Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Ισραήλ

 

Υπεύθυνοι και οι Εβραίοι για την άνοδο του αντισημιστισμού, λέει ο Τζορτζ Σόρος

Ο Τζωρτζ Σόρος απευθυνόμενος σε Εβραϊκό Ακροατήριο

Άρθρο της Lisa Katz με τίτλο "Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε, όταν μιλά αυτός ο δισεκατομμυριούχος;"

 

Πηγή: http://judaism.about.com/library/2_americanjewry/bl_soros.htm

Ο Τζώρτζ Σόρος, Εβραίος γεννημένος στην Ουγγαρία, ο οποίος γλίτωσε το Ολοκαύτωμα με την φυγή του -παιδί ακόμα- στο Λονδίνο, συγκαταλέγεται από το περιοδικό Forbes ως ο 28ος πλουσιότερος άνθρωπος στις Η.Π.Α., με περιουσία που εκτιμάται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο  του 2003, για πρώτη φορά στα χρονικά, ο δισεκατομμυριούχος μίλησε σε Εβραϊκό ακροατήριο, στην συνέλευση του Δικτύου Χρηματοδότησης Εβραίων  (Jewish Funders Network).  Πολλοί άνθρωποι απογοητεύθηκαν με την πρότασή του για «αλλαγή καθεστώτος» στις Η.Π.Α., την αναφορά του σε χρηματοδότηση έργων στην «Παλαιστίνη» και την Συμφωνία της Γενεύης, καθώς και τις ιδέες του περί της αιτίας του αντισημιτισμού.

Ο Σόρος είπε πως ο Ευρωπαϊκός αντισημιτισμός είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών. «Υπάρχει μια αναζωπύρωση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη. Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μπους και της κυβέρνησης του Σαρόν έχουν συνεισφέρει σ’ αυτό», δήλωσε ο Σόρος. «Αν αλλάξουμε αυτή την κατεύθυνση, τότε θα μειωθεί και ο αντισημιτισμός», πρόσθεσε. «Δεν βλέπω πώς θα μπορούσε κανείς να εναντιωθεί σ’ αυτόν απ’ ευθείας

Ο Σόρος επίσης δήλωσε πως και ο ίδιος έχει συνεισφέρει προσωπικά στον αντισημιτισμό.  Πιστεύει δε, πως ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, ο Mahathir Mohammad, αναφερόταν σε ανθρώπους σαν τον Σόρος όταν είχε πει «οι Εβραίοι κυβερνούν τον κόσμο δι’ αντιπροσώπου». Τα έργα και οι χρηματοδοτήσεις του Σόρος έχουν επηρεάσει κυβερνήσεις και έχουν προωθήσει διάφορα πολιτικά αιτήματα σε όλο τον κόσμο.

Τα σχόλια του Σόρος χαρακτηρίσθηκαν ως «απολύτως αισχρά» από τον Abraham Foxman, εθνικό διευθυντή του Anti-Defamation League (Συνασπισμός εναντίον της Συκοφαντίας).

«Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα: ο αντισημιτισμός δεν προκαλείται από τους Εβραίους – προκαλείται από τους αντισημίτες», είπε ο Elan Steinberg, ανώτατος σύμβουλος του World Jewish Congress (Παγκόσμια Εβραϊκή Συνέλευση). «Φυσικά και μπορεί κανείς να κριτικάρει την πολιτική του Μπους ή του Σαρόν, όμως η οποιαδήποτε απόκλιση από την κατανόηση της πραγματικής αιτίας του αντισημιτισμού όχι μόνο αποτελεί αρνητική υπηρεσία, αλλά επίσης και ιστορικό ψεύδος

Εκτός των μη χρήσιμων ιδεών του, ο Σόρος έχει προσφέρει ελάχιστο χρήμα σε Εβραϊκούς σκοπούς. Ο Σόρος δήλωσε πως όντως δεν έχει δώσει πολλά σε σκοπούς Εβραϊκούς ή τους σχετιζόμενους με το Ισραήλ, αφού οι Εβραίοι φροντίζουν τους δικούς τους, οπότε, είναι καλύτερα να διοχετεύσει αλλού το οικονομικό του εκτόπισμα.

 

Μετάφραση στα Ελληνικά: Κ. Ν.

Δημιουργία αρχείου: 19-2-2008.

Τελευταία ενημέρωση: 19-2-2008.

ΕΠΑΝΩ