Μια συνεργασία τής

Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Δημοσιεύσεις από το 2006 ως το 2014
Δημοσιεύσεις προ του 2005 Νέες δημοσιεύσεις της ΟΟΔΕ Δημοσιεύσεις του 2005

Τι νέο υπάρχει:

 

 

 

 

 

 • Μάρτυρες του Χριστού όχι του Ιεχωβά Αν έπρεπε οι Χριστιανοί για να σωθούν, να χρησιμοποιούν κατ' ανάγκην το όνομα: "Ιεχωβά", γιατί η Αγία Γραφή δίνει βαρύτητα μόνο στο όνομα Ιησούς Χριστός για τούς Χριστιανούς; (20 Φεβρουαρίου 2014).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Τα ΠΡΟ τού Χριστού πρόβατα τής μάνδρας Μία ακόμα λέξη τής Αγίας Γραφής, που επειδή διαφωνεί με τα ψευδή δόγματα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, η εταιρία Σκοπιά την αλλάζει, διορθώνοντας την Αγία Γραφή για να ταιριάζει με τις πλάνες της! (31 Μαΐου 2012).

 

 

 

 • Διαφημίστε το Βασιλιά και τη Βασιλεία του Ο "δικαστής" Ρόδερφορδ ήταν ένας διεφθαρμένος θρησκευτικός ηγέτης τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, ο οποίος καταχράσθηκε και διασπάθισε την περιουσία τής οργάνωσης τής Σκοπιάς, στηριγμένος στη δωρεάν εργασία τών δούλων - οπαδών του, οι οποίοι όπως σήμερα, έτσι και τότε ψευδοπροφήτευαν προφητείες που ποτέ δεν εκπληρώθηκαν! (30 Απριλίου 2012).

 

 • Οργάνωση της Σκοπιάς: Η μεγάλη Μητέρα Δείτε πώς η Σκοπιά, με τη χρήση μιας παρομοίωσης, (μητέρα), καταφέρνει να κάνει τους οπαδούς της να απαρνούνται τη Θεόδοτη λογική και κρίση τους, και να υπακούουν τυφλά σε κάθε ανοησία που τους διδάσκει! (27 Απριλίου 2012).

 

 

 

 

 

 • H απάτη τής εταιρίας Σκοπιά με τη χρονολογία Μια ιστορική ανασκόπηση, για το πώς η εταιρία Σκοπιά τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, με δολοπλοκίες και εξαπατήσεις, προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια το αποτυχημένο βασικό της δόγμα για το 1914 (20 Μαρτίου 2012).

 

 

 

 • Αντιφατικές διδασκαλίες τού Ρόδερφορδ Το μπάχαλο τών αλληλοαναιρούμενων και αντιφατικών δογμάτων τής εταιρίας Σκοπιά δεν είναι κάτι νέο. Ανέκαθεν η οργάνωση αυτή, επεδείκνυε την ίδια προχειρότητα και ασυνέπεια στα δόγματά της, και την ίδια ασέβεια προς την αναλλοίωτη αλήθεια τού Θεού (16 Δεκεμβρίου 2011).

 

 

 • Η Εταιρία Σκοπιά πλαστογραφεί την ιστορία της Η εταιρία Σκοπιά τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, δεν είναι μόνο ψευδοπροφητική οργάνωση, αλλά κοροϊδεύει και τους οπαδούς της μπροστά στα μάτια τους με θρασύτητα, νοθεύοντας την ίδια την ιστορία της, με ασύστολα ψεύδη! (7 Δεκεμβρίου 2011).

 

 

 • Η εσφαλμένη χρονολόγηση τής Σκοπιάς για το αστρονομικό ημερολόγιο VAT 4956  Επειδή ακόμα και οπαδοί τής εταιρίας Σκοπιά χώνεψαν ότι το 607 π.Χ. είναι απάτη, η Σκοπιά σε τεύχη της τού 2011 επιχειρεί να τους εξαπατήσει, κάνοντας "μοντάζ" δύο διαφορετικών αρχαιολογικών ημερολογίων, για να τους πείσει ότι υπάρχουν δήθεν ιστορικές αποδείξεις για το ψεύτικο δόγμα της! (22 Οκτωβρίου 2011).

