Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Ψευτοθεοί

Ήταν τα αίσχη των "θεών" συμβολικά; * Βασανιστήρια νέων για τη δαιμονική Αρτέμιδα * Εισαγόμενοι ψευτοθεοί από την Αίγυπτο * Ανθρωποθυσίες: ο κανιβαλισμός του δωδεκαθεϊσμού * Βασανιστήρια γυναικών προς τιμήν τού Μπεκρή Διονύσου * Ευνουχισμοί νέων προς τιμήν τής Αρτέμιδος * Κάψιμο ζώων για την Αρτέμιδα * Εκπόρνευση γυναικών από τη δαιμονική τσατσά Αφροδίτη * Η δίκη τών εγκληματικών "θεών" που λάτρευαν οι αρχαίοι Έλληνες

Η ανοησία της λατρείας συμβολικών "θεών"!

Ξεμπρόστιασμα τής δικαιολογίας τών Νεοπαγανιστών για τα εγκλήματα τών ψευτοθεών τους

Κούφιες δικαιολογίες και αναπάντητες αντιφάσεις

 

 

Στην πραγματικότητα οι αρχαίοι Έλληνες, πίστευαν σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ "θεούς", και όχι σε σύμβολα, και μόνο μερικοί φιλόσοφοι αρνούνταν την ύπαρξη των "θεών" αυτών. Όμως μετά την προέλαση της Χριστιανικής αλήθειας στον κόσμο, έγινε φανερό στους πολυθεϊστές ειδωλολάτρες ότι οι "θεοί" τους μόνο γέλιο ή απέχθεια μπορούσαν να προκαλέσουν με τα κατορθώματά τους. Έτσι άρχισαν μερικοί από αυτούς να τους ταυτίζουν με αυτό του οποίου θεωρούνταν προστάτες, ώστε να αρνηθούν τα εγκλήματα των δαιμόνων αυτών. Όμως η ειδωλολατρία είναι συνυφασμένη άρρηκτα με τον παραλογισμό, ό,τι κι αν λατρέψει!

Το άρθρο αυτό απευθύνεται μόνο στους "πονηρούς" Νεοπαγανιστές, που για να ξεφύγουν από τα αίσχη των "θεών" τους, τους ταυτίζουν με δυνάμεις της φύσης. Και αυτό το λέμε, επειδή άλλοι Νεοπαγανιστές, (όπως ο κ. Μαρίνης), συνεπέστεροι με την αρχαία θρησκεία σε αυτό το θέμα, πιστεύουν βεβαίως ότι οι "θεοί" τους είναι υπαρκτά πρόσωπα, και όχι σύμβολα.

 

Οι υπόλοιποι Νεοπαγανιστές, πονηρά σκεπτόμενοι, αρνούνται ανοιχτά την πίστη των αρχαίων Ελλήνων σε προσωπικούς "θεούς", για να μην αντιμετωπίσουν το αδιέξοδο στο οποίο τους οδηγούν οι κτηνώδεις πράξεις των δαιμόνων αυτών. Αυτό βέβαια, αν μη τι άλλο, δείχνει υστεροβουλία, και όχι αγνή πίστη σε κάτι. Γιατί αυτοί που δεν διστάζουν να "αποπροσωποποιήσουν" τους θεούς τους, προκειμένου να προσελκύσουν οπαδούς, κάθε άλλο παρά τίμιοι και πιστοί μπορούν να ονομασθούν. Και κάτι τέτοιους, που θα θεωρούσαν τους θεούς τους "σύμβολα", στην αρχαιότητα οι αρχαίοι πολυθεϊστές θα τους είχαν εκτελέσει αμέσως για βλασφημία!

 

Όμως και σύμβολα αν θεωρήσουν τους "θεούς" τους, δεν ξεφεύγουν από την αντιφατικότητα της ψεύτικης ειδωλολατρικής θρησκείας. Και θα φανεί αυτό στη συνέχεια:

 

 

1. Λατρεία ευγνωμοσύνης και "θεοί" χωρίς αντίληψη

 

Αν οι "θεοί" ήταν σύμβολα φυσικών δυνάμεων, τότε γιατί πρέπει να τις λατρεύει κάποιος;

 

Μήπως για να τιμήσει αυτές τις δυνάμεις;

 

Μα αν δεν έχει μια φυσική δύναμη αντίληψη, αν είναι απρόσωπη, κάθε ωφέλεια που έχουμε αποκομίσει από αυτή, έγινε "ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ". Γιατί να τιμηθεί λατρευτικά κάτι α-πρόσωπο, που ό,τι έκανε, το έκανε ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ;

 

Και ακόμα, εφόσον μια φυσική δύναμη δεν αντιλαμβάνεται αυτή τη λατρεία, για ποιο λόγο να τη λατρεύουμε; (Γιατί μόνο αν είχε νόηση θα μπορούσε να την αντιληφθεί). Είναι σαν μιλάει κάποιος σε ένα τούβλο, και να του προσφέρει θυσίες, και να του λέει πόσο το ευγνωμονεί που χτίζει τα σπίτια των ανθρώπων!

