Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

B΄ Μέρος: Η συσχέτιση του φαινομένου των UFO με τη δράση των σκοτεινών πνευματικών δυνάμεων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο.

Σύγχυση, απάτες, προστριβές, κρυπτομανία, επίδειξη - ένα κομφούζιο


Α. Το έντεχνα χαοτικό όριο απόστασης που κρατούν

Αναφέραμε πριν ότι κάποιοι άνθρωποι που ζουν σε απομονωμένες και ερημικές περιοχές μπορούν πιο εύκολα να «πλάσουν» με τη φαντασία τους ένα UFΟ, από το αν βρίσκονται σε μία πόλη. Κανένα UFΟ επίσης δεν έχει φανεί καθαρά σε χιλιάδες ώρες τηλεοπτικών γυρισμάτων (σε ταινίες κτλ), στην ιστορία της τηλεόρασης, όπως είπαμε.

Οι δαίμονες δεν έχουν και τόσο καλές σχέσεις με το... φακό, γιατί φυσικά δεν θέλουν να φανερωθούν και ν' αντιληφθούν όλοι με ξεκάθαρο τρόπο την ύπαρξή τους.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές Τζων Ουέλντον και Ζόλα Λιούιτ στο βιβλίο τους «UFΟ - Τι συμβαίνει τέλος πάντων;» «Οι δαίμονες αποφεύγουν να φανερωθούν για να μην αποκαλύψουν τίποτε από τον πνευματικό τους κόσμο» [1]. Έτσι, κατορθώνουν και επιφέρουν σύγχυση για την ταυτότητα τους.

Φωτογραφίες, ναι, υπάρχουν πάρα πολλές με «UFΟ». Τι είναι όμως αυτά τα UFΟ; Αν πετάξετε ένα δίσκο θαλάσσης (φρίζμπυ) ψηλά και το φωτογραφίσετε, θα εμφανιστεί στη φωτογραφία ένα... αποκόσμο δισκοειδές σκάφος από το διάστημα.

 

Σε καμία περίπτωση λοιπόν οι φωτογραφίες δεν εγγυώνται ότι αυτό που φαίνεται είναι οντως ένα UFΟ. Εξάλλου, ουκ ολίγες φωτογραφίες έχουν αποδειχθεί πλαστές (οι υπότιθέμενοι «επαφείς» έχουν επιστρατεύσει από Χριστουγεννιάτικα στολίδια και παιχνίδια μέχρι... καπάκια και ζωγρα­φιές στα παράθυρα). Τα κατεργάρικα πνεύματα εμπνέουν και τους κατεργάρηδες δηλαδή.

Υπάρχουν όμως - μάλλον - και κάποιες φωτογραφίες που πράγματι δείχνουν κάτι παράξενο, η έρευνα όμως για το μυστήριο που κρύβει η καθεμία βρίσκεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου αυτού.

Οι φωτογραφίες βέβαια μπορεί να δείχνουν και κάποια φυσικά φαινόμενα και αντικείμενα, όμως ο εκάστοτε «επαφικός» φωτογράφος, πιστεύει ότι «συνέλαβε» ένα σκάφος από εξωγήινο πολιτισμό. Εκτός από προβλήματα στη μηχανή και στο φιλμ, οι πιο συνηθισμένες εξηγήσεις ­εκτός των φαρσών - είναι γήινα σκάφη (αεροπλάνα, δορυφόροι, κτλ), μπαλόνια, φωτοβολίδες, βαρελότα, σμήνος από πουλιά, μέχρι και έντομα!

Το ίδιο ισχύει και για άγνωστα αντικείμενα σε κινηματογραφικές λήψεις. Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κατ' αρχήν, έχουμε πολύ λιγότερο υλικό σε σχέση με τις φωτογραφίες. Και πάλι βέβαια δεν φαίνονται ξεκάθαρα τα σκάφη, ούτε τυχόν εξωγήινα οντα. Ακριβώς επειδή στην κάμερα δεν μπορεί να κρυφτεί εύκολα οτιδήποτε, οι «εξωγήινοι» την αποφεύγουν. Δεν έχει γίνει ποτέ μία εμφάνιση UFΟ και εξωγήινων μπροστά σε πολλούς μάρτυρες, για πολλές ώρες και, παράλληλα, με χρήση κινηματογραφικών μέσων.

