Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας Κοινωνία - Πολιτική

 

Πόλεμος ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας στην Γεωργία:

Ένας Αμερικανός Ταγματάρχης κατηγορεί την Ουάσιγκτον!

Αναδημοσίευση από: http://zoonpolitikon2.blogspot.com/2008/08/guerre-usa-contre-russie-en-gorgie-un.html

Διαβιβάσθηκε αυτό το μήνυμα-σοκ από ένα παλιό αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, το στυλ γραφής είναι τυπικά Αμερικάνικο, και το περιεχόμενο πάρα πολύ ενδιαφέρον. H κατηγορία είναι σαφής: οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ένα τρομοκράτη.

Από:        John Aleshin   jaleshin at yahoo.com
Θέμα:      Σχόλια σχετικά με την σύγκρουση στην Νότιο Οσσετία
Προς:    
comments at whitehouse.gov
Ημ/νία:   Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2008, 11:20 Μ
M
 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Πρώτα απ’ όλα, κάποιες πληροφορίες για το ποιος είμαι:

Ονομάζομαι
John Aleshin. Είμαι απόφοιτος της σχολής West Point του 1974, συμφοιτητής του Στρατηγού Petreaus (=επικεφαλής των στρατευμάτων εξωτερικού των ΗΠΑ στο Ιράκ).  Είμαι ένας πρώην Ταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ, καθώς επίσης πρώην αξιωματικός Εξωτερικών Τομέων του Στρατού, με πείρα στην Ρωσσία/πρώην Σοβ.Ένωση και Λατινική Αμερική. Μιλώ με ευχέρεια την Ρωσική και τα Ισπανικά. Επίσης υπηρέτησα στην Γρενάδα στην 82η Μεραρχία της Αεροπορίας (έλαβα και Μπρούντζινο Αστέρι) και επίσης υπηρέτησα ως εκπαιδευτής/Σύμβουλος στο Ελ Σαλβαδόρ.

Έχω υπάρξει συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος υποστηρικτής του Ρήγκαν σε όλη την ενήλικη ζωή μου, και έχω δηλώσει χωρίς ντροπή την πίστη μου στον Κύριό μας και Θεό και Σωτήρα Ιησού Χριστό σε όλη μου την ζωή.

Το σχόλιό μου:

Έχω παρακολουθήσει την σύγκρουση στην Νότιο Οσσετία της Γεωργίας με πολλή προσοχή την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι προφανές, πως ο Γεωργιανός Πρόεδρος Σαακασβίλι έκανε μια τρομερή γκάφα, με το να διατάξει μια ολομέτωπη επίθεση της Νότιας Οσσετίας, σε παράβαση κάθε λογικών, ηθικών και νομικών κανόνων.  Σαν ελάχιστο αποτέλεσμα αυτού, θα χάθηκαν εκατοντάδες αθώοι πολίτες κατά την απρόκλητη αυτή επίθεση. Οι αναφορές όμως λένε πως πιθανόν να χάθηκαν 1000 – 2000 άνθρωποι, και ίσως μέχρι και ο μισός πληθυσμός της Νότιας Οσσετίας (περίπου 35.000 άνθρωποι) έχουν γίνει πρόσφυγες.

Σαν πρώην στρατιωτικός, είμαι εξοργισμένος με την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στον άνθρωπο αυτό, και πιστεύω πως η κυβέρνησή σας έχει να λογοδοτήσει για πολλά πράγματα.  Πώς είναι δυνατόν ο Σαακασβίλι να έχει διαπράξει μια τέτοια αυτοκτονική γκάφα;  Πώς γίνεται η Γεωργία – ένας υποτιθέμενος σύμμαχος των ΗΠΑ – να έχει διαπράξει ένα τέτοιο πράγμα;  Πώς γίνεται ο Αμερικανικός τομέας πληροφοριών να ΜΗΝ γνώριζε για την επιδρομή αυτή;  Και αν γνώριζε, και συνεπώς και εσείς γνωρίζατε για την επιδρομή αυτή, πώς γίνεται να μην είχατε εμποδίσει μια τέτοια ηλίθια στρατιωτική απόπειρα;  Κύριε Πρόεδρε, αυτή η γεωπολιτική γκάφα και το συνεπακόλουθο φιάσκο αντανακλά πολύ πενιχρά στην δική σας αρχηγία και στις πολιτικές και τις ικανότητες της διακυβέρνησής σας.

Καθώς παρατηρούσα τις αναφορές των δελτίων ειδήσεων των τελευταίων ημερών, ήταν πασιφανές πως κάτι μαγειρευόταν. Μέχρι και η Ρωσική Ομοσπονδία είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει πως η Γεωργία είχε πονηρούς σκοπούς και πως κινητοποιούταν για πόλεμο.  Η Ρωσική Ομοσπονδία επίσης προσπάθησε να προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να χαλιναγωγήσει την Γεωργία, αλλιώς το επακόλουθο θα ήταν καταστροφικό. Και σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας έκτοτε, ε, δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός επιστήμων για να προβλέψει τις πολύ λογικές τους αντιδράσεις, κατόπιν της εισβολής.  Το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με αυτό που έκαναν, το γεγονός παραμένει πως η σκοπούμενη αντίδρασή τους ήταν εύκολα προβλέψιμη.

