Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ερωτήσεις

Εφαρμογή σ' εμάς των όσων λέμε σε άλλους // Τι δείχνει το υπόμνημα της Ιστορίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά; // Είναι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά "οι καλύτεροι άνθρωποι";Δικαιολογεί η ιστορία τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά τον ισχυρισμό τους περί Πιστού και Φρόνιμου Δούλου; // Ο 4ος Πρόεδρος τής εταιρίας Σκοπιά επιχειρηματολογεί κατά τού Κυβερνώντος Σώματός τους!

Πώς μπορείτε να κατηγορείτε την οργάνωση της Σκοπιάς

και να λέτε ότι αγαπάτε τους οπαδούς της;

Ας μετρήσουμε με τα σωστά "μέτρα και σταθμά"

 

Κάποιοι "Μάρτυρες", που γνωρίζουν την οργάνωση τής Σκοπιάς από τη μία μόνο όψη, δικαίως κάνουν το ερώτημα αυτό. Γιατί στη σκέψη τους η λέξη: "οργάνωση" είναι ΣΥΓΚΕΧΥΜΕΝΗ. Τι εννοούν όμως λέγοντας "οργάνωση"; Από ποιους αποτελείται; Είναι όνομα ανθρώπων ή συστήματος;

Εμείς δεν είναι δυνατόν να απαντήσουμε σε αυτό. Σε αυτό θα απαντήσει ο κάθε "Μάρτυρας" για τον εαυτό του, πώς εννοεί τη λέξη αυτή. Εμείς εδώ, θα αναφέρουμε τις πιθανές έννοιες τής λέξης αυτής για τον καθέναν, επειδή για να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αυτό, πρέπει κατ' ανάγκην να έχουμε έναν ορισμό τής λέξης: "οργάνωση", όσον αφορά τη Σκοπιά.

Αν με τη λέξη: "οργάνωση" κάποιος οπαδός της, κατανοεί "ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ", ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ θα μπορούσε να μας κατηγορήσει ότι δεν αγαπούμε τα μέλη της. Όμως εμείς με τη λέξη αυτή, δεν εννοούμε τους οπαδούς της. Εννοούμε το απατηλό θρησκευτικό της σύστημα. Και ούτε είναι σωστή η παραπάνω έννοια που ίσως δίνουν κάποιοι. Γιατί δεν είναι δυνατόν να είναι η "οργάνωση" οι ίδιοι οι οπαδοί της. Αν είναι οι ίδιοι, τότε πώς στα έντυπα τής Σκοπιάς αναφέρεται: "υπακοή στην οργάνωση"; Σε ποιους υπακούουν; Στους εαυτούς τους; Μάλλον στις προσταγές τού Κυβερνώντος σώματος. Εκτός αυτού, κατά τη Σκοπιά πάντα, μόνο "χρισμένοι" (μέλη τών 144.000) μπορούν να είναι μέλη τής οικογενείας τού Θεού προς το παρόν. (δες βιβλίο "Άρχων Ειρήνης"). Και εφ' όσον η "οργάνωση" κατά τη Σκοπιά αποτελεί την οικογένεια τού Θεού, κατ' ανάγκην η συντριπτική πλειονότητα τών Μαρτύρων, είναι ΑΠ' ΕΞΩ.

Αν με τη λέξη "οργάνωση" κάποιος κατανοεί ΤΟΥΣ 144.000, πάλι πρόβλημα υπάρχει. Γιατί και αυτοί ακόμα, δεν αποφασίζουν ΟΛΟΙ για τα θέματα τής πίστης τους. Αυτά πάλι από μια μικρή ομάδα κανονίζονται. Και ακόμα και αν είναι κάποιος μέλος τών 144.000, πάλι υπόκειται στην κρίση και την εξουσία τών πρεσβυτέρων, που μπορεί να είναι μέλη τού Πολλού Όχλου.

Αν με τη λέξη "οργάνωση" εννοεί κάποιος το Κυβερνών Σώμα, μπορεί να πει: "Κατηγορείτε το Κυβερνών Σώμα, άρα μισείτε τους ανθρώπους του". Και πάλι όμως δεν είναι έτσι. Το 1982 για παράδειγμα, το μέλος τού "Κυβερνώντος Σώματος" τών "Μαρτύρων" Ραίημοντ Φρανς, αποκόπηκε (επειδή πίεζε με τρόπο τους άλλους να πουν την αλήθεια για το 1914), αν και ανιψιός τού τότε προέδρου τής εταιρίας. Στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ του βιβλίο: "Κρίση συνειδήσεως", λέει σαφώς ότι στο "Κυβερνών Σώμα", στην πραγματικότητα ελάχιστοι έκαναν κουμάντο και επέβαλλαν τις απόψεις τους, ενώ οι άλλοι ακολουθούσαν με κλειστά τα μάτια, ψηφίζοντας ακόμα και θέματα που δεν πίστευαν. Άρα ούτε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ τού Κυβερνώντος Σώματος αποτελούν "την οργάνωση", και ας διοικείται από αυτούς.

