Εισαγωγή // Περιεχόμενα // Kεφάλαιο 2ο

 

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΝΕΥΗ:

Απόψεις για την Ιεραποστολή στην Ταϊβάν

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο.

Μια φωνή από την Νινευή


            Καθώς πλησίαζε η ημέρα της Εξωτερικής Ιεραποστολής, θελήσαμε να αφιερώσουμε λίγες γραμμές της Εφημερίδος μας στις ηρωικές, αν μη τι άλλο, μορφές που πασχίζουν για τον ευαγγελισμό των ξένων ή και παράξενων, για μας, λαών της υφηλίου.

            Από τις προσπάθειές μας να έλθουμε σε επαφή με κάποιους Ιεραποστόλους, ευωδόθηκε αυτή με τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Π. Ιωνά Μούρτο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην πολυπληθή Τάι-Πέι της Ταϊβάν.

            Καταφέραμε να έχουμε μια συνέντευξη αποκαλυπτική και προκλητική για τα δεδομένα των γνώσεών μας για την εξωτερική Ιεραποστολή, από μία μοναχική ύπαρξη μέσα στο πέλαγος, με μόνη την βοήθεια της θείας Χάριτος δια των ευχών των πατέρων του. Θα την παρουσιάσουμε σε δύο συνέχειες, λόγω της έκτασής της. Η συνέντευξη αυτή μας προκαλεί να κάνουμε πολλούς σχολιασμούς, αλλά νομίζουμε πως θα χαλάσουμε την ατμόσφαιρά της, γι’ αυτό και επιφυλασόμεθα για ένα επόμενο τεύχος. Όταν αποφασίσαμε να απασχολήσουμε τον π. Ιωνά, αισθανόμασταν λίγο άβολα διότι θα τον αποσπούσαμε από τις εργασίες του. Τώρα, όμως, λυπούμαστε, γιατί δεν του δώσαμε και άλλες ευκαιρίες να μας μιλήση κι άλλο για την ζωή του, την ζωή της Εκκλησίας της Ταϊβάν, με τις ανησυχίες αλλά και τις ελπίδες της.

            Πρέπει να έχουμε πάντα υπ’ όψη μας ότι ο μοναδικός ορθόδοξος Ιεραπόστολος στην Ταϊβάν αυτή την στιγμή είναι τυπικά «παράνομος» και η παρουσία του εκεί κρίνεται κάθε ημέρα από μερικές λεπτομέρειες, πολλές φορές οικονομικές!

            Ας ακούσουμε, λοιπόν, την φωνή του π. Ιωνά, μια φωνή όχι μέσα από την «κοιλία του κήτους» της ανυπακοής και της απόγνωσης, αλλά από μια σύγχρονη «Νινευή» όπου τον έστειλε η Χάρη του Θεού να κηρύξη μετάνοια.

 

Εισαγωγή // Περιεχόμενα // Kεφάλαιο 2ο

Δημιουργία αρχείου: 26-4-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 26-4-2005.

Πάνω