Ελληνικός Παρατηρητής της Εταιρίας Σκοπιά

Μια συνεργασία της

Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας

Επιστολές και εμπειρίες Μαρτύρων τού Ιεχωβά

 

Η επιστολή αποσυνταύτισης ενός Μπεθελίτη

Σκεφθείτε το δράμα ενός ανθρώπου, που επί 50 χρόνια κήρυττε το κίβδηλο ευαγγέλιο τής Σκοπιάς, και που ξόδεψε τα χρόνια του στο Μπέθελ, νομίζοντας ότι κάνει το θέλημα τού Θεού. Και κάποια στιγμή, αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένα θύμα. Όμως τώρα πια, κανείς από τους πρώην φίλους του και "αδελφούς" του δεν δέχεται να τον ακούσει.

16 Ιουνίου, 1994

Αγαπητοί Φίλοι,

Αυτό το γράμμα για μένα ήταν το πιο δύσκολο που έπρεπε να γράψω μέχρι τώρα. Χωρίς αμφιβολία δεν θα σας απογοητεύσω. Μερικοί θα προτιμήσετε να πληγωθείτε αντί να ωφεληθείτε από αυτά που θα σας πω. Παρακαλώ καθίστε κάτω πριν διαβάσετε αυτά που θα σας πω.

Καθώς φεύγω από το Μπέθελ φεύγω επίσης και από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Δεν ήθελα να κάνω δημόσια την απόφαση μου αυτή. Ήθελα να φύγω ήσυχα και απλώς να σβήσω από το σκηνικό. Αλλά δεν υπάρχει τιμητικός τρόπος να φύγεις από την Οργάνωση. Σε μια –δύο μέρες θα δώσω την επιστολή απόσυνταύτησης μου. Αν δεν το κάνω αργά ή γρήγορα θα αποκοπώ. Ποτέ μου δεν προσπάθησα να πείσω άλλους, αλλά κάποιοι θα σας προειδοποιήσουν για μένα. Θα γίνει μια προσπάθεια να σας πείσουν ότι είμαι κακό και πικρό άτομο, παρόλο που ξόδεψα περίπου μισό αιώνα πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι, και θα ακούσετε ότι ο λόγος που έφυγα από την Οργάνωση ήταν επειδή δεν μου άρεσε αυτό το έργο. Θα κατηγορηθώ για ανεξάρτητη σκέψη ή ακόμα χειρότερο ότι έχω συναναστροφή με αποστάτες. Το γνωρίζω αυτό παρατηρώντας το να συμβαίνει το ίδιο και σε άλλους. Παρά το ότι για μια ζωή προσπαθώ να ζω σαν Χριστιανός, η φήμη μου θα αμαυρωθεί από αυτούς που δείχνουν πιστότητα στην Οργάνωση. Όλα αυτά επειδή δεν μπορώ συνειδητά να υποστηρίζω την Οργάνωση και δεν υπάρχει ελπίδα να αλλάξω την απόφαση μου αυτή. Σαν αποτέλεσμα αυτού η Οργάνωση θα σας αποκόψει αν προσπαθήσετε να μου μιλήσετε αν και έχω την ελευθερία να μιλήσω σε όποιον θέλω. Τα ακόλουθα είναι η ιστορία από την δική μου πλευρά:

Δεν έχω επηρεαστεί από αποστάτες ή οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ομάδα. Η απόφαση μου είναι βασισμένη σε προσευχή και προσεκτική έρευνα της Γραφής και των εντύπων της Σκοπιάς. Έχω βεβαιωθεί ότι ορισμένα πιστεύω της Οργάνωσης είναι ενάντια στις διδασκαλίες της Γραφής. Για παράδειγμα:

Το Ματθαίος 28:19 αναφέρει ότι το βάπτισμα γίνετε στο όνομα του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αλλά η Σκοπιά 1985 6/1 λέει ότι γίνεται  «από το πνεύμα καθοδηγούμενη οργάνωση» αντί του Αγίου Πνεύματος.

