Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ενότητες: Επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και Ισλάμ

 

Οι διωγμοί των Χριστιανών συνεχίζονται στην Τουρκία!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17.11.2007

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

 

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ  ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ

 

Δημοσθένους 115-117 T.K. 176 72 Καλλιθέα-Αττική

Τηλ. 2109517022 - 2109560611 Fax 2109598967

Δελτίο Τύπου

Επιθέσεις σε Χριστιανικές Εκκλησίες

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΕΙ την Κυβέρνηση, τα Κόμματα και τους Έλληνες Ταξιδιώτες προς Τουρκία, σε εγρήγορση

 

 

       Στις 24 Σεπτεμβρίου 2007 η εκπρόσωπος του Συλλόγου μας στη σύντομη ομιλία της στη ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΑΣΕ (OSCE) ΒΑΡΣΟΒΙΑ, προφητικά είπε:

 

« Η Τουρκία δεν πρέπει να παραμείνει στο πνεύμα του πογκρόμ της 6/7 Σεπτεμβρίου 1955 κατά της Ελληνικής Μειονότητας, που είχε ως αποτέλεσμα σύμφωνα με επίσημα αρχεία, μέσα σε λίγες ώρες να καταστραφούν περίπου 1000 κατοικίες, 4000 καταστήματα, 71 εκκλησίες, 2 νεκροταφεία, 31 σχολεία, 5 εφημερίδες, 5 αθλητικά σωματεία, 2 μοναστήρια κ.α.»

 

          Δυστυχώς, τα τελευταία γεγονότα με την κατεδάφιση του ιστορικού ναΐσκου της Μεταμορφώσεως του Χριστού στην νήσο Χάλκη, Πριγκιποννήσων, από κρατική υπηρεσία και τον βανδαλισμό της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος από παρακρατικούς, αποδεικνύουν περίτρανα ότι το «πνεύμα» ζει και βασιλεύει!

 

          Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους Ευρωβουλευτές να καταδικάσουν τα θλιβερά γεγονότα αυτά και να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους, προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, ώστε να τεθούν οι Τουρκικές Κρατικές Αρχές

ενώπιον των ευθυνών των.

 

          Επίσης, καλεί τους Έλληνες Ταξιδιώτες που πρόκειται να επισκεφθούν την Τουρκία, να είναι προσεκτικοί και συγκρατημένοι στην εν γένει συμπεριφορά τους κατά την παραμονή τους στη γειτονική χώρα.

 

 

 

Επιθέσεις σε Χριστιανικές Εκκλησίες στην Τουρκία

Σε συμφωνία με την καταγγελία του παραπάνω δελτίου τύπου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών για την αντιχριστιανική πρακτική της Τουρκικής κυβέρνησης (τη στιγμή που η χώρα μας φτιάχνει τζαμιά για τους Μουσουλμάνους), φαίνεται ότι το "μήνυμα" συμπεριφοράς προς τους Χριστιανούς, που δίνει η Τουρκική κυβέρνηση, το παίρνουν και ορισμένοι από τον λαό της. Συγκεκριμένα, το δείχνει αυτό η ιστοσελίδα της εφημερίδας "Καθημερινή" στις 16 Νοεμβρίου 2007. (Ακολουθεί αναδημοσίευση της είδησης από τη διεύθυνση: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_0_16/11/2007_212273:

 

 

Επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη


Τρόμο στην οικογένεια του νεωκόρου της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος, στη Χαλκηδόνα και αγωνία στο Πατριαρχείο και την ομογένεια, προκάλεσαν άγνωστοι που στις 5:30 το πρωί εισέβαλαν στο νάρθηκα του ναού σπάζοντας τα παράθυρα. Η αστυνομία της Χαλκηδόνας έχει συλλάβει τρεις ύποπτους για την επίθεση, ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένος από γυαλιά στο χέρι και θεωρείται ως βασικός ύποπτος του επεισοδίου. Ειδικότερα άγνωστοι, που περιγράφτηκαν από αυτόπτες μάρτυρες ως νεαρής ηλικίας έσπασαν τα τζάμια - παρά τον τραυματισμό τους - και σχημάτιζαν με το αίμα τους διάφορα σχήματα στους τοίχους.

Οι άγνωστοι τρομοκράτησαν την οικογένεια του νεωκόρου, λέγοντας «εδώ είναι Τουρκία, να φύγετε να πάτε στην Ελλάδα». Στον κήπο του ναού είχε σχηματισθεί λίμνη αίματος, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Οι άγνωστοι έψαλλαν τον τουρκικό εθνικό ύμνο, σύμφωνα με άλλους αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε από τον νεωκόρο έφθασε αμέσως και με μεγάλη δύναμη. Ο νεωκόρος Κώστας Μουχλίδης κλήθηκε και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία. Σε άλλο μέρος της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Στένη του Βοσπόρου, στην είσοδο της εκκλησίας των Ταξιαρχών, βρέθηκαν συνθήματα στους τοίχους της εκκλησίας που ανέφεραν «Θάνατος στους Χριστιανούς, ανάθεμα στους Ρωμιούς».www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ

Δημιουργία αρχείου: 22-11-2007.

Τελευταία ενημέρωση: 22-11-2007.

ΕΠΑΝΩ