Εισαγωγή

Περιεχόμενα

Kεφάλαιο 1ο

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΝΕΥΗ:

Απόψεις για την Ιεραποστολή στην Ταϊβάν

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ


            Ανάμεσα στους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους ανά την υφήλιο συγκαταλέγεται και ένας μοναχικός Αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας μας, ο π. Ιωνάς Μούρτος, που επωμίσθηκε μία εργώδη προσπάθεια – κυριολεκτικά προκαλεί ίλιγγο – να μεταφέρη τον σπόρο του Ευαγγελίου του Χριστού στο απέραντο χωράφι της Άπω Ανατολής, στην πολυπληθή, αλλόγλωσση και αλλόθρησκη Τάι-Πέι της Ταϊβάν, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι γνωστή ούτε καν ονομαστικά.

            Η περίπτωσή του είναι ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα, λόγω των παράξενων και πρωτοφανών για ιεραπόστολο εξωτερικών συνθηκών, όπως τις περιγράφει ο ίδιος. Ελπίζουμε να ζούμε την φάση της εμβρυακής ανάπτυξης μιας Εκκλησίας που ευχόμαστε να μεγαλώση, ανδρωθή και αποδώση καρπούς πλούσιους, την σωτηρίαν των αδελφών μας.

            Με την ευκαιρία της ημέρας της Εξωτερικής Ιεραποστολής η Εφημερίδα μας, «Εκκλησιαστική Παρέμβαση», απευθύνθηκε στον π. Ιωνά, προκειμένου να μας παραχωρήση μία συνέντευξη σχετικά με το έργο του εκεί. Πράγματι ο π. Ιωνάς ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, καταγράφοντας σε μαγνητική κασέτα τις απαντήσεις του, οι οποίες διατήρησαν την ζωντάνια της προφορικής έκφρασης. Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε σε τέσσερις συνέχειες (τεύχη 85-88) με τίτλο: «Μια φωνή από την Νινευή».

            Στην συνέντευξη αυτή εκφράζεται η αγωνία του Ιεραποστόλου για το αβέβαιο μέλλον της νέας Εκκλησίας-Ενορίας, αλλά και η αγωνία του ορθοδόξου θεολόγου που επιζητεί σημεία επικοινωνίας με τον τόσο διαφορετικό από μας κινεζικό λαό, που δεν παύει όμως να είναι εικόνες του Χριστού και κλητοί προς θέωση.

            Επειδή η συνέντευξη προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών αναγνωστών μας και πολλοί από αυτούς θέλησαν να βοηθήσουν οικονομικά, θεωρήσαμε σκόπιμο να την τυπώσουμε (η ιδέα ήταν ενός αναγνώστη), μαζί με ένα κείμενο- έκφραση αγωνίας του π. Ιωνά που υπάρχει στην ιστοσελίδα του, και να την μοιράσουμε δωρεάν, ώστε να συγκινηθούν περισσότεροι Χριστιανοί με την θεοφιλή αυτή προσπάθεια και να εντείνουν και τις προσευχές τους για τους Ιεραποστόλους, αλλά και να ενισχύσουν οικονομικά (πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τιμές ενοικίων κλπ. Στην Ταϊβάν είναι πολλαπλάσια υψηλές σε σχέση με την Ελλάδα), και μάλιστα οι δυνάμενοι, ώστε να μη μαραθή λόγω εξωτερικών συνθηκών – όντως τραγικό αν συμβή – το φύτρο μιας νέας Εκκλησίας.

            Η έκδοση αυτή που αποσκοπεί στην βοήθεια της Ενορίας της Τάι –Πέι πραγματοποιείται ευλογία και αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου.

 

Εκ της διευθύνσεως

της Εκκλησιαστικής Παρεμβάσεως

 

Εισαγωγή

Περιεχόμενα

Kεφάλαιο 1ο

Δημιουργία αρχείου: 26-4-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 26-4-2005.

Πάνω