Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Επιθέσεις κατά της Εκκλησίας

Για περισσότερα επί του θέματος, επισκεφθείτε: http://www.unborn.gr/unborn1/unborn/index.php?id=70,0,0,1,0,0

Άρνηση κοινωνικών μηνυμάτων από το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης)

Σιγά - σιγά, το τοπίο των αντιεκκλησιαστικών στοιχείων αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Οι συσχετισμοί που προκύπτουν από φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους θέματα και πρόσωπα, φαίνεται να μπαίνουν σε μια σειρά. Ένας αντιεκκλησιαστικός συνασπισμός από συγκεκριμένα κόμματα και δημοσιογράφους, αρχίζει να αποκαλύπτεται, και να γίνονται ορατές οι διασυνδέσεις μεταξύ τους και ίσως τα βαθύτερα συμφέροντα...

 

1. Η απόρριψη του αιτήματος

Ύστερα από αίτηση του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού στο ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) για έγκριση κοινωνικών μηνυμάτων, για να βοηθηθούν εγκυμονούσες μητέρες να κρατήσουν τα παιδιά τους, και να μην καταφύγουν σε έκτρωση, όχι μόνο η απόφαση του ΕΣΡ ήταν αρνητική, αλλά η αιτιολογία περιείχε έναν λίβελο εναντίον αυτού του Συλλόγου. Μάλιστα, η εφημερίδα Αυγή του Συνασπισμού, πιστή με την αντιεκκλησιαστική γραμμή του κόμματός της, έσπευσε να συκοφαντήσει τον σύλλογο αυτό, με σχετικό της άρθρο στις 19-2-2006, και να υπερψηφίσει τις απαράδεκτες, προκατειλημμένες και προσβλητικές για τη Χριστιανική πίστη του Ελληνικού λαού αιτιάσεις, που πρόβαλλε το ΕΣΡ για την απόρριψη του αιτήματος.

(Στο σημείο αυτό αφαιρέσαμε ένα μέρος του άρθρου, επειδή λόγω ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ απροσεξίας, είχαμε κατηγορήσει το ΕΣΡ ότι στα μέλη του συμπεριλαμβάνεται μέλος του Ιού της Ελευθεροτυπίας. Είχαμε μπερδέψει το ΕΣΡ με την Ένωση Συντακτών. Και εδώ οφείλουμε να ζητήσουμε δημόσια συγνώμη από το ΕΣΡ για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ αυτό θέμα. [1] Χωρίς όμως αυτό να αλλάζει σε τίποτα τα υπόλοιπα ζητήματα στα οποία το μεμφόμαστε. Και ελπίζουμε ότι όπως εμείς διορθώσαμε το λάθος μας, θα επανεξετάσει και το ΕΣΡ τις απόψεις του για τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού).

Δυστυχώς για το ΕΣΡ, αλλά ευτυχώς για το αναγνωστικό κοινό, υπάρχει και το Ίντερνετ, στο οποίο ΔΕΝ μπορεί το ΕΣΡ  να επιβάλλει την μονοφωνία του αντιεκκλησιαστικού [2], και φονικού για τα έμβρυα "εκσυγχρονισμού". Και μπορεί από εδώ ο καθένας να μάθει τι συμβαίνει, και να σχηματίσει την προσωπική του γνώμη, για το πόσο παραπλανητικές και προκατειλημμένες και κατευθυνόμενες από αντιεκκλησιαστικά κέντρα, είναι οι αποφάσεις αυτές.

Φυσικά, οφείλουμε να πούμε, ότι δεν φταίνε όλα τα μέλη του ΕΣΡ, για την απαράδεκτη λιβελογραφία εναντίον του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου παιδιού. Ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης και το μέλος Ν. Κουράκης μειοψήφησαν (κάτι που τους τιμά), καθώς δεν συμφωνούσαν προφανώς με την απαράδεκτη απόφαση του ΕΣΡ εναντίον, όχι μόνο του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, αλλά και εναντίον χιλιάδων σφαγιασμένων εμβρύων, που προσφέρονται θυσία στο βωμό του εκσυγχρονισμού και της ασυνείδητης και ανεύθυνης ιδιοτελούς σεξουαλικής απόλαυσης. Είναι παρήγορο, να μαθαίνουμε, ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αξίες και συνείδηση, σε διαβρωμένους θεσμούς από τον "εκσυγχρονισμό" και τις μεθοδεύσεις του.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα πώς έχουν τα πράγματα, ξεκινώντας από το άρθρο της Αυγής, εναντίον του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού:

 

2. Η δημοσίευση της εφημερίδας Αυγής του Συνασπισμού

19.2.2006 - Εφημερίδα "Αυγή"
 
Απόφαση του ΕΣΡ μετά από εισήγηση του αντιπροέδρου Δημήτρη Χαραλάμπη
 
Ηθικό καταναγκασμό και ενοχές προκαλεί ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

«Τα παιδιά από απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Βοήθησε κι εσύ για να έρθουν στον κόσμο. Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού».

