Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

B΄ Μέρος: Η συσχέτιση του φαινομένου των UFO με τη δράση των σκοτεινών πνευματικών δυνάμεων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο.

"Ο πατήρ του ψεύδους" και η εμπλοκή του στο φαινόμενο των UFO


A. Εμπνέει τους "εξωγήινους" και τους... "υποτακτικούς" αυτών

Όσο για τα ψέματα που λένε, οι Μ.Ι.Β. φαίνεται ότι έχουν εμπνευστεί από τα ίδια τα «αφεντικά» τους, τους υποτιθέμενους διαστημάνθρωπους. Οι τελευταίοι σε τηλεπαθητικές κυρίως επαφές τους με Γήινους ψεύδονται επαvειλημμέvως και παραπλανούν.

Πολλές φορές έχουν προαναγγείλει την άφιξή τους εδώ στη Γη, κλείνοντας μάλιστα και ραντεβού σε συγκεκριμένη τοποθεσία και ώρα, όπως στις 8/12/95 στη Βόρεια Βουλγαρία, μετά από πρόβλεψη τριών μέντιουμ [1]. Περιττό να πούμε ότι μαζεύεται πλήθος κόσμου περιμένοντας τους εξωγήινους, αλλά ακόμα τους... περιμένουν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις υπόσχονται «λαγούς και πετραχήλια», ότι θα φέρουν δήθεν την ειρήνη στον κόσμο και θα λύσουν βασικά προβλήματα του πλανήτη. Όμως... ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Τα ραντεβού αυτά με τους «εξωγήινους» τα κλείνουν οι περίφημοι «επαφικοί» ή «διάμεσα», που, μετά το αποτυχημένο ραντεβού, δικαιολογούνται συνήθως ότι «δεν ήρθε ακόμα η κατάλληλη ώρα».

Το 1960, ένας παλιός Άγγλος αεροπόρος, ο Πήτερ Κάρρυ, ενημέρωσε τον κόσμο ότι «απεσταλμένοι του Άρη και της Αφροδίτης θα φτάσουν με Ιπτάμενους δίσκους στη Γη τους προσεχείς μήvες, για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στην εδραίωση της ειρήνης» [2]...

Οι «επαφικοί» έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στα «ανώτερα όντα» που τους μεταδίδουν τις «έγκυρες» πληροφορίες τους. Όταν τα όντα ρωτώνται για τον τόπο της προέλευσής τους, η ποικιλία των πλανητών που αναφέρουν δεν έχει προηγούμενο. Όλοι σχεδόν οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ακόμα και μερικοί δορυφόροι, έχουν δηλωθεί ως τόποι προέλευσης των όντων αυτών. Το θέμα είναι βέβαια πως επιζούν σε θερμοκρασίες +400°C ή -200°C. Αλλά ας υποθέσουμε ότι καταφέρνουν με κάποιον τρόπο και επιζούν, είναι δυνατόν όλο το ηλιακό μας σύστημα να σφύζει από ζωή; Και πως εμείς είμαστε βαθιά νυχτωμένοι;

Εκτός από τα όντα των πλανητών και δορυφόρων του ηλιακού μας συστήματος, υπάρχουν «επαφικοί» που έχουν επικοινωνία με «όντα» από την Ανδρομέδα, τις Πλειάδες, το Σείριο κτλ. Και τέλος, υπάρχουν και αυτοί που επικοινωνούν με «όντα» από πλανήτες «πολύ μακρινούς» που εμείς αγνοούμε παντελώς την ύπαρξή τους. Μιλούν για διαγαλαξιακούς πολέμους και άλλα παρόμοια. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε αν ευσταθούν όλα αυτά, αλλά αν κρίνουμε από την ποιότητα των μαρτύρων, αλλά και των... εξωγήινων, μάλλον τζάμπα θα είναι ο κόπος!

