Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Κοινωνία

Δήλωση τού έτους 2013 τής Συνάξεως περί Γάμου και Σεξουαλικότητας * Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καταδικάζει την νομοθεσία περί «γκέϊ γάμου» σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία * Οι πολιτικοί που στηρίζουν τον νόμο για τα ίσα δικαιώματα των γκέϋ πιθανόν να αφορισθούν – λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας * Εκκλησία και Σύμφωνο Συμβίωσης * Είναι η ομοφυλοφιλία ελάττωμα; * Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και η οικογενειακή ζωή * Προγαμιαίες σχέσεις Μεταγαμιαίων ανθρώπων * Ο Γάμος ως μυστήριο * Ομοφυλόφιλοι κατά τών γκέι Οικογενειών * Αναγνώριση συμβίωσης ομοφύλων: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ * Σιατίστης Παύλος: ''Ετοιμάζεται προγκρόμ εναντίον κάθε ελεύθερου πολίτη που έχει άποψη'' * Ομοφοβία ή Ετεροφοβία;

Οι πατέρες του Μαρξισμού γνώριζαν

πως οι αρχές τους θα οδηγούσαν σε νομιμοποιημένη παιδεραστία

 Αλληλογραφία Μαρξ - Ένγκελς

Μετάφραση Κ. Ν.

 

Πηγή: MECW, Τόμος 43, σελ. 295. Πρώτη δημοσίευση: στο Der Briefwechsel zwischen F. Engels und K. Marx Stuttgart, 1913. https://russian-faith.com

 

Οι ομοφυλόφιλοι παιδόφιλοι το 1800 είχαν αποκτήσει κρυφά εξουσία μέσα στην κυβέρνηση. Σε μια επιστολή προς τον Καρλ Μαρξ, ο Φρίντριχ Ένγκελς επισήμανε αυτή την εξέλιξη και είπε: «Έχουν τόσο σημαντικούς άνδρες σε όλα τα παλιά [πολιτικά] κόμματα, ακόμη και στα νέα... δεν μπορούν παρά να θριαμβεύσουν».

Αν μπόρεσαν οι εργαζόμενοι να ενωθούν για να επιφέρουν μια σοσιαλιστική επανάσταση, τότε οι ομοφυλόφιλοι και οι παιδόφιλοι θα μπορούσαν να ενωθούν, για να επιφέρουν μια σεξουαλική επανάσταση...

Σημείωση του συντάκτη: Ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς είναι δύο από τους πατέρες του μαρξισμού που ρήμαξε τον κόσμο τον περασμένο αιώνα. Περιφρονώντας τον Θεό, τους Βασιλείς και κάθε δίκαιη εξουσία, ενθάρρυναν τους αντιφρονούντες να ενωθούν, να οργανωθούν, να διεισδύσουν και τελικά να ανατρέψουν την κυβέρνηση, επιβάλλοντας την συλλογική τους βούληση στην κοινωνία, περιφρονώντας εντελώς τις Χριστιανικές αξίες.

Ήδη από το 1869, ο Ένγκελς αναγνώρισε πως το ίδιο είδος οργάνωσης και αθεϊστικής διείσδυσης θα επέφερε τελικά την νομιμοποίηση της παιδεραστίας. Έγραψε μια επιστολή στον Καρλ Μαρξ, εξηγώντας την άποψή του για την κατάσταση. Στην επιστολή του παρακάτω, η τέταρτη παράγραφος περιέχει τις σχετικές δηλώσεις.

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η επιστολή του είναι αισχρή, και περιέχει βωμολοχίες.

*********************

Αλληλογραφία Μαρξ-Ένγκελς

Ένγκελς προς Μαρξ

Στο Λονδίνο,

Μάντσεστερ, 22 Ιουνίου 1869

Αγαπητέ Μαυριτανέ,

Δεν ξέρω αν έχετε τον ίδιο καλό καιρό εκεί όπως έχομε εμείς εδώ, όμως το φως της ημέρας είναι τόσο μειωμένο, ώστε, την μεγαλύτερη μέρα, έπρεπε να ανάψουμε το γκάζι (φωτισμού) στις 4 το απόγευμα. Και είναι διαβολεμένο, να διαβάζεις ή να γράφεις όταν δεν ξέρεις αν είναι μέρα ή νύχτα.

Η Tussy [Eleanor] είναι πολύ ευδιάθετη. Σήμερα το πρωί όλη η οικογένεια πήγε για ψώνια. Αύριο το απόγευμα θέλουν να πάνε στο θέατρο. Έχει διαβάσει ολόκληρο το Hermann und Dorothea του Γκαίτε [Goethe], όχι χωρίς δυσκολία – εξ αιτίας της φλυαρίας των ειδυλλιακών Φιλισταίων. Τώρα της έδωσα το πιο πρόσφατο  Edda, το οποίο περιέχει πολλές ωραίες ιστορίες. Μετά, θα μπορεί να διαβάσει από το παλαιότερο τα τραγούδια των Sigurd και Gudrun. Παίζει επίσης πιάνο με χαλαρότητα.  Έχω διαβάσει επίσης το Δανικό Kjämpeviser μαζί της.

