Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Πατερικά και Ασυνήθιστα

Εμπειρία Θεού * Η ανθρώπινη δόξα * Γνήσιες και νόθες εμπειρίες τής Χάριτος τού Θεού * Η βιωθείσα περί Θεού πείρα τού αγίου Σοφρωνίου Σαχάρωφ * Το Φως που δεν είναι φως και γνωρίζει κατ' όνομα * Η θαυμαστή εμφάνιση τής Αγίας Τριάδος στον Ρώσο άγιο Αλέξανδρο τού Σβιρ

Ο γέροντας Αμβρόσιος, φανέρωσε πώς θα είναι ο παράδεισος!

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης (1912-2006)

Επιμέλεια Στέλιος Κούκος

 

Πηγή: Από το βιβλίο της Ι. Μ. Δαδίου Παναγία η Γαυριώτισσα, «Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης, Ο πνευματικός της Μονής Δαδίου, Ο επιστήθιος φίλος του αγίου Πορφυρίου», των εκδόσεων Άθως. Κείμενα Μιχάλης Λεβέντης.

Αναδημοσίευση από: https://www.pemptousia.gr

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό, που αφορά την αγάπη την όποια εξέπεμπε, ήταν ένα δώρο του σε κάποιο από τα αγαπημένα του πνευματικά παιδιά, σαν τον πήρε αυτός με το αυτοκίνητο να τον πάει μια βόλτα.

Μπαίνοντας κι ενώ ακόμη δεν είχαν ξεκινήσει, ξαφνικά όλα άλλαξαν.

Ο χώρος και ο χρόνος χάθηκαν, ο άνδρας ακινητοποιήθηκε, πάγωσαν οι κινήσεις του όλες, άρχισε να βλέπει το χρώμα των δέντρων πολύ έντονο και ν’ ακούει τα πουλιά να κελαηδούν με ήχους που να μην έρχονται από μακριά, αλλά να βρίσκονται μέσα στ’ αυτιά του.

Κοίταξε τον Γέροντα. Διαπίστωσε πως έλαμπε.

– Γέροντα, τι έκανες; τον ρώτησε μετά από ένα χρονικό διάστημα απροσδιόριστο -ίσως μισό, ίσως ένα λεπτό- και αφού συνήλθε. Πες μου, τι έκανες; Τι συνέβη;

Εκείνος συνέχισε να λάμπει και σε κάποια στιγμή του είπε:

– Έτσι, παιδί μου, θα είναι ο Παράδεισος. Πάμε τώρα. Ξεκίνα.

Δημιουργία αρχείου: 17-1-2024.

Τελευταία ενημέρωση: 17-1-2024.

ΕΠΑΝΩ