Και πραγματικά δε διαφέρουν οι μεθοδείες των «εξωγήινων» και των ψευδολόγων πνευμάτων. Εκτός από τις επαφές των «διαμέσων», και άλλοι απλοί μάρτυρες έχουν σκοτιστεί με τις αλχημείες και τα ψέματα τους. Σε μια περίπτωση μάλιστα (Γαλλία 1954), κατηγόρησαν και τον μάρτυρα ότι είναι ψεύτης! Ο παρακάτω σύντομος διάλογος είναι ενδεικτικός της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς των UFΟ­ναυτών.

- UFOναύτης: «Τι ώρα είναι;»

- γήινος μάρτυρας: «Δύο και μισή».

- UFΟναύτης: «Λες ψέματα. Είναι τέσσερις η ώρα».

            (Η σωστή ώρα ήταν δύο και μισή).

Και αμέσως μετά ο UFΟναύτης ανέβηκε στον Ιπτάμενο δίσκο του και εξαφανίστηκε! [3]

Το 1491 κάποια άγνωστα όντα επισκέφθηκαν το μαθηματικό Τζερόμε Κάρνταν στο Μιλάνο. Όταν ρώτησε να του πουν πως δημιουργήθηκε το Σύμπαν, του απάντησε ένα από τα όντα ότι δεν το δημιούργησε ο Θεός! Παρεμβλήθηκε ένα άλλο ον όμως και για ν' «αποκαταστήσει την τάξη» του είπε ότι ο Θεός έπλασε το Σύμπαν, αλλά σιγά-σιγά, ώστε αν κάποια στιγμή μετάνιωνε, να μη χρειαζόταν να καθυστερήσει για να το καταστρέψει [4] (!;).

Η αλήθεια είναι του Θεού, το ψέμα του διαβόλου, λέει μία λαϊκή μας παροιμία.

Τα ψέματα και η πλάνη των «ανώτερων όντων» συγγενεύουν με τις ανάλογες ιδιότητες του διαβόλου, που χαρακτηρίζεται ως «ο πατήρ του Ψεύδους» (Ιωάννη 8, 44) και «ο πλανών την οικουμένην όλην» (Αποκάλυψη 12, 9). Και απέδειξε τις ιδιότητες αυτές, ξεγελώντας και τους πρωτοπλάστους.

Για τις δαιμονικές οντότητες, τα ψέματα είναι «βούτυρο στο ψωμί» τους. Ένα δαιμονικό πνεύμα παρουσιάστηκε μία νύχτα σε κάποιον μοναχό, στα Κατουνάκια του Αγ. Όρους, με μορφή αγγέλου. Το πνεύμα αυτό, εκμεταλλευόμενο την υπερηφάνεια του μονάχου, τον έπεισε να ανέβουν μαζί στην κορυφή του Άθωνα (2.033 μ. ύψος) όπου «θα του παρουσιαζόταν ο Θεός με όλους τους αγίους», σαν ανταμοιβή για τις αρετές του. Στην κορυφή λοιπόν, ο μοναχός είδε έναν μεγάλο στρογγυλο δίσκο, που είχε πολύ φως κόκκινο σα φωτιά, στη μέση τον Χριστό και έπειτα αγγέλους και όλους τους αγίους.

 

Τότε το ακάθαρτο πνεύμα του είπε: «τι κάθεσαι και βλέπεις σα χαζός; Δε βλέπεις το Δεσπότη Χριστό που σε περιμένει; Πήγαινε γρήγορα να τον προσκυνήσεις». Ο μοναχός ξεκίνησε για να προσκυνήσει, μα, καθώς πλησίαζε, πρόσεξε τον Άγ. Σπυρίδωνα μπροστά από όλους τους αγίους, που φορούσε έναν πολύ μεγάλο σκούφο, ύψους ενός μέτρου σχεδόν.