Αυτή λοιπόν είναι όλη η επιτυχία του Wilhelm (Βίλχελμ Ράιχ): πως η (εργατική) γραμμή αρσενικών-θηλυκών και η αμιγώς θηλυκή γραμμή των Lassalle ενώθηκαν!  Πράγματι έχει κατορθώσει κάτι εκεί. Ο Σβάϊτζερ (Schweitzer) θα επανεκλεγεί φυσικά, λόγω της επίσπευσης με την οποία έχει διεξαχθεί η δουλειά — και στη συνέχεια θα είναι, για άλλη μια φορά, ο εκλεκτός της γενικής ψηφοφορίας. Ο Wilhelm επίσης διατηρεί μια πεισματική σιωπή για αυτό το γεγονός.

Tο Urning  (Ο Ομοφυλόφιλος) που μου έστειλες είναι πολύ περίεργο πράγμα. Πρόκειται για εξαιρετικά αφύσικες αποκαλύψεις. Οι παιδεραστές [ομοφυλόφιλοι παιδόφιλοι] αρχίζουν να μετριούνται , και ανακαλύπτουν πως είναι μια δύναμη μέσα στο κράτος.  Έλειπε μόνο η οργάνωση, αλλά σύμφωνα με αυτή την πηγή, μάλλον ήδη υπάρχει στα κρυφά. Και μιας και έχουν τόσο σημαντικούς άνδρες μέσα σε όλα τα παλαιά κόμματα, ακόμη και στα νέα, από τον Ρόζινγκ (Rosing( μέχρι τον Σβάιτσερ (Schweitzer), δεν μπορούν παρά να θριαμβεύσουν. Guerre aux cons, paix aus trous-de-cul   Πόλεμος στα αιδοία, ειρήνη στους πρωκτούς»] θα είναι πλέον το σλόγκαν.

Είναι λιγάκι της τύχης που εμείς, προσωπικά, είμαστε πολύ ηλικιωμένοι για να φοβόμαστε πως, όταν νικήσει αυτό το κόμμα, θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στους νικητές. Όμως η νέα γενιά!  Παρεμπιπτόντως, μόνο στη Γερμανία θα μπορούσε ποτέ ένας τύπος σαν αυτόν να «εκδηλωθεί», να μετατρέψει αυτή την λέρα (προστυχιά) σε θεωρία, και προσφέροντας την πρόσκληση: introite [εισέλθετε], κ.λπ.. Δυστυχώς, δεν έχει ξεθαρρέψει μέχρι στιγμής ώστε να αναγνωρίσει δημοσίως πως είναι «τοιούτος», και πρέπει ακόμα να λειτουργεί Coram publico (ενώπιον του κοινού) «από έμπροσθεν», αν δεν «εισέρχεται από έμπροσθεν»  όπως είπε κάποτε κατά λάθος.  Όμως υπομονή - μέχρι ο νέος Ποινικός Κώδικας της Βόρειας Γερμανίας να αναγνωρίσει τα droits du cul  (δικαιώματα του πρωκτού):  τότε αυτός θα λειτουργεί εντελώς διαφορετικά.  Τότε τα πράγματα θα πάνε αρκετά άσχημα για τους καημένους «μπροστινούς» ανθρώπους σαν εμάς, με την παιδιάστικη κλίση μας για τα θηλυκά.

Αν θα μπορούσε να γίνει χρήσιμος για οτιδήποτε ο Σβάιτσερ, θα ήταν να εκμαιεύσει από αυτόν τον περίεργο αξιότιμο κύριο τις λεπτομέρειες των παιδεραστών σε υψηλές και κορυφαίες θέσεις - κάτι που σίγουρα δεν θα του ήταν δύσκολο, ως αδελφός τω πνεύματι.

Στο τέλος της εβδομάδας, ο Schorlemmer θα μεταβεί στη Γερμανία για 4 εβδομάδες μέσω Grimsby και Rotterdam.

Οι απεργίες εδώ στα εργοστάσια βαμβακιού έχουν τελειώσει από σήμερα το πρωί, όταν επέστρεψαν οι Oldhamites. Άρα η υπερπαραγωγή δεν έχει πλέον περιορισμούς.

Κλείσιμο μηνύματος. Τους καλύτερούς μου χαιρετισμούς.

Υμέτερος

F. E.  (τα αρχικά του Φρίντριχ Ένγκελς)

 

(Πηγή: MECW, Τόμος 43, σελ. 295. Πρώτη δημοσίευση: στο Der Briefwechsel zwischen F. Engels und K. Marx Stuttgart, 1913).

Δημιουργία αρχείου: 8-7-2022.

Τελευταία μορφοποίηση: 8-7-2022.

ΕΠΑΝΩ