Ελληνικός παρατηρητής της Εταιρίας Σκοπιά Στατιστικές Κεντρική σελίδα της ΟΟΔΕ
 

Παγκόσμιες στατιστικές της Σκοπιάς για το 2004

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η Σκοπιά 1ης Φεβρουαρίου 2005, με τις παγκόσμιες στατιστικές της οργάνωσης, από τον Σεπτέμβριο του 2003 ως τον Σεπτέμβριο του 2004. Μια χρονιά που έκανε τη Σκοπιά να σιγήσει.

Κάθε χρόνο, εδώ και δεκαετίες, το τεύχος της Σκοπιάς που παρουσίαζε τις παγκόσμιες στατιστικές, ήταν γεμάτο θριαμβολογίες για τις αυξήσεις, και τα νέα ρεκόρ στις επιδόσεις της οργάνωσης, και καυχήσεις για "την ευλογία του Ιεχωβά που φαίνεται στις αυξήσεις". Όμως το τεύχος με τις στατιστικές του 2004 ήταν πιο προσγειωμένο. Ούτε θριαμβολογίες, ούτε ανάλυση των επιδόσεων. Επειδή οι επιδόσεις τους ήταν συντηρητικές. Μήπως με την ίδια τη δική τους λογική, έπαψε ο Ιεχωβά να τους ευλογεί;

Ο αριθμός των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο έτος 2004, αυξήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά 2%, φθάνοντας τους 6.308.341, έναντι 6.184.046 το 2003. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα λιγότερα υπήρξαν τα θύματα της οργάνωσης αυτής, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Το 2004 παγιδεύτηκαν στην οργάνωση αυτή, μόνο 124.000 άνθρωποι, ενώ τον  προηγούμενο χρόνο, με δαπάνη πολύ λιγότερης προσπάθειας, είχε καταφέρει η οργάνωση να παγιδεύσει 135.000, δηλαδή 10.000 περισσότερους. Σε αντιστοιχία, το 2002 η Σκοπιά είχε παγιδεύσει 170.000 ανθρώπους, και τα προηγούμενα χρόνια ακόμα περισσότερους.

Είναι εμφανής η κάμψη της οργάνωσης, και όταν θα δούμε τη διαρκή μείωση των ποσοστών αυξήσεων: Το 2002 αυξήθηκαν κατά 2,8%. Το 2003 κατά 2,2%, και το 2004 κατά 2%. Ήδη οι αυξήσεις της, είναι οι φυσιολογικές αυξήσεις μιας πληθυσμιακής ομάδας που αυξάνει μόνο από τις γεννήσεις, και πολύ κατώτερες από την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού.

Κοιτάζοντας τον αριθμό των νεοβαπτισμένων τους, και συγκρίνοντάς τον με τις αυξήσεις τους, (αφού αφαιρέσουμε το 1% των θανάτων ετησίως), αντιλαμβανόμαστε ότι από την οργάνωση αυτή το 2004, ελευθερώθηκαν 135.000 άνθρωποι, περισσότεροι από όσους παγιδεύθηκαν. Αυτό σημαίνει, ότι για κάθε δύο που παγιδεύονται στη Σκοπιά, ελευθερώνεται κάτι περισσότερο από ένας!

Και αυτή τη χρονιά, οι ανεπτυγμένες χώρες αγνόησαν την απάτη του Μπρούκλυν, παρουσιάζοντας είτε στασιμότητα, είτε μείωση, είτε μια ελάχιστη αύξηση της τάξης του 1%. Ακόμα και οι ΗΠΑ που τις δύο προηγούμενες χρονιές είχαν αύξηση 3% και 2%, στη χρονιά αυτή παρουσίσασαν στασιμότητα της τάξης του 0%! Ακόμα και στην πατρίδα της, η Σκοπιά ξεσκεπάζεται!

Στις χώρες για τις οποίες παλιά καμάρωνε, παρουσιάζεται και εκεί διαρκής ύφεση.

Η Αργεντινή, από το 3% της προηγούμενης χρονιάς, κατέβηκε στο 1%, και η Ιταλία από το 1% κατέβηκε στο 0%, και στην Ιαπωνία μόνο 77 άνθρωποι ήταν τα θύματα της Σκοπιάς.

Μόνο στο Μεξικό υπήρξε μια αναζωπύρωση της αύξησης, που από το 1% που ήταν εκτινάχθηκε ξανά στο 5%. Προφανώς δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί σε τι λάκκο πέφτουν εκεί οι άνθρωποι. Και δυστυχώς για το Μεξικό, εκεί σε κάθε 180 ανθρώπους, ο ένας είναι οπαδός της Σκοπιάς. Μια θλιβερή πρωτιά που ελάχιστες χώρες μπορούν να συγκριθούν με αυτή, και που μόνο με τη μόρφωση μπορούν να δουν εκεί οι άνθρωποι τι ψεύδη εισπράττουν από τη Σκοπιά σε ανταπόδοση της πίστης τους.