  • Παραλλαγή: «Τα παιδιά από απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Έχουν δικαίωμα να ζήσουν. Στήριξέ τα κι εσύ. Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού»
  • «Απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη; Δεν είναι λάθος. Είναι τo παιδί σου. Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.
  • «Η εγκυμοσύνη δεν είναι λάθος. Είναι θαύμα. Ζήσε το θαύμα  Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού»
  • Αντιστρόφως: «Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Κράτησε το παιδί σου».

Ποιοι είναι αυτοί οι προστάτες; Και γιατί δεν κοιτάνε να προστατέψουν τόσα γεννημένα παιδιά που έχουν ανάγκη, παρά ενδιαφέρονται να γεννηθούν τα αγέννητα για να τα προστατέψουνε μετά; Τι αλλόκοτο αυτό το «αγέννητο παιδί»; Υπάρχει «αγέννητο παιδί»; Βεβαίως, όμως όχι, ονομάζεται έμβρυο, όχι παιδί. Όμως «αγέννητο παιδί» είναι πιο δυνατό, σαν φτιαγμένο οπό έμπειρο μαρκετίστα.

Ο εν λόγω Σύλλογος διακηρύσσει τα καλά της μητρότητας και τίθεται κατά των αμβλώσεων σε κάθε περίπτωση. Όμως και κατά της αντισύλληψης. Άρα; Άρα και κατά του σεξ, με εξαίρεση την αναπαραγωγή. Επίσης τίθεται κατά του προγενετικού ελέγχου – τι χρειάζεται, αφού ούτως ή άλλως η άμβλωση αποκλείεται. Και κατά της εξωσωματικής γονιμοποίησης - κι εδώ ερχόμαστε στο δια ταύτα- διότι, λέει, η γέννηση ενός παιδιού είναι θέλημα Θεού. Άρα... παρεκκλησιαστική οργάνωση.

Πρόσφατα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με ένα εξαιρετικό σκεπτικό, που τεκμηρίωνε τον ηθικό καταναγκασμό και τις ενοχές που προωθεί ο Σύλλογος στις εγκύους, απέρριψε το αίτημα να μεταδίδονται δωρεάν, ως «κοινωνικά μηνύματα», σειρά ραδιοφωνικών σποτ, όπως τα παραπάνω. «Αν τα μηνύματα απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυναίκες που δεν επιθυμούν την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης αλλά αντιμετωπίζουν τεράστιο προβλήματα γι' αυτό το λόγο, αυτό θα έπρεπε να αποδεικνύεται καθαρά από το περιεχόμενο των μηνυμάτων» απεφάνθη το ΕΣΡ.

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, κατατέθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αίτημα έγκρισης κοινωνικών μηνυμάτων με τον χαρακτηρισμό «Επείγον» από το «Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού». Πρόκειται περί μιας ανεξάρτητης, μη κερδοσκοπικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης, όπως παρουσιάστηκε, η οποία ζητούσε να χαρακτηριστούν ως «κοινωνικά μηνύματα σειρά 11 ραδιοφωνικών σποτ, και να μεταδίδονται κατά την περίοδο των εορτών. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι με έγκριση του ΕΣΡ οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μπορούν να μεταδίδουν τα μηνύματα ως "κοινωνικά", δηλαδή δωρεάν, χωρίς κόστος για το Σύλλογο.

Τρεις ημέρες μετά, το ΕΣΡ απαντά ότι τα εν λόγω ραδιοφωνικά σποτ δεν περιέχουν κοινωνικό μήνυμα, σύμφωνα με το νόμο, γι' αυτό απορρίφθηκαν. Όμως ο Σύλλογος με νέο έγγραφο επανέρχεται, ζητά αιτιολογημένη επεξήγηση της απόρριψης και επανεξέταση του αιτήματος. Την εισήγηση, που έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, συνέταξε ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου και πρόεδρος του κλιμακίου Κοινωνικών Μηνυμάτων Δημήτρης Χαραλάμπης. Αναφέρει:

(α) Τα 4 εκ των 11 μηνυμάτων δεν αποτελούν αντικείμενο τoυ νόμου, καθώς αποτελούν αίτημα οικονομικής ενίσχυσης προς τοv Σύλλογο.

(β) Είναι δικαίωμα του Συλλόγου να υποστηρίζει δημόσια τις θέσεις του. Όμως είναι εμφανές ότι στόχος δεν είναι η διαμόρφωση του πλαισίου τo οποίο θα βοηθήσει την έγκυο να αποφασίσει ελεύθερα και όχι υπό το κράτος του φόβου· όπως διατείνεται ο Σύλλογος στην επιστολή του. Αντίθετα:

-  Η ίδια η ονομασία του Συλλόγου (καμία διάκριση μεταξύ εμβρύου, νεογνού και παιδιού) ενοχοποιεί την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης σε κάθε περίπτωση, ορίζοντας ρητά και ισοπεδωτικά ποιος χρήζει προστασίας.