Το Λουκάς 21: 34 -36 καθώς και άλλα εδάφια δείχνουν ότι ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι ο πιστός και φρόνιμος δούλος σε σχέση με αυτά που μας εμπιστεύτηκε ο Κύριος, αλλά η Οργάνωση λέει ότι μόνο το ¨υπόλοιπο¨ σαν ομάδα είναι μέρος του ¨δούλου¨ που αναφέρεται στο Ματθαίος 24:45-51. – Βλέπε Ματθ.25:13-30,  Λουκ.12:48,   Λουκ.16:10-13,   Α Κορ.4:2,  Εβρ.3:12,  Α Πετρ.4:10, 11,  Αποκ.16:15.

Το Πράξεις 3:20-23 μας δείχνει ότι ο Ιησούς και μόνο είναι ο Μεγαλύτερος Μωυσής και προφήτης του Θεού, αλλά η Σκοπιά 1982 6/1 και Σκοπιά 1982 9/1 βλέπει την Οργάνωση με αυτόν τον φακό. Και αυτό παρά το γεγονός ότι σπάνια, αν όχι καθόλου η Οργάνωση κατάφερε να προβλέψει ένα γεγονός για το μέλλον σωστά!

Πράξεις 10:38 τονίζει ότι ο Ιησούς "πήγαινε σε όλη την γη κάνοντας το καλό και θεραπεύοντας" τους ασθενείς ανθρώπους, ενώ άλλες θρησκείες χτίζουν νοσοκομεία, κλινικές, γηροκομεία τόσο για τους εαυτούς τους όσο και για άλλα άτομα επίσης. Αλλά η Σκοπιά διαλέγει να χρησιμοποιηά τα εκατομμύρια δολάρια της στο να κτίζει πιο άνετα Μπέθελ, αντί να βοηθά τους δικούς της ασθενείς, ανάπηρους, και ηλικιωμένους. 

Πράξεις 15:20, 29 αναφέρει στους Εθνικούς Χριστιανούς να ¨απέχουν¨ από το αίμα και η Σκοπιά το εφαρμόζει αυτό για της μεταγγίσεις. Αλλά στα εδάφια φαίνεται καθαρά ότι ο σκοπός της σύστασης αυτής ήταν για να αποφευχθεί η δημιουργία έντασης για τους Εβραίους. Ο Κ.Τ. Ρώσσελ το κατανόησε αυτό αναφέροντας στην Σκοπιά 09/4/15 σελίδα 117: "Τα πράγματα που συστήθηκαν εδώ ήταν αναγκαία για να διατηρηθεί η ενότητα του σώματος που αποτελείτο από τους Ιουδαίους και Εθνικούς με τη διαφορετική μόρφωση και συνήθειες." Φανταστείτε την ενοχή αίματος που έχει το Κυβερνών Σώμα αν ο Ρώσσελ ήταν σωστός.

Ρωμαίους  8:15 και Γαλάτες 4:6 δείχνει ότι το πιο κοντινό στο να φωνάζουμε τον Θεό είναι ¨Πατέρα¨ ακόμα και ¨Πατερούλη¨ και όχι Ιεχωβά. Μήπως ένα αγαπητό μικρό παιδί θα καλούσε τον πατέρα του με το προσωπικό του όνομα;

Ρωμαίους 12:3 προειδοποιεί στο να μην σκέφτεται κάποιος για τον εαυτό του ότι είναι πολύ ψηλά, αλλά η Σκοπιά αναθέτει στον εαυτό της τον ρόλο του εκπροσώπου και διαχειριστή όλων των συμφερόντων του Χριστού στην γη. 2 Κορινθίους 1:21,24 δείχνει ότι ανήκουμε στον Χριστό και ότι ακόμα ούτε και οι απόστολοι ήταν "αφέντες στην πίστη μας", αλλά η Σκοπιά συνεχώς προσπαθεί να υποβάλει στον νου μας όπως το περιγράφει το ¨μεγάλο σώμα αληθειών¨ τα οποία η ίδια έχει παράξει. Αλλά και η Οργάνωση έχει την δική της απληστία κάτι που καταδικάζει στις άλλες Εκκλησίες.