      Παραξενεύτηκε ο μοναχός, γιατί τον Άγ. Σπυρίδωνα τον παριστάνουν οι αγιογράφοι με μικρό σκούφο και κάνοντας το σταυρό του είπε δυνατά: «Kύριε Ελέησον, ο άγιος μου Σπυρίδωνας (ο μοναχός έφερε και το ονομά του) να έχει τόσο μεγάλη σκούφια, πολύ περίεργο πράγμα!» Και μολις έκανε το σημείο του σταυρού χάθηκαν όλα τα φαινόμενα και οι απάτες του Σατανά έγιναν άφαντες, αλλά ο ίδιος είδε πως βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού! Το ένα του πόδι ήταν βουλιαγμένο στο χιόνι ευτυχώς, και το άλλο βρισκόταν στο κενό, δεν είχε δηλαδή μέρος να πατήσει και αν έκανε μισό βήμα ακόμη θα έπεφτε στο κενό, που είναι παραπάνω από χίλια μέτρα βάθος. Έγειρε μετά προς τα πίσω και επί τρεις ώρες έμεινε λιπόθυμος από το φόβο και τη φρίκη που του προκάλεσαν τα ψέματα και η πλάνη του δαίμονα [5].

Με ανάλογη διαβολική απάτη σε σχήμα δίσκου ήρθε αντιμέτωπος και ο Μ. Αντώνιος. Ο μέγας ασκητής, στο δρόμο καθώς ανέβαινε σ' ένα βουνό, αντίκρυσε έναν μεγάλο ασημένιο δίσκο. Ο Αντώνιος όμως κατάλαβε το τέχνασμα του μισοκαλόυ εχθρού, σταμάτησε και βλέποντας το δίσκο αναρωτήθηκε:

«Από που και ως που βρέθηκε ο δίσκος αυτός στην έρημο; Αυτός ο δρόμος δεν είναι πατημένος, ούτε υπάρχουν αχνάρια περαστικών ανθρώπων! Και να 'χε πέσει κανενός, δεν μπορούσε να μη γίνει αντιληπτός, τόσο μεγάλος που είναι! Αλλά και όποιος θα τον έχανε, θα γύριζε να τον αναζητήσει και θα τον έβρισκε, μίας και είναι έρημος ο τόπος! Είναι κι αυτό τέχνασμα του διαβόλου. Δεν θα μου εμποδίσεις διάβολε, μ' αυτό, την προθυμία για την έρημο. Ο δίσκος σου, μαζί με σένα, να πάτε να χαθείτε».

Kι ενώ έλεγε ο Αντώνιος αυτά, ο δίσκος «έγινε καπνός» [6].

Εκτός από τα πεντακάθαρα ψέματα και τις απάτες, τα πνεύματα του σκότους συνηθίζουν να αvαμειγνύουv το ψέμα με την αλήθεια, το δηλητήριο με το μέλι. Αλλά το άκρον άωτον είναι ότι, όπως μετασχηματίζονται και σε φωτεινούς αγγέλους, μπορεί να παρουσιάσουν ακόμα και την αλήθεια, αλλά με σκοπό πάντα πονηρό ή περιπαικτικό.

Ο ίδιος ο «υιός της απώλειας», στο δεύτερο πειρασμό του Χριστού, επικαλέστηκε τις Γραφές για να Τον πειράξει (Ματθαίον 4,6). Την ίδια τακτική ακολούθησε και στην περίπτωση του Αγ. Πέτρου του Αθωνίτη, του πρώτου οικιστή ­ασκητή του Αγ. Όρους (9ος αι). Συγκεκριμένα, έφερε επιχειρήματα από την Καινή Διαθήκη (!) για να πείσει τον Άγιο να φύγει από το Όρος, να γυρίσει στην κοσμική ζωή και να σώσει τους ανθρώπους [7].