- Όμως η νομοθεσία προβλέπει την ελευθερία της γυναίκας να αποφασίσει, χωρίς να αποτελεί αυτό με κανένα τρόπο έγκλημα, μέχρι και τη 12η εβδομάδα της κύησης και στη συνέχεια υπό προϋποθέσεις. Το πλαίσιο ενοχοποίησης προφανώς δεν διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να βοηθηθεί η έγκυος να αποφασίσει, αλλά αναπαράγει ενοχές καθοριστικές για την έκβαση της απόφασης.

- Η χρήση θρησκευτικών αναφορών (άγιες μέρες, κατώτερος θεός, θαύμα) αποσκοπεί σε μία μορφή ηθικής πίεσης προς τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν  τεράστια προβλήματα.

-  Δεν αναφέρεται το θεμελιώδες θέμα της προφύλαξης, η αγνόηση της οποίας είναι ο κύριος λόγος τεχνητής διακοπής της εγκυμοσύνης στη χώρα μας.

-  Εντέλει, δεν πρόκειται για μηνύματα με στόχο την προστασία και την πληροφόρηση των γυναικών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα απρογραμμάτιστης εγκυμοσύνης, αλλά για μονόπλευρα μηνύματα που θέλουν να επιβάλλουν την ηθική ορθότητα της υποταγής της γυναίκας σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό ρόλο.

Μειοψήφισε ο πρόεδρος Ι. Λασκαρίδης και το μέλος Ν. Κουράκης. Πολλά από τα μηνύματα αυτά μεταδόθηκαν από ραδιοφωνικούς σταθμούς, όμως ως εμπορικά μηνύματα.


 Αγγέλα ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ
 

 

3. Πώς σχολίασε μέλος του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου παιδιού το ανωτέρω άρθρο

Μέλος του Συλλόγου Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού, σε αλληλογραφία που είχαμε μαζί του, σχολίασε το παραπάνω άρθρο ως εξής, αναφερόμενο στη δημοσιογράφο της Αυγής:

"Οι αναφορές αυτές είναι σίγουρα αυθαίρετες, ίσως προϊόν καλπάζουσας φαντασίας και προκαταλήψεων, ίσως αποτέλεσμα σύγχυσης με κάποιον άλλο σύλλογο. Δεν είμαστε κατά του προγεννητικού ελέγχου, αλλά κατά των αμβλώσεων όταν ο έλεγχος δείξει το παιδί "ελαττωματικό". Στην εξωσωματική επίσης είμαστε σε γενικές γραμμές επιφυλακτικοί, και οπωσδήποτε αν γίνει θεωρούμε ότι πρέπει να γεννηθούν ΟΛΑ τα έμβρυα, κι όχι αυτό που συνηθίζεται, όπου εμφυτεύονται τέσσερα-πέντε και στη συνέχεια θανατώνονται επιλεκτικά κάποια για να είναι πιο εύκολη η κύηση για τη γυναίκα. Πολύ περισσότερο συμφωνούμε με τη μέθοδο της μικρογονιμοποίησης όπου, απ' όσο ξέρουμε, υπάρχει μόνο ένα γονιμοποιημένο έμβρυο και δεν θανατώνεται κανένα.

Με την ίδια λογική, σε σημερινή εφημερίδα από αυτές που μοιράζονται δωρεάν (δεν θυμάμαι ποια) υπήρχε μεγάλος τίτλος "κατά του προγεννητικού ελέγχου ο Χριστόδουλος" Για να αποκαλυφθεί στη συνέχεια του άρθρου, ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν δήλωσε αντίθετος με τον προγεννητικό έλεγχο, αλλά με τη θανάτωση του εμβρύου όταν ο έλεγχος υποδείξει κάποια αναπηρία του. Ο προγεννητικός έλεγχος μπορεί και να διαγνώσει σοβαρές παθήσεις όπως π.χ. την spina bifida  - στα ελληνικά, δισχιδής ράχη - και να χειρουργηθεί το παιδί μέσα στη μήτρα ώστε να γεννηθεί υγιές. Το πρόβλημα δηλ. δεν έγκειται στον προγεννητικό έλεγχο αλλά στο γιατί τον χρησιμοποιεί κανείς.

 Ωστόσο αυτό που μένει στον αναγνώστη - ειδικά αν είναι κάποιος που κοιτάει τίτλους, ένας λαθραναγνώστης π.χ. που κοιτάζει τη εφημερίδα που κρατάς εσύ μέσα στο τρένο - είναι ότι ο μεσαιωνιστής ο Χριστόδουλος δεν εγκρίνει τα προγεννητικά τεστ και την εξέλιξη της τεχνολογίας!