Γαλάτες 1:8 αναφέρει: "Αν ακόμα και εμείς ή άγγελος εξ ουρανού σας κηρύξει άλλο Ευαγγέλιο από αυτό που σας κηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα" Ούτε ένα βιβλικό εδάφιο που να μιλά για το Ευαγγέλιο,  έχει να κάνει με την εγκαθίδρυση της Βασιλείας το 1914 ή για ένα νέο κόσμο στον πλανήτη. Τουναντίον έχουν να κάνουν με τον ερχομό του Ιησού στην γη, την ζωή του, τον λυτρωτικό θάνατο του, την ανάσταση του και την νίκη του πάνω στους Βασιλιάδες, την αρρώστια και τον θάνατο για όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας και την εξουσία που του έδωσε ο Πατέρας του να ελευθερώσει αυτούς που τον πιστεύουν από όλα τα δεσμά της αμαρτίας. Αυτά τα καλά νέα, και όχι το 1914, είναι τα δοξασμένα καλά νέα για τον Ιησού Χριστό που είναι η εικόνα του Θεού, κάτι το οποίο η Σκοπιά δεν βλέπει. 2 Κορ.4:4

1 Τιμ.2:5 λέει ότι υπάρχει ¨ένας μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Χριστός Ιησούς¨. Αλλά η Σκοπιά λέει ότι ο Ιησούς δεν είναι ο μεσίτης για αυτούς που έχουν ελπίδα για την γη. Το Εβραίους 4:16αναφέρει ότι¨ μπορούμε να πλησιάσουμε ελεύθερα στον θρόνο της Χάριτος του Θεού ¨ όχι γιατί η Σκοπιά πέθανε για εμάς αλλά γιατί ο Ιησούς πέθανε.

Εβραίους 10:19-22 φανερώνει ότι ο Ιησούς εξάλειψε τον διαχωρισμό μεταξύ της τάξης των ιερέων και των μη, αλλά η Σκοπιά περιγράφει την τάξη των χρισμένων σαν την «τάξη των ιερέων» και τον πολύ όχλο σαν τους πνευματικούς Εθνικούς. - pm 80:15

Στην Μετάφραση Νέου Κόσμου, στις Χριστιανικές Γραφές το όνομα του Ιησού αναφέρεται 8 φορές περισσότερο από όσο χρησιμοποιούν το Ιεχωβά, αλλά τα περισσότερα έντυπα της Σκοπιάς χρησιμοποιούν το όνομα του Θεού 30 φορές περισσότερο από ότι του Ιησού. Άλλες εκκλησίες είναι πιο ισορροπημένες πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά η Σκοπιά τους κατηγορεί ότι ποτέ δεν χρησιμοποιούν το όνομα του Ιεχωβά.

Η μεγαλύτερη μαρτυρία ενάντια στην Σκοπιά είναι τα ίδια της τα έντυπα. Τα πιο πάνω παραδείγματα απλώς ξύνουν την επιφάνεια. Η Σκοπιά δείχνει αδύνατη στο να αφήσει τις Γραφές να μιλήσουν από μόνες του. Πρέπει πάντα να έχουν συμβολική η πνευματική έννοια στο κείμενο.

