Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Επιστροφή στην ενότητα περί Διωγμών

Οι διωγμοί τών φιλοσόφων από τους πολυθεϊστές

1ο μέρος: Μια μικρή γεύση σκοταδισμού

Οι σύγχρονοι πολυθεϊστές, ενώ κατηγορούν ψευδώς τους Χριστιανούς για δήθεν διωγμούς τών οποπίστων τους χωρίς το παραμικρό στοιχείο, ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ από τα θύματά τους την αλήθεια, για τους διωγμούς που έκαναν οι ομόθρησκοί τους εναντίον όχι μόνο τών Χριστιανών, αλλά και τών... Φιλοσόφων!

Δείτε τα παρακάτω στοιχεία, για να συμφωνήσετε μαζί μας, ότι η ειδωλολατρική θρησκεία, είναι ό,τι πιο σκοταδιστικό και οπισθοδρομικό εμφανίσθηκε ποτέ σε αυτό τον πλανήτη. Και να πεισθείτε ότι οι σύγχρονοι εκπρόσωποί τους, στις περιπτώσεις που δεν είναι δόλιοι συκοφάντες, είναι τουλάχιστον ανιστόρητοι φανατικοί, με αδικαιολόγητο μένος κατά τής αληθείας τού Χριστού.

Απόσπασμα του Διογένη Λαέρτη «Φιλοσόφων βίοι, IX 52:

«Εξαιτίας της δήλωσης του Πρωταγόρα στο βιβλίο του Περί θεών ότι δεν ξέρει αν υπάρχουν θεοί, οι Αθηναίοι τον έδιωξαν από την πόλη και ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ στην Αγορά, αφού πρώτα έβγαλαν κήρυκα και ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΝ ΕΝΑ-ΕΝΑ από όσους είχαν αντίτυπα». (Το ίδιο λένε και οι: Φιλόστρατος, Βίοι Σοφιστών, I 10, 3. Ησύχιος, Ονοματολόγος. Σέξτος Εμπειρικος, Προς μαθηματικούς, IX 55)

Επίσης: «Ο Αναξαγόρας μηνύθηκε για ασέβεια επειδή διακήρυσσε ότι ο ήλιος είναι μια διάπυρη μεταλλική μάζα, και καταδικάστηκε σε πρόστιμο 35 ταλάντων και εξορία. Κατά άλλους καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο» ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΑΕΡΤΙΟΣ II, 7

«Ο Πρόδικος ο Κείος, φιλόσοφος και σοφιστής, σύγχρονος του Δημοκρίτου, μαθητής του Πρωταγόρα, πέθανε στην Αθήνα, αφού του έδωσαν να πιεί κώνειο, με το αιτιολογικό ότι διέφθειρε τους νέους.» ΣΟΥΔΑ

Επίσης: Ο Θεόδωρος ο Κυρηναίος, ο επονομαζόμενος Άθεος, που έζησε στο α΄ μισό του 3ου π.Χ. αι. κατά τον Διογένη Λαέρτη (2, 101-102) αφού εξορίστηκε για τη διδασκαλία του από την Αθήνα, κατέφυγε στην αυλή του Πτολεμαίου, και έπειτα στην Κυρήνη, όπου επίσης εξορίστηκε, για να καταφύγει ξανά στην Ελλάδα.

Ο Διαγόρας ο Μήλιος εξορίστηκε από τους Αθηναίους επειδή έλεγε πως οι θεότητες του Ολύμπου είναι ανύπαρκτες και επειδή διακωμωδούσε τα απόκρυφα των μυστηρίων, και τον καταδίκασαν σε θάνατο, επικηρύσσοντας το κεφάλι του με ανταμοιβή ένα τάλαντο. (Λυσίας 6.17, Σούδα)

Ο Στίλπων ο Μεγαρεύς δικάστηκε και καταδικάστηκε για ασέβεια προς τα μνημεία των θεών, και η ποινή ήταν εξορία.

Επίσης κατηγορήθηκαν (δικάστηκαν) επί ασέβεια προς τον Παγανισμό οι Ασπασία και Ευριπίδης (από τον Κλέωνα).

Δημιουργία αρχείου: 4-6-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 4-6-2004.

ΕΠΑΝΩ