Το σωστό για οποιονδήποτε θέλει να λειτουργεί ως δημοσιογράφος και όχι ως μυθιστοριογράφος, είναι να κάνει και μια μικρή έρευνα πριν χαρακτηρίσει ένα σύλλογο ως παρεκκλησιαστική οργάνωση. Έχουμε

 ένα ολόκληρο σάιτ στο Ίντερνετ όπου ο καθένας μπορεί να δει τι πρεσβεύουμε. Ασφαλώς και ο δημοσιογράφος πρέπει να παρουσιάσει έναν χτυπητό τίτλο. Όχι όμως να είναι παραπλανητικός - ο τίτλος ή το περιεχόμενο! Αυτό είναι κιτρινισμός όχι δημοσιογραφία!"

 

4. Επιστολή προς το ΕΣΡ από τη Γυναικεία Ομάδα Αγάζηλος

Θα συνεχίσουμε τώρα την παρουσίαση των στοιχείων, με μια επιστολή που έστειλε προς το ΕΣΡ η γυναικεία ομάδα "Αγάζηλος", σχετικά με αυτό το ζήτημα:

 

 

Προς: Όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, εφημερίδα «Αυγή», δημοσιογράφο Αγγέλα Νταρζάνου, Τύπο, και κάθε ενδιαφερόμενο

 

Κυρίες, κύριοι,

 

Διαβάσαμε στην εφημερίδα «Αυγή» άρθρο της κ. Αγγέλας Νταρζάνου σχετικά με «Απόφαση του ΕΣΡ μετά από εισήγηση του αντιπροέδρου Δημήτρη Χαραλάμπη» που αφορούσε την απόρριψη κοινωνικών μηνυμάτων του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.

 

Κατά τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Δημήτρη Χαραλάμπη και την κα Νταρζάνου, η οποία χαρακτηρίζει το σκεπτικό του «εξαιρετικό» ο εν λόγω σύλλογος προκαλεί «ηθικό καταναγκασμό και ενοχές» στις εγκύους και τις εμποδίζει με τα μηνύματά του και με τον τίτλο του (!) να ασκήσουν την ελευθερία που τους παρέχει ο νόμος να κάνουν άμβλωση. Και να πώς ο σύλλογος που κατά την κ. Νταρζάνου είναι «παρεκκλησιαστική οργάνωση» επιτελεί τον βδελυρό σκοπό του:

 

α) Αυτοαποκαλείται «Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού». Χαρακτηρίζει δηλ. αυτό που βρίσκεται στην κοιλιά της εγκύου ως «παιδί», κι έτσι αφού είναι παιδί, άντε να το σκοτώσεις χωρίς ενοχές... Βέβαια όλος ο κόσμος και οι ίδιες οι έγκυοι χαρακτηρίζουν αυτό που έχουν στην κοιλιά της ως «παιδί» αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα για το ΕΣΡ και την κ. Νταρζάνου.

 

β) Λέει ότι «τα παιδιά από απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, βοήθησε κι εσύ για να έρθουν στον κόσμο, έχουν δικαίωμα να ζήσουν».

 

γ) Λέει ότι «η εγκυμοσύνη δεν είναι λάθος, είναι θαύμα» και προτρέπει τις γυναίκες να «ζήσουν το θαύμα».

 

δ) Προτρέπει την έγκυο να «κρατήσει το παιδί της».

 

Από τα παραπάνω «επιχειρήματα» φαίνεται ότι για να είναι αποδεκτός αυτός ο σύλλογος και ο κάθε σύλλογος από τους Χαραλάμπηδες και τις Νταρζάνου αυτού του κόσμου θα έπρεπε να λέγεται «Σύλλογος Προστασίας της Επιλογής στη Γέννηση ή την Καταστροφή των Εμβρύων» και να υποβάλλει μηνύματα όπως:

 

«Τα παιδιά από απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη είναι παιδιά του κανονικού θεού εάν και εφόσον οι γονείς τους θέλουν να τα κρατήσουν, αλλά είναι ενός κατώτερου θεού εάν οι γονείς τους προτιμούν να τα εκτρώσουν. Εάν οι γονείς τους θέλουν να τα εκτρώσουν, αυτά δεν έχουν δικαίωμα να ζήσουν, οπότε μην ασχολείστε με το θέμα και μη μας λέτε ότι η εγκυμοσύνη είναι θαύμα κ.τ.λ. γιατί προκαλείτε ηθικό καταναγκασμό και ενοχές στους γονείς, τους γιατρούς και τους λοιπούς διαπλεκόμενους που την τερματίζουν».