Το βιβλίο Διαγγελείς συχνά κρύβει γεγονότα που περιγράφονται στο προηγούμενο  βιβλίο οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και το Θείο Σχέδιο καθώς επίσης και από άλλες εκδόσεις. Όταν πρόκειται για κάτι καλό να αναφέρει για την Οργάνωση το βιβλίο μας το αναφέρει αμέσως. Αλλά τι συμβαίνει με τα άλλα κακά πράγματα που έλαβαν χώρα;

Το παλιό βιβλίο κάνει αναφορά για τα προβλήματα που είχε ο Κ.Τ.Ρώσσελ με την γυναίκα του Μαρία. Διάβασα για αυτό στην Σκοπιά του 1916 και φαίνεται ότι ο Ρώσσελ ήταν ένας αλαζόνας και σκληρός ο οποίος δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον για την γυναίκα του που ήταν άρρωστη, αν και παραδέχθηκε ότι καμιά γυναίκα στην γη δεν ήταν αφοσιωμένη και πιστή σαν την Μαρία. Στην κατάθεση του στο δικαστήριο με τα ίδια τα λόγια του δείχνει να είχε ύποπτες σχέσεις με άλλες γυναίκες. Για αυτούς τους λόγους ο δικαστής και οι ένορκοι δεν δυσκολεύτηκαν να δώσουν διαζύγιο στην Μαρία ένα διαζύγιο που επιζητούσε επίμονα αλλά ο Ρώσσελ της το αρνείτο.

Στην σελίδα  201 του βιβλίου Διαγγελείς αναγνωρίζει ότι για "35 χρόνια ο Πάστορας Ρώσσελ πίστευε ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ήταν ο μάρτυρας του Θεού, σε αρμονία με της Βιβλικές χρονικές περιόδους." Αυτό που δεν αναφέρει είναι ότι ο Ρώσσελ ήταν ένας από τους μεγάλους συνήγορους της πυραμιδολογίας μιας δαιμονικής θρησκείας. Τα συγγράμματα του, διαγράμματα και χάρτες του είναι οι ακριβώς οι ίδιοι που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε βιβλίο της πυραμιδολογίας. Αυτά τα βιβλία βρίσκονται κάτω από το τμήμα "Αποκρυφισμός" σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία. Ακόμα και ο δικαστής Ρόδερφορντ αναγνώρισε ότι ήταν ο Σατανάς που έβαλε στο μυαλό του Ρώσσελ να μελετήσει την Πυραμίδα στην Γκίζα και να πιστέψει σε αυτήν, και ότι είναι η πυραμίδα η Γραφή του Σατανά και όχι του Θεού ο πέτρινος μάρτυρας. (Σκοπιά 28, 11/15, σελ 344) Ο Ρώσσελ ήταν κάτω από την επιρροή του διαβόλου από το 1881 (2 χρόνια μετά την γέννηση της  Σκοπιάς) μέχρι που πέθανε το 1916. Θάφτηκε στο Πίτσπουργκ της Πενσυλβανίας, αφού πρώτα βαλσαμώθηκε και τοποθετήθηκε σε τάφο όπου τώρα από πάνω του υπάρχει μια πυραμίδα, που μυστηριωδώς  έχει χαραγμένο πάνω της το έμβλημα των Μασόνων. Η λατρεία της πυραμίδας οδήγησε τον Ρόδερφοντ να πιστέψει ότι το 1920 εκατομμύρια που ζουν δεν θα πεθάνουν και ότι ο Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ θα επέστρεφαν το 1925 για να ζήσουν στο Μπεθ Σαρίμ στην Καλιφόρνια.

