Ελληνικός Παρατηρητής τής Σκοπιάς

Θυγατρικός ιστότοπος τής

Ορθόδοξης Ομάδας Δογματικής Έρευνας

Ενότητες

Βιβλία και Ευσεβισμός

Περιεχόμενα * Kεφάλαιο 1ο

Ένα βιβλίο για τους Μάρτυρες τού Ιεχωβά

τού Νικολάου Μαυρομάγουλου

 

Εισαγωγή

 

Αγαπητέ αναγνώστη, τα όσα θα διαβάσεις σ’ αυτό το βιβλίο, είναι καρπός τού πόνου και τής αγάπης, που νιώθει ο συγγραφέας του, για τα εκατομμύρια θύματα τής Οργάνωσης που λέγεται: "Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά".

Υπάρχοντας ο ίδιος θύμα της για 25 χρόνια, και σπαταλώντας μέσα εκεί ένα σπουδαίο μέρος τής επίγειας ζωής του, είχε την ευκαιρία να ζήσει όλα σχεδόν τα συναισθήματα, τις προσδοκίες, τους φόβους, και τις περιπέτειες, τα οποία βιώνει ο κάθε ένας που αναζητάει την αλήθεια σε αυτή την οργάνωση, και που κάποτε απογοητεύεται.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά και άλλους ανθρώπους, που ακολούθησαν τις ίδιες, ή διαφορετικές επιλογές απ’ αυτόν, μέσα στην ίδια οργάνωση, αλλά και έξω απ’ αυτήν.

Αυτό το βιβλίο, είναι μία συνθετική βιογραφία, αν και όλα όσα αναφέρονται, είναι πραγματικά γεγονότα πραγματικών ανθρώπων, αλλά κυρίως τού γράφοντος. Τα ονόματα έχουν αλλαχθεί, για ευνόητους λόγους, όπως επίσης η σειρά κάποιων γεγονότων, και η χρονική τους τοποθέτηση, συχνά είναι διαφορετική, για να συμφωνεί με τις πλασματικές ηλικίες τών χαρακτήρων. Έχουν όλα συμπτυχθεί σε δύο παράλληλες ιστορίες, ώστε να μπορέσει ο αναγνώστης να παρακολουθήσει εύκολα, μία "κατάδυση" στα συναισθήματα και στην ψυχολογία τών μελών αυτής τής οργάνωσης.

Το βιβλίο αυτό, παρακολουθεί από την αρχή την σταδιακή υποδούλωση ενός ανθρώπου στην οργάνωση τής Σκοπιάς, και τη ζωή του σ’ αυτή. Περιγράφει επίσης τη ζωή και τις συνήθειες κάποιου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην οργάνωση, και βλέπει τα πράγματα μέσα από την προοπτική και τών δύο αυτών ανθρώπων. Κυρίως όμως, αναλύει το δύσκολο δρόμο τής φυγής, και τής αναζήτησής τους για την αλήθεια.

Παρακαλώ το Θεό, να δώσει στον κάθε αναγνώστη αυτό που χρειάζεται:

Να δώσει κατανόηση στον "εχθρό" τών "Μαρτύρων",

Επιχειρήματα και τρόπους προσέγγισης, σ’ αυτόν που θέλει να τους βοηθήσει,

Εγρήγορση, κατανόηση και διανοητική διαύγεια στο "υποψήφιο θύμα" τής Σκοπιάς,

Κίνητρο για έρευνα στον αποτελματωμένο "Μάρτυρα" που θέλει να πιστεύει πως βρήκε την "κιβωτό τής σωτηρίας" μέσα στην οργάνωση,

Και τέλος να δώσει εγκράτεια, ενίσχυση, ελπίδα και πυξίδα, σ’ αυτόν που έφυγε απ’ την οργάνωση, και βρίσκεται ακόμα στη δύσκολη φάση τής αναδιάρθρωσης τής πίστης του και τής ζωής του.

Παρακαλώ το Θεό, να δίνει ενίσχυση στον κάθε άνθρωπο, που χαμένος στην "πανσπερμία" τών Προτεσταντικών ομάδων, ψάχνει σαν σε λαβύρινθο, μία έξοδο προς το φως, ψάχνει τον μόνο δρόμο προς το Θεό, που είναι ο Χριστός.

 


Περιεχόμενα * Kεφάλαιο 1ο


Τελευταία μορφοποίηση: 16-10-2018.

ΕΠΑΝΩ