 

Ένα τέτοιο μήνυμα είναι πολύ πιθανό να είχε την έγκριση του κ. Χαραλάμπη, της κ. Νταρζάνου, της κ. Ίριδας Καλκάνη-Αυδή, του κ. Τσουράκη, του κ. Παπακώστα και των υπόλοιπων που στερούν από τις εγκύους την ευκαιρία, να γνωρίσουν ένα σύλλογο που θα τις βοηθήσει να ασκήσουν το δικαίωμά τους να γεννήσουν και να μεγαλώσουν το παιδάκι τους. Γιατί η πλειοψηφία του ΕΣΡ και οι υποστηρικτές της βρίσκουν πιο θεμιτό το να κάνουν άμβλωση οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν «τεράστια προβλήματα» από το να τις παραπέμψουν σε κάποιον που θα τους τα λύσει, και θεωρούν ότι αν οι γυναίκες κάνουν άμβλωση ΔΕΝ πρέπει να έχουν ενοχές γι’ αυτό, λες και σκότωσαν καμιά κατσαρίδα! Ας πετάξουν λοιπόν τα παιδιά τους οι γυναίκες, ας μην «υποταχθούν σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό ρόλο», δηλαδή στο ρόλο της μητρότητας! Λες και είναι μόνο «κοινωνικός» ο ρόλος της μητρότητας, δεν είναι βιολογικός και φυσικός, αλλά είναι κάτι σαν τους ρόλους των ηθοποιών, που η εκάστοτε κοινωνία με μπροστάρηδες τον εκάστοτε Χαραλάμπη και την εκάστοτε Νταρζάνου και λοιπούς «προοδευτικούς» θεατρικούς συγγραφείς, το παίρνει και το διαμορφώνει όπως θέλει! (Έτσι άλλωστε κάνουμε και οικονομία σε επιδόματα μητρότητας κ.α. παροχές – άλλη μια κοινωνική προσφορά του ΕΣΡ).

 

«Αν τα μηνύματα απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυναίκες που δεν επιθυμούν την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης αλλά αντιμετωπίζουν τεράστιο προβλήματα γι' αυτό το λόγο, αυτό θα έπρεπε να αποδεικνύεται καθαρά από το περιεχόμενο των μηνυμάτων» απεφάνθη το ΕΣΡ», διαβάσαμε στο άρθρο. Όταν όμως ψάξαμε στο διαδίκτυο, βρήκαμε ΟΛΑ τα μηνύματα που υποβλήθηκαν και εντοπίσαμε ανάμεσά τους τα εξής 2:

 

«»Εγκυμοσύνη; Μπορούμε να βοηθήσουμε» και «Απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη; Μπορούμε να βοηθήσουμε», που είναι φανερό ότι απευθύνονται σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια. Άραγε ο Χαραλάμπης και αυτοί που συμφωνούν μαζί του στο ΕΣΡ ξέρουν να διαβάζουν λιγότερο καλά ελληνικά από εμάς, και δεν εντόπισαν τα μηνύματα αυτά για να τα εγκρίνουν; Ή μήπως δεν τα ενέκριναν επειδή έτσι κι αλλιώς δεν εγκρίνουν τον τίτλο του συλλόγου αυτού, που μιλάει για αγέννητο παιδί;

 

Το θεωρούμε χάσιμο χρόνου να ασχοληθούμε περισσότερο με το διάτρητο σκεπτικό του κ. Χαραλάμπη, γιατί μας θυμίζει το ανέκδοτο με το πρόβατο, που σφαλιάρωνε το λύκο με τη δικαιολογία ότι αυτός δεν φορούσε το κράνος του... Θα πούμε ένα μόνο τελευταίο πράγμα για το σκεπτικό του, που φανερώνει την παχυλή του άγνοια για έναν όρο που έχει άμεση σχέση με το αντικείμενό του, αλλά και την παχυλή άγνοια της δημοσιογράφου κ. Νταρζάνου η οποία καταπίνει αμάσητο τον ισχυρισμό του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, ότι η φράση «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» είναι... θρησκευτική: Η φράση κυρίες και κύριοι αποτελεί τίτλο θεατρικού έργου του Mark Howard Medoff, που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεη κι έχει ανεβεί και στην Ελλάδα πολλές φορές. Έγινε μια από τις κλασικότερες ταινίες της δεκαετίας του '80 και συγκέντρωσε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ κέρδισε το Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Μαρλί Μάτλιν). Το έργο δεν έχει τίποτα θρησκευτικό, αναφέρεται βασικά σε άτομα με αναπηρίες και προβλήματα και αφηγείται την ερωτική ιστορία ενός ιδεαλιστή καθηγητή και μιας δυναμικής κωφάλαλης κοπέλας. Για περισσότερες πληροφορίες ζητήστε από το βιντεοκλάμπ της γειτονιάς σας την ομώνυμη ταινία σε σκηνοθεσία της Randa Haines. Είναι παραγωγή της Paramount (1986) και παίζουν οι William Hurt, Marlee Matlin, Piper Laurie, Philip Bosco, Allison Gompf, John F. Cleary, Philip Holmes, και Georgia Ann Cline.

