Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

B΄ Μέρος: Η συσχέτιση του φαινομένου των UFO με τη δράση των σκοτεινών πνευματικών δυνάμεων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8ο.

UFO και "στοιχειά": Βίοι παράλληλοι


Ζ. Οι μεταμορφώσεις

Οι δαίμονες μπορούν εύκολα να μεταμορφώνονται, ν' αλλάζουν μάζα, χρώμα, σχήμα. Από τον κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε τα στοιχειά, ούτε οι «εξωγήινοι», ούτε τα σκάφη τους, που αλλάζουν μέγεθος, σχήμα κτλ (αλήθεια, πιο πιθανό δεν είναι τα σκάφη αυτά να έχουν πνευματική φύση;) Ούτε και οι δράκοι εξαιρούνται: ο δράκος που απείλησε την Αγ. Μαρίνα μεταμορφώθηκε σε μαύρο σκυλί με κέρατα, πριν εξοντωθεί από την Αγία [i]. Δαιμονικά φώτα μεταμορφώνονταν σε ζώα σε περιοχές όπως στο χωριό Καστρί της Κυνουρίας [ii].

Είδαμε πριν ότι τα «στοιχειά» παίρνουν εύκολα τη μορφή ζώου. Οι παραδόσεις αναφέρουν και για διαδοχικές μεταμορφώσεις διαφόρων «στοιχειών». «Παρουσιάζονται πρώτα σαν γάτες, ύστερα γίνονται σαν σκυλιά, έπειτα σαν βόδια, γαϊδούρια, άλογα και γουρούνια!» Με τις αλλεπάλληλες αυτές αλλαγές δείχνουν τις υπερφυσικές τους ιδιότητες [iii].

Η ελληνική ύπαιθρος, βρίθει από τέτοιες ιστορίες με στοιχειά που μεταμορφώνονται, παλιότερα όμως, όπως αντιλαμβάνεστε, με μεγαλύτερη συχνότητα. Στα Σπάτα π.χ. σε μία περιοχή έξω από την πόλη, παρατηρούσαν αυτά τα «ζώα­στοιχειά», και μάλιστα μερικοί είχαν αποπειραθεί να τα σκοτώσουν με το ντουφέκι τους. Τότε όμως το «ζώο» γινόταν φωτιά και σηκωνόταν ψηλά, σαν ανεμοστρόβιλος, μέχρι να χαθεί [iv] (εκπληκτική η ομοιότητα με τις ενέργειες των UFΟ). Η υποχθόνια θεά Εκάτη άλλαζε μορφές συνεχεία: γινόταν ζώο (αγελάδα, μουλάρι, σκύλα), ή όμορφη γυναίκα, ή το πρόσωπο της έλαμπε σα φωτιά.

Ας έρθουμε όμως τώρα και στους «εξωγήινους». Ο Χέρμπ Σίρμερ, με τον οποίο οι «εξωγήινοι» είχαν επικοινωνήσει κατά τη διάρκεια της ύπνωσής του, περιέγραφε έναν «εξωγήινο» που γινόταν πότε άνθρωπος, πότε ζώο, και πότε ψάρι [v]. Ο Γουίτλυ Στρίμπερ, μαζί με άλλα έξι άτομα, παρακολούθησαν κάποτε έκπληκτοι έναν «εξωγήινο» να μεταμορφώνεται σε «κάτι» που είχε το κεφάλι αετού και να αλλάζει τρεις ή τέσσερις μορφές, πριν εξαφανιστεί στον αέρα αφήνοντας κύματα ζέστης [vi].

Μεταμορφώνονται όμως και οι ίδιοι οι μάρτυρες των UFΟ; Ναι, αν πιστέψουμε την Αποστολή έρευνας ενός περιστατικού UFΟ που είδε έναν από τους 16 μάρτυρες του UFΟ, στο οποίο επέβαιναν πλάσματα, σαν πίθηκοι, να μεταμορφώνεται για λίγο σε πίθηκο! (25/10/73 - Uniοn Tοwn, ΗΠΑ). Ο μάρτυρας, μεταμορφωμένος σε πίθηκο, άρχισε ξαφνικά να ανασαίνει βαριά, να γρυλίζει σα ζώο και να τρέχει στον αγρό, κουνώντας τα χέρια του, ενώ μία μυρωδιά θειαφιού πλανιόταν στην ατμόσφαιρα [vii] (καθαρή περίπτωση δαιμονοκατάληψης). Επίσης, πολλές φορές αλλοιώνεται η φυσιογνωμία όσων συμμετέχουν σε επικλήσεις πνευμάτων, σκοτεινές τελετές, υπνώσεις κλπ [viii].

