Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Επιστροφή στην ενότητα περί Διωγμών

Οι Παγανιστές κατέστρεφαν Κυκλαδικά ειδώλια σε θρησκευτικές τελετές το 2.500 π.Χ.

Πηγή: Περιοδικό Science Illustrated, τεύχος 28, σελ. 24

Η ακόλουθη είδηση είναι μια από τις πιο βαρυσήμαντες ενάντια στην επιχειρηματολογία των νεοπαγανιστών περί της ΔΗΘΕΝ «καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της αρχαίας Ελλάδας από τους Χριστιανούς». Οι ίδιοι οι αρχαίοι παγανιστές, τα πρότυπα των νεοπαγανιστών, επιδίδονταν σε συστηματική θρησκευτικά εντεταλμένη καταστροφή της τέχνης, ωθούμενοι τελετουργικά από την σκοταδιστική τους θρησκεία, άνευ ουδεμίας  ηθικής αναστολής:

Ειδώλια καταστράφηκαν σκόπιμα

Η Κέρος των Μικρών Κυκλάδων είναι γνωστή για τα περίφημα μαρμάρινα ειδώλια με τα πεπλατυσμένα πρόσωπα -χαρακτηριστικά δημιουργήματα του Κυκλαδικού πολιτισμού. Μία αρχαιολογική ανασκαφή αποκαλύπτει τώρα ότι το νησί ήταν ένας τόπος τελετουργικής «ταφής» για χιλιάδες αγαλματίδια που είχαν κομματιαστεί σκόπιμα.

Τα ειδώλια έχουν ηλικία 4.500 χρόνων. Οι νεότερες μελέτες αποκαλύπτουν ότι τα αγαλματίδια μεταφέρθηκαν στην Κέρο πολύ μετά την κατασκευή τους, πιθανώς στα πλαίσια κάποιας θρησκευτικής τελετής. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι η Κέρος ήταν πιθανότατα ένα από τα αρχαιότερα και σημαντικότερα λατρευτικά κέντρα του Αιγαίου.

Αριστερά:  Αρχαιολόγοι βρήκαν στην Κέρο χιλιάδες ειδώλια που είχαν τεμαχιστεί σκόπιμα.

 

Πηγή: Περιοδικό Science Illustrated, τεύχος 28, σελ. 24

Δημιουργία αρχείου: 4-7-2007.

Τελευταία ενημέρωση: 4-7-2007.

ΕΠΑΝΩ