Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

 

UFO Ξένα όντα:

ΤΕΧΝΟΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ

 

Γ΄ Μέρος: Οι θρησκευτικές προεκτάσεις του φαινομένου των UFO

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο.

UFO και "Νέα Εποχή": Δύο αχώριστοι φίλοι


Β. Η περίπτωση του Randall N. Baer

Ο Randall Ν. Baer, εν ας πρώην ηγέτης της «Νέας Εποχής», αποκαλύπτει φοβερά πράγματα στο βιβλίο του «Στον Εφιάλτη της Νέας Εποχής» (Εκδόσεις Στερέωμα). Ο Baer λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο του, το 1989, βρέθηκε νεκρός: το αυτοκίνητό του αναποδογύρισε μυστηριωδώς, και έπεσε από έναν γκρεμό 100 μ. περίπου, σε μία βραχώδη περιοχή.

Μέσα στις αποκαλύψεις του βιβλίου αυτού διαβάζουμε ότι σε διάφορα «γνωστικά κέντρα» της «Νέας Εποχής» γίνονται διαλέξεις, ανάμεσα στα άλλα, για την επικοινωνία με πνεύματα (channeling), τη μετενσάρκωση, τις απεριόριστες δυνάμεις του νου (το πως θα γίνουμε Θεοί και τα... UFΟ.

Ο Baer μέσα στους κύκλους της «Νέας Εποχής» είχε γνωρίσει πολλούς «επαφικούς» και διδασκάλους για τα περί εξωγήινων. Όλες αυτές οι δραστηριότητες και διδασκαλίες είναι άμεσα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Πολλές αιρετικές ομάδες ανακατεύουν στοιχεία από όλα τα παραπάνω στις διδασκαλίες τους.

Το 85 - 95% των «Νεοεποχιτών», λέει ο Baer, πιστεύουν ακράδαντα στην ύπαρξη των UFΟ και το 50% πιστεύουν ότι είναι εξωγήινα ή αγγελικά πλάσματα που μετενσαρκώθηκαν και πήραν ανθρώπινη μορφή!

Η Σίρλεϋ Μακ Λέην, πασίγνωστη ηθοποιός και θιασώτης της «Νέας Τάξης Πραγμάτων», ισχυρίζεται ότι είχε μία ρομαντική και πνευματική σχέση με κάποια εξωγήινη ονόματι Mayan (άλλο ένα «εξωγήινο όνομα» που θυμίζει μαγεία).

Ο ίδιος ο Baer πίστευε ότι καταγόταν από τον Ωρίωνα. Πίστευε ακόμα, όπως οι περισσότεροι «Νεοεποχίτες», ότι τα UFΟ έχουν ήδη προσφέρει βοήθεια στον πλανήτη μας, με διακριτικούς αλλά και σημαντικούς τρόπους. Επίσης πίστευε κι αυτός ότι δεν εμφανίζονται δημόσια γιατί «δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι» (για όλα αυτά εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη). Σύντομα όμως πιστεύουν ότι θα γίνει αυτό.

Μετά από τη λαμπρή «νεοεποχίτικη» καριέρα του, ο Baer, με τη θεία χάρη, αντιλήφθηκε την πλάνη στην οποία είχε υποπέσει. Ακούγοντας μια Θεολογική εκπομπή στην τηλεόραση, κάτι του έκανε «κλικ». Παραμέρισε λοιπόν εγωισμούς, πάθη, δόξα, χρήματα και συνειδητά επέλεξε το σωστό μονοπάτι.

Στο βιβλίο του εκφράζει την άποψη του, ότι όλα αυτά ήταν μία βιτρίνα, πίσω από την οποία κρύβονταν πνεύματα με πονηρούς σκοπούς. Ο ίδιος εξάλλου τα είχε δει. Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφέρει στο βιβλίο του κι άλλους ερευνητές που κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: τον Zοla Leνiit, τον Daνe Hunt, τον Bil1y Graham και τον Dοuglas Grοοthuis. Ο τελευταίος επισημαίνει τις ομοιότητες των επαφών UFΟ με άλλα είδη υπερφυσικών φαινομένων που σχετίζονται με τη (νεο)μαγεία και τη «Νέα Εποχή»: το μετεωρισμό και το πως να γίνεις αόρατος, την πρόκληση εξωσωματικών εμπειριών (αστρικών προβολών), την ψυχοκίνηση, την πρόγνωση, τον πνευματισμό κτλ.

Ο Baer λοιπόν σιγά-σιγά άλλαξε. Τα UFΟ πια γι' αυτόν ήταν «οι αγγελιοφόροι της απάτης». Το «μίασμα των UFΟ όπως έγραφε, δεν τον άγγιζε πια, όπως δεν τον άγγιζαν και οι υπόλοιπες εκφράσεις του Νεο - κινήματος.

Τις διαλέξεις του για τη «Νέα Εποχή» διαδέχθηκαν οι διαλέξεις για την αλήθεια του Χριστού. Οι πρώην «οπαδοί» και συνάδελφοί του αποδοκίμασαν και χλεύασαν αυτή την αλλαγή του. Οι «Νεοεποχίτες» (και όχι μόνο...) θεωρούν τους Χριστιανούς άτομα δογματικά, αναχρονιστικά, που δεν απολαμβάνουν τις «χαρές της ζωής». Εκτός από το ότι σπάνια γνωρίζουν αληθινούς, πεφωτισμένους Χριστιανούς, που ζουν στον παλμό της εποχής μας, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ερευνήσουν την ουσία της Πίστης μας.

Ο Baer υποσυνείδητα γνώριζε ότι είχε πάρει λάθος δρόμο. Η ποιότητά του όμως ως ανθρώπου, τον ώθησε να τολμήσει τη μεγάλη στροφή στη ζωή του. Αποδείχτηκε ότι είχε απλά πλανηθεί και δεν υπηρετούσε τη «Νέα Εποχή» από καύχηση και κομπασμό. Και δικαιώθηκε, άσχετα αν αυτό του στοίχισε τη ζωή. Πέθανε όμως έχοντας καθαρή τη συνείδησή του και αυτό είναι που μετράει. Πόσοι «Νεοεποχίτες» έχουν τα «κότσια» να κάνουν το ίδιο;

 

Προηγούμενο // Περιεχόμενα // Επόμενο

Δημιουργία αρχείου: 2-5-2006.

Τελευταία ενημέρωση: 2-5-2006.

Πάνω