Έτσι κρυβόμενοι, καταφέρνουν και οξύνουν ακόμα περισσότερο την περιέργεια αυτών που «τσιμπάνε» και ενδίδουν στον πειρασμό να χωθούν με τα μούτρα στην «έρευνα». Κατορθώνουν και επιφέρουν τη σύγχυση, τη συσκότιση, το σκοταδισμό. Αποπρόσανατολίζουν και σπέρνουν την αβεβαιότητα, δίνοντας αφορμή να είναι ισχυρογνώμονες και οι οπαδοί των UFΟ, αλλά και οι επιστήμονες, που τα θεωρούν όλα αυτά ανοησίες. Έχουν όμως και οι μεν και οι δε τα επιχειρήματά τους, τα δικά τους «αποδεικτικά στοιχεία».

Θα λέγαμε ότι οι εμφανίσεις των UFΟ κινούνται επιδέξια στο όριο αυτό, στο οποίο και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές «έχουν δίκιο» απ' την πλευρά τους, αφού η αλήθεια δεν λάμπει, δεν είναι ξεκάθαρη. Η σύγχυση έχει τη συνήθεια να αφαιρεί τη γεύση της συνέσεως και της κατανοήσεως και να λεηλατεί τα εντός αυτών νοήματα, γι' αυτό πρέπει να ονομάζεται όχημα του διαβόλου, λέει ο Άγ. Ισαάκ ο Σύρος (7ος αι.) [2]. «Γνώρισμα του δαίμονος είναι το να κάνη θόρυβο και να προκαλεί τρέλα και πολύ σκοτάδι», λέει ο Άγ. Ιωάννης ο Χρυσοστομος (4ος – 5ος αι.), «ενώ του Θεού το να φωτίζει και να διδάσκει με σύνεση τα όσα πρέπουν» [3].

Φανταστείτε πόσες συγκρούσεις έχουν γίνει, πόση διχόνοια έχουν προκαλέσει αυτοί οι «εξωγήινοι», πέρα από την πνευματική σύγχυση. Και για να αστειευτούμε και λίγο, μας παρατηρούν από εκεί πάνω που βρίσκονται, και απολαμβάνουν τους ατέλειωτους τσακωμούς και τις αντιδικίες των ανθρώπων γι' αυτό το θέμα! Είναι αξιοπερίεργο ότι σήμερα ξέρουμε για τη φύση των UFΟ τόσα, όσα ξέραμε και τη δεκαετία του '50. Καμία σημαντική πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί. Τα τελευταία χρόνια πάντως, τα UFΟ σα να αποφεύγουν να εμφανίζονται, ίσως γιατί, με όλα τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε, είναι πιο εύκολο να «προδοθεί» η ταυτότητα τους. Η αποσαφηνιστική πλευρά της τεχνολογίας, που επεξεργάζεται με εγκυρότητα όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα, μπορεί να φοβίζει τα «όντα» αυτά και να μην τολμούν να ριψοκινδυνεύσουν πολλές εμφανίσεις.


 

[1] Κωνστ. Ζήση, Αινίγματα στο βασίλειο του ανθρώπου, εκδ. Κονιδάρη, 1991, σελ. 86.

[2] Ισαάκ του Σύρου, Λόγος ΛΓ' 12, Φιλοκ. ΕΠΕ 8β, 93.

[3] Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου, Ο διάβολος και η μαγεία, σελ. 27 (υπό Βενεδίκτου ιερομονάχου Αγιορείτου, έκδοσης: Συνοδεία Σπυρίδωνος ιερομοναχόυ, Νέα Σκήτη, Αγίου Ορους, 1996.

 

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 12-4-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 21-4-2005.

Πάνω