Ελληνικός Παρατηρητής της Εταιρίας Σκοπιά

Μια συνεργασία της

Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας

Ειδήσεις που σας κρύβει η Σκοπιά

Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι θρασύδειλοι θρησκόληπτοι κήρυκες // Αντιμετώπιση ενός αιρετικού

Η Εταιρία Σκοπιά σε σήψη

Ένας - ένας τα θύματά της ξυπνούν και ψάχνουν ευκαιρία να βγουν χωρίς συνέπειες

Τού Randall Watters

Πρώην μέλους τών κεντρικών γραφείων τής Εταιρίας Σκοπιά

 

Πηγή: www.freeminds.org με τον τίτλο: "The Latest Dope on the Watchtower"

Μετάφραση από τα Αγγλικά: Κ. Ν.

Η εμμονή τής Εταιρίας Σκοπιά με το επερχόμενο "τέλος", μοιάζει να φθάνει στην ικανοποίησή του. Όχι όμως επειδή έρχεται το τέλος τού κόσμου, αλλά επειδή όλα δείχνουν ότι τα μέλη της άρχισαν να ξυπνούν και να μαθαίνουν πόσο τους εξαπατά. Κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο δικό της ΤΕΛΟΣ. Και το παρόν άρθρο τού Ράνταλ είναι χαρακτηριστικό τής πορείας αυτής, που φαίνεται πλέον δύσκολο να ανακοπεί.

Η θερινή Περιφερειακή Συνέλευση της Σκοπιάς έχει δεχθεί σκληρές κριτικές (στα κρυφά) από Μάρτυρες, σε φόρα συζητήσεων στο διαδίκτυο. Το Κυβερνόν Σώμα επιδιώκει να εμποδίσει την νεολαία τής οργάνωσης από το να προχωρήσουν σε κολλέγια ή ανώτερες σπουδές, χρησιμοποιώντας τις αρχαίες τακτικές τρόμου, του "πλησιάζει ο καιρός του Αρμαγεδδώνα".

Το Φέησμπουκ και άλλα κοινωνικά ον-λάϊν δίκτυα κατακεραυνώνονται ιδιαίτερα. (Και όμως, πολλοί Μάρτυρες έχουν λογαριασμούς σε ολόκληρο το "κοσμικό" κοινωνικό σκηνικό, και μέρα με την μέρα γίνονται όλο και πιο ενήμεροι για την παράνοια του Κυβερνώντος Σώματος για το θέμα της παιδείας).

Πολλοί μάλιστα συνάπτουν και σχέσεις με άλλους Μάρτυρες, ον-λάϊν και και κλείνουν και ηλεκτρονικά ραντεβού. Αυτό έχει κατατρομάξει το Κυβερνόν Σώμα, το οποίο απαιτεί να είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κοινωνικό δίκτυο για τους Μάρτυρες (παρ' ό,τι δεν προσφέρουν επ' ουδενί τίποτα χρήσιμο στον τομέα αυτόν).

Το δεύτερο πράγμα που τονίζουν, είναι πως όσοι δηλώνουν ότι ανήκουν στους "χρισμένους" (τώρα που έχουν ουσιαστικά παραδεχθεί πως ο αριθμός ίσως να μην περιορίζεται στους 144.000), όχι μόνο δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ για το τι μπαίνει στο περιοδικό της Σκοπιάς, αλλά πως επίσης δεν έχουν καμία ειδική γνώση ή θέση στην οργάνωση του Ιεχωβά, οπότε, να μην ζητάτε από ΑΥΤΟΥΣ απαντήσεις. Το Κυβερνόν Σώμα είναι ο Πιστός και Φρόνιμος δούλος, σε ό,τι αφορά τους ΜτΙ.

Αναμφίβολα, προετοιμάζονται για τις σέκτες αποχωρούντων που θα δημιουργηθούν αναπόφευκτα, των οποίων θα ηγούνται χαρισματικοί Πρεσβύτεροι ή Επίσκοποι Περιφερείας στις ημέρες που θα ακολουθήσουν. Και θα ακολουθήσουν. Φοβούνται μέχρι θανάτου πως θα χάσουν τον αλυσόδετο έλεγχο των προβάτων, και προβαίνουν σε ηλίθιες δηλώσεις για να το αποδείξουν.

Πηγαίνετε να διαβάσετε την στήλη των συνδέσμων μας, στο Net Soup Archives (τού www.freeminds.org), σχετικά με τις συναθροίσεις και τα τελευταία περιοδικά της Σκοπιάς, για να δείτε τι εννοώ.

Οι ημέρες δόξας τους τελείωσαν, παρά την μικρή ανάπτυξή τους, και προχωρούν στο ξερίζωμα όλων των ριζών τους στο Μπούκλυν, προκειμένου να απομονωθούν ακόμα περισσότερο, στην συνοικία Πάτερσον, στην άνω Νέα Υόρκη.

מנא ,מנא, תקל, ופרסין (Mene, Mene, Tekel u-Pharsin = Εζυγίσθης, εμετρήθης και ευρέθης ελλειπής) αναφέρει γι' αυτούς ο Δανιήλ, καθώς προλέγει για την πτώση της Βαβυλωνιακής Αυτοκρατορίας.
 
Έχοντας ζήσει στο Μπέθελ και γνωρίζοντας πώς λειτουργούν η υπηρεσιακή παλαιότητα, η ρουσφετολογία και τα ειδικά προνόμια, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ πως τα γερόντια που είναι επικεφαλής θα πάρουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Σκοπιάς και θα αποσυρθούν με στυλ, και δεν πάει να χαθεί η υπόλοιπη οργάνωση, καθώς θα καταρρέει - κάτι που θέλουν πάρα πολύ να συμβεί ΑΦΟΥ οι ίδιοι έχουν πεθάνει. Ένα μικρό "εφάπαξ" μπόνους, για την θρησκευτική μαφία!