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Ήταν οι Ορθόδοξοι Πατέρες οπαδοί του Προτεσταντικού δόγματος Sola Scriptura («μόνο η Αγία Γραφή»); Ένα Προτεσταντικό κειμενάκι, δημοσιευόμενο και αναδημοσιευόμενο από μπλογκς και άλλους Προτεστάντες, έτσι χωρίς πηγές, και χωρίς πρωτότυπο κείμενο, με φράσεις αποκομμένες από τα συμφραζόμενά τους, επιχειρεί να πείσει τους αφελείς ότι δήθεν οι αρχαίοι Ορθόδοξοι Πατέρες, πίστευαν στο "Μόνο η Γραφή", δηλαδή στο αιρετικό δόγμα τού 16ου αιώνα, που δημιούργησαν οι Προτεστάντες. (5 Αυγούστου 2011).

 

 • Ο "Υιός τού Θεού": 6: Οι Ιουδαίοι αντελήφθησαν την ισοθεϊα που κήρυττε ο Ιησούς! Κι όμως, υπάρχουν υποτιθέμενοι "Χριστιανοί", που αρνούνται ακόμα τη Θεότητά Του! Το τελευταίο κεφάλαιο τής παρούσας μελέτης, καυτηριάζει την τύφλωση τών Αντιτριαδίστών, που φθάνουν ακόμα και στο σημείο να νοθεύουν την Αγία Γραφή (όπως οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά), για να κρύψουν το σαφές της μήνυμα για τη Θεότητα τού Ιησού Χριστού (28 Ιουλίου 2011).

 

 • Πειραματική απόδειξη τού... ακτίστου τού Θεού Λόγου Η πειραματική απόδειξη τού καμπύλου και περιστρεφόμενου χωροχρόνου πρέπει να προβληματίσει τους Αρειανιστές, που θέλουν να πιστεύουν ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι απλώς ο τρόπος που μετράμε τις διαστάσεις (26 Ιουλίου 2011).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Ο εξοβελισμός 10 βιβλίων τής Αγίας Γραφής από τους Προτεστάντες Μία ιστορική αναδρομή στον πόλεμο εναντίον 10 βιβλίων τής Αγίας Γραφής, από τους υποτιθέμενους "τιμητές" τής Αγίας Γραφής, τους Προτεστάντες, δείχνει πόσο ψευδείς είναι οι ισχυρισμοί τους για τον Κανόνα τής Αγίας Γραφής. Γιατί όταν ισχυρίζονται ότι η Εκκλησία εν Αγίω Πνεύματι κατέληξε στα 66 βιβλία τού δικού τους (Ιουδαϊκού) κανόνα, αγνοούν, (ή αποκρύπτουν) τα γεγονότα τής διαδικασίας επικράτησης μεταξύ τους αυτού τού Κανόνα! (12 Μαϊου 2011).

 

 • Η κυκλική "λογική" τής εταιρίας Σκοπιά Σαν να πνίγεσαι και να κρατιέσαι από τα μαλλιά σου, ή σαν να προσπαθείς να κρατήσεις και τα δύο σου πόδια στον αέρα, στηρίζοντας το ένα στο άλλο! (10 Μαϊου 2011).

 

 

 

 

 • Μερικές παρατηρήσεις επί τού μεταγενέστερου Ιουδαϊκού Πάσχα Ο πρώτος εορτασμός τού Πάσχα, ως γνωστόν εγένετο εις την Αίγυπτο, με αφορμή την έξοδο τών Ισραηλιτών από τη χώρα αυτή. Με την πάροδο όμως τών χρόνων, λόγω αλλαγής τών συνθηκών τού βίου τού Ισραηλιτικού λαού, επήλθαν σημαντικές μεταβολές στις συνήθειες τού εορτασμού τού Πάσχα, η άγνοια τών οποίων επέφερε πολλές παρεξηγήσεις κατά την εκτίμηση τής περί τού τελευταίου δείπνου τού Κυρίου ευαγγελικής διηγήσεως (14 Απριλίου 2011).

 

 • Η Θεϊκή εντολή τής απεικόνισης όσων είδαμε Γνωρίζοντας ο Θεός τα όρια κατανόησης τής φύσης μας, διατύπωσε έτσι την απαγόρευση τών ειδώλων, που να αποτελεί παράλληλα, εντολή απεικόνισης όσων είδαμε, για την εικονική αναγωγή μας από το ορατό προς το αόρατο. Και γιατί άραγε οι εικονομάχοι, αποδέχονται νοητικές ή προφητικές εικόνες, και όχι και σχηματικές; (12 Απριλίου 2011).

