Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Διαφωτισμός

Η σφαγή των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Διαφωτιστές * Μαρτυρίες τού Μακρυγιάννη για διωγμούς και καταστροφές από τους Διαφωτιστές στη νεόκοπη Ελλάδα τού 19ου αιώνα * Έχει πράγματι αποδείξει η επιστήμη την ανυπαρξία του Θεού; * Εισαγωγή στην "ψυχολογία του Αθεϊσμού" * Θρησκευτική και εθνικιστική μισαλλοδοξία Ελλήνων Διαφωτιστών * Οι Ταλιμπάν τού Αθεϊσμού επιμένουν στην αποκαθήλωση τών θρησκευτικών συμβόλων

Ακυρώνοντας τα Χριστούγεννα

Η σύγχρονη αριστερίστικη κυριαρχούσα ιδεολογία, απαιτεί βίαιη ισοπέδωση τού Χριστιανισμού

Μετάφραση Α. Ν.

 

Πηγή:  https://www.theepochtimes.com/

Εργάτης αποσυναρμολογεί ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από τα κεντρικά γραφεία της Fox News στην Νέα Υόρκη, στις 8 Δεκεμβρίου 2021.

(Φωτό: Richard Drew/AP Photo)

Ενώ οι εξωτερικοί στολισμοί με χριστουγεννιάτικα δέντρα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστραφεί με εμπρησμό, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν πάει ακόμη πιο πέρα, αναλαμβάνοντας αυτό που το Βατικανό αποκηρύσσει ως «ακύρωση των χριστιανικών ριζών της Ευρώπης». Στο πρόσφατα δημοσιευμένο έγγραφό της «Union of Equality» («Ένωση Ισότητας»), η Ευρωπαϊκή Κομισιόν απαίτησε από τους υπαλλήλους της Κομισιόν να χρησιμοποιούν «ουδέτερες ως προς το φύλο» αντωνυμίες, να αποφεύγουν να απευθύνονται στο κοινό ως «Κυρίες και Κύριοι» και να μην εύχονται ο ένας στον άλλον «Καλά Χριστούγεννα».

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές, μέρος ενός φυλλαδίου 30 σελίδων που σχεδιάστηκε για την προώθηση της «συμπεριληπτικής επικοινωνίας», προκάλεσαν ευρεία κριτική και έλαβαν μια ασυνήθιστα έντονη αντίδραση από το ανώτατο πολιτικό γραφείο του Βατικανού. Η ανώτατη «Ευρωκράτης» πίσω από το έντυπο αυτό - η Επίτροπος της ΕΕ για την Ισότητα, Helena Dalli - εξέδωσε μια δήλωση που υπερασπίζει το ήδη τυπωμένο έγγραφο ως ένα «απλό, σε εξέλιξη έργο».

Λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση του εγγράφου, ο Πρέσβης των LGBT+ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Riccardo Simonetti, πρόσθεσε και μια προσβολή πάνω στην υπάρχουσα ζημιά, όταν εμφανίστηκε περήφανα στο εξώφυλλο ενός γερμανικού περιοδικού ντυμένος σαν την Παρθένο Μαρία.

Οι προοδευτικοί των Βρυξελλών φαίνεται να πιστεύουν πως ο Νέος Ευρωπαίος θα πρέπει να γιορτάζει, όχι τα Χριστούγεννα αλλά  την «Γιορτινή Σεζόν του Δεκεμβρίου». Καθώς το Βατικανό δεν μπορεί να αντιδράσει σε κάθε πράξη βλασφημίας, οι μέσοι Ευρωπαίοι πολίτες εξοργισμένοι από την ασέβεια του Simonetti ανατίναξαν τη σελίδα του στο Facebook.

Αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία προσπάθεια των ευρωπαίων αριστεριστών να ξεπεράσουν τα όρια του αποδεκτού και να επεκτείνουν την ιδεολογική τους κυριαρχία στη δημόσια πλατεία και στις περιφερειακές οργανώσεις τόσο επιθετικά όσο κάνουν οι ιδεολόγοι «woke» ομόλογοί τους στις ΗΠΑ. Αλλά προς μεγάλη ενόχληση όσων προσπαθούν να εισαγάγουν την πολιτιστική και θρησκευτική εικονομαχία που έχει ρημάξει τόσο επιτυχώς τη δημόσια ζωή της Αμερικής, υπάρχουν έθνη του παλαιού κόσμου που εξακολουθούν να θυμούνται τον μαρξισμό και την επίθεσή του στην παράδοση και την πίστη.

