Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ενότητα περί Αγίας Γραφής τής Αντιπαγανιστικής ιστοσελίδας

Ενότητα περί Αγίας Γραφής τής κεντρικής ιστοσελίδας τής ΟΟΔΕ

Ο Ιεζεκιήλ και η κοπριά

Μια "ανακάλυψη" τών Νεοειδωλολατρών, είναι ότι ο Θεός τών Χριστιανών, έβαλε τον αρχαίο προφήτη Ιεζεκιήλ να φάει... κοπριά! Με τέτοιες ανοησίες πείθουν τους επίσης ανόητους οπαδούς τους, ότι ο Θεός τών Χριστιανών είναι κακός. Ας δούμε όμως προσεκτικά και αυτή την κακοήθεια τών Νεοπαγανιστών.

1. Έφαγε ο Ιεζεκιήλ κοπριά;

Οι Νεοειδωλολάτρες, κατηγορούν τον Θεό ότι ανάγκασε τον Ιεζεκιήλ να φάει δήθεν κοπριά (!!!) Το επίμαχο χωρίο λέει τα εξής:

"Και συ λάβε σεαυτώ πυρούς και κρίθας και κύαμον και φακόν και κέγχρον και όλυραν και εμβαλείς αυτά εις άγγος οστράκινον και ποιήσεις αυτά σεαυτώ εις άρτους...και εγκρυφίαν κρίθινον φάγεσαι αυτά εν βολβίτοις ΚΟΠΡΟΥ ανθρωπίνης εγκρύψεις αυτά... και είπα μηδαμώς,Κύριε Θεέ του Ισραήλ... και είπε προς με ιδού δέδωκα σοι βόλβιτα ΒΟΩΝ αντί των βολβίτων των ανθρώπων, και ποιήσεις τους άρτους σου επ΄ αυτών" (Ιεζ.4/δ΄ 9-15)»

Επειδή οι Νεοειδωλολάτρες προφανώς δεν κατανοούν αρχαία Ελληνικά ακολουθεί ένα κείμενο, από τη μετάφραση της Ελληνικής Βιβλική Εταιρίας (Εμμ. Μπενάκη 50 Αθήνα) «Η Αγία Γραφή Παλαιά και Καινή Διαθήκη» Μετάφραση από τα πρωτότυπα κείμενα. Εκεί το σχετικό χωρίο λέει τα εξής, για όσους δεν γνωρίζουν αρχαία Ελληνικά:

9: Ο Κύριος συνέχισε: «Πάρε σιτάρι, κριθάρι, κουκιά, φακή, κεχρί και βρίζα. Βάλε τα όλα σε μια χύτρα και φτιάξε μ’ αυτά ψωμί… 12: Την τροφή σου θα την τρως σε σχήμα κριθαρένιας πίττας, που θα την ψήνεις πάνω σε ανθρώπινα περιττώματα, μπροστά σε όλο τον κόσμο» 13. Έπειτα είπε ο Κύριος: «Έτσι θα φάνε οι Ισραηλίτες ακάθαρτη τροφή ανάμεσα στα έθνη που θα τους διασκορπίσω». 14. Τότε είπα: «Μα Κύριε Θεέ, εγώ ποτέ μέχρι σήμερα δεν μολύνθηκα. Από τα νιάτα μου δεν έφαγα ποτέ ζώο που ψόφησε ή ξεσκίστηκε από θηρία, ούτε έβαλα στο στόμα μου ακάθαρτο κρέας». Κι εκείνος μου είπε: «Καλά, σε αφήνω να χρησιμοποιήσεις αντί για ανθρώπινα περιττώματα, κοπριά αγελάδας, για να ψήνεις πάνω σε αυτήν το ψωμί σου». (Ιεζεκιήλ 4/δ΄ 9-15).

Λοιπόν; Πού είδαν οι ψευδοκατήγοροι τον Ιεζεκιήλ να τρώει κόπρανα; Ας μας πουν! Εκεί λέει σαφώς, ότι τα (αποξηραμένα) κόπρανα τα χρησιμοποίησε για καύσιμη ύλη. Και μάλιστα επειδή ήταν κατά το Μωσαϊκό νόμο ακάθαρτο να μένουν άταφα ανθρώπινα κόπρανα, ο Ιεζεκιήλ το θεώρησε αυτό «ακαθαρσία», και ο Θεός τον άφησε να το κάνει με βοδινά κόπρανα, που δεν απαγορευόταν η έκθεσή τους.

Οι διαστροφείς των κειμένων αναλφάβητοι Νεοειδωλολάτρες, παίρνουν τις λέξεις του κειμένου: «φάγεσαι αυτά εν βολβίτοις ΚΟΠΡΟΥ», και τις απομονώνουν από το υπόλοιπο κείμενο, για να διαστρέψουν το νόημα. Όμως εκεί δεν λέει μόνο αυτές τις λέξεις. Εκεί λέει: «και εγκρυφίαν κρίθινον φάγεσαι αυτά, (εδώ τελειώνει η πρώτη ενότητα της πρότασης, και αρχίζει η άλλη: ) εν βολβίτοις ΚΟΠΡΟΥ ανθρωπίνης εγκρύψεις αυτά». Που σημαίνει: «Την τροφή σου θα την τρως σε σχήμα κριθαρένιας πίττας, που θα την ψήνεις σε ανθρώπινα περιττώματα». Το «φάγεσαι αυτά», αναφέρεται στα αμέσως προηγούμενα λόγια, και δεν έχει καμία σχέση με την επόμενη φράση, που συνδέει την κόπρο με το ΨΗΣΙΜΟ, και όχι με την τροφή. Όμως οι ψεύτες ειδωλολάτρες, καταστρατηγούν κάθε κανόνα γραμματικής, για να κατηγορήσουν ψευδώς.