 

Αν θέλετε περισσότερα πειστήρια, ότι ο όρος δεν είναι θρησκευτικός αλλά χρησιμοποιείται για να περιγράψει κοινωνικές καταστάσεις, βάλτε τη φράση «παιδιά ενός κατώτερου θεού» στο Google. Όταν το κάναμε εμείς μας έβγαλε 10 (δέκα) σελίδες χωρίς καμιά θρησκευτική αναφορά. Επιλέγουμε μόνο τρεις για να δείτε πώς χρησιμοποιείται η φράση στην ελληνική κοινωνία:

 

1) http://www.alithia.gr/newspaper/2006/01022006/01022006,14108.html

Χιώτικη εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ» / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ με τίτλο: Tεχνική εκπαίδευση για... «παιδιά ενός κατώτερου θεού»; Ημερομηνία, 01/02/2006

 

2) http://www.hri.org/cgi-bin/brief?/news/greek/apegr/1997/97-12-11_1.apegr.html

Αθήνα, Ελλάδα, 11/12/1997 (ΑΠΕ) ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - Παιδιά ενός κατώτερου θεού εκατομμύρια παιδιά σ' όλο τον πλανήτη που αδυνατούν για γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα που τους αφιερώνεται.

 

3) http://www.xkatsikas.gr/typos/typos246.htm

Η ΕΠΟΧΗ, 11/9/2005

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

ΜΙΑ ΣΤΙΣ 5 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Ελπίζουμε να σας διαφωτίσαμε, πλειοψηφία του ΕΣΡ και κ. Νταρζάνου για το ότι η φράση «παιδιά ενός κατώτερου θεού» δεν χρησιμοποιείται με θρησκευτικό νόημα... αν και φοβόμαστε ότι η περίπτωσή σας είναι του τύπου «γιατί δεν φοράς το κράνος σου».

 

Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Λασκαρίδη και τον κ. Κουράκη, ώστε να δείχνει το ΕΣΡ ότι διαθέτει κάποια σοβαρότητα, έστω και μειοψηφούσα! Τα συγχαρητήριά μας κύριοι. Επειδή ως γυναίκες έχουμε νιώσει για τα καλά τι θα πει άμβλωση, για όσο καιρό μας αποδεικνύετε ότι κατανοείτε τα προβλήματα των μητέρων και τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Μην παρασύρεστε από «σκεπτικά» που στην καλύτερη περίπτωση συντάσσονται λόγω άγνοιας και στη χειρότερη, λόγω ενοχών από προσωπική ανάμειξη σε αμβλώσεις. Οι γυναίκες χρειάζονται ενίσχυση κι εσείς πρέπει να να φροντίζετε να έχουν αυτά που δικαιούνται – έστω και αν, δυστυχώς, είναι Ν.Π.Ι.Δ. αυτό που αναλαμβάνει να καλύψει την τραγική απουσία του κράτους... Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη δυστυχώς δεν δικαιώθηκε ακόμα, αλλά μέχρι να δικαιωθεί ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Σε πείσμα των κατ’ όνομα «προοδευτικών», των εξ αριστερών φασιστών, κι αυτών που αερολογούν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ για το τι κάνει η άμβλωση στις γυναίκες.

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Ειλικρινά,

Ομάδα Γυναικών «Αγάζηλος»


 

5. Μερικά δικά μας σχόλια για το ρόλο του ΕΣΡ [3]

Πιστεύουμε ότι κάθε νοήμων αναγνώστης, έχει καταλάβει τι ρόλο παίζουν οι "προοδευτικοί" του ΕΣΡ, και οι δημοσιογράφοι τους χειροκροτούν από τον Συνασπισμό. Και ο καθένας, ας κάνει τους συσχετισμούς του, για το ρόλο όλων αυτών κατά της Εκκλησίας και των Χριστιανικών αρχών τις οποίες μάχονται.

Το ΕΣΡ θεωρεί πως το θέμα της καταστροφής της αγέννητης ζωής ΔΕΝ αποτελεί κοινωνικό μήνυμα άξιο για δωρεάν προβολή στην ΤV, αλλά το σποτάκι για την ανδρική ανικανότητα στο σεξ που προβάλλεται ως κοινωνικό μήνυμα είναι!  Το σποτάκι αυτό δείχνει ζευγάρι (δεν φανερώνει καν αν είναι έγγαμο ή μη) στο κρεβάτι,  που απλώς "δεν μπορεί" να απολαύσει το σεξ. Χωρίς κανένα έστω υπονοούμενο ότι στενοχωρούνται μήπως η ανικανότητα τους αποκλείσει την τεκνογονία... Πολύ πιο "κοινωνικό" αυτό το πρόβλημα, από την ζωή/θάνατο ενός ήδη διαμορφούμενου παιδιού, ε;

Και δεν σκέφτεται το ΕΣΡ, ότι δείχνοντας ένα τέτοιο σποτάκι, ασκεί ψυχολογική πίεση στους ανθρώπους εκείνους, στους οποίους υπενθυμίζει το πρόβλημά τους! (βλέπετε, αν κάποιος θέλει να βρει δικαιολογίες για να χαρακτηρίσει κάτι ως "ψυχολογική πίεση", μπορεί να βρει πολλά).