 

 

 • Προτεσταντικές αντιφάσεις στο θέμα του Νηπιοβαπτισμού Οι ιδρυτές τού Προτεσταντισμού, σκότωναν ως αιρετικούς τους Αναβαπτιστές που έλεγαν ότι ο νηπιοβαπτισμός είναι αντι-Γραφικός. Οι σημερινοί τους πνευματικοί απόγονοι όμως, αντιφάσκουν προς τους ιδρυτές τους (2 Απριλίου 2011).

 

 

 

 

 

 • Τι εννοούσε ο Τερτυλλιανός όταν μιλούσε για χρονική αρχή τού Υιού; Ο αναγνώστης τού Τερτυλλιανού εκπλήσσεται, διαβάζοντας να μιλάει ο Τερτυλλιανός για χρονική αρχή τού Υιού, πολύ δε περισσότερο όταν σαφώς ο Τερτυλλιανός μιλάει για το ομοούσιο Πατρός και Υιού, και για την Αγία Τριάδα και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν (12 Φεβρουαρίου 2011).

 

 • Η περί της θεότητος του Ιησού Χριστού διδασκαλία τών Αποστολικών Πατέρων Επειδή ορισμένοι αιρετικοί, για να δικαιολογήσουν τις κακοδοξίες τους, ισχυρίζονται ότι η Εκκλησία δήθεν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο υιοθέτησε το Τριαδικό δόγμα, παραθέτουμε εδώ σχετικό κεφάλαιο από τον αείμνηστο Π. Τρεμπέλα, στο οποίο αποδεικνύει την ταυτότητα τής σημερινής πίστης τής Εκκλησίας προς τον Κύριο Ιησού Χριστό, με την πίστη τής Εκκλησίας τών πρώτων αιώνων, με πλήθος χωρίων τής εποχής (10 Φεβρουαρίου 2011).

 

 • Η λατρεία τού Υιού κατά την Καινή Διαθήκη Τα χωρία εκείνα που στην Παλαιά Διαθήκη λένε ότι η λατρεία ανήκει μόνο στον Γιαχβέ, στην Καινή Διαθήκη εφαρμόζονται από τους αποστόλους στον Υιό, δείχνοντας ότι και ο Υιός είναι Γιαχβέ, και σύνθρονος τού Πατρός (9 Φεβρουαρίου 2011).

 

 • Ο Ιππόλυτος Ρώμης (170-235 μ.Χ.) και το Τριαδικό Δόγμα Η ορθοδοξότατη τοποθέτηση περί τής Αγίας Τριάδος, από τον άγιο Ιππόλυτο, ήδη στα τέλη τού 2ου και αρχές τού 3ου αιώνα, διαψεύδει για μια φορά ακόμα τους παραχαράκτες, Αρειανιστές, Μάρτυρες τού Ιεχωβά, που ισχυρίζονται ότι το Τριαδικό δόγμα εμφανίσθηκε δήθεν στον 4ο αιώνα! (4 Φεβρουαρίου 2011).

 

 

 • Βρίσκοντας Αληθινή Ελευθερία στον Ιησού Χριστό Μία ακόμα κλασσική περίπτωση Μαρτύρων τού Ιεχωβά που συνήλθαν από το ψυχοναρκωτικό τής Σκοπιάς, και μπήκαν στο δρόμο αναζήτησης για τον αληθινό Θεό και τον Κύριο Ιησού Χριστό. Σκεφθήκατε ποτέ, ότι ο Μάρτυρας τής Σκοπιάς που χτυπάει σήμερα την πόρτα σας, ίσως τη στιγμή που σας μιλάει, βασανίζεται από αμφιβολία για όσα λέει, και εσωτερικές συγκρούσεις; (19 Ιανουαρίου 2011).

 

 

 • Το νέο όνομα τής Σκοπιάς και το όνομα: "Χριστιανοί" Οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, σήμερα εμμένουν στο να αποκαλούνται "Χριστιανοί Μάρτυρες τού Ιεχωβά", ώστε να πείθουν τους απληροφόρητους ότι δήθεν είναι Χριστιανοί. Αυτή όμως είναι μια εμμονή, που ουσιαστικά ξεκίνησε από τη δεκαετία τού 1980, μια και μέχρι τότε η οργάνωση τής Σκοπιάς έφερε ακόμα (αλλά διαρκώς μειούμενη), την υβριστική κληρονομιά τού Ρόδερφορδ εναντίον τής λέξης: "Χριστιανοί" (12 Ιανουαρίου 2011).