Αντί να βάλετε τον πρέσβυ σας των Ηνωμένων Εθνών να κριτικάρει τις κινήσεις των Ρώσων και την υποτιθέμενα «δυσανάλογη χρήση βίας τους», θα ήταν καλύτερα να τον συμβουλέψετε να πάψει να προβάλλει στοιχεία προπαγανδιστικά στην προσπάθεια να καλύψει αυτή την κολοσσιαία γκάφα των ΗΠΑ. Οι πιο έμπειροι στρατιωτικοί μπορούν εύκολα να «διαβάσουν» την πραγματικότητα, πίσω από την ρητορική και την υπερβολική διαφήμιση.  Η Ρωσική εκδοχή του «Σοκ και Δέος» - προκειμένου να επιτύχει τους δικούς του στρατιωτικούς στόχους – δεν διαφέρει και πολύ από αυτό που έκαναν και  οι ΗΠΑ στο παρελθόν. Και το να προσπαθούν να δυσφημούν τις ενέργειες των Ρώσων ως «στερούμενες ηθικής» είναι καθαρή υποκρισία – ειδικά όταν κανείς σκεφτεί τις στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ ή/και του ΝΑΤΟ τα τελευταία 15-20 χρόνια.  Χρειάζεται να σας θυμίσω τον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999, πολύ πιο πέρα από την ζώνη της εμπλοκής στο Κοσσυφοπέδιο τότε;

Κύριε Πρόεδρε, «πάρτε το ψηλό μονοπάτι» - παραδεχθείτε πως η Γεωργία – και συνεπώς και οι ΗΠΑ – διέπραξαν μια κολοσσιαία γκάφα, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Ο στόχος οφείλει να είναι η παύση της σύγκρουσης το συντομότερο, προκειμένου να σωθούν όσες περισσότερες ζωές είναι δυνατόν.  Εφ’ όσον η Ρωσία αποτελεί κλειδί, αυτό σημαίνει συνεργασία ΜΕ την Ρωσική Ομοσπονδία, και ΟΧΙ εναντίον της.  Να καταπιείτε τον εγωισμό σας, και να στρωθείτε να σώζετε ζωές, κύριε Πρόεδρε.  Το μόνο που επιτυγχάνετε με την «κακολόγηση» της Ρωσίας είναι να παρατείνετε την σύγκρουση που ο ομόλογος πληρεξούσιός σας, ο Πρόεδρος Σαακασβίλι, σαφώς ξεκίνησε. 

Επιπρόσθετα, συνιστώ να αρχίσετε να απαλλάσσετε την διακυβέρνησή σας από μερικά ανίκανα άτομα, συγκεκριμένα το διπλωματικό σώμα και το ίδρυμα πληροφοριών, οι οποίοι σαφώς έχουν συνεισφέρει σ’ αυτήν την φοβερή και απαράδεκτη γκάφα.

Ο Θεός να σ’ ευλογεί, κύριε Πρόεδρε. Εύχομαι ο καλός Θεός να σας φωτίσει να κάνετε αυτό που είναι σωστό, καθώς υπηρετείτε την πατρίδα μας. Επίσης συνιστώ να συνεργασθείτε με τον Πρόεδρο
Medvedev, ένα πολύ αξιοπρεπή άνδρα, ο οποίος επέλεξε να βαπτισθεί ως νέος 23 ετών, όταν υπήρχε ακόμα η Σοβιετική Ένωση. Μην προσβάλλετε αυτόν και την Ρωσία.  Μάθετε να εργάζεσθε μαζί. Θα κατορθώσετε να κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα με αυτό τον τρόπο, για το καλό όλου του κόσμου.

Με σεβασμό,
John N. Aleshin

 

 ΣΗΜ: Μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα, των αποφοίτων της στρατιωτικής σχολής του Westpoint (=το αμερικάνικο αντίστοιχο της σχολής Ευελπίδων)  οι οποίοι «δεν έχουν την γλώσσα τους μέσα στην τσέπη» και που καταγγέλλουν τον βρώμικο πόλεμο για το Ιρακινό πετρέλαιο, που τον καμουφλάρισαν ως ψευτοαπελευθέρωση: :http://www.westpointgradsagainstthewar.org/ Αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Georges Walker Bush από τον ύπνο του, ούτε τον κ. Dick Cheney από το να μετρά τα δολάρια που απέκτησε χάρη στον πόλεμο αυτό,  και χάρη στους άλλους πολέμους που έχει προκαλέσει, όντας αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, όμως είναι παρήγορο να διαπιστώνουμε πως οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί στις ΗΠΑ δεν είναι «πρόβατα του Πανούργου»*.

*  «Mouton de Panurge» –  Το όνομα Panurge (Πανούργος) παραπέμπει σε χαρακτήρα ενός των «απαγορευμένων βιβλίων» της Παπικής Εκκλησίας, του Γάλλου συγγραφέα της Αναγέννησης François Rabelais. Η έκφραση «πρόβατο του Πανούργου» περιγράφει άτομο που ακολουθεί απερίσκεπτα ένα κίνημα ή μια πλειοψηφία. δείτε την Γαλλική Wikipedia, στο http://fr.wikipedia.org/wiki/Mouton_de_Panurge

Δημιουργία αρχείου: 20-8-2008.

Τελευταία ενημέρωση: 20-8-2008.

ΕΠΑΝΩ