Οι μεταμορφώσεις αυτές μας θυμίζουν τις δαιμονικές μεταμορφώσεις ανθρώπων σε λυκάνθρωπο, αλλά και τις μάγισσες των παραμυθιών, που με τα μάγια τους μεταμόρφωναν ανθρώπους σε ζώα, βατράχια κτλ. Όπως η μάγισσα Κίρκη, που είχε μεταμορφώσει τους συντρόφους του Οδυσσέα σε χοίρους. Στους παλιούς αυτούς μύθους και τα παραμυθία, ίσως να υπάρχει, έστω και λίγη... φωτιά μαζί με τον καπνό.

Όλες αυτές οι μεταμορφώσεις, συνθέτουν ένα μικρόκοσμο του αιώνιου, ασταθούς, μεταβαλλόμενου και απρόβλεπτου Χάους... Στην αντίπερα «όχθη», στον Ουρανό, οι Θείες Δυνάμεις μένουν πάντα σταθερές και ακλόνητες. Σ' αυτήν την «όχθη» όμως η λέξη «Μεταμόρφωση» - που αναφέρεται στο Χριστό και στους Αγίους - σημαίνει Αποκάλυψη. Όταν μεταμορφώθηκε ο Χριστός στο όρος Θαβώρ μέσα σε υπέρλαμπρο φως, ο Πέτρος αναφώνησε: «Κύριε, είναι ωραία να μείνουμε εδώ» (Λουκά 9,33). Αν όμως ένας χωρικός έβλεπε τη μεταμόρφωση ενός στοιχειού από λύκο σε γάιδαρο και από γάιδαρο σε... γριά δε νομίζουμε ότι θα έλεγε το ίδιο!

Η Μεταμόρφωση του Χριστού ήταν μεταμόρφωση κτιστού σε Άκτιστο, σε Αΐδιο Φως, ένας μικρόκοσμος δηλαδή του Ουρανού, όπως τον είδαν οι τρεις μαθητές Του. Στη μεταμόρφωση των δαιμόνων αντίθετα, απουσιάζει παντελώς το Άκτιστο Φως και σε πολλές περιπτώσεις αυτή εκφράζεται με κτηνώδεις - ζωικές μορφές, κατώτατης ψυχικής ποιότητας.

Το ίδιο ισχύει και στις «ψυχικές μεταμορφώσεις» των μυημένων στον τοτεμισμό-σαμανισμό.

Η θετική αναζήτηση του Μυστηρίου της Μεταμόρφωσης, για όσους το ερευνούν, οφείλει να βρει το νόημά του στην Αποκάλυψη του Ακτίστου Φωτός και όχι στο Εωσφορικό φως τοτεμικών «ζώων» (λύκος κλπ.) της «δίνης - Πύλης». Το «κέρδος δύναμης» από την κυριαρχία ορισμένων «μάγων» σ' αυτές τις ζωικές - δαιμονικές μορφές, έχει την ηθική ποιότητα των «όντων» από τα οποία αντλείται, και αυτή η ποιότητα δεν αλλάζει (Η «μετατροπή» των ενεργειών είναι μόνο στον τρόπο χρησιμοποίησής τους). Αλλάζει όμως την ποιότητα του υποτίθεται «κυρίαρχου» (βλέπε θύματος) αυτών των ενεργειών, αργά (εκτός «απρόοπτων»), σταθερά και βέβαια ύπουλα.

Επίσης πολλοί μάρτυρες ή απαχθέντες από UFΟ δηλώνουν ότι δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους την ώρα της «επαφής». Νοιώθουν σα να είναι άγρια ζώα...[ix]

 


[i] Π. Μ. Σωτήρχου, Παιδομάρτυρες, εκδ. Αστέρος, 1995, σελ. 235.

[ii] Ν. Πολίτη, Παραδόσεις, τομ. Α', εκδ. Γράμματα, σελ 326.

[iii] Τάκη Νατσούλη, Προλήψεις και δεισιδαιμονίες, εκδ. Χιωτέλλης,1987, σελ. 15.

[iv] Γ. Χατζησωτηρίου, Τα λαογραφικά της Μεσογαίας Αττικής, 1980,σελ. 197.

[v] Σωκράτη Αικατερινίδη, Εξωγήινα Όντα στην Ελλάδα, τόμο 3, σελ.204.

[vi] Περιοδ. Strange, Νο 11, σελ. 31.

[vii] Λ. Στρίγκφηλντ, Ιπτάμενοι δίσκοι, εκδ. Ράπτης, 1977, σελ 107.

[viii] Βλέπε π.χ. στο βιβλίο της Flοrence Marryat, Πνευματιστικά φαινόμενα, εκδ. Βιβλιοθήκη για όλους, σελ. 55,58,69.

[ix]Whitley Strieber, Επικοινωνία, εκδ. Νέα Σύνορα Α. Α. Λιβάνη,1988, σελ. 442.

 

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 21-6-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 21-6-2005.

Πάνω