 

 

 

 • Είναι η διδασκαλία τών Ορθοδόξων Πατέρων... Πλατωνική; Πώς η εταιρεία «Σκοπιά», για να μην εγκαταλείψει το αντιχριστιανικό δόγμα του θνητοψυχισμού, προσπαθεί με απάτη να υποστηρίξει ότι η θεολογία των Πατέρων της Εκκλησίας για την Ψυχή, δεν είναι βιβλική αλλά… πλατωνική! (3 Ιανουαρίου 2011).

 

 • Οι μαστοί τής Εκκλησίας είναι Πύργοι Το Άσμα Ασμάτων κατά τών Προτεσταντών, που μιλούν για μια αποστάτιδα εκκλησία, αντί για την αγνή και σταθερή στην αγάπη Του, Νύμφη τού Αρνίου (27 Δεκεμβρίου 2010).

 

 

 • Η προσπάθεια του Ρόδερφορδ να συμβιβαστεί με τον Χίτλερ Περισσότερα ντοκουμέντα για τις τυχοδιωκτικές προσπάθειες τής εταιρίας Σκοπιά να καλοπιάσει τον Χίτλερ, τότε που σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, είχε γεμίσει με σβάστικες τα κεντρικά Γραφεία των Μαρτύρων τού Ιεχωβά στο Μαγδεβούργο, και έψελναν ύμνους με τη μουσική τού εθνικού ύμνου τού Χίτλερ (16 Δεκεμβρίου 2010).

 

 

 

 

 • Τι δείχνει το υπόμνημα της Ιστορίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά; "Φυσικά, είναι εύκολο να πει κανείς ότι αυτός ο όμιλος ενεργεί ως ένας ‘προφήτης’ του Θεού. Αλλά είναι άλλο πράγμα να το αποδείξει. Ο μόνος τρόπος για να το κάμη κανείς αυτό είναι ν’ ανασκοπήση την ιστορία τους. Τι δείχνει αυτή;" Αυτό γράφει η ίδια η Σκοπιά. Κι εμείς ακολουθούμε την πρόκληση... Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι η ίδια η Σκοπιά ορίζει "ποιος είναι ψευδοπροφήτης", και οι ορισμοί που δίνει της ταιριάζουν γάντι! (6 Δεκεμβρίου 2010).

 

 

 • Εκατομμύρια Ήδη Ζώντων Ουδέποτε Θέλουσιν Αποθάνει - Η ιστορική γκάφα τού Ρόδερφορδ Απόσπασμα από το βιβλίο τών τότε Μαρτύρων τού Ιεχωβά, με το όνομα: "Σπουδαστές τής Γραφής", όπου ο δεύτερος πρόεδρός τους, τους διαβεβαιώνει για την "υπόσχεση τού θεού", ότι το 1925 θα ανασταίνονταν οι προ Χριστού πιστοί. Ένα βιβλίο που η εταιρία Σκοπιά έχει φροντίσει να μη μπορεί κάποιος να το βρει εύκολα. Γι' αυτό κι εμείς μεταφράσαμε από το Αγγλικό πρωτότυπο κάποιες από τις επίμαχες σελίδες τής ψευδοπροφητείας τους (30 Νοεμβρίου 2010).

 

 

 

 • Η απεικόνιση όσων είδαμε επιτρέπεται! Το επιχείρημα τών Εικονομάχων από το Λευϊτικό, ότι απαγορεύεται η απεικόνιση τού Θεού τον Οποίο δεν είδαμε, ταυτόχρονα σημαίνει και ότι ΟΤΑΝ θα Τον βλέπαμε ένσαρκο, θα μπορούσαμε πλέον να Τον απεικονίσουμε! (17 Νοεμβρίου 2010).

 

 • Η Χριστιανική κλήση και τα "άλλα πρόβατα" Επειδή τα δόγματα τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά δεν έχουν καμία σχέση με το Χριστιανικό Ευαγγέλιο, και δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά στην Αγία Γραφή, η αίρεση αυτή τα στηρίζει σε... παραβολές και προφητικές οράσεις. Αλλά και πάλι οι ερμηνείες της βρίθουν από αντιφάσεις, σε όσα σημεία δεν έχει αλλοιώσει το κείμενο τής Αγίας Γραφής στη δική της μετάφραση! (15 Νοεμβρίου 2010).

