Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

B΄ Μέρος: Η συσχέτιση του φαινομένου των UFO με τη δράση των σκοτεινών πνευματικών δυνάμεων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10ο.

Επιπρόσθετες θεωρίες και ερμηνείες του φαινομένου


Δ. Οι ζώνες Van Allen και άλλες φυσικές εξηγήσεις

Είδαμε ότι στο «δαιμονικό βασίλειο του αέρα», τα πνεύματα μορφοποιούνται εύκολα σε φώτα και φωτιές. Ο Dr. James Van Allen το Μάιο του 1958 ανακάλυψε τις ομώνυμες ζώνες, που είναι ζώνες ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα της Γης (σε ύψος από 600 έως 40.000 μίλια).

Οι ζώνες αυτές είναι γεμάτες από υψηλή ενέργεια. Το εσωτερικό τους αποτελείται κυρίως από θετικά φορτισμένα πρωτόνια (πυρήνες υδρογόνου). Δημιουργούνται από ρεύματα ηλεκτρονίων και πρωτονίων από τον Ήλιο, που παγιδεύονται από το μαγνητικό πεδίο της Γης. Υποτίθεται λοιπόν, ότι είναι δυνατόν ν' αποσπαστούν «κομμάτια» από τις ζώνες αυτές και να φτάσουν στη Γη με τη μορφή θερμότητας.

Ίσως όμως στις ζώνες αυτές να έχει αναπτυχθεί και μία μορφή ζωής από καθαρή ενέργεια, ενεργειακά πλάσματα δηλαδή που εμφανίζονται σαν φωτεινές σφαίρες. Και όταν κατεβαίνουν προς τη Γη να γίνονται ορατά, λόγω των ηλεκτρομαγνητικών επιδράσεων που υφίστανται.

Κάποια από αυτά μπορεί να έχουν πνευματική και κάποια υλική υπόσταση. Τα ΑΤΙΑ είναι στην πραγματικότητα ζωντανά πλάσματα, με πυρήνα από αραιή ύλη και ενεργειακό σώμα, πίστευε η Κόμισσα Ζοέ Βασσίλκο Σερέκι, όταν το 1955 δημοσίευσε τις απόψεις της στη Βιέννη.

Η κόμισσα πίστευε ότι τα πλάσματα αυτά παίρνουν διάφορα σχήματα, ανάλογα με τη μορφή κίνησής τους. Η ενεργειακή σύστασή τους εξηγεί το γιατί τα ΑΤΙΑ εμφανίζονται συχνά πάνω από πηγές ενέργειας και προκαλούν το σταμάτημα των μηχανών, τις συσκοτίσεις κτλ.

Ανάλογες απόψεις διατύπωσαν και άλλοι ερευνητές, όπως ο Ραίη Πάλμερ και ο Τζον Μπέσσορ το 1947 [1]. Πάντως τις τελευταίες δεκαετίες ο ουρανός μας έχει κατακλυσθεί με ακτινοβολίες από τα αμέτρητα δορυφορικά συστήματα, κεραίες, ραντάρ, κινητή τηλεφωνία κτλ. Όλα αυτά έχουν φορτώσει την ατμόσφαιρα με φοβερές ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις, που ίσως βοηθούν στην υλοποίηση φωτεινών μορφών ενέργειας, όπως τα UFΟ. Μπορεί να παράγουν φαινομένα παραισθήσεων με διαφορετικές μορφές. Δεν είναι δυνατόν όμως η εξήγηση να είναι μόνο αυτή.

Ο Τζέημς Μάκ Κάμπελ, συγγραφέας τού βιβλίου «UFOλογία», συσχετίζει, ως φυσικος - μηχανικός, την προωθητική ενέργεια των UFO με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Η ακτινοβολία αυτή προκαλεί φωτισμό των αερίων της ατμόσφαιρας. Τα αέρια έχουν διαφορετικά χρώματα και οι μεταβολές των χρωμάτων συγχρονίζονται με τις κινήσεις τού σκάφους.