Και αν αποτελεί "ψυχολογική πίεση" ένα σποτάκι που καλεί ΟΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΛΕΙ, ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ, άραγε είναι μόνο τα κοινωνικά μηνύματα που δημιουργούν "ψυχολογικές πιέσεις"; Είναι ντροπή να βλέπουμε στην TV όλα τα "προκαταρκτικά" της σεξουαλικής πράξης με τις γύμνιες, τα ριάλιτυ, τα καλλιστεία, τις αδικαιολόγητα λάγνες διαφημίσεις, που όλα υπόσχονται και υπονοούν το σεξ, αλλά να "θάβουμε" τα "ανεπιθύμητα αποτελέσματα" της πράξης αυτής!!!

Και μη μας πείτε ότι "κατά το κράτος η έκτρωση δεν είναι δολοφονία". Γιατί ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ! Και έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στα δόγματά της, και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όπως ακριβώς τα πιστεύουμε. Να λέμε την έκτρωση δολοφονία, και το έμβρυο να το λέμε "παιδί", όπως ακριβώς το λέει κάθε γυναίκα που το περιμένει να γεννηθεί. [4]

Το ΕΣΡ, ανέχεται να προβάλλονται στην τηλεόραση, σε ώρες που παρακολουθούν τα παιδιά, σκηνές και διαφημίσεις με σεξ, βία και φρίκη, (ακόμα και σε κινούμενα σχέδια), αλλά χύνει κροκοδείλια δάκρυα, για τα διαφημιστικά σποτάκια που δήθεν θα "πιέσουν ψυχολογικά" τις γυναίκες που έχουν ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Δεν ενδιαφέρεται το ΕΣΡ για την πληροφόρηση που στερεί στις γυναίκες εκείνες που ζητούν βοήθεια σε μια τέτοια σημαντική και επώδυνη καμπή της ζωής τους. Αλλά σκέφτεται υποκριτικά την δήθεν "ψυχολογική πίεση" όσων δήθεν θα θιχτούν! Λες και δεν βρίσκονται όλες αυτές οι γυναίκες ήδη, στην ψυχολογική πίεση της απροσδόκητης εγκυμοσύνης! Λες και τις παίρνει κανείς με το ζόρι να τις φυλάξει από το φονικό της έκτρωσης!

Δεν ενδιαφέρεται το ΕΣΡ για τις ανθρώπινες ζωές που θυσιάζονται με την έκτρωση, στο Μολώχ της κοινωνικής πίεσης που υφίσταται μια ανύπανδρη εγκυμονούσα. Ενδιαφέρονται μήπως "παρασυρθούν" και σώσουν το αγέννητο παιδί τους!

Δεν ενδιαφέρονται για τα ψυχολογικά και τα σωματικά προβλήματα που προκαλεί μια έκτρωση σε σημαντικό ποσοστό των γυναικών αυτών. Τους κόφτει, μήπως θεωρηθεί το σποτάκι "ψυχολογική πίεση"!

Φοβούνται μήπως το σποτάκι θεωρηθεί "κοινωνική πίεση που στερεί την ελευθερία των εγκύων να αποφασίσουν". Πώς όμως θα είναι ελεύθερες να αποφασίσουν, αν δεν τους δοθεί η ευκαιρία να ακούσουν το σποτάκι, ώστε να αναζητήσουν ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ βοήθεια; Μήπως τελικά, αυτό που στερεί την ελευθερία στις εγκύους, είναι η ίδια η ακύρωση της αίτησης του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού;

Φαίνεται, ότι το ΕΣΡ, αυτό που θέλει στην πραγματικότητα, δεν είναι το να προστατέψει τις γυναίκες. Αλλά για να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια του τα λόγια, φαίνεται ότι τα μηνύματα που παίρνουμε από την άρνηση του ΕΣΡ, είναι "μονόπλευρα μηνύματα που θέλουν να επιβάλλουν την ηθική ορθότητα της υποταγής της γυναίκας σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό ρόλο" Στο ρόλο του σεξουαλικού αντικειμένου (που τόσο προωθεί η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ασκώντας στις γυναίκες κοινωνική πίεση), έτσι ώστε, ακόμα και αν λόγω αυτής της προβαλλόμενης τακτικής, μείνουν έγκυες, να θεωρούν ότι μπορούν χωρίς τύψεις να σκοτώσουν το ίδιο τους το αγέννητο παιδί. Για να μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν τα σκεύη ηδονής των εκσυγχρονιστών, τους οποίους εκφράζουν οι θέσεις του ΕΣΡ.

