Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

B΄ Μέρος: Η συσχέτιση του φαινομένου των UFO με τη δράση των σκοτεινών πνευματικών δυνάμεων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8ο.

UFO και "στοιχειά": Βίοι παράλληλοι


Θ. Η μαύρη αμφίεση και οι κόκκινες αποχρώσεις

Τα πληρώματα των UFΟ φορούν συνήθως ρούχα (στολές, φόρμες κτλ) και στην πλειοψηφία τους δείχνουν προτίμηση στα σκούρα χρώματα, πιο πολύ στο μαύρο.

Παραδοσιακά όμως, μαύρο είναι και το «αγαπημένο» χρώμα του διαβόλου και των σατανιστών, γιατί το μαύρο εκφράζει το σκοτάδι, που ήταν άγνωστο, στην προ - πτωτική κατάσταση. Γι' αυτό και ο θάνατος, βασική συνέπεια της πτώσης, συμβολίζεται με μαύρο χρώμα. Είναι το χρώμα που συνδέεται με την πνευματική τύφλωση και άγνοια. Οι δαίμονες - Θεότητες του Κάτω Κόσμου (Χάρος, Κέρβερος, Ευρύνομος κτλ.) και γενικά οι καταχθόνιες δυνάμεις έχουν αμιγώς μαύρη όψη ή σκούρα γενικότερα, για όλους σχεδόν τους λαούς. Την ίδια μορφή έχει και στον Λουκιανό το δαιμόνιο που βγαίνει από το σώμα ενός δαιμονισμένου (Φιλοψευδής, 16).

Όπως λοιπόν είναι μαύρος και σκοτεινός στο ποιόν ο διάβολος, έτσι δημιουργεί μαύρες οπτασίες και παραισθήσεις. Πολλά τρομακτικά στοιχειώματα που παρατηρούνται, ειδικά στην ύπαιθρο, έχουν μαύρο χρώμα και σχετίζονται και με τα UFΟ: τα μαύρα σκυλιά (black dοgs) στην αγγλική ύπαιθρο, διάφορα μαύρα ζώα (γαϊδούρια, άλογα, σκυλιά κτλ.) στην ύπαιθρο της Ελλάδας, και τόσα άλλα πλάσματα που έχουμε συναντήσει στην ως τώρα πορεία μας. Μολονότι λοιπόν παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία στη μορφή, στο χρώμα έχουν απελπιστική μονοτονία: όλα τους σχεδόν είναι μαύρα, «σαν του κοράκου το φτερό ή σαν της κόλασης την πίσσα!»

Στις λαϊκές παραδόσεις τα «στοιχειά» της στεριάς παρουσιάζονται κυρίως με μαύρη όψη, για να ταιριάζουν με τα νυχτερινά περπατήματα τους... Έτσι, εμφανίζονται με μορφή τσιγγάνου, Αιθίοπα, παπά, καλόγερου, γριάς η γέρου, ή και μαυροφορεμένης γυναίκας[1], αντίθετης όμως ποιότητας από τις εμφανίσεις της Παναγίας. Σε λατινικά εκκλησιαστικά συγγράμματα των μέσων χρόνων ο διάβολος αποκαλείται Μαύρος ή Αιθίοψ[2].

Πολλά στοιχειώματα - ιδίως σε σπηλιές - έχουν τη μορφή αράπη. «Αράπηδες» εμφανίζονται και σε διάφορες τελετές και πνευματιστικές συγκεντρώσεις, όπου γίνεται επίκληση πονηρών πνευμάτων.

Εκτός από το μαύρο, το δεύτερο «αγαπημένο» χρώμα του διαβόλου είναι το κόκκινο, ειδικά το έντονο, πύρινο κόκκινο της φωτιάς. Το χρώμα αυτό συμβολίζει την καταχθόνια φωτιά (της κόλασης) και το κατώτερο ένστικτο του αίματος. Στην ψυχολογία των χρωμάτων είναι το χρώμα που αφυπνίζει τα βίαια ένστικτα και τα πάθη. Για τους πνευματιστές η εμφάνιση κόκκινου φωτός στις τελετές δηλώνει κακό πνεύμα[3].

Μετά από δική μας στατιστική μελέτη το Νο 1 χρώμα που έχουν τα UFΟ είναι το κόκκινο (ή πύρινο)[i]. Πολλοί Ιπτάμενοι δίσκοι έχουν περιγράφει: σαν πύρινοι, σα φωτιά στον ουρανό ή μέσα σε πλαίσιο φωτιάς. Ο Άγ. Αντώνιος επισημαίνει ότι «παίρνουν τη μορφή πυρός», «είναι τα προοίμια και οι εικόνες του πυρός εκείνου, στο οποίο θα καταλήξουν κατά τη Δευτέρα Παρουσία»[4], αναφερόμενος στις πύρινες δαιμονικές εμφανίσεις.