 

 

 

 • Εκδόσεις τής εταιρίας Σκοπιά που αποδεικνύουν το λάθος τού 607 π.Χ. και τού 1914!!! Η Σκοπιά επίσημα αρνείται τα ιστορικά ντοκουμέντα τού Βηρωσσού και τού Πτολεμαίου ως εσφαλμένα, επειδή αποδεικνύουν ότι η κεντρική της χρονολογία (το 607 π.Χ.) από το οποίο βγάζει το 1914, είναι λάθος. Όμως, αν ελέγξουμε προσεκτικά τις εκδόσεις τής εταιρίας Σκοπιά, διαπιστώνουμε ότι ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙ με ακρίβεια τα μήκη τών βασιλειών τών βασιλέων τής περιόδου αυτής, όπως ακριβώς τα καταγράφουν οι Βηρωσσός και Πτολεμαίος! (4 Νοεμβρίου 2010).

 

 • Η έλλειψη ορατού ομοιώματος τού Θεού, ως αιτία τής απαγόρευσης τού Νόμου Μια προσεκτική ανάγνωση τών απαγορεύσεων τού Μωσαϊκού Νόμου περί ομοιωμάτων, δείχνει ξεκάθαρα ότι απαγορεύθηκαν μόνο για τη συγκεκριμένη περίοδο και τον συγκεκριμένο λαό, που όχι μόνο κινδύνευε να παρασυρθεί από τους γύρω ειδωλολατρικούς λαούς, αλλά και που ακόμα δεν είχε γίνει μάρτυρας τής ενσάρκωσης τού Θεού Λόγου (3 Νοεμβρίου 2010).

 

 

 • Διαχωρίζοντας τα Πρόβατα από τα Ερίφια To 1995 η Εταιρία Σκοπιά (ξανά - μανά) άλλαξε ένα βασικό της δόγμα, το δόγμα τού διαχωρισμού τών προβάτων από τα ερίφια στη γνωστή παραβολή τού Κυρίου. Και μετά από τόσες δεκαετίες ψεύδους, ήρθε στα λόγια τών υπολοίπων Χριστιανικών θρησκειών, που ερμήνευαν σωστά το θέμα αυτό εδώ και δύο χιλιετίες! Φαίνεται ότι η "θεία κατεύθυνση" τής Σκοπιάς από τον Θεό, έρχεται σ' αυτή με καθυστέρηση δύο χιλετιών! (29/10/2010).

 

 

 • ‘Νέο Φως’—Από Πού; Πώς γίνεται, αυτό το οποίο αποκαλείται τη μία στιγμή: "διδασκαλία τού Σατανά", την άλλη στιγμή να μετονομάζεται από την Εταιρία Σκοπιά: "Φως από τον Θεό"; Και πώς γίνεται, αυτό που η εταιρία Σκοπιά σήμερα θεωρεί "Φως από τον Ιεχωβά", να έχει γίνει αιτία να διωχθούν από την οργάνωση χιλιάδες άνθρωποι στο παρελθόν, επειδή το πίστευαν, ενώ η Σκοπιά διαφωνούσε; (22 Οκτωβρίου 2010).

 

 • Η διάκριση κτιστού - Ακτίστου και η Θεολογία τής Εικόνας Ορισμένοι (κυρίως εικονομάχοι, μεταξύ τών οποίων και Μάρτυρες τού Ιεχωβά), ισχυρίζονται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πάρει στοιχεία από τον Νεοπλατωνισμό, λόγω τής διάκρισης που κάνει μεταξύ κτιστού και Ακτίστου. Μια σοβαρή ανάλυση του θέματος όμως, δείχνει ότι όχι μόνο η Ορθοδοξία και ο Νεοπλατωνισμός είναι εντελώς διαφορετικές και ασύμβατες θεωρήσεις τού κόσμου, αλλά και ότι οι ίδιοι οι Εικονομάχοι μετέχουν ειδωλολατρικών και αιρετικών ιδεών (19 Οκτωβρίου 2010).

 

 • Η Εταιρία Σκοπιά σε σήψη Η εμμονή τής Εταιρίας Σκοπιά με το επερχόμενο "τέλος", μοιάζει να φθάνει στην ικανοποίησή του. Όχι όμως επειδή έρχεται το τέλος τού κόσμου, αλλά επειδή όλα δείχνουν ότι τα μέλη της άρχισαν να ξυπνούν και να μαθαίνουν πόσο τους εξαπατά. Κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο δικό της ΤΕΛΟΣ. Και το παρόν άρθρο τού Ράνταλ είναι χαρακτηριστικό τής πορείας αυτής, που φαίνεται πλέον δύσκολο να ανακοπεί (14 Οκτωβρίου 2010).