Όχι η Γραφή αλλά η πίστη του Ρώσσελ στην πυραμιδολογία είναι η βάση για αυτές της χρονολογίες. Είπε ότι οι έσχατες ημέρες άρχισαν το 1799, η παρουσία του Χριστού το 1874, η ουράνια ανάσταση το 1878, το ουράνιο κάλεσμα τελείωσε το 1881 και το τέλος του κόσμου θα λάμβανε χώρα το 1914. Όλες αυτές οι προφητείες δεν εκπληρώθηκαν αλλά η Σκοπιά κρατεί το 1914  αλλά με διαφορετική εφαρμογή. Η Σκοπιά ισχυρίζεται ότι αυτή η ημερομηνία βασίζεται σε σταθερή βιβλική χρονολογία αρχίζοντας με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ το 607 π.χ. Παρόλα αυτά κανένας ιστορικός λόγιος δεν συμφωνεί με την Οργάνωση για αυτή την χρονολογία. Έτσι σε αντίθεση με αυτή την ιστορική αλήθεια η Σκοπιά επιμένει στην δική της ημερομηνία και βάζει πάνω από τους ιστορικούς την δική της ανωτερότητα. Εξ αιτίας του πνευματισμού του Ρώσσελ και του Ρόδερφορντ, εκατομμύρια Μάρτυρες του Ιεχωβά αποταμιεύουν το μέλλον τους στον Αρμαγεδδών για τα επόμενα λίγα χρόνια, ακριβώς όπως έκαναν και οι Σπουδαστές της Γραφής οι οποίοι ξεγελάστηκαν από των Ρώσσελ και τον Ρόδερφορντ. Με τον ίδιο τρόπο σήμερα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά εξαπατούνται από το Κυβερνών Σώμα. 

Ο Ν. Νορ και αυτός ήταν επηρεασμένος από τον πνευματισμό. Όπως φαίνεται καθαρά στο Ξύπνα 42 5/27 ο Νορρ και η Σκοπιά πήγαν στο δικαστήριο για ένα γελοίο θέμα σχετικά με ένα παράξενο πιστεύω τους για τον «Βασιλέα της Ανατολής, και τον Αρχηγό Βασιλέα της Δύσης» ζητώντας να θαφτεί ο Ρόδερφορτ στην Μπεθ Σαρίμ στην ανατολή του ηλίου! Ο Νορ έχασε την υπόθεση, αλλά αυτή η δίκη καθυστέρησε την ταφή του Ρόδερφορτ για 3 μήνες!!! Και αφού ο Φρέντερικ Φρανζ ήταν ένα εξέχων μέλος της Σκοπιάς στην διάρκεια των προεδρικών περιόδων του Ρόδερφορτ και του Νορ το συμπέρασμα είναι ότι και αυτός ήταν πνευματιστής. Για αυτό τον λόγο καμιά από της προφητείες του για το τέλος του κόσμου στα μέσα της δεκαετίας του 40 για το 1975 και για την γενεά του Ματθαίος 24:34 που δεν θα παρέλθει δεν επαληθεύτηκαν. Αν και πιστεύαμε ότι ο Φρανζ ήταν ένας πολύ καλός Βιβλικός και γλωσσικός λόγιος, στο από σπίτι σε σπίτι έργο γνώρισα πάστορες άλλων εκκλησιών που γνώριζαν πολύ περισσότερα Εβραϊκά και Ελληνικά από ότι αυτός. Ματθ. 24:23-26,44.

Η Σκοπιά ισχυρίζεται ότι είναι προοδευτική Οργάνωση, αλλά στην διάρκεια των δεκαετιών πήγε μπρος πίσω σε αρκετά δόγματα της. Ο Παντοδύναμος Κυβερνήτης των Εθνών διδάσκει αιώνιες αλήθειες. Για αυτόν δεν υπάρχει σκιά ή διαφορά ή και επαναστροφή όπως κάνει πάντοτε η Σκοπιά.

Προσωπικά κατηγορώ την Σκοπιά για την εκστρατεία που ανέλαβε τελευταία για να ασπρίσει το παρελθόν τών πρώην προέδρων της. Σε αυτούς που γνωρίζουν την πραγματική ιστορία τους, τους συμπεριφέρονται σαν τρελούς. Το βιβλίο Διαγγελείς στην σελίδα 963 αναφέρει ότι ο Ρόδερφορτ έστειλε ένα γράμμα στον Χίτλερ, και βρίσκεται κάτω από τον υπότιτλο ¨αντιμετωπίζοντας των διωγμό από τους Ναζί¨ Αλλά το γράμμα του Ρόδερφορτ που δημοσιεύεται στο Βιβλίο του Έτους 1934 εξυμνεί τον Χίτλερ για την αγγλοαμερικανική εκστρατεία του και για το σχέδιο του να εξαλείψει τους Εβραίους.