Ο Άγ. Παύλος ο Λατρηνός (10ος αι.) έλεγε: «Το φως της διαβολικής δυνάμεως είναι πυροειδές ή γεμάτο καπνό και όμοιο με την αισθητή φωτιά, κι όταν το δει μετριοπαθής και καθαρμένη ψυχή, αισθάνεται αηδία και το σιχαίνεται. Το φως όμως του αγαθού είναι χαριέστατο και καθαρό, κι όταν έρθει αγιάζει την ψυχή και τη γεμίζει φως, χαρά και ιλαρότητα, την καταπραΰνει και την κάνει φιλάνθρωπη»[5].

Ο Όσιος Μάξιμος ο Καυσοκαλύβης (13ος – 14ος αι.) ολοκληρώνει: «Το πονηρό πνεύμα της πλάνης δείχνει στον άνθρωπο και φανταστικό φως. Φως όμως όχι λαμπρό και καθαρό, αλλά ερυθρωπό. Προκαλεί έκσταση στο νου, δειλία, φόβο και υπερηφάνεια. Ταράζει και συγχύζει το μυαλό, κάνει την καρδιά σκληρή και αγριεύει τα μάτια, φέρνει ανατριχίλα σ' όλο το σώμα»[6].

Εκτός από τα UFΟ και σε άλλα οράματα εκ του πονηρού το κόκκινο χρώμα επικρατεί. Ο Σατανάς είχε παρουσιαστεί στον Άγ. Συμεών το Στυλίτη (392-461 μ.Χ.) πλήρης φωτός μαζί με κόκκινα άλογα[7]. Επίσης πολλά «στοιχειά» είναι κατακόκκινα, με πύρινα μάτια.

Το χρώμα που κυριαρχεί λοιπόν στα UFΟ είναι το κόκκινο και επίσης η στατιστική έδειξε ότι το κυρίαρχο χρώμα στην αμφίεση των UFΟναυτών είναι το μαύρο, όπως και στα «στοιχειά» και στους δαίμονες. Οι μάγοι συχνά φορούσαν μαύρα ρούχα και κόκκινα καπέλα. Kόκκινα καπέλα φορούσαν και κάποια ξωτικά, αλλά και οι «εξωγήινοι» που είδε η Κα Λοττι ­Nταινέλλι στο Αρέτσο της Ιταλίας[8]. Μαύρο και κόκκινο επίσης είναι τα χρώματα που δεσπόζουν στους χώρους λατρείας (αντικείμενα, ενδυμασίες κτλ.) των μάγων και των σατανιστών.

Τι αισθήματα λοιπόν θα σας προκαλούσε, αν βλέπατε ένα πύρινο UFΟ κοντά σας, νύχτα σε μία ερημιά και από μέσα του να βγαίνουν δύο - τρία μαυροφορεμένα όντα; (φανταστείτε έντονα το συνδυασμό του κόκκινου - πύρινου και του μαύρου χρώματος).

 

[i] Είτε μόνο του, είτε σε συνδυασμό με άλλα χρώματα.

[1] Τάκη Νατσούλη, Προλήψεις και δεισιδαιμονίες, εκδ. Χιωτέλλης,1987, σελ. 14.

[2] Ν. Πολίτη, Παραδόσεις, τόμο Β', σελ. 225.

[3] Victοr Η. Εrnest, Μιλούσα με πνεύματα, εκδ. Πέργαμος, σελ 13.

[4] Ο Μέγας Αντώνιος, εκδ. Ρηγόπουλου, σελ 69.

[5] Αρχ. Ιεροθέου Βλάχου, Συζητήσεις, για την «Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία», εκδ. Ι. Μ. Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας), 1992, σελ. 200 και Φιλοκαλία, τόμο Ε', σελ. 84-85.

[6] Όσιος Μάξιμος ο Καυσοκαλύβης, Ι. Μ. Παρακλήτου Ωρωπού,1997, σελ. 48 και Φιλοκαλία, τόμο Ε', σελ. 312-313.

[7] Αρχ. Ιεροθέου Βλάχου, Συζητήσεις για την «Ορθόδοξη ψυχοθεραπεία», εκδ. Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας), σελ. 199.

[8] Cοlin Wilsοn, Εξωγήινοι, εκδ. Αρχέτυπο, σελ. 161. 226. Brinsley Ιe Pοer Trench, Το μεγάλο μυστικό των αιώνων, εκδ. Κονιδάρη, 1979, σελ. 174.

 

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 11-7-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 11-7-2005.

Πάνω