Όχι βέβαια πως και οι άνθρωποι λένε λιγότερα ψέματα, όσον αφορά το θέμα που εξετάζουμε. Θα λέγαμε ότι το όλο θέμα, η αρνητική του φύση δηλαδή, ελκύει ψέματα, απάτες και γενικά αρνητική συμπεριφορά και από τους ανθρώπους. Μετά από μία «απαγωγή» του από εξωγήινους στα τέλη του 1985, στο σπίτι του (ΗΠΑ), ο Γουίτλυ Στρίμπερ δεν αναγνώριζε τον εαυτό του: χωρίς να το καταλάβαινε, έλεγε ψέματα σα να τον έσπρωχνε μία ακατανίκητη δύναμη [8].

Πιο συνήθεις όμως, είναι οι απάτες κάποιων, που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως μάρτυρες ενός εξωγήινου υπερθεάματος, για λογους κυρίως δημοσιοτητας και αυτοπροβολής. Με τον τρόπο αυτό έχουν γίνει διάσημοι αρκετοί από αυτούς. Άλλοι έχουν αποκαλυφθεί, άλλοι όχι.

Ένας «εκλεκτός Γήινος» ήταν και ο Geοrge Adamski που ισχυριζόταν ότι τον επισκέπτονταν «Αφροδιτιανοί» (ΗΠΑ ­δεκαετία '50). Η περίφημη όμως φωτογραφία του «σκάφους της Αφροδίτης» που είχε κάνει τον Adamski διάσημο, αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν ένα καπάκι ψυκτήρος [9]... Είχε «αποκαλύψει» μάλιστα ότι οι εξωγήινοι οικοδεσποτες του τον είχαν πάει και στο φεγγάρι, όπου είδε πολεις, δάση, λίμνες, χιονισμένα βουνά... ακόμα κι ανθρώπους που περπατούσαν στα πεζοδρομια. Αργότερα βέβαια διαψεύστηκε πανηγυρικά [10].

Κάποιος άλλος «επαφικός» ακούει στο όνομα Βill Meier. Ο Ελβετος Meier λοιπόν υποστήριζε ότι ερχόταν σε επαφή με όντα από τις Πλειάδες. Είχε αποτυπώσει μάλιστα και σε φιλμ πάρα πολλές φωτογραφίες. Δυστυχώς γι' αυτόν όμως, οι φωτογραφίες του απόδείχτηκαν πλαστές. Αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι ο Meier τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης και προβολής ακόμα και σήμερα από το «κύκλωμα» των UFO (οπαδούς, περιοδικά κτλ.). Επίσης, το κοινόβιό του εξακόλουθεί να υπάρχει και αυτό δείχνει ποιοι μπορεί να ήταν οι σκοποί του.

«Εσύ είσαι ο πρώτος άνθρωπος που επιλέξαμε για να μεταφέρεις τα μηνύματά μας στους ανθρώπους», είπαν οι «Πλειαδιανοί» στον Meier [11]. Τα αλαζονικά πνεύματα ευνόητο είναι ότι προσπαθούν να μεταδώσουν στους «υποτακτικούς» τους τη δικιά τους αλαζονεία και κομπορρημοσύνη.

Άλλοι «εξωγήινοι» τώρα, αποκάλυψαν σε ένα «διάμεσο» της ομάδας «Η αναδιοργανωμένη Εκκλησία των UFΟ», ονόματι Τζέησον Σπένσερ, τα εξής: «Είμαι ο Λέλαν, επικεφαλής της κυβέρνησης του πλανήτη Νομπέλια. Σας μιλώ από παρσέκ μακριά. Έχουμε έρθει σ' επαφή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Πάπα και όλους τους άλλους ηγέτες του κόσμου, αλλά εκείνοι προτίμησαν να μας αγνοήσουν έτσι ενεργούμε μέσω ενός πολύ πιο σοφού ανθρώπου. Ο Σπένσερ Τζέησον θα είναι ο ηγέτης σας»...[12]

