Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

Γ΄ Μέρος: Οι θρησκευτικές προεκτάσεις του φαινομένου των UFO

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο.

Ψυχολογική θεώρηση για τους UFO-μανείς και τους εραστές του "ανεξήγητου". Η θρησκευτική μετεξέλιξη της έρευνας


ΣΤ. Οι θρησκευτικές προεκτάσεις των UFΟ όπως εντοπίζονται από ερευνητές

Ο πρωτόπορος Γάλλος ερευνητής και αστροφυσικός Ζάκ Βαλλέ εστιάζει το θέμα των UFΟ στις επιδράσεις που έχει στους ανθρώπους. Πιστεύει ότι η ανθρώπινη πίστη βρίσκεται υπό έλεγχο[1]. Ή γενική τοποθέτηση του Ζάκ Βαλλέ δεν διαφέρει και πολύ από τη δική μας.

Ο Ιβαρ Μακ Καίη, πρώην προεδρος της UFΌλογικής ομάδας BUFΟRA, είχε δηλώσει: «Κάποια διάνοια ή Ενεργός Δύναμη ετοιμάζεται να κάνει κατάληψη της σκέψης μας, όπως έγινε φανερό τα τελευταία χρόνια στους ερευνητές» και ο Ρότζερ Στανγουαίη, άλλοτε πρόεδρος κι αυτός της BUFΟRA κατέληξε στο εξής συμπέρασμα, το Νοέμβριο το 1976: «Τώρα είμαι σίγουρος ότι τα UFΟ έχουν σατανική προέλευση και ότι εγκαταλείπω την UFΌλογία»[2].

            Σειρά τώρα του Ουαλού ερευνητή Ράνταλ Τζόουνς Πουχ. Σ' ένα γράμμα προς το Bufοra Jοumal το 1979 έγραψε:

«Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούμε, για να δώσουμε μία καλύτερη περιγραφή, την ενδεχόμενη και πιθανή παρουσία όντων που ο μοναδικός σκοπός τους είναι να καταστρέψουν την ειλικρινή πίστη στον Ιησού Χριστό.

Θα πρόσθετα μία προειδοποίηση για όλους όσους ασχολούνται με την έρευνα του παραφυσικού, όσο αθώο κι αν φαίνεται: αν θέλετε να ψάξετε σε βάθος αυτό που αντιπροσωπεύουν τα UFΟ, τότε θα πρέπει να εργαστείτε με το Χριστό, γιατί η αναζήτηση των UFΟ λογικών γνώσεων μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη».

Σε λιγότερο από 18 μήνες αργότερα, ο Πουχ αποκήρυξε το θέμα τελείως. Σε μία συνέντευξή του δήλωσε: «Τα UFΟ είναι επικίνδυνα και ο στόχος τους είναι να αποπροσανατολίσουν, να μπερδέψουν και στη συνέχεια να καταστρέφουν τη σκέψη της ανθρωπότητας».

Και συνεχίζει: «Η πρώτη μου προειδοποίηση ότι είχα να κάνω με κάτι πολύ επικίνδυνο προήλθε από έναν φίλο μου που είχε ασχοληθεί με τα UFΟ από επιστημονική πλευρά, μετά από μία συνάντηση που είχε. Μετά από 14 μήνες έφτασε στο συμπέρασμα ότι τα UFΟ έχουν σχέση με τον αποκρυφισμό και αποφάσισε να κάψει τα βιβλία του.

Άναψε μία φωτιά στον κήπο, αλλά όταν πέταξε τα βιβλία μέσα βγήκε μία απίστευτη θερμότητα. Ο καπνός υψώθηκε σε σχήμα ανθρώπινης μορφής, και δύο χέρια απλώθηκαν προς το μέρος του (!). Πήγε να τρελαθεί από το φόβο του και αργότερα με ικέτεψε να καταστρέψω τα ντοκουμέντα μου, με προειδοποίησε όμως να μην τα κάψω.

Ακολούθησα τη συμβουλή του, αλλά όταν έφτασα σε μία συλλογή από σλάϊντς, από ανοησία τα πέταξα στη φωτιά του σαλονιού. Αμέσως ακούστηκαν δυνατοί κρότοι σαν εκρήξεις και η θερμότητα ήταν απίθανη (!) Νόμιζα ότι η καπνοδόχος θα έσκαγε. Ήταν μία τρομερή εμπειρία»[3]. Η κατάληξη αυτή μας θυμίζει τα φαινόμενα που συνέβαιναν κατά τις καύσεις μαγικών βιβλίων (Grimοirs κ.τ.λ.).