Οι Ανατολικο-Κεντρικοί Ευρωπαίοι, των οποίων οι οικογένειες βίωσαν πραγματικά την κομμουνιστική δικτατορία, γνωρίζουν πολύ καλά για τους ιδεολόγους που προσπαθούν να ακυρώσουν τα Χριστούγεννα και να τους επιβάλουν μια ολοκληρωτική κοσμοθεωρία. Αναγνώρισαν νωρίτερα από τους περισσότερους την απειλή αυτού που συνέβη πέρα ​​από τον Ατλαντικό, όταν κάποτε γκρέμιζαν αγάλματα, απαγόρευαν ή ξανα-έγραφαν βιβλία, προκαλώντας την ενότητα του έθνους με τις πολιτικές φυλετικής ταυτότητας και ένα νέο ταξικό πόλεμο. Τα έχουν ξαναδεί όλα αυτά.

Τριάντα χρόνια μετά από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, πρώην αιχμάλωτα έθνη, όπως η Ουγγαρία ή η Πολωνία, εξακολουθούν να αναρρώνουν από τις καταστροφές του κομμουνισμού. Προσπαθούν να ανασυνθέσουν το παρελθόν, όχι να το γκρεμίσουν. Για το σκοπό αυτό, γίνονται προσπάθειες για την ανοικοδόμηση πεσμένων αγαλμάτων, την δημοσίευση ιστορικών βιβλίων που προάγουν την εθνική ενότητα και επιβεβαιώνουν αντί να υπονομεύουν τις παραδόσεις που είχαν δεχθεί επίθεση κατά τη διάρκεια μισού αιώνα κομμουνιστικής διακυβέρνησης. Η ελευθερία του λόγου και ο αντι-ολοκληρωτισμός είναι μέρος του εθνικού τους DNA, που κατέστη ακόμη πιο πολύτιμο μετά από την βάναυση εμπειρία της ζωής κάτω από τη σοβιετική κατοχή.

Πολλοί μπορούν ακόμα να θυμούνται πως τότε, η μη χρήση της μόνης σωστής αντωνυμίας - «σύντροφε» - ή η απουσία από «προαιρετικό» σεμινάριο μαρξισμού-λενινισμού μπορούσε να είναι αφορμή για απόλυση ή αποβολή από το σχολείο. Η χειραγώγηση της γλώσσας και η ιδεολογική κατήχηση ήσαν ενσωματωμένα στον ιστό της καθημερινής ζωής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι λειτουργοί του κομματικού μηχανισμού (apparatchiks ) χρησίμευαν ως εκτεταμένα όπλα της Κεντρικής Επιτροπής. Το καθήκον τους συνίστατο στην επίβλεψη και την εκπαίδευση των συναδέλφων τους, είτε επρόκειτο για ένα εργοστάσιο μικρής πόλης είτε για ένα αριστοκρατικό πολιτιστικό ίδρυμα στην πρωτεύουσα του έθνους. Οι apparatchiks ήταν τα παντοδύναμα εργαλεία ενός ολοκληρωτικού κράτους που ασκούσε έλεγχο σε κάθε τμήμα της κοινωνίας. Η δύναμή τους ήταν πρακτικά χωρίς όρια εναντίον εκείνων που, στα μάτια τους, απειλούσαν την επιτυχία της «εργατικής επανάστασης». Οι ακατάλληλες λέξεις αντιμετωπίζονταν πάντα ως σοβαρές απειλές για το Σύστημα — μεταξύ αυτών και το «Καλά Χριστούγεννα».

Οι κομμουνιστές εσκεμμένα διέγραψαν τον Άγιο Νικόλαο (ή τον Άη Βασίλη – Santa Claus), από το δημόσιο φόρουμ και εισήγαγαν τον «Father Frost» (Πατέρα Παγωνιά) στη θέση του - μια κοσμική φιγούρα που έφερνε δώρα για τα παιδιά, τόσο την ημέρα του Αγίου Νικολάου όσο και τα Χριστούγεννα. Η ίδια η γιορτή μετονομάστηκε σε «Pinetree Festival» (Φεστιβάλ Πεύκου) και η ευχή «Happy Holidays» (Χαρούμενες Γιορτές) θα αντικαθιστούσε το πολιτικά λανθασμένο «Καλά Χριστούγεννα», ενώ τα γενέθλια του Στάλιν στις 18 Δεκεμβρίου - και όχι η γέννηση του Χριστού - ήταν ο επίσημος «λόγος για την σεζόν».   Ήταν επικίνδυνο να μιλούμε για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων - οι οικογένειες που τηρούσαν τον εορτασμό ιδιωτικά κινδύνευαν να υποστούν συνέπειες που θα τους άλλαζαν την ζωή, από ένα μικρό παιδί που άθελά του θα πρόδιδε τους γονείς του στο σχολείο την επόμενη μέρα. Μια επίπληξη ή μια ευθέως τιμωρία περίμενε τους γονείς επειδή θα είχαν μολύνει τα παιδιά τους με «αντιδημοκρατικές, οπισθοδρομικές και αντιδραστικές» χριστουγεννιάτικες σκέψεις.