Επόμενος στη σειρά «επαφικός», ο Γαλλοεβραίος Claud Vοrhilοn «Rael», ιδρυτής της «Ραελικής κίνησης», με πολλά μέλη δυστυχώς και στην Ελλάδα. Ο Ραέλ πιστεύει πως ο ρόλος του είναι να μεταδώσει στους ανθρώπους την εμπειρία του με τους εξωγήινους που δημιούργησαν τη ζωή στη γη και να οργανώσουμε μία πρεσβεία που θα τους υποδεχθεί. Ο Ραέλ το 1989 είχε επισκεφθεί την Αθήνα, με στόχο φυσικά να μαζέψει οπαδούς. Στην ομιλία που είχε πραγματοποιήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, είχε «αποκαλύψει»: «Ο Χριστός έλεγε πως μία μέρα θα σας σταλεί ένας αγγελιοφόρος, ο Παράκλητος. Εγώ είμαι αυτός ο αγγελιοφόρος»!!! Ο Χριστός βέβαια δεν εννοούσε σαν Παράκλητο τον Ραέλ, αλλά το Άγιο Πνεύμα (Ιωάννη 15,26).

Μήπως κάποιο ύπουλο πνεύμα τοποθετεί αυτούς τους λογισμούς ή υπαγορεύει τα λογια αυτά του Ραέλ; Ο Άγ. Ισαάκ ο Σύρος αναφέρεται σε κάποιον ασκητή Μαλπά, ότι του παρουσιάστηκε ο Σατανάς σαν φως και του είπε: «Εγώ είμαι ο Παράκλητος και στάλθηκα από τον Πατέρα σε σένα, για να σε αξιώσω να δεις τη θεωρία που επιθυμεiς... κτλ. κτλ.». Με τα πολλά, ο Μαλπάς τον προσκύνησε και υποτάχθηκε σ' αυτόν. Τελικά κατήντησε να γίνει, όπως ο Ραέλ, ιδρυτής μιας αίρεσης, της αίρεσης των Ευχιτών (4ος αι.), οι οποίοι πίστευαν ότι η τελειότητα έρχεται στον άνθρωπο μόνο μέσω διαφόρων ορατών μορφών και σχημάτων (αποκαλύψεων), που στέλνει ο Θεός [13]. Δυστυχώς και οι σύγχρονοι «επαφικοί» και ψευδο-οραματιστές κινούνται στην ίδια προοπτική.

Το εύλογο ερώτημα είναι: γιατί δεν έχει πειστεί όλη η ανθρωπότητα από τα μηνύματα των Πλειαδιανών του Meier ή του Rael, παρά μόνο οι οπαδοί τους; Πρέπει να είναι εντελώς κουτοί οι εξωγήινοι, που μεταδίδουν σ' ένα ασήμαντο άτομο τα μηνύματα τους, με σκοπό να τα ασπαστεί ολόκληρη η υφήλιος!

Από τη δεκαετία του '50 υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιοι «επιλεγμένοι επαφικοί» ακόμα και στην Ελλάδα, και οι «γνώσεις - πληροφορίες» που μεταδίδουν κάθε φορά οι «εξωγήινοι» είναι διαφορετικές (αντιφατικές). Όλοι αυτοί οι «εκλεκτοί επαφικοί» πιστεύουν ότι έχουν χρέος να μεταδώσουν ένα λυτρωτικό μήνυμα σ' όλον τον πλανήτη (π.χ. το μήνυμα ότι οι Ολύμπιοι Θεοί επιστρέφουν με διαστημόπλοια). Και ο κάθε «εκλεκτός» με τον κύκλο των πιστών του περιμένει αντίστοιχα την άφιξη των δικών του «λυτρωτών».

