Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Αγία Γραφή (Αντιπαγανιστικά), Αγία Γραφή (ΟΟΔΕ)

Η ερμηνευτική κακοήθεια των εχθρών του Χριστιανισμού * Ψευδείς κατηγορίες κατά τού Αβραάμ * Ανύπαρκτες κατηγορίες εναντίον ανύπαρκτου θεού * Ψευδείς κατηγορίες κατά τού Λωτ * Ο θάνατος των νηπίων και η καρδιά τού Φαραώ

Η κρίση του Γιαχβέ κατά των εθνών

Δόλια  ταύτιση επιτιθεμένου και αμυνομένου

Με στόχο τη συκοφαντία

 

Άνθρωποι που δεν έχουν την παραμικρή γνώση της Αγίας Γραφής, ψάχνουν την Αγία Γραφή, όχι για να την κατανοήσουν, αλλά για να βρουν κάποιο τρωτό σημείο, και να την κατηγορήσουν. Και βεβαίως κάποιος που δεν κατανοεί αυτά που διαβάζει, λογικό είναι να παρεξηγεί τα πάντα.

Προσπαθώντας να κατηγορήσουν τον Γιαχβέ, τον αληθινό Θεό, οι Νεοπαγανιστές, δείχνουν τα εξής δύο εδάφια, για να πουν ότι ο Θεός μας δεν είναι αγάπη, αλλά μισεί τα έθνη, και θα τα καταστρέψει με φριχτό τρόπο. Δείχνουν λοιπόν τα εξής δύο εδάφια:

"Διότι ΘΥΜΟΣ Κυρίου επί πάντα τα έθνη και ΟΡΓΗ επί τον αριθμόν αυτών του απολέσαι αυτούς και παραδούναι αυτούς εις ΣΦΑΓΗΝ. Οι δε ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΙ αυτών ριφθήσονται και οι νεκροί, και αναβήσεται αυτών η οσμή, και βραχήσεται τα όρη από του αίματος αυτών"  (Ησαίας λδ/34: 2)

"Κόψει Κύριος πάντας τους λαούς, όσοι επεστράτευσαν επί Ιερουσαλήμ τακήσονται αι σάρκες αυτών εστηκότων αυτών επί τους πόδας αυτών, και οι οφθαλμοί αυτών ρυήσονται εκ των οπών αυτών, και η γλώσσα αυτών τακήσεται εν τω στόματι αυτών" (Ζαχαρίας ιδ/14:12)

Λένε λοιπόν για τα δύο προηγούμενα χωρία, ότι "Ο Γιαχβέ θα ¨κόψη¨ όλους τους λαούς. Σάρκες και γλώσσες θα λιώσουν, τα μάτια τους θα πεταχτούν έξω από τις κόγχες τους. Ούτε στους τραυματίες δεν δείχνει έλεος ο Θεός των Χριστιανών. Η ατμόσφαιρα θα μυρίζει από τα πτώματα, τα βουνά θα γεμίσουν με αίματα. Αυτός είναι ένας πολύ βίαιος θεός, και όχι ένας θεός αγάπης".

Όμως τα δύο αυτά χωρία που μιλούν για το ίδιο θέμα, έχουν μια συγκεκριμένη σημασία, που κάποιος που δεν γνωρίζει την Αγία Γραφή, και τα διαβάζει αποσπασματικά, δεν είναι δυνατόν να τα κατανοήσει.

Πρόκειται για την ίδια ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ, που μιλάει για τον πόλεμο του Γωγ, ή Αρμαγεδδώνα. Φυσικά οι αμαθείς Παγανιστές, σπεύδουν να επωφεληθούν για να κατηγορήσουν με το τυφλό τους μίσος κατά του αληθινού Θεού. Όμως δεν προσέχουν (και δεν θέλουν να προσέξουν) το εξής σημείο:

Τα έθνη αυτά για τα οποία μιλάει εδώ, είναι ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Πρόκειται δηλαδή για αμυντική ενέργεια, κατά της μισόθεης πολυεθνικής δύναμης που θα επιτεθεί στην Ιερουσαλήμ μετά από τον καιρό του Αντιχρίστου, όταν ο Ισραήλ θα έχει πια γίνει Χριστιανικό έθνος. Ο Ησαϊας είναι σαφής, ότι τα έθνη αυτά, «θα παραδοθούν από τον Θεό σε σφαγή». Και γιατί όχι; Πόλεμο δεν ήθελαν; Ο Θεός λοιπόν ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ. Θα τα παραδώσει σε σφαγή, ως συνέπεια των επιλογών τους εναντίον Του. Και τα όσα περιγράφει, είναι τυπικά αποτελέσματα πολέμου. Δηλαδή σε ποιον πόλεμο ο αέρας δεν μυρίζει πτώματα, και τα βουνά δεν γεμίζουν αίμα; Τι ήθελαν δηλαδή οι Παγανιστές; Στον πόλεμο αυτό να μυρίζει λεβάντα και τα βουνά να γεμίσουν… μπύρα;

Στον δε Ζαχαρία, έχουμε μια πολύ εντυπωσιακή προφητεία. Αν μάλιστα δει κάποιος και το εδάφιο 14, θα αντιληφθεί ότι τα όσα περιγράφονται για σάρκες που λιώνουν, για μάτια και γλώσσες που επίσης λιώνουν, προφανώς είναι τα αποτελέσματα πυρηνικής έκρηξης, από τα πυρηνικά όπλα του Ισραήλ κατά των εθνών αυτών που θα του επιτεθούν. Είναι οι τυπικές επιπτώσεις πυρηνικού όπλου σε κάποια ακτίνα, όπου λιώνουν τα μαλακά μέρη του σώματος από τη θερμότητα της ακτινοβολίας. Μια φοβερή προφητεία, που δείχνει τη δυνατότητα του Θεού να περιγράφει το μέλλον, χιλιάδες χρόνια μετά τον προφήτη που την είπε. Πού να ξυπνήσουν όμως οι Παγανιστές, και να καταλάβουν με ποιον τα βάζουν! Έτσι και τα έθνη εκείνα τότε. Θα νομίζουν ότι τα βάζουν με ψευτοθεό σαν τους δικούς τους, και θα κάνουν την εκστρατεία αυτή, ώστε να ηττηθούν.

Η ίδια προφητεία, έχει και πνευματική εκπλήρωση, (καθώς ο Θεός ενέπνευσε την Αγία Γραφή να μιλάει σε πολλά επίπεδα, ώστε να γίνεται αντιληπτό το επίπεδο του αναγνώστη). Πέρα λοιπόν από την κατανόηση των προκατειλημμένων και ασχέτων που τη διαστρέφουν βλέποντας τον Θεό «κακό», και πέρα από την ιστορική εκπλήρωση που θα γίνει όπως είπαμε μελλοντικά, και τη βλέπει ο απλός αναγνώστης που ξέρει την Αγία Γραφή, υπάρχει και η πνευματική εκπλήρωση, που τη βλέπει μόνο ο Χριστιανός. Είναι η ήττα που υφίστανται όλοι όσοι τα βάζουν με την Εκκλησία (την πνευματική Ιερουσαλήμ), και της επιτίθενται. Τότε ο Θεός τους παραδίδει σε πανωλεθρία, και σε γενικό ρεζίλεμα για την κενότητά τους.

Την ακόμα υψηλότερη εκπλήρωση των χωρίων αυτών, δεν την αναλύουμε, γιατί ανήκει στους αγίους…

Ν. Μ.

Δημιουργία αρχείου: 18-12-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 18-4-2018.

ΕΠΑΝΩ