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό http://www.jehovahs-witness.net/jw/friends/199984/1/The-Watchtower-is-now-the-worlds-largest-magazine, το περιοδικό της Σκοπιάς έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εκτυπώσεων στον κόσμο. Όμως ποιος το διαβάζει; Προφανώς όχι οι άνθρωποι στην πόρτα, πολλοί δε Μάρτυρες όχι, και πολλά τεύχη κάθονται σε στοίβες - 25 εκατομμυρίων τη φορά. Συν του ότι τα μισά τεύχη είναι για ανάγνωση ΜΟΝΟ από Μάρτυρες! ΑΥΤΟ είναι μυστικότητα και συσκότιση!

Οι Πρεσβύτεροι παίρνουν εντολή ξανά και ξανά, να μην παραχωρούν ΠΟΤΕ τα μυστικά εγχειρίδια των πρεσβυτέρων τους σε χέρια άλλων, και πως ΠΡΕΠΕΙ να τα επιστρέφουν, σε περίπτωση αποχώρησης ή αποκοπής τους. Τις νέες προσπάθειες της Σκοπιάς να "αρμέξουν" όσο περισσότερο χρόνο μπορούν από το "η γενεά αυτή που δεν θα παρέλθει αν δεν συμβούν όλα τα πράγματα" (Μαρκ.13:30) με το να συμπεριλαμβάνουν περισσότερες της μίας γενεές, τις έχουν κάνει σκάγια που τα πυροβολούν πάνω από τα κεφάλια των οπαδών, προκειμένου να τους αποτρέψουν από το να χάσουν την πίστη τους στην "γενεά του 1914".

Όμως λίγοι φαίνεται να το χάφτουν. Και πολλοί συζητούν χαμηλόφωνα με αηδία για την ατιμία της Σκοπιάς. Γι' αυτό εμείς στο Free Minds εργαζόμαστε τόσο σκληρά να σταματήσουν να αποκαλούνται οι ΜτΙ "σεκτιστές" και ψευδοπροφήτες, καθ' ότι ΘΕΛΟΥΜΕ να έρθουν και να νοιώσουν σαν στο σπίτι τους στον ιστοχώρο αυτό, να μορφωθούν καλά, και μετά να προχωρήσουν σε μια καλύτερη ζωή.

Πάντοτε γνώριζα πως η δουλειά μου είναι να βοηθώ τους ανθρώπους πάνω στη στιγμή, και να αφήνω το Άγιο Πνεύμα να κάνει την υπόλοιπη δουλειά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ να μεταστρέφω τον κόσμο σε οποιαδήποτε θρησκεία. Προσβάλλει το Άγιο Πνεύμα, σύμφωνα με τα 30 χρόνια της εμπειρίας μου. Όταν κάνω πίσω από το να παριστάνω τον Θεό, τότε ένα σωρό θαύματα φαίνεται να συμβαίνουν.

Προτίθεμαι να το συνεχίζω έτσι, και να καλώ τα λεγόμενα ηθικά "κατακάθια" της εταιρείας Σκοπιά, να έλθουν όλα και να μοιραστούν ένα συμπόσιο μαζί μας και να γίνουμε φίλοι, έστω και σε ένα μικρό βαθμό. Ύστερα να τους αφήνουμε να συνεχίσουν στον δρόμο τους, φρεσκο-εφοδιασμένοι ώστε να διακρίνουν τα ψεύδη από την αλήθεια. Αυτό, φίλε μου, είναι η δουλειά μου, ο στόχος μου, η ζωή μου, και είχε προφητευθεί από την μητέρα μου πριν γεννηθώ. Και όμως, δεν έχω υλικά πράγματα σε αυτό τον κόσμο - καμία φήμη, κανένα χόμπυ πια. Υπομένω αρκετό πόνο. Όμως απολαμβάνω αυτή την δουλειά που πρέπει να κάνουμε.

Και αποδίδει. Οι ΜτΙ μας εμπιστεύονται τώρα περισσότερο από άλλοτε, και σχολιάζουν αφειδώς πάνω σε πολλά ζητήματα, από τα άρθρα της ιστοσελίδας. Οι "Χριστιανικές" ιστοσελίδες που απευθύνονται σε "σεκτιστές" γίνονται όλο και πιο σπάνιες - μοιάζουν να νοιάζονται μόνο για τους δικούς τους "κολλητούς" πια, και να διατηρούν ανέπαφες τις ιδιαίτερες διδασκαλίες τους. Ε, μπορείτε να είστε σίγουροι πως ο Ράντυ δεν θα το κάνει αυτό ποτέ. Αφού δηλώνω πως πιστεύω στον Θεό, και πράγματι πιστεύω σε Αυτόν, θα αφήσω το Άγιο Πνεύμα να κάνει την δουλειά Του και να κοιτάω την δική μου δουλειά.

Όταν κάποιος προσπαθεί να σε αποθαρρύνει από το να διαβάζεις κάτι, με την δήθεν δικαιολογία πως δεν θέλουν "να μολυνθείς από τον κόσμο", σου στερούν την ανάπτυξη στη ζωή. Μείνετε μακριά από αυτούς. Είναι λέοντες χωρίς δόντια, που είναι αναγκασμένοι να βρυχώνται και να δημιουργούν τρομακτική σκηνή, προκειμένου να σε εμποδίζουν να μάθεις για την ζωή και την ευτυχία. Το μόνο όμως που καταφέρνουν, είναι να αποκαλύπτουν την δική τους, φτηνιάρικη θέαση της υφηλίου.

Δημιουργία αρχείου: 14-10-2010.

Τελευταία ενημέρωση: 14-10-2010.