Μήπως λοιπόν τελικά "η οργάνωση" αποτελείται από κάποια συγκεκριμένα μέλη τού Κυβερνώντος Σώματος; Και πάλι όμως, δεν μπορούμε να το πούμε αυτό, γιατί τα μέλη αυτά εναλλάσσονται στην ηγεσία, όταν αντικαθίστανται από άλλους μετά τον θάνατό τους. Συνεπώς η "οργάνωση" δεν είναι κάτι το σταθερό. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ραίημοντ, στο βιβλίο του, λέει ότι υπήρξαν περιπτώσεις, που αν και η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ τού Κυβερνώντος Σώματος ήθελε κάποια αλλαγή, η αλλαγή δεν γινόταν, αν οι ψήφοι δεν συμπλήρωναν κάποιο ποσοστό που απαιτείτο βάσει τών κανόνων διοίκησης τής Εταιρίας. Έχουμε δηλαδή ένα "Κυβερνών Σώμα", όπου η πλειοψηφία δεν μπορεί να επιβάλλει την αλήθεια, ακόμα και αν το θέλει, επειδή τους δεσμεύουν Εταιρικοί Κανονισμοί (!!!) Και άνθρωποι αποκόπτονται από την οργάνωση, επειδή διαφωνούν σε θέματα στα οποία διαφωνεί Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ, και δεν μπορεί να τα επιβάλλει. Άρα στην ουσία τη Σκοπιά την κυβερνούν κάποιοι ανθρωποποίητοι και απαράβατοι νόμοι, και ακόμα και το Κυβερνών Σώμα είναι σε κάποιο βαθμό δέσμιο τού ίδιου τού συστήματος.

Έτσι καταλήγουμε σε αυτό που είπαμε στην αρχή. Ότι η "οργάνωση" την οποία εκθέτουμε εδώ, δεν είναι άνθρωποι, ούτε καν η ηγεσία της κατ' ανάγκην, αλλά ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΠΑΤΗΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που τους σκλαβώνει στο ψέμα. Και το σύστημα αυτό, δεν έχει συναισθήματα, ούτε αγάπη, ούτε συναίσθηση τής αλήθειας, ούτε καν κατεύθυνση από τον Θεό. Μόνο από κάποιους ανθρωποποίητους Νομικούς Εταιρικούς κανόνες, που δεν μπορούν να τους ξεπεράσουν ούτε οι ίδιοι οι ηγέτες τής Σκοπιάς, και υποτάσσονται σε αυτούς.

Μήπως λοιπόν το να εκθέτουμε την οργάνωση τής Σκοπιάς, σημαίνει ότι μισούμε τους οπαδούς της; ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ!!! Και αν εκθέτουμε το σύστημα αυτό, το κάνουμε για χατίρι τους. Για να τους βοηθήσουμε να δουν αυτά που δεν μπορούν να δουν ακόμα, αν δεν τους τα αναλύσεις. Γιατί θα μπορούσα τη στιγμή αυτή που δαπανώ το χρόνο μου και τα γράφω αυτά, να έκανα κάτι άλλο, που να μου αποφέρει διασκέδαση ή άλλο κέρδος, ή να μελετήσω κάποιο Χριστιανικό θέμα που θα με ωφελήσει. Και δεν θα είχα καμία όρεξη να ασχολούμαι με τη Σκοπιά. Όμως το κάνω επειδή ΑΓΑΠΩ τους οπαδούς της, οι οποίοι βρίσκονται σε μια παγίδα και δεν το ξέρουν.

Οι ίδιοι που το ρωτάνε αυτό, δεν πηγαίνουν στους άλλους και τους κηρύττουν, επειδή πιστεύουν ότι τους κάνουν καλό; Και όταν τους λένε ότι η θρησκεία τους είναι ψεύτικη, το κάνουν επειδή τους μισούν; Όταν τα ίδια τα έντυπα που δίνουν στους ανθρώπους, λένε ότι η Εκκλησία μας είναι "Πόρνη Βαβυλώνα", πρέπει να συμπεράνουμε ότι ο "Μάρτυρας" αυτός που χτύπησε την πόρτα μας, μας μισεί, επειδή ανήκουμε στη θρησκεία αυτή που βρίζει; Φυσικά όχι. Γιατί όσο προκλητικό και άσχημο και αν φαίνεται σ' εμάς το να λέει κάποιος τη θρησκεία μας "πόρνη", ο άνθρωπος αυτός, το κάνει ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι αυτή η θρησκεία είναι ψεύτικη. Και δαπανάει το χρόνο του για να μας βοηθήσει επειδή νομίζει ότι κινδυνεύουμε από την ίδια μας τη θρησκεία. Δεν στρέφεται εναντίον μας, αλλά εναντίον ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που νομίζει ότι μας καταστρέφει.

Ας μετρήσουμε λοιπόν με τα ίδια μέτρα και τη δική μας πολεμική κατά τής οργάνωσης τής Σκοπιάς. Και εμείς γι' αυτό την κατηγορούμε, και για τον ίδιο λόγο την εκθέτουμε. Γιατί έχουμε στοιχεία ότι είναι μια ψεύτικη θρησκεία, που υποδουλώνει και καταστρέφει τα μέλη της. Και το κάνουμε κι εμείς από αγάπη για τα μέλη της, και όχι από μίσος. Και μάλιστα εμείς δεν χρησιμοποιούμε τις ίδιες ασεβείς εκφράσεις που χρησιμοποιεί η Σκοπιά για την Εκκλησία μας. (Γιατί η "πόρνη" Βαβυλώνα είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που νομίζουν οι "Μάρτυρες"). Εμείς εκθέτουμε, και θα εξακολουθήσουμε να εκθέτουμε το σύστημα τής Σκοπιάς, ώσπου να ελευθερωθεί και το τελευταίο θύμα της. Ή μέχρι να πει την αλήθεια στους οπαδούς της και να τους αφήσει ελεύθερους να αποφασίσουν τι θα πιστεύουν, χωρίς περιορισμούς, θρησκευτικά δικαστήρια και απειλές αποκοπής.

Δημιουργία αρχείου: 15-3-2003.

Τελευταία μορφοποίηση: 24-9-2016.

ΕΠΑΝΩ