Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ιεραποστολή

 

Διωγμός στην περιοχή της Ιεραποστολής της Κένυα

 

 

 

Πηγή: http://www.ocmc.org/teams.php?page=195

Ο αρχιεπίσκοπος Κένυας ζητάει τις προσευχές μας για τις πολιτικές και φυλετικές ταραχές που ξέσπασαν στην Κένυα, και πλήττουν και Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Ναϊρόμπι, Κένυα -  Το Νέο Έτος άρχισε με τραγωδία για πολλούς ανθρώπους στην Κένυα, καθώς ξέσπασε μια ευρέως εξαπλούμενη βία μετά από τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές που έλαβαν χώρα την 27η Δεκεμβριου 2007 ανάμεσα στον νυν Πρόεδρο Mwai Kibaki και τον διεκδικητή Raila Odinga.

Αναφορές που έρχονται από όλη την Κένυα δίνουν μια μελανή εικόνα ενός ογκούμενου αναβρασμού και αυξανόμενων συγκρούσεων.  Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει την ζωή τους στις συγκρούσεις ανάμεσα στις αντιμαχόμενες φατρίες και την αστυνομία.

Η πρωτεύουσα της Κένυα, το Ναϊρόμπι, στεγάζει την Πατριαρχική Ιερατική Σχολή Μακαρίου Γ’ ενώ ο Ορθόδοξος Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε μικρή απόσταση, στην καρδιά των φτωχογειτονιών της περιοχής Kibera – η μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της Αφρικής και σημείο ανάφλεξης για μεγάλο μέρος της πρόσφατης βίας.

Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητικό Διευθυντή της OCMC, τον Fr. Martin Ritsi, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος της Κένυα επισήμανε πως πολλά σπίτια Ορθοδόξων Χριστιανών στην Kiberia πυρπολήθηκαν, και οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της περιοχής αναζητούν ασφάλεια και στέγη μέσα στα όρια του περιφραγμένου περίβολου του Ορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.  Επίσης επισημάνθηκε πως τρεις εκκλησίες (όχι Ορθόδοξες) έχουν καταστραφεί ολοσχερώς μέχρι στιγμής, και πως παρόμοια συμβάντα έχουν θεαθεί και στην Δυτική Κένυα.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνέχισε, αναφέροντας πως αρκετοί Ορθόδοξοι ιερείς είδαν να καταστρέφονται τα σπίτια τους  και να χάνουν έτσι όλα τα υπάρχοντά τους στις φωτιές που έβαζαν τα εξαγριωμένα πλήθη.  Μερικοί από τους ιερείς αυτούς έχουν τώρα βρει καταφύγιο στην ιερατική σχολή, η οποία παραμένει προσωρινά κλειστή.  Τα τρόφιμα έχουν γίνει σπάνιο είδος στην Ναϊρόμπι και οι άνθρωποι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, φοβούμενοι την συνέχιση των ταραχών.

Πριν κλείσει η τηλεφωνική επικοινωνία, ο Μακαριώτατος παρότρυνε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να προσευχηθούν για ειρήνη στην Κένυα.  Είθε ο λαός της Κένυα, με την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος, να τύχει αυτής της ειρήνης δια της ενότητάς του στον κοινό Πατέρα και δια των οικτιρμών του Μονογενούς Του Υιού, του Ιησού Χριστού.

Πέραν της παροχής οικονομικής υποστήριξης για την Πατριαρχική Ιερατική Σχολή Μακαρίου Γ’, οι Κενυάτικες ιεραποστολές έχουν λάβει και δωρεές Αγάπης του Ορθόδοξου Χριστιανικού Ιεραποστολικού Κέντρου OCMC.  Η Κένυα έχει υπάρξει το σπίτι σε 17 ιεραποστόλους του Κέντρου κατά το παρελθόν, και 182 Ορθόδοξοι Χριστιανοί από την Βόρειο Αμερική έχουν υπηρετήσει εκεί, ως μέρος μιας Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Ομάδας, από το 1987 και μετά. Σήμερα, οι πιστοί συντηρούν 155 Κενυάτες ιερείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα SAMP (=Υποστηρίξτε Ένα Ιεραπόστολο Ιερέα).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ιεραποστολικό Κέντρο ή τις εργασίες του στο εξωτερικό, μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση missions@ocmc.org.

Δημιουργία αρχείου: 18-1-2008.

Τελευταία ενημέρωση: 18-1-2008.

ΕΠΑΝΩ