Καθώς το αντικείμενο αρχίζει να κινείται, τα αέρια μεταβάλλονται. Ο «επαφικός» αισθάνεται ασυνείδητα ορισμένα συναισθήματα, που μπορεί επίσης να μας δώσουν πληροφορίες για τη φύση της ακτινοβολίας.

Η ακτινοβολία αυτή πάλλεται και ο ρυθμός της βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα ακουστικότητας. Το ξέρουμε αυτό, επειδή οι μάρτυρες αναφέρουν ένα βομβώδη ήχο που ακούγεται «μέσα στο κεφάλι» και όχι στα αυτιά. Προκαλεί ζέστη στο πρόσωπο και στα χέρια και μοιάζει να διαπερνά το σώμα, ενεργοποιώντας τα νεύρα και προκαλώντας προσωρινή παράλυση[2].

Ίσως και μέσα στη γη να γίνονται κάποιες σεισμικές δονήσεις, οι οποίες παράγουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που επιδρούν στη σκέψη και στα αισθητήρια των ανθρώπων. Να υπάρχουν δηλαδή κάποιες υπόγειες τεκτονικές πιέσεις, που απελευθερώνουν κάποια ηλεκτρικά - ενεργειακά πεδία, προκαλώντας διέγερση τού μυαλού τού ανθρώπου κι' έτσι να βλέπει μεταφυσικά φαινόμενα.

Οι Καναδοί Πέρσιντζερ και Λαφρενιέρ εστιάζουν, όπως είδαμε, την προέλευση των παράδοξων φαινομένων στα ρήγματα και τα μαγνητικά πεδία της γης. Και η τριβή των πετρωμάτων μπορεί να δημιουργήσει φωτεινά ηλεκτρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον καθηγητή Μάρτιν Αλτσούλερ, που προσπάθησε να εξηγήσει ορισμένες εμφανίσεις ΑΤΙΑ με τη θεωρία αυτή [3].

Λάμψεις και φωτεινά φαινόμενα στον ουρανό παρατηρούνται και σε σεισμούς. Στο μεγάλο σεισμό της 17ης Αυγούστου 1999 στη Νικομήδεια της Τουρκίας, είχε φανεί μία σφαίρα φωτιάς με έκρηξη πάνω από τον Κόλπο.

Όπως μπορεί και κάποια φωτεινά φαινόμενα να οφείλονται στα «χαμοδράκια», όχι όμως αυτά που γνωρίσαμε (στη σελ. 127). Χαμοδράκια είναι λοιπόν και οι «αναφλεγόμενες φωσφορικές ύλες», που φαίνονται σα φώτα στη νύχτα, ειδικά σε ελώδεις τόπους και σε νεκροταφεία [4].

Ο Ρήγας Φεραίος περιγράφει το ίδιο φαινόμενο στο βιβλίο του «Φυσικής απάνθισμα» και μάλιστα αναφέρει και μία περίπτωση που η ευκολοάναπτος αυτή ύλη πήρε τη μορφή ενός πύρινου ανθρώπου[5]. Διάφορες άλλες ερμηνείες που έχουν ακουστεί (ατμοσφαιρικά φαινόμενα, γήινα σκάφη κ.α.) αδυνατούν να εξηγήσουν ικανοποιητικά το σύνολο των εμφανίσεων UFO (προσφέρουν ικανοποιητική εξήγηση για έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων).


 

[1] Γ. Μπαλάνου, οι κόσμοι της φωτιάς, εκδ. Πατσούρη, σελ. 66 και σελ. 190.

[2] Άλαν Λάντσμπουργκ, Ερευνώντας για εξωγήινους (UFΟ) , εκδ. Δράκων, σελ. 161.

[3] Γ. Μπαλάνου, οι κόσμοι της φωτιάς, σελ. 77.

[4] Ν. Πολίτη, Παραδόσεις, τόμο Β', σελ. 314.

[5] Ρήγα Βελεστινλή, Φυσικής απάνθισμα, εκδ. Βουλή των Ελλήνων, σελ. 26.

 

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 18-11-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 22-12-2005.

Πάνω