Τότε, τα αιχμάλωτα έθνη της Ανατολικής-Κεντρικής Ευρώπης κοίταζαν προς την Δύση, ιδιαίτερα την Αμερική, για να βρουν ελπίδα και ηθική υποστήριξη καθώς προσπαθούσαν να αντισταθούν στο  σοβιετικά υποστηριζόμενο, ολοκληρωτικό καθεστώς στο εσωτερικό τους. Σήμερα, ένα νέο αλλά οικείο ολοκληρωτικό κύμα αναδύεται στη Δύση, που στοχεύει την δυτική παράδοση, κατηχώντας τις μάζες και παίρνοντας τον έλεγχο της γλώσσας που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι. Για την γενιά των παππούδων μου, θα ακουγόταν σαν κακόγουστο αστείο το γεγονός ότι η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM) διόρισε έναν επικεφαλής αξιωματικό «διαφορετικότητας, δικαιοσύνης και συμπερίληψης».  Κάποτε ήταν ο Κόκκινος Στρατός και όχι ο Στρατός των ΗΠΑ που καυχιόταν πως πολιτικοί επίτροποι επέβλεπαν την ιδεολογική γνησιότητα των στρατιωτών, και επιδίωκαν να δυσφημούν τους προέδρους των ΗΠΑ.

Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει. Ο Ρίτσαρντ Τόρες-Εστράδα, ο οποίος ερευνήθηκε για παρομοίωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με τον Αδόλφο Χίτλερ, είναι τώρα ο νέος επικεφαλής της USSOCOM DEI. Τα δημόσια σχολεία - στα οποία έχει ανατεθεί η εκπαίδευση των νέων - διδάσκουν στα παιδιά της Αμερικής ότι η χώρα τους είναι ανεπανόρθωτα ρατσιστική. Ο «οδοστρωτήρας» της νέας ιδεολογίας «woke» στρέφει γονείς, δασκάλους και μαθητές να είναι ο ένας εναντίον του άλλου στο όνομα της διαφορετικότητας. Το Black Lives Matter, με επικεφαλής μια ομάδα αυτοαποκαλούμενων μαρξιστών, αναζωπυρώνει την φυλετική ένταση και κρίνει φυσιολογική την χρήση σωματικής βίας για την επίλυση πολιτικών διαφορών, σε πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και πέρα ​​από αυτήν.

Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΕ ασπάστηκε την ίδια «woke» ιδεολογία. Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα προωθούν την ιδεολογική τους ατζέντα ανεξάρτητα από τις τοπικές αντιδράσεις από τα κράτη μέλη. Η ΕΕ δεν διαφωνεί σε ό,τι αφορά τα ζητήματα LGBT:  η δυνατή στάση της Βουδαπέστης και της Βαρσοβίας υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας και κατά της προπαγάνδας φύλου στα δημόσια σχολεία αντιμετωπίστηκε με έντονη  αποδοκιμασία και νομικές διαδικασίες παραβίασης που ανακοινώθηκαν από τον ίδιο Επίτροπο Ισότητας που προσπάθησε πρόσφατα να ακυρώσει τα Χριστούγεννα.

Οι προσπάθειες των σύγχρονων apparatchiks όπως η Dalli να ακυρωθούν τα Χριστούγεννα, ή του γραφειοκράτη-προβοκάτορα Simonelli να ποζάρει για μία βλάσφημη φωτογραφία, παραβιάζουν μια από τις πιο βασικές αρχές της Συνθήκης του Μάαστριχτ (pdf). Ενώ η ΕΕ επρόκειτο να «εμβαθύνει την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών τους με σεβασμό την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους», οι Ούγγροι, οι Πολωνοί και άλλα έθνη του μετασοβιετικού μπλοκ που «κεντρίζουν» ενοχλητικά τις Βρυξέλλες με την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους, δεν μπορούν παρά να προσέξουν πόσο κενές ηχούν αυτές οι δηλώσεις.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι ούτε κατά διάνοια η μεγαλύτερη πρόκληση της Ευρωπαϊκής ηπείρου, ακόμα κι αν ο επίτροπος για την ισότητα πιστεύει το αντίθετο...

Δημιουργία αρχείου: 29-12-2021.

Τελευταία μορφοποίηση: 29-12-2021.

ΕΠΑΝΩ