Ο ναύαρχος λόρδος Χιλ- Νόρτον, πρώην στρατιωτικός των ΗΠΑ, σχημάτισε μία ομάδα ανθρώπων με σκοπό να προειδοποιήσει τον κόσμο για τη «σατανική φύση» των ιπταμένων δίσκων. Στα 82 του χρόνια λοιπόν άρχισε να ασχολείται ενεργά με το εξωγήινο ζήτημα, γιατί ένιωσε μέσα του πως κάποιες από τις επαφές με UFΟ «...αντιτίθενται απόλυτα με την ορθοδοξη χριστιανική πίστη».

Ο υπαρχηγός της ομάδας αυτής, εφημέριος Πωλ Ιγκλέσμπι δήλωσε πως «... τα (εξωγήινα) μηχανήματα είναι αντι­χριστιανικά ή δαιμονικά...». αν και ο ίδιος δεν έχει δει ποτέ κάτι, πιστεύει ακράδαντα ότι κάτι δαιμονικό συμβαίνει γύρω από το ζήτημα αυτό, το οποίο κάποιοι φροντίζουν να σκεπάζουν έντεχνα. Παραδόξως, ο Γκόρντον Κράϊτον, εκδότης του Flying Saucer Reνiew, συμφώνησε με τις θεωρίες αυτής της ομάδας, δηλώνοντας: «... Ναι, ένα μεγάλο μέρος αυτού του φαινομένου, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σατανικό...»[4]. Σε μία άλλη δήλωσή του παραδέχτηκε ότι «μπορεί να υπάρχουν αυτές οι δαιμονικές πραγματικοτητες και να γίνονται επιδρομές από αυτές»[5].

Οι δύο απόστρατοι Αμερικανοί αξιωματικοί Πατσέκο και Μπλαν πιστεύουν επίσης ότι τα ΑΤΙΑ και οι επιβάτες τους είναι εκδηλώσεις δαιμονικών αγγέλων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να καταστρέψουν τον πολιτισμό μας και την πίστη στο Θεό[6].

Οι Τζών Ουέλντον και Ζόλα Λιούιτ, που παρουσίασαν πριν από κάποια χρόνια το βιβλίο τους «UFΟ - Τι συμβαίνει τέλος πάντων;» γράφουν ότι τα UFΟ είναι η προειδοποίηση δαιμονικής δραστηριότητας, ο σκοπός της οποίας μας διαφεύγει.

Και σ' αυτό, λένε οι συγγραφείς, οι δαίμονες έχουν σημειώσει επιτυχία. Έχουν την εξυπνάδα να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να αιχμαλωτίσουν τις μάζες με ανθρώπους που τους έχουν διαλέξει ειδικά για την αποστολή αυτή, ενώ έχουν κατορθώσει να διαδώσουν πλατιά τα δόγματά τους.

Και αυτοί οι συγγραφείς πιστεύουν ότι σκοπός αυτών των δαιμόνων είναι να χρησιμοποιήσουν τα UFΟ για να μας οδηγήσουν σε νέους, πιο ξένους τρόπους σκέψης, που θα εξαλείψουν πολύ αποτελεσματικά την πίστη μας στο Θεό[7].

Ο δαιμονισμός σήμερα έχει επεκταθεί ιδιαίτερα στη διανόηση του ανθρώπου (χωρίς εμφανή σωματικά συμπτώματα), σ' ένα «χώρο» αόρατο και πολύ πιο ύπουλο, που οδηγεί κατευθείαν στην απώλεια. Προσβάλλει ανθρώπους που εξωτερικά φαίνονται «μία χαρά» και είναι μάλιστα και «αξιοζήλευτοι» (Όμορφοι, έξυπνοι, πλούσιοι, υγιείς, «καλοί»).

Πίσω από κάθε διδασκαλία (θεωρία - πεποίθηση ­ άποψη) πλάνης, ακόμα και φαινομενικά αθώα (π.χ. θεωρία του Δαρβίνου[*], αστρολογία), κρύβεται ο ανάλογος συγκεκριμένος δαίμονας, που έχει «επωμιστεί» την πλάνη αυτή (όπως συμβαίνει και με το κάθε πάθος). Εφορμώντας λοιπόν από την «περιοχή του κακού», στόχο έχει να μεταδώσει την πλάνη αυτή, σα διανοητικό ιό, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους απομακρύνοντάς τους από τον Θεό, και έχοντας σύμμαχο σχεδόν πάντα τον εγωισμό του ανθρώπου[α].