 

Φρονούμε ότι σε τέτοιους ανθρώπους θα άρμοζε ένας περιποιημένος ζουρλομανδύας!

 

 

2. Λατρεία για ωφέλεια των... φυσικών δυνάμεων;

 

Ποιο το νόημα να λατρεύει κάποιος έναν... κεραυνό στο πρόσωπο του Δία; Θα λάτρευε κάποιος ποτέ τον ηλεκτρισμό που ανάβει το πορτατίφ του; Θα λάτρευε ο φυσικός το σπιν των σωματιδίων;

 

Θα κερδίσει κάτι ο κεραυνός;

 

Αν ήταν να κερδίσει κάτι η φυσική δύναμη, τότε ΑΥΤΗ έχει την ανάγκη μας, και όχι εμείς τη δική της. Τότε και αυτή θα έπρεπε να λατρεύει εμάς!

 

 

3. Λατρεία για εξιλέωση;

 

Ο αντιχριστιανός Κέλσος, έγραφε στο "κατά Χριστιανών" σύγγραμμά του, ότι οι Χριστιανοί οφείλουν να λατρεύουν τους "θεούς", για να έχουν από τους θεούς καλό, διαφορετικά θα έχουν την οργή τους.

 

Μα τότε μια τέτοια λατρεία θα ήταν εξαναγκαστική! Τι αξία θα είχε;

 

Και τέτοιοι "θεοί" θα ήταν δικτάτορες των ανθρώπων, και οι άνθρωποι σκλάβοι τους!

 

Και πώς οι α-πρόσωπες και α-νόητες αυτές δυνάμεις, θα αντιλαμβάνονταν πότε κάποιος τις λατρεύει, και πότε όχι, για να τον ανταμείψουν, ή να τον τιμωρήσουν αντίστοιχα; Γιατί τότε θα έπρεπε να έχουν νόηση, και να ήταν πρόσωπα!

 

Αλλά ξέχασα, ο Κέλσος πίστευε σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ "θεούς", και όχι σε σύμβολα, όπως οι σημερινοί (υποτιθέμενοι) "αναβιωτές" της αρχαίας θρησκείας!

 

 

4. Λατρεία δυνάμεων για ωφέλεια του πιστού;

 

Μήπως από τη λατρεία των απρόσωπων δυνάμεων αυτών, θα κερδίσει κάτι ο πιστός; Και αν ναι, τι;

 

Αν υπάρχει κάποιο κέρδος από τη λατρεία δυνάμεων της φύσης ως "θεών", ποιο είναι αυτό σε σύγκριση με όσους δεν τις λατρεύουν;

 

Με ποιο τρόπο ωφελείται ο πιστός λατρεύοντας ως θεούς φυσικούς νόμους;

 

Αν ο σκοπός της λατρείας δεν είναι η ανιδιοτελής αγάπη όπως στον Χριστιανισμό, αλλά αντιθέτως είναι η ωφέλεια του πιστού, δεν σημαίνει αυτό, ότι η λατρεία του είναι ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΗ; Δεν σημαίνει αυτό, ότι η λατρεία του είναι ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ, εφόσον αποσκοπεί σε κάποιο όφελος; Δεν ανάγεται έτσι μια τέτοια λατρεία σε "εμπορική συμφωνία"; Δίνω λατρεία, λαμβάνω όφελος!

 

Με ποιο τρόπο επενεργεί η λατρεία αυτή στους φυσικούς νόμους, ώστε να προκύψει κάποια ωφέλεια; Για παράδειγμα, αν λατρεύω τον κεραυνό στο πρόσωπο του Δία, μήπως όντας ηλεκτρισμός, θα ανάβει καλύτερα το... πορτατίφ μου;

 

Με ποιο τρόπο μια ΘΥΣΙΑ ζώου (ή ανθρώπου) σε αυτές τις δυνάμεις, ωφελεί τον πιστό;

 

Σε κείμενο του ΥΣΕΕ, γράφουν τα εξής, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την παράλογη και αδικαιολόγητη λατρεία τους:

 

"Γιατί τιμούμε τους Θεούς αφού δεν έχουν ανάγκη τίποτα.

Εδώ λύνεται το θέμα σχετικά με τις θυσίες και τις άλλες τιμές που αποδίδονται στους Θεούς. Το ίδιο το Θείο δεν έχει καμία ανάγκη και οι τιμές προσφέρονται για δική μας ωφέλεια. Η πρόνοια των Θεών φθάνει παντού και χρειάζεται μόνο κάποια ικανότητα για την υποδοχή της. Κάθε ικανότητα επιτυγχάνεται από τη μίμηση και την ομοιότητα. Για αυτό τον λόγο οι ναοί κτίσθηκαν προς μίμηση του ουρανού, οι βωμοί μιμούνται τη γη, τα αγάλματα τη ζωή (για αυτό πλάσθηκαν σαν ζωντανά όντα), οι ευχές το νοερό, τα μυστηριακά γράμματα (χαρακτήρες) τις άρρητες ουράνιες δυνάμεις, τα βότανα και οι λίθοι την ύλη, και τα θυσιαζόμενα ζώα την άλογη ζωή μέσα μας.