Ακόμα ένα παράδειγμα είναι στην Σκοπιά 1994 8/1 σελίδα 23, όπου ο Ρόπερτ Χατζφέλτ αναφέρει σχετικά για τον Ρόδερφορτ: "Πολλοί από τους νέους αδελφούς στο Μπέθελ ήταν συνεσταλμένοι απέναντι του μέχρι να τον γνωρίσουν καλύτερα" Όμως όταν ήμουν στο Μπέθελ και ακόμα πιο πριν, είδα παλιούς Μπεθελίτες να παραπονιούνται για την κακή γλώσσα του Ρόδερφορτ, για το πολύ ποτό και το πρόβλημα αλκοολισμού που είχε καθώς και τους τυραννικούς τρόπους του. Μάλιστα ένας πρώην Μπεθελίτης ο Όλιν Μόϊλ του κίνησε αγωγή και κέρδισε για αυτά τα ζητήματα  Μας έχουν πει ότι χιλιάδες πέθαναν στα εκτελεστικά αποσπάσματα του Χίτλερ αλλά ο κύριος λόγος ήταν επειδή ότι ο Ρόδερφορτ τους είπε ότι ο Ιεχωβά δεν θα επιτρέψει να πεθάνουν αφού θα ήταν ανάμεσα στα εκατομμύρια που δεν θα πεθάνουν ποτέ.

Ο Νορ δεν ήταν καλύτερος. Όλες οι μέρες του στο Μπέθελ που τον γνώρισα ήταν ένας μεγαλοεπιχειρηματίας ο οποίος είχε πολύ λίγο ενδιαφέρον για τους άλλους. Διοικούσε το Μπέθελ σαν ένα σκληρό αφεντικό και σχεδόν όλοι τον φοβόντουσαν. Θυμούμαι της μέρες που εξευτέλιζε και γελοιοποιούσε αυτούς που τον δυσαρεστούσαν και τους έβαζε πρώτη γραμμή στην τραπεζαρία, μπροστά σε όλη την οικογένεια του Μπέθελ.

Στα Μπέθελ του Μπρούκλιν και Καναδά υπάρχει πολύ λίγο ενδιαφέρον για τα πνευματικά και συναισθηματικά προβλήματα των άλλων. Σπάνια ή και καθόλου εφαρμόζεται το Ματθαίος κεφάλαιο 18. Αν προσεγγίσεις κάποιον με εξουσία για το πρόβλημα σου δεν θα κάνει τίποτε για να σε βοηθήσει. Μάλλον θα ακούσεις την ίδια συμβουλή να περιμένεις τον Ιεχωβά. Αν ξαναφέρεις το πρόβλημα σου μετά από λίγο καιρό θα κατηγορηθείς ότι έχεις εμμονή. Στα κεντρικά γραφεία μας συμβούλεψαν να προσέχουμε τα πράγματα μας γιατί γίνονταν κλοπές ανάμεσα στην οικογένεια του Μπέθελ.  Περιπτώσεις όπως απιστία, αλκοολισμός,  άγρια πάρτυς, ομοφυλοφιλία, είναι λόγοι που πολλοί διώχνονται από το Μπέθελ. Γελούμε για την αποτυχία της Καθολικής Εκκλησίας όταν ακούσουμε για κάποιον ιερέα που κατηγορήθηκε για παιδεραστία. Αλλά σίγουρα δεν θα γελάσουμε  για τις υποθέσεις κακομεταχείρισης παιδιών, γυναικών, διαζυγίων, και παιδικής παραβατικότητας που συχνά συμβαίνουν στις εκκλησίες μας. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΓΓΕΛΕΙΣ .

Η Σκοπιά αναφέρει ότι ένα της εκατό αποκόπτεται κάθε χρόνο και οι περισσότεροι από αυτούς για λόγους ανηθικότητας. Κάποιος αποκόπτεται επειδή δεν  έχει δείξει μετάνοια, και γιατί δεν πήρε την πρωτοβουλία να ομολογήσει το αμάρτημα του. Αυτό σημαίνει ότι ένα της εκατό από τους Μάρτυρες αποκαλύπτονται σαν πόρνοι μοιχοί και ομοφυλόφιλοι. Πόσοι άλλοι κρυφά κάνουν αυτά τα αμαρτήματα οι οποίοι δεν αποκαλύπτονται; Συχνά χρειάζεται πολύς κόπος και έρευνα για ανακαλύψεις αν κάποιος είναι μπλεγμένος σε τέτοιες κρυφές πράξεις. Παρόλα αυτά 40.000 ανακαλύπτονται και διώχνονται κάθε χρόνο! Πόσοι χιλιάδες άλλοι δεν έχουν αποκαλυφτεί τι είδους ανήθικα άτομα υπάρχουν ακόμα; Πολλές θρησκείες δίνουν έμφαση στην ηθική διαγωγή όπως οι  Ατβεντιστές, Βαπτιστές, Μεθοδιστές, Πρεσβυτεριανοί. Από όλους αυτούς πιστεύω εμείς έχουμε το χειρότερο ιστορικό στο θέμα της ειλικρίνειας και ανηθικότητας. Δεν χρειάζεται να είσαι πρεσβύτερος για να καταλάβετε τι εννοώ. Παρόλα αυτά διαλαλούμε ότι είμαστε μια «καθαρή οργάνωση» και αποκόπτομε τους αδικοπραγούντες. Αλλά αυτοί έκαναν τα λάθη τους ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Και περηφανευόμαστε για την καθαρή οργάνωση μας, όπως τους Φαρισαίους στην παραβολή του Ιησού που ένιωθαν πολύ σίγουροι για την αυτοδικαίωση τους με την τακτικότητα της υπηρεσίας τους, της νηστείες τους, τα δέκατα τους και την καταδίκη ορισμένων πράξεων. Αν και φαίνονταν καθαροί στην επιφάνεια, στην πραγματικότητα το μόνο που είχαν ήταν η αυτοδικαίωση τους. Λουκάς 18:9-14. 

Πιστεύω ότι τα προβλήματα αυτά υπάρχουν επειδή η Σκοπιά προσπαθεί να πάρει την θέση του Ιησού σαν κεφαλή της Εκκλησίας. Μπαίνει στον δρόμο μας με το να μας εμποδίζει να έχουμε προσωπική σχέση μαζί του επειδή θέλει να είναι ο μόνος «αγωγός», «εκπρόσωπος» και «φύλακας» για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Καμιά ανθρώπινη εξουσία δεν μπορεί να υποκινήσει της καρδίες μας όσο αυτός που είναι Βασιλέας των Βασιλέων και Κύριος των Κυρίων. Στην προσπάθειά της η Οργάνωση να κρατήσει ψηλά το όνομα του Ιεχωβά, έχει παραβλέψει αυτό που λένε η Γραφές: Αυτός που δεν τιμά τον Υιό δεν τιμά των Πατέρα που τον έστειλε. Ιωάννης 5:23.

