Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ψευτοθεοί

Εισαγόμενοι ψευτοθεοί από την Αίγυπτο * Ανθρωποθυσίες: ο κανιβαλισμός του δωδεκαθεϊσμού * Βασανιστήρια γυναικών προς τιμήν τού Μπεκρή Διονύσου * Ευνουχισμοί νέων προς τιμήν τής Αρτέμιδος * Κάψιμο ζώων για την Αρτέμιδα * Εκπόρνευση γυναικών από τη δαιμονική τσατσά Αφροδίτη * Δίας: Ο πρωταθλητής τής "θεϊκής" διαστροφής * Ο σκοτεινός δράκος Απόλλωνας

Ο βιαστής τής Μέδουσας Ποσειδώνας

και η άσοφη τιμωρία από την Αθηνά

Nancy Engel

 

Αναδημοσίευση από: https://www.facebook.com/nancy.engel2401

 

Η Μέδουσα δεν ήταν πάντα ένα τέρας με βλέμμα που σε "πέτρωνε", αλλά θύμα του Ποσειδώνα, ο οποίος την καταδίωξε και τη βίασε στο ναό της Αθηνάς.

Η Αθηνά αρνήθηκε να τιμωρήσει τον Ποσειδώνα για την επίθεσή του και αντ' αυτού κατηγορεί και τιμωρεί τη Μέδουσα για ένα έγκλημα τού οποίου ήταν το θύμα.

Η Μέδουσα τελικά κυνηγήθηκε και σκοτώθηκε από τον Περσέα.

Το εν λόγω γλυπτό (στην εικόνα), στο οποίο η Μέδουσα κρατάει το κεφάλι του Περσέα θα βρίσκεται μέχρι τον Απρίλιο (2021) στην είσοδο του Ποινικού Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, όπου δικάζονται υποθέσεις κακοποίησης από υψηλά κοινωνικά πρόσωπα, ένας εκ των οποίων είναι ο Harvey Weinstein.

Η αντιστροφή του μύθου και η αντίσταση στην ενοχοποίηση των θυμάτων βιασμού μέσα από έναν διαχρονικό μύθο είναι μια ευχάριστη είδηση.

Το έργο υψηλής συμβολικής σημασίας θυμίζει την αδικία και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας μέσα από τις πατριαρχικές κοινωνικές δομές.

Δημιουργία αρχείου: 18-1-2021.

Τελευταία μορφοποίηση: 18-1-2021.

ΕΠΑΝΩ