Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Ορθοδοξία και Κοινωνία

Ανοίγουν τα Μοναστήρια για να φιλοξενήσουν άπορους πολίτες // Περίπου 250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια της Eκκλησίας // Η αλήθεια για την περιουσία, τη φορολόγηση της Εκκλησίας και τη μισθοδοσία των κληρικών της // Στα 2,5 εκατ. ευρώ η φορολογική συνεισφορά της Εκκλησίας το 2014

Χαστούκι Εκκλησίας στους αμφισβητίες:

126.041.801,73 ευρώ ξόδεψε η "επίσημη" Εκκλησία στη χώρα μας το 2015 για όσους έχουν ανάγκη.

Χώρια το τι ξοδεύει για φιλανθρωπία το κάθε μέλος τής Εκκλησίας χωριστά!

 

Αναδημοσίευση από: http://ekklisiaonline.gr/ekklisisiaellados/item/14594-syn

 

Πολύ συχνά διαβάζουμε κραυγές εχθρών τής Εκκλησίας, που είτε ψεύδονται ότι δήθεν η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους, είτε ζητούν να αρπαχθεί (και πάλι) η Εκκλησιαστική περιουσία, είτε να φορολογηθεί επί πλέον, δήθεν για το καλό τής χώρας! Και όλοι αυτοί ΣΙΩΠΟΥΝ πάντοτε και πλήρως, για το πολυσχιδές και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο που κάνει η Εκκλησία καθημερινά και αθόρυβα σε κάθε τόπο όπου σκηνώνει.

Χαρακτηριστική απάντηση λοιπόν, ας πάρουν οι εχθροί τής Εκκλησίας που κραυγάζουν, έμπρακτα, με επίσημα στοιχεία, όπως φαίνεται στο ακόλουθο ντοκουμέντο:

 

Συνήλθε την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, στη δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ενημερώθηκε από τη Συνοδική Επιτροπή επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιΐας περί του Απολογισμού των Δαπανών για την Φιλανθρωπική Διακονία κατά το έτος 2015, υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το δαπανηθέν ποσό είναι 126.041.801,73 € και καλύπτει όλες τις σιτιστικές ανάγκες ως και τα λειτουργικά έξοδα των Ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης κατατέθηκε ο ακόλουθος ενδεικτικός πίνακας δομών στην Εκκλησία της Ελλάδος δια το έτος 2015:

Ως εκ τούτου, είναι προφανής ο πραγματικός σκοπός αυτών που ωρύονται κατά τής Εκκλησίας δήθεν για το καλό τής χώρας. Γιατί είναι προφανές σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, ότι κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης τής Εκκλησίας, θα αποβεί σε μείωση τής δυνατότητας προσφοράς της προς αυτούς που έχουν ανάγκη, τους οποίους ευεργετεί πλούσια και αγόγγυστα.

Δημιουργία αρχείου: 14-5-2016.

Τελευταία μορφοποίηση: 14-5-2016.

ΕΠΑΝΩ