Και προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα: Ποιος απ' όλους αυτούς λέει την αλήθεια; Με τι όντα ήρθαν σ' επαφή οι υπόλοιποι που ψεύδονται; Αν ψεύδονται τα όντα, τι είδους όντα είναι αυτά; Γιατί πριν την δεκαετία του '50 δεν υπήρχε σχεδόν κανένας «επαφικός»; Κάθε εξωγήινη φυλή επικοινωνεί με διαφορετικούς -μεμονωμένους ανθρώπους πάνω στη Γη; Και γιατί η κάθε φυλή δεν μεταδίδει τα ίδια μηνύματα σε δύο ή περισσότερα, άγνωστα μεταξύ τους, άτομα του πλανήτη μας; Επίσης, υπάρχουν διαφορετικοί χρονικά και τοπικά μάρτυρες που έχουν αναφέρει επαφές με «εξωγήινους» από τον ίδιο πλανήτη, ειδικά από τον Άρη και την Αφροδίτη. Οι περιγραφές όμως αυτών των κοινής καταγωγής «εξωγήινων» διαφέρουν τελείως μεταξύ τους από αναφορά σε αναφορά, το ίδιο και τα σκάφη τους και οι πληροφορίες που δίνουν στους μάρτυρες.

Οι «εξωγήινοι» όμως έχουν σπείρει και κόντρα μεταξύ των «επαφικών». Ο Μέιερ υποστηρίζει ότι οι Πλειαδιανοί του εμπιστεύτηκαν: «Ένα άλλο θέμα για το οποίο πρέπει να ενημερώσεις την ανθρώπινη φυλή, είναι ότι όλοι όσοι λένε πως έχουν συναντήσει και συνομιλήσει με μας τους Πλειαδιανούς ψεύδονται. Όσοι επίσης ισχυρίζονται ότι έχουν φωτογραφίσει τα διαστημόπλοια μας είναι ψεύτες και οι φωτογραφίες τους είναι πλαστές»[14]. (Μήπως και του Μέιερ δεν ήταν πλαστές; ). Όλα αυτά του τα είπε μια «Πλειαδιανή», ονοματι Σεμγιάζε - και πιο κάτω θα δούμε τι σημαίνει αυτό το ονομα.

Στα «λόγια» των «Πλειαδιανών» αντιπαραθέτουμε τα «λόγια» των συκοφαντικών πνευμάτων στην εξής ιστορία του «Ευεργετινού»: Ένας αδελφος ασκήτευε μόνος του στο κελί του και τον ξυπνούσαν τη νύχτα δαίμονες, με σχήμα αγγέλων, δείχνοντας του Φώτα, για να πάει στην ακολουθία.

Ο ασκητής επισκέφθηκε ένα γέροντα καλόγερο, του εξιστόρησε το φαινόμενο και ζήτησε τη γνώμη του. Ο γέροντας του απάντησε: Πρόσεξε, μην τους ακούσεις, γιατί είναι δαίμονες.

Την επομενη νύχτα πάλι ήρθαν και τον ξύπνησαν. Τότε ο αδελφός τους είπε: «Δεν σας ακούω, θα σηκωθώ οπότε θέλω εγώ». Και η απάντηση των διαβολικών πνευμάτων ήταν: «Σε πλάνησε εκείνος ο ψεύτης, ο κακόγηρος; Μάθε λοιπόν ότι είναι ψεύτης γιατί...»[15].

Το επίμαχο θέμα των UFΟ στις μέρες μας προσφέρεται για απατεώνες, αιρετικούς, μεγαλομανείς και αλλά άτομα «επιπέδου». Είναι παρανοϊκές οι διαστάσεις που έχει λάβει αυτή -η παραφιλολογία, -η κοροϊδία, τα ψέματα ή ακόμα και για συγκάλυψη του θέματος.

Ακόμα και στην πρωτοκλασάτη περίπτωση του Ρόσγουελ, έχει «πέσει» τόση παραπληροφόρηση και τόσο «παραμύθι» που «βγάζει μάτια». Άλλες φορές πληροφορούμαστε ότι τα οντα που βρέθηκαν νεκρά ήταν τέσσερα, άλλες φορές πέντε. Άλλες φορές λέγεται ότι το ένα ήταν ζωντανό και ένα άλλο μισοπεθαμένο, άλλες φορές ότι και τα πέντε οντα ήταν νεκρά και ούτω καθεξής.

