Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ενότητα περί Αγίας Γραφής τής Αντιπαγανιστικής ιστοσελίδας

Ενότητα περί Αγίας Γραφής τής κεντρικής ιστοσελίδας τής ΟΟΔΕ

Οι "μεθ' ημών" και οι "καθ' ημών"

Οι εχθροί τού Χριστού πασχίζουν να του βρουν ψεγάδι. Και επειδή δεν βρίσκουν, απομονώνουν εδάφια τής Αγίας Γραφής, και διαστρέφουν είτε τα ίδια τα εδάφια, είτε το νόημά τους, με δικές τους φανταστικές ερμηνείες που τους συμφέρουν στο έργο τής διαβολής. Έτσι και σε αυτό το παράδειγμα κακοήθειας των Νεοειδωλολατρών, θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε άλλη μία ανόητη παρερμηνεία τους.

Το εδάφιο που κακοποιούν βάναυσα οι Νεοπαγανιστές (συνήθως), είναι το εξής:

"Ο μη ων μετ' εμού κατ' εμού εστί και ο μη συνάγων μετ' εμού σκορπίζει" (Ματθ. 21/ιβ: 30).

Το σχολιάζουν ως εξής, σε γνωστό τους κακοήθες κείμενο που κυκλοφορεί στο Ίντερνετ:

"Κανέναν σεβασμό στην διαφορετικότητα και στο δικαίωμα της επιλογής δεν αναγνωρίζει ο Ιησούς στους ανθρώπους... ή έρχεστε μαζί μου ή σας πολεμώ...!! Εδώ ο Ιησούς διάτασσει μακροπρόθεσμα την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ κάθε διαφορετικής προς αυτόν ΑΠΟΨΕΩΣ".

Απάντηση:

Για μια φορά ακόμα, τα λόγια του Χριστού διαστρέφονται κατάφορα. Γιατί πουθενά ο Χριστός δεν λέει εδώ: «ή έρχεστε μαζί μου ή σας πολεμώ». Αυτό είναι το ανόητο συμπέρασμα όσων δεν καταλαβαίνουν τίποτα από όσα διαβάζουν.

Και πρώτα - πρώτα, δεν λέει ο Χριστός: «εμείς είμαστε εναντίον του», αλλά λέει: «αυτός είναι εναντίον μας». Δεν είναι ο Χριστός ο εχθρός της διαφορετικότητας, αλλά αυτοί που τον πολεμούν είναι εναντίον της αλήθειας, η οποία είναι μόνο μία. Το νόημα των λόγων του Χριστού εδώ, είναι: «Όποιος εργάζεται για οποιοδήποτε άλλο (ανταγωνιστικό του αληθινού) έργο, πρόσκλησης πιστών, κινείται αντίθετα προς την αλήθεια, είναι εχθρός της αληθείας» (Αυτός είναι ο εχθρός του Χριστού, όχι ο Χριστός εχθρός αυτού). Και συνεχίζει, ότι «όποιος δεν συνάγει μαζί μας, σκορπίζει». Που σημαίνει, ότι οποιοσδήποτε συνάγει πιστούς σε διάφορες θρησκείες ψεύτικες, επειδή ακριβώς τους απομακρύνει από την αληθινή οδό της σωτηρίας, στην πραγματικότητα παραπλανάει τον κόσμο, και τους βάζει εμπόδια να κατανοήσουν την αλήθεια. Αντί να συνάξει με τον Θεό προς σωτηρία, σκορπίζει προς απώλεια. Και ακριβώς επειδή ο Θεός ανέχεται το διαφορετικό, γι' αυτό υπάρχει και η οδός της απώλειας. Και αυτό ακριβώς είναι η απώλεια: Η ελευθερία του καθενός, να ζήσει αν θέλει, σύμφωνα με τη δική του ψεύτικη κοσμοθεωρία και θρησκεία.

Αυτοί που διαστρέφουν τα λόγια του Χριστού, όπως στο θέμα που εξετάζουμε για παράδειγμα, με το να διαστρέφουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ κυριολεκτικά από όσα πραγματικά λέει το κείμενο, βάζουν εμπόδια στους ανθρώπους να κατανοήσουν την έννοια των λόγων του Χριστού. Στόχος τους είναι να συνάξουν μια δική τους ψεύτικη θρησκεία, και αυτό το κάνουν, ΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΣ όσους είναι αστήρικτοι, και στέλνοντάς τους μακριά από τη σωτηρία.

Κατόπιν αυτού, γίνεται κατανοητό, ότι όχι μόνο είναι ψέματα οι κατηγορίες που εκτοξεύουν έτσι αστήρικτα πιο πάνω, περί δήθεν διώξεων της διαφορετικότητας, (κάτι που μόνο αυτοί το ξέρουν, γιατί είναι δικό τους εφεύρημα, και όχι ιστορική αλήθεια), αλλά ακόμα και σε σπανιότατες περιπτώσεις που έγιναν οχλοκρατικές εκδηλώσεις από φανατικούς ψευτοχριστιανούς, αυτοί δεν ακολουθούσαν τον λόγο της αγάπης του Χριστού, συνεπώς δεν λογίζονται ως Χριστιανοί. Αντιθέτως, οι διωγμοί τριών αιώνων που έκαναν οργανωμένα οι ειδωλολάτρες κατά των Χριστιανών, ήταν σύμφωνοι με τη θρησκεία του μίσους που είχαν οι ειδωλολάτρες, με έναν Δία μισάνθρωπο, με έναν Άρη θεό του πολέμου, με έναν Ερμή θεό της κλεψιάς, και με μία Αφροδίτη, θεά της πορνείας. Όμως δεν κατάφεραν να σκορπίσουν την Εκκλησία. Μάλλον αυτοί σκορπίστηκαν. Γιατί δεν φταίει ο βράχος, όταν εσύ πας και σπας το κεφάλι σου πάνω του!

Σε άλλο σημείο ο Χριστός είπε και το εξής, (το οποίο δεν το έγραψαν οι Νεοειδωλολάτρες στην κατηγόρια τους, για να μη γίνει εμφανές το πραγματικό νόημα του κειμένου):

«Και είπεν προς αυτόν ο Ιησούς: "Μη κωλύετε! Ος γαρ ουκ εστιν καθ' ημών, υπέρ ημών εστιν"» (Λουκάς 9/θ΄50).

Δηλαδή, (για τους αγράμματους Νεοειδωλολάτρες), όταν κάποιος έκανε θαύματα στο όνομά του, χωρίς να είναι ακόλουθός του, είπε ο Χριστός στους μαθητές του: «Μην τον εμποδίζετε! Επειδή όποιος δεν είναι εναντίον μας, είναι μαζί μας» (!!!)

Και μόνο αυτά τα λόγια, είναι ικανά να κάνουν καπνό τους ψευδείς ισχυρισμούς των εχθρών του Ευαγγελίου, ότι δήθεν ο Χριστός αντιτίθεται σε όσους δεν δέχονται τις απόψεις του. Και είναι εδώ ξεκάθαρο, ότι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ (ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ) ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ.

Είμαστε περίεργοι, αν θα ανακαλύψουμε κάποτε έστω και ένα σημείο, στο οποίο να λένε οι Νεοπαγανιστές την αλήθεια!

Δημιουργία αρχείου:3-12-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 3-12-2004.

ΕΠΑΝΩ