 

 

 • Πίσω από τους τοίχους των Αιθουσών Βασιλείας τών Μαρτύρων τής Σκοπιάς Η εταιρία Σκοπιά έχει φτιάξει ένα "προστατευόμενο" περιβάλλον, μέσα στο οποίο απομονώνει τους οπαδούς της, και κατευθύνει τη σκέψη και τη ζωή τους, χωρίς να τους αφήνει τη δυνατότητα να συγκρίνουν τα δικά της ξυλοκέρατα με τον πνευματικό πλούτο που υπάρχει έξω απ' αυτή (29 Σεπτεμβρίου 2010).

 

 

 

 

 

 

 

 • Η εταιρία Σκοπιά κατά τών... εμβολίων! Είναι φοβερό, όταν αναλογίζεται κανείς πόσες πολλές ανοησίες έχει κάνει μια τόσο πρόσφατη θρησκεία στην τόσο μικρή της ιστορία, όπως οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά! Θρησκείες χιλιετιών, ποτέ δεν έκαναν τόσες ανοησίες μαζεμένες σε όλη τους την ιστορία, όσες η Σκοπιά σε λιγότερο από ενάμισι αιώνα! Αλλά το χειρότερο, είναι η ΕΥΘΥΝΗ ΑΙΜΑΤΟΣ που φέρει η υποτιθέμενη "θεοκίνητη" ηγεσία της, με εγκληματικά δόγματα είτε εναντίον τών μεταγγίσεων αίματος, είτε τών μεταμοσχεύσεων, είτε τών εμβολίων! (23 Αυγούστου 2010).

 

 

 

 

 • Οι Μαύροι και η Σκοπιά Ο ιδρυτής τής εταιρίας Σκοπιά, δεν ήταν ρατσιστής για τους μαύρους. Τους λυπόταν πολύ τους καημένους, για την "αρχαία κατάρα" που τους έκανε δουλικούς (αλλά και τόσο υπάκουους υπηρέτες) και που δεν τους επέτρεψε να έχουν την... "ανωτερότητα" τής λευκής φυλής! Γι' αυτό και ο Θεός, θα ανταμείψει τους πιστούς μαύρους στη Βασιλεία Του, κάνοντάς τους... άσπρους! (4 Αυγούστου 2010).

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Είναι η ψυχή μια απρόσωπη δύναμη ζωής; Θα έλεγε κανείς ότι το... ρεύμα ανήκει στη... λάμπα του; Ότι μια απρόσωπη δύναμη προοδεύει, και χρειάζεται... προστασία, φύλαξη και... ειδική παράδοση; (22 Ιουλίου 2010).

 

 • Νοθείες αρχαίων και νέων Εικονομάχων, σε κείμενα αγίων Πατέρων περί εικόνων  Είναι προφανές ότι οι αιρετικοί σε όλους τους αιώνες είναι ίδιοι, στηρίζοντας τα επιχειρήματά τους πάνω στην απάτη, στη διαστρέβλωση και απόκρυψη στοιχείων! Αρχαίοι Εικονομάχοι, χρησιμοποιούσαν, (και παρά το ότι εκτέθηκαν δημόσια τότε), εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι Προτεστάντες διάδοχοί τους, τις ίδιες ακριβώς παραποιήσεις και νοθείες! (12 Ιουλίου 2010).

 

 

 • Η κατάχρηση τής Αποκοπής 2ο Μέρος Μερικά χαρακτηριστικά ντοκουμέντα από το πρώην μέλος τού Κυβερνώντος Σώματος τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά Ρέημοντ Φρανς, για την ολοκληρωτική μέθοδο τής Αποκοπής που χρησιμοποιεί η ηγεσία τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά για να ελέγχει τη ζωή και τις αποφάσεις τών οπαδών της (28 Ιουνίου 2010).

 

 • Με αφορμή τον θάνατο τού Ρέιμοντ Φρανς Ένας μεγάλος άνδρας που έζησε και διώχθηκε για την αλήθεια, τη συνείδηση και τη δικαιοσύνη, παρέδωσε το πνεύμα στον Κύριο, στις 2 Ιουνίου 2010, σε ηλικία 88 ετών. Όσοι ωφεληθήκαμε από τον αγώνα του και τις θλίψεις του, θα τον έχουμε πάντοτε στις προσευχές μας! (8 Ιουνίου 2010).