Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Κοινωνία - Οικογένεια

Αναγνώριση συμβίωσης ομοφύλων: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ // Εκκλησία και Σύμφωνο Συμβίωσης // Είναι η ομοφυλοφιλία ελάττωμα; // Προγαμιαίες σχέσεις Μεταγαμιαίων ανθρώπων // Ο Γάμος ως μυστήριο

Ομοφυλόφιλοι κατά τών γκέι Οικογενειών

"Η Οικογένεια δεν είναι περαστική μόδα"

 

Μετάφραση Α. Ν.

 

19 Μαρτίου, 2015.

Ο Ντομένικο Ντόλτσε (Domenico Dolce) και ο Στέφανο Γκαμπάνα (Stefano Gabbana), ιδρυτές του επώνυμου οίκου μόδας, εμφανίσθηκαν πολύ ενάντιοι στον ομόφυλο γάμο, στην ιδέα της γκέι οικογένειας και της χρήσης αναπληρωτών για την τεκνοποίηση.

Το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων, που κάποτε είχαν και ρομαντικό δεσμό, έδωσαν συνέντευξη στο Ιταλικό περιοδικό «Πανόραμα», στο οποίο δήλωσαν: «Η μόνη οικογένεια είναι η παραδοσιακή. Όχι στους χημικούς απογόνους και τις ενοικιαζόμενες μήτρες.  Η ζωή έχει μια φυσιολογική ροή.  Υπάρχουν πράγματα που δεν γίνεται να αλλαχθούν.»

Επίσης δήλωσαν:  «Η τεκνοποίηση πρέπει να είναι πράξη αγάπης».

«Τα παιδιά της Χημείας εγώ τα ονομάζω συνθετικά παιδιά.  Μήτρες επ’ ενοικίω, σπέρμα που επιλέγεται από κατάλογο,» δήλωσε ο Ντόλτσε.

Ο Γκαμπάνα είπε: «Η οικογένεια δεν είναι μια περαστική μόδα. Μέσα της υπάρχει μια υπερφυσική αίσθηση πως ανήκεις κάπου.»

Το ζευγάρι εδώ και πολύ καιρό μιλούν ξεκάθαρα για τον γκέϋ γάμο. Το 2013, όταν η εφημερίδα Daily Telegraph τους ρώτησε αν είχαν ποτέ σκεφθεί να συνάψουν γάμο οι ίδιοι, εκείνοι απάντησαν: «Τι;;  Ποτέ!!»  Ο Ντόλτσε είπε : «Εγώ είμαι συνειδητός Καθολικός.»

Ο Γκαμπάνα είχε πει στην εφημερίδα Daily Mail το 2006: «Είμαι αντίθετος στην ιδέα ενός παιδιού να μεγαλώνει με δύο γκέϋ γονείς.»

Το έντυπο LGBT*_ News στην Ιταλία ήδη απαίτησε το μποϋκοτάρισμα του οίκου Dolce and Gabbana.

Δεν είναι ασύνηθες οι γκέϋ άνδρες στην Ευρώπη να είναι ενάντιοι στον ομόφυλο γάμο.  Μάλιστα, μια ομάδα γκέϋ ανδρών στην Γαλλία, που αυτοαποκαλούνται «Les Hommen»**, έχουν γίνει μια συνεχής παρουσία στην Γαλλία, σε διαμαρτυρίες υπέρ του παραδοσιακού γάμου.  Οι «Les Hommen» εισέβαλαν στον διεθνή αγώνα του τέννις Ρολάν Γκαρός, γδύθηκαν από τη μέση και πάνω, φανερώνοντας συνθήματα υπέρ του γάμου ζωγραφισμένα στο στήθος τους. [….]»

 

Σημειώσεις:


* LGBT (Lesbian-Gay-Bisexual-Transvestite)

** «Les Hommen» (Η ανδρική παραλλαγή της ομάδας γυμνόστηθων αντιδραστικών γυναικών Femmen)

Δημιουργία αρχείου: 21-3-2015.

Τελευταία ενημέρωση: 29-5-2015.

ΕΠΑΝΩ