Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Φραγμός στην εκμετάλλευση της απειρίας των άλλων

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ψευδοπροφητείες

Πώς ο Θεός εκθέτει τους ψευδοπροφήτες // Πώς η ίδια η Σκοπιά ορίζει τους ψευδοπροφήτες! // Πίνακας ψευδοπροφητειών της Σκοπιάς για το τέλος // Οι "τσιλιαδόροι" τού "τέλους" Μάρτυρες τού Ιεχωβά και άλλοι ψευδοπροφήτες // Πίνακας ψευδοπροφητειών της Σκοπιάς για το τέλος

Τι συνέβη το 1925;

Το ξεσκέπασμα μιας ψευδοπροφητείας

Του κ. Magnani

 

Άρθρο του κ. Magnani πρώην Μάρτυρος, όπως δημοσιεύτηκε στην πρώτη έκδοση του "Παρατηρητή" .

 

Τι συνέβη το 1925;

Για να απαντήσουμε σ'αυτή την ερώτηση, ας χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας και ας υποθέσουμε ότι είμαστε Μάρτυρες του Ιεχωβά (ΜτΙ) το 1925. Το μήνυμά μας είναι:

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΗΔΗ ΖΩΝΤΩΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΠΟΘΑΝΕΙ !

Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου που μοιράζουμε από πόρτα σε πόρτα. Αυτό το βιβλίο, μας λέει ότι σύντομα ο Ισαάκ, ο Ιακώβ και ο Αβραάμ θα αναστηθούν το 1925! (1). Η Εταιρεία Σκοπιά (Ε.Σ.) μας λέει οτι θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη όλα τα άλλα ..."κοσμικά" πράγματα και να κηρύξουμε. Το "τέλος" είναι τόσο κοντά! (Όπως και τώρα, 72 ολόκληρα χρόνια μετά!) Πράγματι, η Ε.Σ. λέει:

"..Το 1925 ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ ορισμένο στις ΓΡΑΦΕΣ... Όπως ο Νώε, οι Χριστιανοί σήμερα έχουν πολύ περισσότερα να βασίσουν την πίστη τους απ' ότι είχε ο Νώε στον ερχόμενο κατακλυσμό." (2)

Ξανά, το 1924 η Ε.Σ. είπε: "Το έτος 1925 είναι μια ημερομηνία ΣΙΓΟΥΡΗ και ΚΑΘΑΡΑ σημειωμένη στις ΓΡΑΦΕΣ, ακόμη πιο καθαρά από αυτή του 1914."(3)

Τελικά, το 1925 ήρθε!! Ανυπομονούμε να ανοίξουμε τη Σκοπιά 1η Ιανουαρίου! Αλλά,... τι λέει στη σελίδα 3;!

"Το έτος 1925 είναι εδώ. Με μεγάλη ανυπομονησία οι Χριστιανοί αποβλέπουν σ'αυτό το έτος. Πολλοί με σιγουριά περιμένουν όλα τα μέλη του σώματος του Χριστού να αρπαχθούν στον ουρανό κατά τη διάρκεια αυτού του έτους."

Ω, ΝΑΙ αυτή είναι η ελπίδα μας, βασισμένη στις ΓΡΑΦΕΣ. Τώρα διαβάζουμε παρακάτω..

"Αυτό μπορεί να γίνει. Μπορεί και ΟΧΙ."

"Μπορεί και ΟΧΙ;! "Τί;; Μα, δεν είπε η Εταιρεία Σκοπιά ότι οι ΓΡΑΦΕΣ ήταν αυτές που προείπαν το έτος 1925; Δεν είπε ότι έπρεπε να το πιστεύουμε πιο πολύ και απο τον Νώε;; Και τώρα, που πολλοί απο εμάς έχουμε πουλήσει τα σπίτια μας, άλλοι παρατήσαμε το σχολείο, για να κάνουμε αυτό το "έργο"; Τί θα πουν οι γείτονές μας;;

NAI, η Εταιρεία Σκοπιά έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι το 1925 ήταν βιβλική ημερομηνία. Όταν οι Μάρτυρες άρχισαν να "νευριάζουν" η Ε.Σ. είπε τα εξής (απίστευτα):

"Αναμένεται ο Σατανάς να προσπαθήσει να βάλει στο μυαλό ακόμη και των πιο πιστών ότι το έργο θα τελείωνε το 1925.."(4)

ΝΑΙ, ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΙΠΕ στους... "πιστούς" Μάρτυρες ότι το έργο θα τελείωνε το 1925 και μάλιστα χρησιμοποιήσε την Εταιρεία Σκοπιά για να το ...τυπώσει!! Ο Χριστός προειδοποίησε για προφήτες που θα προσπαθούσαν να κρατήσουν την αλήθεια μακρυά απο εμάς. Περίπου τα ίδια συνέβησαν και το 1975 και με το θέμα της "γενιάς" του περίφημου 1914.

(Σύντομα σχετικό άρθρο στον "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ").

 

BIBΛIOΓΡΑΦΙΑ (μεταφράσεις στην Ελληνική απο εμάς):


(1) "Millions.." σελ 89-90
(2) "Σκοπιά" 1923 σελ 106
(3) "Σκοπιά" 1924 σελ 211
(4) "Σκοπιά" 1925 σελ 262

Δημιουργία αρχείου: 16-5-2002.

Τελευταία μορφοποίηση: 16-8-2016.

ΕΠΑΝΩ