Αλλά και το ον που φαινόταν στην περίφημη ταινιούλα δεν έχει καμία σχέση με τις φωτογραφίες των όντων που τραβήχτηκαν τότε, κατά τη συντριβή του σκάφους, και στο χειρουργικό τραπέζι. Θα μάθουμε τελικά ποτέ την αλήθεια; Ποιος ξέρει... Πάντως, το Ρόσγουελ, αυτή -για μέχρι πρότινος άγνωστη κωμοπόλη του Ν. Μεξικού, τώρα δέχεται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνου, ιδιαίτερα στις 4 Ιουλίου, που είναι -η επέτειος της συντριβής του σκάφους, αλλά και –η εθνική επέτειος των ΗΠΑ...

Απ’ την άλλη, πολλές κυβερνήσεις πασχίζουν ν' αποκρύψουν κάποιες αλήθειες, καθώς ελέγχουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το «φιλτράρισμα» των ειδήσεων και ο εμπαιγμός του κοινού, θεωρούνται πια δεδομένα. Στρατιωτικοί, πιλότοι, κι όχι μόνο, απαγορεύεται να μιλούν για το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν περιμένουμε βέβαια από αυτούς που κατέχουν την κοσμική εξουσία και τον πλούτο να μας διαφωτίσουν. Αυτοί εξάλλου είναι που υποτάσσονται πιο εύκολα στα σχέδια του Κακού...


 

[1] Περιοδ. Strange, Νο 8, σελ. 14.

[2] Η Βραδυνή, 26-9-1960.

[3] Ζακ Βαλλέ, οι Ιπτάμενοι δίσκοι, εκδ. Ηλιάδη, σελ. 35.

[4] Whitley Strieber, Η επικοινωνία, εκδ. Νέα Σύνορα, Α. Α. Λιβάνη,1988, σελ. 417.

[5] Αγιορείτου μοναχού Ανδρέου - Χαραλάμπους Θεοφιλόπουλου, Γεροντικό του Αγίου Όρους, Τομ. Α', σελ. 125-130.

[6] Ο Μέγας Αντώνιος, εκδ. Ρηγόπουλου, σελ. 46.

[7] Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, Λόγος εις τον βίον του Οσίου Πέτρου του Αθωνίτου, εκδ. Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα, Άγιον Όρος, 1991, σελ. 57. Πληροφορίες για το βίο του Οσίου Πέτρου του Αθωνίτου υπάρχουν και στο «Ο Άγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς ως Αγιορείτης», του Αρχιμ. Ιεροθέου Βλάχου, Ι. Μ. Γενεθλίου της Παναγίας, 1992.

[8] Whitley Strieber, Επικοινωνία, εκδ. Νέα Σύνορα, Α. Α. Λιβάνη,1988, σελ. 45-46.

[9] Απογευματινή, 20-9-1975.

[10] Τα μυστήρια του αγνώστου: Το φαινόμενο των UFΟ, εκδ. Αλκυών,1990, σελ. 76.

[11] Περιοδ. Cοlt Νο 21 (Αυγ.-Σεπτ. 1994).

[12] Άλαν Λάντσμπουργκ, Ερευνώντας για εξωγήινους, εκδ. Δράκων, σελ. 59.

[13] Ισαάκ του Σύρου, Επιστολή Δ', ΕΠΕ, σειρά Φιλοκαλία, τόμος 8Γ, σελ. 411-415 και στη σελ. 100 στο Γεροντικό ονείρων και οραμάτων που έχουμε προαναφέρει απ' όπου και η εικόνα στη σελ. 72.

[14] Περιοδ. Cοlt Νο 21 (Αυγ.-Σεπτ. 1994).

[15] Ευεργετινός, υπόθεση ιθ΄ τόμος Δ', σελ. 343 και στο Γεροντικό ονείρων και οραμάτων (σελ. 215).

 

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 21-4-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 21-4-2005.

Πάνω