Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Επιστροφή στην Κεντρική σελίδα

Αθεϊσμός

Αθεϊστικός κανιβαλισμός. Πώς ο Αθεϊσμός αποκτηνώνει τον άνθρωπο // Ο αντιεπιστημονικός σκοταδισμός τής Αθεϊστικής θρησκείας // Ο Βολταίρος και οι μαύροι: Το αληθινό αποτρόπαιο πρόσωπο του «διαφωτισμού» // Η σφαγή των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Διαφωτιστές // Η βίαιη επιβολή του Αντιμοναχισμού από τους Διαφωτιστές στην Ελλάδα του 19ου αιώνα // Ένδεκα χιλιάδες νεομάρτυρες από τον Αθεϊσμό Κληρικοί και Μοναχοί στη Ρωσία

Εγκλήματα τού Αθεϊσμού

«Είμαι υπεύθυνος για 12.380 νεκρούς»
Συγγνώμη από τον αρχιβασανιστή των Χμερ
The Guardian

 

Πηγή: Εφημερίδα "Καθμερινή τής Κυριακής" 29 Νοεμβρίου 2009, σελ. 23.

Αναδημοσίευση από: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_29/11/2009_381321

Οι Αθεϊστές συνηθίζουν να λένε ότι σε μια αθεϊστική κοινωνία θα εξέλειπε η βαρβαρότητα που έχουν επισωρεύσει στην ανθρωπότητα πλήθος θρησκείες, που εγκλημάτισαν και εγκληματούν στο όνομα τού Θεού. Όμως η ιστορία τους διαψεύδει, καθώς στη σύντομη ιστορία τών Αθεϊστικών καθεστώτων, επισωρεύτηκαν περισσότερα εγκλήματα από τους οπαδούς τής Αθεϊστικής θρησκείας, από τα εγκλήματα τών περασμένων αιώνων, που έγιναν από φανατικούς πιστούς ψευτοθεών. Το ακόλουθο άρθρο τής Καθημερινής δίνει ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα τής Αθεϊστικής βαρβαρότητας και εγκληματικότητας.

Ο αρχιβασανιστής του κομμουνιστικού καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, ο διοικητής φυλακής που ευθύνεται για τη δολοφονία περισσότερων από 12.000 ανθρώπων, απολογήθηκε ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου που έχει συσταθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην Καμπότζη, ζητώντας «αιωνίως συγγνώμη» από τα θύματά του.

Ενώπιον 600 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων ήταν επιζώντες του καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ, ο Κάινγκ Κουέκ Εάβ, γνωστός ως Σύντροφος Ντουκ, ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τα βασανιστήρια και τους φόνους στη φυλακή Τουόλ Σενγκ, την οποία διοικούσε στη δεκαετία του 1970. «Είμαι ο μόνος υπεύθυνος για τον θάνατο 12.380 ανθρώπων», είπε. «Πριν πεθάνουν οι άνθρωποι αυτοί, υπέφεραν πολλά βασανιστήρια και αμέτρητες ταπεινώσεις. Θα ζητώ αιωνίως συγγνώμη από τις ψυχές τους».

Η απολογία του Ντουκ, που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της χώρας, άφησε πολλούς Καμποτζιανούς αδιάφορους. Ο Μπου Μενγκ, ένας από τους λίγους ανθρώπους που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τη φυλακή Τουολ Σενγκ, είπε ότι αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια του Ντουκ.

Ως επικεφαλής της φυλακής Τουόλ Σενγκ γνωστής και ως S-21, ο 67χρονος Ντουκ, πρώην καθηγητής Μαθηματικών, είπε στο δικαστήριο ότι ο ρόλος του ήταν να τσακίζει όσους ανθρώπους εναντιώνονταν στο καθεστώς των Ερυθρων Χμερ. «Κάθε κρατούμενος ήταν ένοχος», είπε ο Ντουκ.

Οι κρατούμενοι βασανίζονταν έπειτα από ψευδείς ομολογίες, συνήθως ότι ήταν πράκτορες της CIA ή της KGB, με ηλεκτροσόκ, ξυλοδαρμούς, μαστίγωμα, εικονικό πνιγμό και ακρωτηριασμό των δακτύλων. Κατόπιν οδηγούνταν στα «Πεδία του Θανάτου», όπου τους εκτελούσαν και στη συνέχεια τους έθαβαν σε ομαδικούς τάφους.Δικαιολογίες

Ο Ντουκ ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε εγκλωβισμένος σε μια επανάσταση την οποία μισούσε και ότι στη φυλακή Τουόλ Σενγκ εκτελούσε διαταγές παρά τη θέλησή του.

Οι δικαστές ζήτησαν την ποινή φυλάκισης 40 ετών –επί της ουσίας ισόβια κάθειρξη– για τον Ντουκ και απερριψαν τα επιχειρήματά του ότι ο βασανιστής δρούσε από φόβο για τη ζωή του.

Ο Τουν Σαράι, επικεφαλής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Καμπότζη, είπε ότι κανένα από τα θύματα του Ντουκ δεν επιθυμεί να τον συναντήσει και να δεχτεί τη συγγνώμη του.

Δημιουργία αρχείου: 30-11-2009.

Τελευταία ενημέρωση: 30-11-2009.

ΕΠΑΝΩ