Από όλα αυτά οι Θεοί δεν κερδίζουν τίποτα. Τί κέρδος να έχουν οι Θεοί. Εμείς κερδίζουμε την επικοινωνία μαζί τους".

 

 

Στο γελοίο αυτό κείμενο, (απόσπασμα ενός ευρύτερου γελοίου "θεολογικού" κειμένου), προσπαθούν να "λύσουν" το πρόβλημα: "Γιατί πρέπει να λατρεύουν τους θεούς" τους!!! Είναι προφανές ότι και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την ανοησία μιας τέτοιας λατρείας. Μάλιστα, είναι προφανές ότι τελικά ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε αυτό που υποτίθεται ότι απαντούν!

 

Για παράδειγμα, δεν μας απαντούν με ποιο τρόπο απρόσωπες δυνάμεις αντιλαμβάνονται αυτή τη λατρεία.

 

Δεν μας απαντούν, ΠΟΙΟ είναι το όφελος από τη λατρεία αυτή.

 

Αν με το όφελος αυτό, εννοούν την "επικοινωνία μαζί τους", δεν μας εξηγούν με ποιο τρόπο "επικοινωνούν" μέσω θυσιών και συμβόλων με τις απρόσωπες δυνάμεις της φύσης.

 

Επίσης, δεν μας εξηγούν, ΣΕ ΤΙ τους ωφελεί μια τέτοια επικοινωνία με τις δυνάμεις αυτές.

 

Δεν μας εξηγούν ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτή η "ικανότητα" που υποτίθεται ότι επιτυγχάνεται με τις μιμήσεις και τις ομοιότητες.

 

Δεν μας εξηγούν ΠΩΣ οι "θεοί" τους ωφελούν με τη λατρεία αυτή.

 

Με δυο λόγια, ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.

 

Αν η "επικοινωνία" με τις δυνάμεις αυτές, είναι αυτή καθεαυτή η ωφέλεια που λαμβάνουν από τη λατρεία τους, γιατί για παράδειγμα, πρέπει να λατρέψουν τον Δία ως σύμβολο των κεραυνών, και δεν κάνουν ένα... ηλεκτροσόκ για να επικοινωνήσουν αμεσότερα και καλύτερα με τον ηλεκτρισμό των κεραυνών;

 

Ομολογούμε ότι ένα ηλεκτροσόκ θα τους ωφελούσε πράγματι!!!

 

 

5. Απόδοση ευθύνης

 

Εάν λοιπόν κατά την πίστη Νεοπαγανιστών, οφείλαμε να τιμούμε τυφλές και απρόσωπες δυνάμεις της φύσης ως "θεούς", για τα όσα οφέλη απολαμβάνουμε από τη φύση, δεν θα έπρεπε, ομοίως, να αποδώσουμε στις δυνάμεις αυτές, την ευθύνη για τις καταστροφές που απολαμβάνει η ανθρωπότητα από τις βίαιες δυνάμεις της φύσης;

 

Δεν θα έπρεπε να κατηγορούμε τη φύση για τους σεισμούς, τα τσουνάμι, τα ηφαίστεια, τους τυφώνες, τις χαλαζοπτώσεις, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τις ξηρασίες, και κάθε άλλη καταστροφή που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές, και καταδικάζει πληθυσμούς ολόκληρους σε δυστυχία;

 

Εάν πρέπει να κάνουμε τελετές τιμής προς τους "θεούς" για τα καλά που απολαμβάνουμε από τις δυνάμεις της φύσης, με την ίδια λογική, δεν πρέπει να κάνουμε τελετές κατάρας και ύβρεων προς αυτούς, για τα όσα κακά λαμβάνουμε από τις ίδιες δυνάμεις; Γιατί εδώ, δεν είναι όπως στον Χριστιανισμό, που τα δεινά προκαλούνται από την τυφλή φύση, και ο Θεός προστατεύει ή δεν προστατεύει από φυσικούς παράγοντες, ανάλογα με τη δική μας απομάκρυνση από Αυτόν. Εδώ έχουμε ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ "θΕΟΥΣ" τους, να προκαλούν αυτά τα φαινόμενα. Έχουμε αυτούς τους ίδιους τους "θεούς" τους, να είναι ΕΝΟΧΟΙ διαρκών φόνων και καταστροφών στον κόσμο. Δεν τους αξίζει τουλάχιστον ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ;

 

 

Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες της σελίδας μας, που τους κουράζουμε με τόσο ανόητα πράγματα. Γιατί πράγματι είναι ΑΝΟΗΣΙΑ να συζητάμε για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να λατρεύονται ΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΑ στοιχεία της φύσης. Όμως τι να κάνουμε άλλο; Τα γράφουμε ελπίζοντας πάντα, ότι κάποτε οι άνθρωποι αυτοί, θα βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει, και θα καταλάβουν ότι οι ηγέτες τους αξίζουν μια προνομιούχα θέση στο Δαφνί!

Δημιουργία αρχείου: 29-12-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 15-11-2017.

ΕΠΑΝΩ