Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Διάφορα κείμενα

Αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν την Αγ. Γραφή // Αρχαίος σφραγιδόλιθος που ανήκε στην Βασίλισσα Ιεζάβελ // Χρονολογήσεις με C14 επιβεβαιώνουν τον καιρό του Σολομώντα // Η πτώση τής Ιεριχώ

Βρέθηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα λείψανα στρατιωτών από την Έξοδο των Εβραίων;

Ενημέρωση τής ΟΟΔΕ

"Βλέπετε τι ακούετε" (Μάρκος 4/δ: 24).

Πρόσφατα έκανε το γύρο του διαδικτύου μια "είδηση", σύμφωνα με την οποία Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν λείψανα εκατοντάδων Αιγυπτίων στρατιωτών (αλλά και αρμάτων) του 14ου αι. π.Χ. στον πυθμένα της Ερυθράς Θάλασσας, επιβεβαιώνοντας την ιστορικότητα της περίφημης διάβασης της Ερυθράς Θάλασσας από τους Εβραίους, κατά την έξοδο από την Αίγυπτο.

Επειδή είναι εξαιρετικά εύκολο να κατασκευάσει κάποιος μια τέτοια "είδηση" (και έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, χλευάζοντας τους χριστιανούς ως εύπιστους), ψάξαμε κάπως το θέμα και εύκολα εντοπίσαμε ότι το κείμενο προέρχεται από τη σατιρική ιστοσελίδα World News Daily Report.

Δε σταθήκαμε εκεί, αλλά στείλαμε ηλεκτρονική επιστολή στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου ρωτώντας σχετικά, και η απάντηση επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για φάρσα. Δεν έχουν ανακαλυφθεί λοιπόν τα διαφημιζόμενα "ευρήματα". Όλη η ιστορία είναι ένα ψέμα.

Το ψέμα αυτό, όπως είδαμε, το έχει ήδη καταρρίψει και η ελληνική σκεπτικιστική ιστοσελίδα http://ellinikahoaxes.gr/2014/11/07/egyptian-army/

Ενημερώνουμε λοιπόν τους αδελφούς Ορθόδοξους Χριστιανούς που έχουν αναδημοσιεύσει το θέμα στους ιστότοπούς τους, για να "κατεβεί".

Η Ορθοδοξία έχει ένα σωρό αληθινά τεκμήρια (αρχαιολογικά και άλλα) και δεν έχουμε ανάγκη τα πλαστά...

 

Η απάντηση τού Πανεπιστημίου τού Καΐρου:

This report is completely false

there is no relation between the faculty of Archaeology - Cairo university and this report.

Faculty of Archaeology - Cairo University

Δημιουργία αρχείου: 18-11-2014.

Δημιουργία αρχείου: 18-11-2014.