Τα εχθρικά πνεύματα προσβάλλουν τον άνθρωπο, εκτός από αυτόματους - στιγμιαίους λογισμούς και με χρόνιες εδραιωμένες πεποιθήσεις. Οι αντίχριστες (νεκρωτικές) διδασκαλίες και θεωρίες «εμφυτεύονται» στη διάνοια του ανθρώπου με έναν εντελώς ανεπαίσθητο τρόπο, και μέσω λογικών επιχειρημάτων.[β] Είναι διδασκαλίες δαιμονίων (Τιμοθ. Α' 4, 1), νοητικοί ιοί, μικρόβια που εξαπλώνονται στους ανθρώπους όπως η γάγγραινα (Τιμοθ. Β' 2, 17) και φέρνουν το θάνατο της ψυχής. Και οι άνθρωποι-θύματα δεν έχουν ιδέα για τη δράση αυτή των δαιμόνων και τον τόσο «χαϊδευτικό» υπνωτισμό που έχει υποστεί ο νους τους. Νομίζουν μάλιστα ότι οι απόψεις και οι θεωρίες αυτές είναι δικές τους[γ].

Και οι «εξωγήινοι» επιδιώκουν να σπέρνουν στους ανθρώπους αυτούς τούς νοητικούς ιούς, προβάλλοντας διάφορες αποκρυφιστικές θεωρίες στους μάρτυρες, όπως ότι διαθέτουμε κρυμμένες, μυστικές (δηλ. εωσφορικές) δυνάμεις και την κλασσική πια θεωρία ότι είμαστε σπόροι ή πειράματα δικά τους. Μάλιστα, δεν παραλείπουν να υπόσχονται ότι μια μέρα θα «μαζέψουν» τους πιστούς τους, όταν έρθει το τέλος του πλανήτη, οδηγώντας τους σε κάποιον συμπαντικό παράδεισο...

Μισάνθρωποι καθώς είναι οι δαίμονες πάντα μηχανεύονται για να απατήσουν «ει δυνατόν τους εκλεκτούς» (Μάρκου 13, 22), όπως κάνουν και τα όργανα τους, οι Ψευδο-μεσσίες και οι Ψευδο-προφήτες. Σκεφτείτε ότι πολλοί από εκείνους που ασχολούνται με τα πνευματιστικά φαινόμενα, την αναζήτηση και τα UFΟ ίσως να ανήκουν στους εκλεκτούς, γιατί έχουν μεταφυσικές ανησυχίες και θα μπορούσαν να γίνουν άριστοι «υπηρέτες» του Θείου Σχεδίου, όπως ο Άγ. Κυπριανός, που από μάγος έγινε Άγιος.

Αντί όμως για υπηρέτες του Θείου Σχεδίου γίνονται υπηρέτες της «Νέας Εποχής».

 

[*] Σημείωση ΟΟΔΕ: Προφανώς ο συγγραφέας εννοεί τη θεωρία της τυφλής εξέλιξης, ή την κατευθυνόμενη κακή χρήση αυτής της θεωρίας από μερίδα αθεϊστών, εφ' όσον η κατευθυνόμενη εξέλιξη δεν αντιτίθεται στην Ορθόδοξη πίστη.

[α] Πολλοί άνθρωποι που έχουν «προσβληθεί» από τέτοιους Ιούς δε μπορούν να κατανοήσουν τι σημαίνει μετάνοια και ταπείνωση. Η υπερηφάνεια σκοτίζει το νου και φεύγει η Χάρη του Θεού.

[β] Ακόμα και η χειρότερη διδασκαλία έχει τη λογική της και ο πλανημένος άνθρωπος εύκολα την ασπάζεται.

[γ] Υποψιαζόμαστε ότι η δράση αυτή του διαβόλου ισχυροποιείται Όταν βρίσκει το άτομο σε φάση ασυνείδητη (υπό την επήρεια ναρκωτικών ή παραισθησιογόνων, στην ύπνωση, ή σε πιο ευρεία κλίμακα, στον ύπνο, όταν απουσιάζει η ασπίδα της προσευχής πριν απ' αυτόν) και βέβαια όταν το άτομο ζει μέσα στην αμαρτία.

[1] Περιοδ. UFΟ - Ιπτάμενοι δίσκοι, τευχ. 9, σελ. 38 και στο βιβλίο του «Αόρατο κολέγιο», σελ. 3, 14, ,14 κ.α.

[2] Ανεξήγητο, τόμο 5, 1982, σελ. 1432.

[3] Στο ίδιο, σελ. 1434.

[4] Strange, τεύχ. 1, σελ. 5.

[5] UFΟ - Ιπτάμενοι δίσκοι, τεύχ. 6, σελ. 14.

[6] Από το βιβλίο τους «Unmasking the enemy».

[7] Κ. Ζήση, Αινίγματα στο βασίλειο του ανθρώπου, εκδ. Κονιδάρη, 1991, σελ. 85-86.

 

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 8-4-2006.

Τελευταία ενημέρωση: 26-4-2006.

Πάνω