Η Πολωνία ξαναέπεσε στο 1% του φόρου ψυχών για την αίρεση αυτή, και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αρχίσει και εκεί η αντίστροφη μέτρηση.

Και στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, εξακολουθεί να κάμπτεται η αύξηση, αν και παραμένει υψηλότερη από τις άλλες περιοχές του κόσμου.

Η Λιθουανία, δείχνει να ξυπνάει γρήγορα! Από το 7% και 4% που είχε τα δύο περασμένα χρόνια, έπεσε το 2004 στο 1%! Η Ρωσία όμως, δυστυχώς παραμένει στο 5% του προηγουμένου έτους.

Η Σερβία από μια μείωση 1%, πέρασε σε αύξηση 2%, αλλά ίσως σε αυτό συντελεί το ότι παρουσιάζεται μαζί με το Μαυροβούνιο, μια περιοχή γεμάτη με Αλβανούς, μια εθνότητα όπου η Σκοπιά έχει βρει μεγάλο αριθμό θυμάτων. Γι' αυτό η Αλβανία αν και παραμένει πολύ ψηλά, ξαναέπεσε από το 13% του 2003, στο 12% του 2002. Είναι προφανές ότι θα πληρώσει ακόμα ακριβά τα χρόνια του αθεϊσμού, που βρήκαν το λαό της απροετοίμαστο στις δολοπλοκίες των αιρέσεων.

Ομοίως η αύξηση της Λευκορωσίας, αν και παραμένει υψηλή, είχε τη θεαματική μείωση του ποσοστού θυμάτων της, από 11%, σε 5%. Δηλαδή μόνο μισά θύματα του προηγουμένου έτους.

Η Ρουμανία από τη στασιμότητα πέρασε στη μείωση του -1%. Καιρός για αντίστροφη μέτρηση κι εκεί.

Και στις μη Χριστιανικές χώρες, η Σκοπιά εξακολουθεί να προσελκύει μικρό αριθμό οπαδών, όπως στη Μαλαισία, την Ινδία και την Ινδονησία, όπου τα ποσοστά αν και είναι αντίστοιχα 3%,  3% και 5%, παραμένουν ελάχιστα, σε σύγκριση με τους τεράστιους πληθυσμούς αυτών των χωρών, όπου ένας οπαδός της Σκοπιάς αντιστοιχεί σε 10.000 ως 40.000 ανθρώπους.

Ερχόμενοι στην Ελλάδα, παρατηρούμε ότι φέτος έχουμε μια οριακή μείωση, για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό. Συγκεκριμένα, 77 άνθρωποι περισσότεροι ελευθερώθηκαν από τη Σκοπιά, από όσους παγιδεύθηκαν. Παρατηρώντας τον αριθμό βαπτίσεων, διαπιστώνουμε ότι από τη Σκοπιά στην Ελλάδα, αποχώρησαν 690 άνθρωποι, αφού αφαιρέσαμε τους θανάτους. Η φωνή αυτών των ανθρώπων, θα είναι στο μέλλον καταδικαστική για την κακία της Σκοπιάς απέναντί τους, βοηθώντας σε περεταίρω μείωση της ισχύος της Σκοπιάς στη χώρα μας.

Στην Κύπρο όμως, δυστυχώς φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η μείωση. Εκεί οι Μάρτυρες είχαν μια αύξηση 2%, που αν και μικρή, ήταν αρκετή να εγκλωβίσει 50 ακόμα ανθρώπους στη Σκοπιά, από ένα νησί μόνο.

Σε γενικές γραμμές, οι στατιστικές της Σκοπιάς για το περασμένο έτος, ήταν τόσο ευχάριστες για τους εχθρούς του ψεύδους, όσο δυσάρεστες ήταν για την ίδια τη Σκοπιά.

Ήδη, πάνω από τα κεφάλια των κυβερνώντων δικτατορίσκων του Μπρούκλυν, κρέμεται το φάντασμα του τέλους της δεκαετίας του 1970, τότε που η μείωση των οπαδών τους, τους τιμώρησε για την ψευδοπροφητεία του 1975. Είναι εμφανές ότι μια όμοια τέτοια καμπή πλησιάζει για την εξουσία τους.

Ευχόμαστε να είναι η τελευταία και μόνιμη καμπή τους, ώστε να ακολουθήσουν τη φθίνουσα πορεία των πατέρων τους των Σπουδαστών της Γραφής και των εξαδέλφων τους των Ευαγγελιστών, εκ των οποίων οι πρώτοι εξαφανίσθηκαν ήδη στη χώρα μας, ενώ οι δεύτεροι μειώνονται διαρκώς και φυτοζωούν.

Μακάρι όλες οι Ρωσσελιστικές αιρέσεις να μείνουν σύντομα, μόνο παραδείγματα προς αποφυγήν στην ιστορία, όπως τόσες και τόσες άλλες αιρέσεις.

Δημιουργία αρχείου: 18-1-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 18-1-2005.

ΕΠΑΝΩ