Σε ποιους τα λέτε αυτά κύριοι του ΕΣΡ; Θεωρείτε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι προσπαθείτε να κάνετε; Νομίζετε ότι δεν θα αποκαλυφθούν οι σκοπιμότητες και οι διασυνδέσεις σας; Πιστεύετε ότι μπορείτε να αποστερείτε ανενόχλητοι, τη βοήθεια της Εκκλησίας, από τόσες γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα;

Δυστυχώς για εσάς, υπάρχουν και άλλα μέσα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΕ. Και αυτά τα μέσα θα σας αποκαλύπτουν. Και όταν η κρίση σας είναι άδικη, με τη σειρά σας κι εσείς θα κρίνεστε από τον Ελληνικό λαό που θεωρείτε ανόητο και κατευθυνόμενο.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, θα βρει τρόπο να βοηθήσει "τα σκεύη ηδονής" σας, από τις καταστάσεις στις οποίες τις οδήγησε η σεξουαλική ασυδοσία που ανέχεστε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εσείς όμως, δεν έχετε κανέναν τρόπο να κρύψετε την αδικία σας από τον Ελληνικό λαό!

 

Σημειώσεις:

1. Διαπιστώσαμε στον κατάλογο των μελών του ΕΣΡ, ότι δεν υπάρχει εκεί κάποιο μέλος του "Ιού", που θυμόμασταν ότι ο κος Τριανταφυλλόπουλος σε ζωντανή εκπομπή στον αέρα είχε ανέφερε ως μέλος. Γνωρίζοντας τη σοβαρότητα του κου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αναζητήσαμε βιντεοσκοπημένο αντίγραφο της εκπομπής και το ξαναείδαμε. Διαπιστώσαμε λοιπόν, ότι το λάθος ήταν δικό μας. Είχαμε μπερδέψει το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) με την Ένωση Συντακτών, όπου το μέλος του Ιού Δημήτρης Τρίμης είναι Γενικός Γραμματέας, προς εντροπήν τους. Συνεπώς, οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη γι' αυτό το λάθος και να αποκαταστήσουμε στο σημείο αυτό το ΕΣΡ.

2. Γι' αυτούς που ΔΕΝ κατανοούν τη Χριστιανική πίστη και ορολογία, θεωρούμε απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν μιλάμε για "Εκκλησιαστικά" μηνύματα, ΔΕΝ μιλάμε για μηνύματα που προέρχονται από τη διοικούσα Εκκλησία. Η λέξη: "εκκλησία", ΔΕΝ ταυτίζεται με την διοικούσα ιεραρχία, όπως τη χρησιμοποιούν οι άσχετοι και αμέτοχοι της Χριστιανικής πίστης και ζωής. Όταν μιλάμε για "εκκλησιαστικά μηνύματα", εννοούμε μηνύματα μιας ομάδας ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, σύμφωνα με τις αρχές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σε αυτό, δεν έχει καμία σχέση η διοικούσα ιεραρχία. Και η συμμετοχή της παπαδιάς του παπα-Γιώργη Μεταλληνού στην εν λόγω ομάδα, δεν γίνεται κατόπιν εντολής της Ιεραρχίας, αλλά από προσωπική της ευχαρίστηση και συμμετοχή. Ομοίως, όλα τα μέλη αυτού του Συλλόγου, είναι Χριστιανοί που ενεργούν σε συμφωνία με τη Χριστιανική πίστη, αλλά ΟΧΙ ως όργανα της διοικούσας ιεραρχίας.

3. Κάποια από τα σχόλια αυτά, τα έχουμε "κλέψει" την ίδια την ιστοσελίδα του Συλλόγου για την Προστασία του Αγέννητου Παιδιού, από επιχειρήματα και επιστολές που βρίσκονται εκεί.

4. Τι άλλο από φόνος η προμελετημένη διακοπή μιας ανθρώπινης ζωής - αυτής του εμβρύου - το οποίο βλέπουμε να κινείται στον επιστημονικό, και όχι εκκλησιαστικό υπερηχογράφο; Πολύ απλά ΚΑΙ ΕΔΩ η Εκκλησία λέει τα πράγματα με το όνομά τους, πράγμα που εσείς δεν τολμάτε να κάνετε. Και τα δόγματά της περιγράφουν πολύ πιο σωστά την πραγματικότητα, που επιβεβαιώνουν και οι επιστημονικές ανακαλύψεις, από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες και υποκριτικές "κοινωνικές" θέσεις σας που δήθεν θέλουν να προστατέψουν τον άνθρωπο από την "πίεση" και τελικά φτάνουν να τον σκοτώνουν. Κι αυτό γιατί στην Εκκλησία βάζουμε την αγάπη για τον άνθρωπο πάνω από το εκάστοτε συμφέρον! Γι΄' αυτό λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, όπως ακριβώς τα πιστεύουμε - και όπως πολλοί βλέπουν ότι είναι, αλλά δεν τολμούν να παραδεχτούν. Λέμε την έκτρωση φόνο, και το έμβρυο "παιδί", όπως ακριβώς το λέει κάθε γυναίκα που το περιμένει να γεννηθεί, και υποστηρίζουμε τον κάθε Σύλλογο που θέλει και μπορεί να βοηθήσει να γεννήσουν οι γυναίκες τα παιδιά τους, αντί να τα σκοτώσουν.

 

ΟΟΔΕ

Δημιουργία αρχείου: 22-3-2006.

Τελευταία ενημέρωση: 28-3-2006.

ΕΠΑΝΩ