό π.χ, καθώς ταξιδεύουν, ενώ τα υπόλοιπα άτομα δεν βλέπουν τίποτα!

Στις 8/10/72 στο Όλνταμ της Αγγλίας, ο νυχτοφύλακας Τζών Μπέρν είδε, κατά τη διάρκεια της δουλειάς του, ένα τεράστιο UFO πάνω από το κεφάλι του. Λίγα μέτρα πιο εκεί,  άλλος φύλακας δεν είδε τίποτα απoλύτως [1]. Το ίδιο συμβαίνει όμως και με τα ραντάρ: Τον Ιανουάριο του 1987 ένα ιαπωνικό αεροσκάφος συνάντησε πάνω από την Αλάσκα ένα αντικείμενο σε σχήμα πούρου, που ακολουθούσε επί 30' σαν «σκιά» κάθε κίνηση του πιλότου. Ο πύργος ελέγχου τον πληροφόρησε ότι κανένα άλλο αεροσκάφος δεν πετούσε κοντά του. Δύο άλλοι σταθμοί ραντάρ όμως είχαν εντοπίσει στις οθόνες τους το UFO [2].

            Πανόμοιοτυπα, κάποιες εμφανίσεις UFO σε πολυσύχναστους αυτοκινητοδρόμους και Εθνικές οδούς, δηλώνονται από έναν μόνο οδηγό, που είναι και ανένδοτος για την κατάθεσή του! Με τον ίδιο τρόπο έχουν αναφερθεί μάλιστα και περιστατικά απαγωγών! Γιατί όμως οι άλλοι άνθρωποι έχουν «μαύρα μεσάνυχτα»;          

Ένα περιστατικό από το βίο του Άγ. Βενεδίκτου (480 - 542 μ.Χ.) ταιριάζει πολύ στις περιπτώσεις αυτές: Κάποτε μερικοί μοναχοί - μαθητές του Άγ. Βενεδίκτου σκάβοντας βρήκαν ένα χάλκινο είδωλο, που το πέταξαν σε μία άκρη στο μαγειρείο τους. Τότε είδαν να βγαίνει απ' αυτό φωτιά τόσο μεγάλη, που νόμιζαν ότι θα καιγόταν όλο το μαγειρείο. Άρχισαν λοιπόν οι αδελφοί, με μεγάλο θόρυβο, να κουβαλούν και να ρίχνουν νερό για να σβήσουν τη φανταστική πυρκαγιά.

Όταν άκουσε ο Άγ. Βενέδικτος το θόρυβο και πληροφορήθηκε την αιτία, πήγε στο μαγειρείο και είπε στους μοναχούς ότι δεν έβλεπε καμία φωτιά (γιατί δεν υπήρχε στην πραγματικότητα ήταν φαντασία). Και αφού έσκυψε αμέσως το κεφάλι, κατά τη συνήθειά του πρoσευχήθηκε στο Θεό ν' απόδιώξει τη φαντασία εκείνη απ’ τα μάτια τους. Και όταν τέλειωσε τη δέησή του, απόκατέστησε στο φυσικό την όραση των αδερφών και έπαψαν να βλέπουν το μαγειρείο να καίγεται [3].

Η Σκοτεινή Διάνοια λοιπόν που υπνωτίζει, αλλοιώνει, διαστρεβλώνει κάθε φυσική λειτουργία επέδρασε στο αισθητήριο της όρασης και προκάλεσε φωτεινές εικόνες. Την ιδιότητα της Διανοίας αυτής θα την πραγματευτoύμε προσεκτικά στην επόμενη ενότητα (τα έργα της παραμορφωτικής φαντασίας).

Για την πλάνη και τη σύγχυση που επιφέρει η δράση του διαβόλου στον αέρα μιλά και ο Άγ. Συμεών, ο Νέος Θεόλογος (949 -1022): «Πλην το να βλέπει εις τον ουρανόν (ο άνθρωπος) πολλά, ολίγαις φοραίς πρέπει να το κάνη, δια τον φόβον των πονηρών πνευμάτων, όπου κατοικούν εις τον αέρα και δια τούτο ονομάζονται εναέρια πνεύματα, τα οποία προξενούν πολλαίς και διάφοραις πλάναις εις τον αέρα...» [4].


 

[1] Ανεξήγητο, εκδ. Ωρίων, Τομ. Γ  1982, σελ. 892.

[2] Εφημ. τα Νέα, 19-1-1987 (σελ. 12).

[3] Βίος και θαύματα του Οσίου Πατρός ημών Βενεδίκτου, απόδοση Βασ. Μουστάκη, Αθήνα, σελ. 28.

[4] Αγ. Συμεών του Νέου Θεολόγου, Περί των τριών τρόπων της προσευχής, Ρ 120,709.

 

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 12-4-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 21-4-2005.

Πάνω