Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Ορθοδοξία-Εορτές

Η προσκύνηση των Μάγων στον νεογέννητο Χριστό * Xριστούγεννα: το «πώς» και το «τι» * Ο εορτασμός τών Χριστουγέννων 2ο μέρος * Κράμπους, ο κερασφόρος βοηθός του «Αη Βασίλη». Ο τρομακτικός θρύλος του «Τιμωρού των Χριστουγέννων» * "Ηλιούγεννα": Το αρχαίο Ελληνικό έθιμο τών Χριστουγέννων * Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και η ιστορία του στα βάθη των αιώνων * Χριστούγεννα: Xρεοκοπία ή το α-νόητο της Γιορτής * Η ιστορία τού εορτασμού τών Χριστουγέννων στις ΗΠΑ

Παλαβή πολιτική ορθότητα

για τον «’η-Βασίλη» και τους Μάγους

Μετάφραση: Κ. Ν.

 

Πηγές: https://www.dailymercury.com.au και: https://www.thesun.co.uk

 

Ο «’η-Βασίλης» ίσως σύντομα γίνει θηλυκού ή ουδετέρου γένους

https://www.dailymercury.com.au

Σύμφωνα με περισσότερο από το 15% των Βρετανών που ρωτήθηκαν, ο «Αη-Βασίλης» έπρεπε να είναι ουδέτερου γένους, για να εκσυγχρονισθούν τα Χριστούγεννα. Αυτοί που ρωτήθηκαν για το πώς να εκσυγχρονιστεί ο «Αη-Βασίλης», ρωτήθηκαν αν θα πρέπει να είναι άνδρας, γυναίκα, ή ουδέτερο πρόσωπο.

Η εταιρεία Graphic Springs ρώτησε 400 άτομα από τις ΗΠΑ και το ΗΒ σχετικά με τους τρόπους μοντερνοποίησης του Αη Βασίλη. Στο ΗΒ, σχεδόν ένας στους έξι από τους ερωτηθέντες πιστεύουν πως ο Αη Βασίλης θα έπρεπε να είναι ουδετέρου γένους.

Και στις ΗΠΑ, η αναλογία ήταν ένας στους πέντε ερωτηθέντες.

’λλες προτάσεις μοντερνοποίησης ήταν να ανταλλάξει την γνώριμη στολή με ένα στενό τζιν, ή αθλητική φόρμα, να μετακινείται με αιωρούμενη σανίδα, και να φέρει τατουάζ…

Όμως κάποιο άτομο στο Τουίτερ σημείωσε: «Είμαι ολότελα υπέρ της ισότητας, αλλά η ιδέα πως πρέπει να κάνουμε τον Santa (Αη Βασίλη) ουδέτερου ή θηλυκού γένους είναι παντελώς γελοία! Δεν μπορείς να αλλάξεις την Ιστορία – ο ’γιος Νικόλαος, που ήταν αυτός πίσω από το Χριστουγεννιάτικο έθιμό μας των δώρων, ήταν άνδρας!»

Κάποιος άλλος σχολίασε στο Τουίτερ: «SantaX: ο ’η Βασίλης ουδετέρου γένους».

Η ιστορική ακρίβεια ενός άνδρα μέσα σε έλκηθρο σερνόμενο από ταράνδους για να παραδώσει δώρα σε ένα πλανήτη γεμάτο παιδιά, ευτυχώς δεν θίχτηκε…

Το ζήτημα προέκυψε κατόπιν ενός τσακωμού για το αν έπρεπε να επιτραπεί σε Δημαρχείο του Ντάρχαμ ΒΑ Αγγλίας
να αντικαταστήσει τον ’η-Βασίλη με την Κυρία-Αη-Βασίλη σε μια φιλανθρωπική παρέλαση.

Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Arun Chandran στο Newton Aycliffe είπε: «Ο Santa είναι ανδρικός ρόλος. Τα παιδιά θα περιμένουν έναν άνδρα Santa.»

Επίσης, μια γυναίκα κληρικός κατηγορήθηκε για «παλαβή πολιτική ορθότητα», όταν «πέταξε» τους Τρεις Μάγους από την παιδική Χριστουγεννιάτικη παράσταση στο Μπέρμινγκχαμ της Αγγλίας (ακολουθεί το σχετικό άρθρο):

 

*************************************************************

 

Κληρικός βομβαρδίζεται από μητέρες για «παλαβή πολιτική ορθότητα», μετά από την απόρριψη των Τριών Σοφών Ανδρών από Χριστουγεννιάτικη παράσταση παιδιών

https://www.thesun.co.uk

Επίκουρος Κληρικός της Εκκλησίας της Αγγλίας, η Freda Evans ζήτησε από τους γονείς μικρών παιδιών από γειτονικό Δημοτικό σχολείο να τα ντύσουν ως «σοφά άτομα» αντί ανδρικά.

Η Επίκουρος κληρικός της Εκκλησίας της Αγγλίας Freda Evans ζήτησε από τους γονείς να ντύσουν τα μικρά τους ως «σοφά άτομα» και όχι «Σοφούς ’νδρες».

 

Όμως η κα. Anita Neale, 49 ετών, που έχει ένα δεκάχρονο κοριτσάκι, είπε: «Δεν γίνεται να αλλάξεις κάτι που είναι εκατοντάδων ετών. Πρόκειται για χαζομάρες. Πού θα σταματήσει αυτό;»

Και η Debbie Makinde, 41 ετών, που έχει τρία παιδιά στο σχολείο αυτό, είπε: «Εγώ το βρίσκω απόλυτα βλακώδες. Οι Σοφοί ήσαν άνδρες! Προσεύχομαι, να μην καταλήξουμε σε ένα ’η-Βασίλη και Χριστό ουδέτερου γένους. Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο τρελά!»

Οι διαμαρτυρίες άρχισαν μετά από την ανάρτηση μιας αφίσας για την παιδική παράσταση την παραμονή των Χριστουγέννων έξω από τον ναό του Αγίου Βαρνάβα, στο Erdington του Μπέρμινγκχαμ, και στην ιστοσελίδα του ναού.

Η αφίσα με την παράκληση (με ψιλά γράμματα) που εξόργισε γονείς.

Γράφει: «Τα παιδιά προσκαλούνται να έρθουν στην τελετή, ντυμένα ως άγγελοι, ποιμένες, πρόβατα, ή ως σοφοί άνθρωποι».Σε μια δήλωσή της, η Freda είπε: «Είναι μικρά παιδιά και αυτά ορίζουν ποιοι θέλουν να είναι – είτε είναι αγόρια, είτε κορίτσια, – εκείνα κάνουν την επιλογή. Μάλιστα η πρώιμη βιβλική λέξη θα ήταν «Μάγοι», που σημαίνει ακόλουθοι του Ζωροάστρη, οπότε οι κατοπινές μεταφράσεις είναι αυτές που χρησιμοποίησαν την διατύπωση.»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας, η κληρικός είχε χειροτονηθεί πριν από 20 χρόνια, «μετά από ένα πολύπλευρο υπόβαθρο εργασίας στην πολιτική».

Η Εκκλησία της Αγγλίας στο Μπέρμινγκχαμ είπε πως δεν πρόκειται να κάνει περαιτέρω δηλώσεις.

Η σκηνή του περιστατικού πολιτικής ορθότητας – ο ναός του Αγίου Βαρνάβα στο Erdington, Birmingham

Δημιουργία αρχείου: 29-12-2020.

Τελευταία μορφοποίηση: 29-12-2020.

ΕΠΑΝΩ