Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ζωοκλέφτες ήρωες και "θεοί" τσοπάνηδες

Η γελοιότητα της αρχαίας Ελληνικής Παγανιστικής θρησκείας

Τα αγάλματα κατά τον Ερμητισμό του 3ου μ.Χ. αιώνα

 

Γιάννης Τ.

Μερικοί Νεοπαγανιστές θυμώνουν όταν τους αποκαλούμε "ειδωλολάτρες". Άλλοι μας κατηγορούν, ότι ψευδώς τους κοροϊδεύουμε, για το ότι λατρεύουν τις πέτρες. Και έτεροι ισχυρίζονται ότι οι "θεοί" τους είναι στην πραγματικότητα "φυσικές δυνάμεις". Βεβαίως πολλά κείμενα της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας δηλώνουν πολύ διαφορετικά πράγματα, όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια!

Ακολουθεί απόσπασμα από ερμητικό παγανιστικό κείμενο της Αιγύπτου του 3ου μ.Χ. αιώνα:

 

"Τα αγάλματα είναι έμψυχα και έχουν συνείδηση, γεμάτα με πνεύμα και κάνουν μεγάλες πράξεις˙ τα αγάλματα γνωρίζουν το μέλλον και το προβλέπουν με λαχνούς, με προφητεία, με όνειρα και με πολλούς τρόπους. Τα αγάλματα κάνουν τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν και τα αγάλματα τους θεραπεύουν, φέρνοντας σε αυτούς πόνο και ευχαρίστηση όπως αξίζει στον καθένα" (Asclepius 24 = Nag Hammadi Codex VI 69: 28-70:2 (ed. Mah¾ J.P., HermÀs en Haute-gypte, vol. 2, Quebec 1982, trans. Copenhaver, B.P., Hermetica, Cambridge 1992).

 

Και να φανταστεί κανείς ότι οι Νεοπαγανιστές παρουσιάζουν τον Ερμητισμό ως ανώτερη, πνευματική μορφή του Παγανισμού. Αν είναι αυτή η ανώτερη μορφή, τότε καταλαβαίνει κανείς τι ήταν, αναφορικά με τη μαγεία και την ειδωλολατρεία, η συνηθισμένη, κατώτερη μορφή του Παγανισμού κατά τον 3ο μ.Χ. αι.

 

Και έρχονται σήμερα οι Νεοπαγανιστές, να κατηγορήσουν τον Χριστιανισμό επειδή απάλλαξε την ανθρωπότητα από τέτοιου είδους σκοταδισμό!

Δημιουργία αρχείου: 8-11-2008.

Τελευταία ενημέρωση: 8-11-2008.

ΕΠΑΝΩ