Με κάτι τέτοια, μαρτυρούν όχι μόνο την κακοήθειά τους, αλλά και την παντελή άγνοιά τους για την Αγία Γραφή και την Ελληνική γλώσσα.

 

2. Η προφητεία και το παζάρεμα

Όταν δημοσιεύσαμε την ανωτέρω απάντηση στα Παγανιστικά ψεύδη, οι Νεοπαγανιστές άλλαξαν τροπάριο. Αντί να λένε ότι ο Θεός έβαλε τον Ιεζεκιήλ να φάει κοπριά, ρωτούν πλέον: "Τι νόημα είχε αυτό", και "Γιατί ο Θεός τον παζάρευε". Λες και κατάλαβαν όλα τα άλλα, και θέλουν απαντήσεις σε αυτά τα τόσο... σημαντικά ερωτήματα!!!

Ας τους απαντήσουμε και σε αυτά λοιπόν:

 

α) Γιατί του το ζήτησε:

Ο ίδιος ο Ιεζεκιήλ λοιπόν, εξηγεί γιατί ο Θεός του ζήτησε κάτι τέτοιο:

"9 Κι εσύ πάρε για τον εαυτό σου σιτάρι, και κριθάρι, κουκιά, και φακή, και κεχρί, και αρακά, και βάλ' τα σε ένα δοχείο, και κάνε απ' αυτά ψωμιά για τον εαυτό σου, σύμφωνα με τον αριθμό των ημερών, κατά τις οποίες θα πλαγιάσεις επάνω στο πλευρό σου, 390 ημέρες, και θα τρως απ' αυτά.
10 Και το φαγητό σου, που θα τρως απ' αυτά, θα είναι με ζύγι, 20 σίκλους την ημέρα· από καιρό μέχρι καιρό θα τρως απ' αυτά.
11 Και θα πίνεις νερό με μέτρο, το ένα έκτο τού ιν· θα πίνεις από καιρό μέχρι καιρό.
12 Και θα τα τρως σαν κρίθινες σταχτόπιτες, και θα τα ψήνεις μπροστά στα μάτια τους με κόπρανα που βγαίνουν από άνθρωπο.
13 Και ο Κύριος είπε: Έτσι μολυσμένο θα φάνε οι γιοι Ισραήλ το ψωμί τους ανάμεσα στα έθνη, όπου θα τους διασκορπίσω.
14 Κι εγώ είπα: Α! Κύριε Θεέ! Δες, η ψυχή μου δεν μολύνθηκε· επειδή, από τη νιότη μου μέχρι τώρα δεν έφαγα θνησιμαίο ή θηριάλωτο· ούτε ποτέ μπήκε στο στόμα μου βδελυκτό κρέας.
15 Και μου είπε: Δες, σου έδωσα κόπρο βοδιού αντί για ανθρώπινα κόπρανα, και μ' αυτή θα ψήσεις το ψωμί σου.
16 Και μου είπε: Γιε ανθρώπου, δες, εγώ θα συντρίψω το υποστήριγμα του ψωμιού στην Ιερουσαλήμ· και θα τρώνε ψωμί με ζύγι, και με στενοχώρια· και θα πίνουν νερό με μέτρο, και με αγωνία·
17 για να καταντήσουν σε έλλειψη ψωμιού και νερού· και θα εκπλήσσονται ο ένας προς τον άλλον, και θα αναλωθούν εξαιτίας των ανομιών τους".

Με άλλα λόγια, επειδή ήταν απαγορευμένο από τον Νόμο να φάνε οι Ισραηλίτες ακάθαρτο κρέας, ο Θεός ζήτησε από τον προφήτη Ιεζεκιήλ να κάνει αυτή την ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ, για να καταλάβουν οι Ισραηλίτες τι τους περιμένει, όταν θα τρώνε ακάθαρτο κρέας στα έθνη της προσφυγιάς τους, όταν αλωθεί η πόλη τους. Η έμπρακτη προφητεία, είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΗ από την απλή προφορική. Και έτσι θα το θυμόντουσαν καλά όταν θα πήγαιναν στα γύρω έθνη πρόσφυγες.

Τόσο κακό είναι αυτό;;;

 

β) Περί του παζαρέματος:

Ο Θεός δεν συνηθίζει να βάζει τα πλάσματά του να κάνουν πράγματα που παραβιάζουν την ελεύθερη βούλησή τους. Και εδώ, χρειαζόταν η συγκατάθεση του Ιεζεκιήλ για κάτι τέτοιο. Ο Θεός λοιπόν ξεκίνησε να τον παζαρεύει από το ψήσιμο με τα ανθρώπινα κόπρανα, για να συμβιβαστεί ο Ιεζεκιήλ στο ψήσιμο με κόπρανα ζώων. Πού είναι το πρόβλημα; Ο Θεός ήξερε ως πού φθάνει η αντίδραση του Ιεζεκιήλ, και ανάλογα τον παζάρεψε.

Τόσο κακό είναι κι αυτό;;;

 

Οι Παγανιστές διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Δεν τους πείραξαν οι βρεφοκτονίες και καννιβαλισμοί προς τιμήν του Δία και του Κρόνου. Δεν τους πείραξε η Ιερή πορνεία της Αφροδίτης, ούτε οι φόνοι των Μαινάδων, ούτε τα άλλα αίσχη των θεών τους. Τους πείραξε που ο Θεός παζάρεψε τον Ιεζεκιήλ να προφητέψει!

Δημιουργία αρχείου:28-9-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 9-7-2007.

ΕΠΑΝΩ