Ακούμε ξανά και ξανά ότι έχουμε την «Αλήθεια» ότι είμαστε η Οργάνωση του Θεού και ότι είμαστε οι μόνοι που ασκούν πραγματική αγάπη. Η εμπειρία μας είναι τόσο περιορισμένη γιατί τους μόνους που γνωρίζουμε είναι τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Παροτρυνόμαστε να διαβάζουμε μόνο τα έντυπα της Οργάνωσης και να χρησιμοποιούμε μόνο την Γραφή της. Αν κάποιος ακούει συνέχεια το ίδιο πράγμα στο τέλος το πιστεύει. Επειδή η Σκοπιά λέει ότι τα καλά νέα κηρύττονται σε όλη την κατοικημένη γη το πιστεύουμε, αν και το μήνυμα της Σκοπιάς φτάνει μόνο σε μια μικρή μερίδα ανθρώπων από τον πληθυσμό της γης και πολύ λίγοι γνωρίζουν πραγματικά τι κηρύττουμε. Η Οργάνωση λέει ότι πρέπει να κηρύττουμε από σπίτι σε σπίτι αν και τέτοια ενέργεια είναι ενοχλητική για τους οικοδεσπότες και στρέφει ενάντια πολλούς στην Αγία Γραφή αλλά και στους Μάρτυρες. Έχει πει η Σκοπιά στα παιδιά μας να μην πάνε στα κολέγια και πανεπιστήμια επειδή θα φθείρονταν, αλλά αυτοί που έχουν ωφελήσει την ανθρωπότητα είναι αυτοί που είχαν ανώτερη μόρφωση. Ο Θεός μας προίκισε με πολλά ταλέντα και ο καθένας μας μπορεί να τα καλλιεργήσει προς δόξα και αίνο του Δημιουργού του. Αλλά μένουμε αμόρφωτοι επειδή η Οργάνωση μας κρατά συνεχώς απασχολημένους σε συνεχείς δραστηριότητες και απαιτεί συνεχώς τον λίγο χρόνο μας. Σαν άτομα και σαν Εκκλησίες πρέπει να καθοδηγούμαστε σύμφωνα με τον λόγο του Θεού,  και όχι σύμφωνα με ανθρωποποιήτους νόμους σε ένα βιβλίο ¨Οργανωτικό¨.

Η Σκοπιά στην διάρκεια όλων αυτών τών χρόνων οικειοποιήθηκε και χρησιμοποίησε τα σχολιολόγια του Χριστιανικού Κόσμου. Παρόλα αυτά μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε ότι δεν έχουμε που να πάμε.  Ο Πέτρος μίλησε, όχι στην Σκοπιά αλλά στον Ιησού, "ΕΧΕΙΣ λόγια αιωνίου ζωής!" Καθώς κήρυττα γνώρισα μέλη άλλων εκκλησιών που κηρύττουν τα "καλά νέα για τον Ιησού Χριστό" και δεν θα σε αποκόψουν αν η Γραφικά εκπαιδευμένη συνείδηση σου δεν μπορεί να αποδεχτεί όλα όσα λένε! ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. Αν θέλετε μπορεί να σας πω ποιοι είναι αυτοί. Είναι η ελπίδα μου και η προσευχή μου ότι αυτό το γράμμα μου θα ξεκλειδώσει σε εσάς τον πλούτο του πιο δραματικού κινήματος που έχει ποτέ γνωρίσει ο κόσμος, την θριαμβευτική Χριστιανική Εκκλησία που κεφαλή της είναι ο Χριστός και όχι ανθρώπινος κυβερνήτης ή κυβερνών σώμα ανθρώπων.

ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, και θα μου λείψει η συναναστροφή σας, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ανακοίνωση εναντίον μου. Δεν προωθώ καμιά αίρεση όταν σας λέω διαβάστε, μελετήστε την Γραφή. Αφήσετε την να σας μιλήσει.  Είναι το γράμμα του Θεού για σας προσωπικά και το μήνυμα του δεν μπορεί να αλλοιωθεί από κάποια οργάνωση που νομίζει ότι σας αγαπά περισσότερο από όσο Αυτός.

Ειλικρινά,

F.J.T.

Έρευνα - κείμενο: Μορφέας

Δημιουργία αρχείου: 5-2-2003.

Τελευταία ενημέρωση: 15-3-2014.