Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ενότητες: Αγία Γραφή (Αντιπαγανιστικά), Αγία Γραφή (ΟΟΔΕ)

Τα άπειρα... ορτύκια

Η ερμηνευτική κακοήθεια των Νεοπαγανιστών και κάποιων ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ δήθεν αθεϊστών, τους οδηγούν σε αστειότητες, όπως αυτή που θα διαπιστώσετε στη συνέχεια. Στη συνέχεια λοιπόν, θα διαβάσετε ένα γελοίο συκοφαντικό κείμενο των Νεοειδωλολατρών και των δήθεν αθεϊστών συνεργατών τους, όπου για να κατηγορήσουν την Αγία Γραφή, αναλώνονται σε έναν μακροσκελή υπολογισμό του αριθμού των... ορτυκιών!

Στη συνέχεια, με μωβ γράμματα θα δείτε σε τμήματα το κείμενο των Νεοπαγανιστών και των δήθεν αθεϊστών συνεργατών τους. Και με μαύρα θα δείτε τις τμηματικές απαντήσεις μας στην κακοήθειά τους:

 

Νεοπαγανιστικό - Αθεϊστικό κείμενο:

Οι υιοί Ισραήλ βρίσκονται πλέον στην έρημο Σιν μετά την φυγή τους από την Αίγυπτο (Γένεσις 16). Όταν άρχισαν να παραπονούνται για την έλλειψη τροφής, ο Γιαχβέ τους λυπήθηκε, και είπε στον Μωυσή ότι "θα έβρεχε ψωμί από τον ουρανό" (Έξοδος 16:4), για τα παιδιά του. Αλλά ο Μωυσής ή παρερμήνευσε ή υπερέβαλε το μήνυμα, και ανέφερε σ’ αυτούς: "Ο Γιαχβέ θα σας δώσει το βράδυ κρέας να φάτε, και το πρωί θα σας δώσει όσο ψωμί θέλετε για να χορτάσετε" (16:8). Ο Γιαχβέ τροποποίησε μεγαλόψυχα την υπόσχεσή του για να προσαρμοστεί στην άποψη που ο Μωυσής είχε εκθέσει. Και ιδού ο τρόπος με τον οποίον ο Γιαχβέ εκπλήρωσε τις γενναιόδωρες υποσχέσεις του: Εκείνο το βράδυ "ορτύκια εμφανίστηκαν, και κάλυψαν το στρατόπεδο" (Έξοδος 16:13), και το πρωί ουράνιο μάννα, που είχε πολύ ιδιαίτερες ιδιότητες, και είχε την γεύση "γλυκίσματος που γίνεται από μέλι" (Έξοδος 16:31) ή αλλιώς "η γεύση του ήταν σαν της λαγάνας από λάδι" (Αριθμοί 11:8), αλλά εάν ήταν ελαιόλαδο, καστορέλαιο, έλαιο κηροζίνης, έλαιο για τα μαλλιά, ή έλαιο των Αγίων, η Έμπνευση δεν αποκαλύπτει.

 

 

Χριστιανική απάντηση:

Ανόητη επέμβαση στο κείμενο. Το ότι ο Μωυσής μίλησε για κρέας, δεν σημαίνει ότι υπερέβαλε. Απλώς έλαβε ΚΑΙ αυτή την πληροφορία επίσης από τον Θεό. Και το ότι δεν ήταν υπερβολή, φάνηκε από την ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ. Τα δε περί «κηροζίνης» κλπ, δείχνει το επίπεδο σοβαρότητας των νεοειδωλολατρών…

 

 

Νεοπαγανιστικό - Αθεϊστικό κείμενο:

Πάντως οι υιοί Ισραήλ δεν συμπάθησαν καθόλου το μάννα ως σταθερή διατροφή. Αυτό ήταν άλλωστε το μοναδικό που  έπρεπε να τρώνε για σαράντα χρόνια, δεδομένου ότι τα ορτύκια ήταν μια ειδική απόλαυση για ΜΙΑ μόνον ημέρα. Τους ακούμε στην επόμενη διαδήλωσή τους για τα τρόφιμα, να μιλούν για τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα αγγούρια της Αιγύπτου, και να λένε: "Δεν υπάρχει τίποτε να φάμε, εκτός από τούτο ΄δω το μάννα;" (Αριθμοί 11:6). Και πάλι έλεγαν: "αηδιάσαμε πια αυτήν την άθλια τροφή" (Αριθμοί 21:5) και, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, "άρχισαν να γκρινιάζουν και να λένε: ποιος θα μας δώσει να φάμε κρέας;" (Αριθμοί 11:4).

 

Πολύ παράξενος, πράγματι, ο κίνδυνος λιμού παρουσία αρκετών εκατομμυρίων προβάτων και βοδιών, εκτός αν, πράγματι, τα φτωχά κτήνη ήταν τόσο πεινασμένα και σκελετωμένα τα ίδια ώστε να είναι ακατάλληλα για τροφή! Και ο Μωυσής είχε σαφώς αυτά τα ζώα στο μυαλό του γιατί όταν ο Γιαχβέ του υποσχέθηκε κρέας για να φάνε τα παιδιά του Ισραήλ, διαλογίστηκε έτσι με τον Γιαχβέ: "Εξακόσιες χιλιάδες είναι οι οδοιπόροι, που αποτελούν τον λαό που οδηγώ, κι εσύ λες ότι θα τους δώσεις κρέας για να τρώνε ένα μήνα; Όσα πρόβατα και βόδια να σφάξει κανείς, δε θα τους φτάσουν, Κι όλα τα ψάρια της θάλασσας να συγκεντρωθούν γι αυτούς, πάλι δε θα είναι αρκετά!" (Αριθμοί 11:21,22). Λιμοκτονούσαν, λοιπόν, μέχρι θανάτου κάτω από τέτοιες περιστάσεις! Και "ο θυμός του Γιαχβέ εξήφθη πολύ" και υποσχέθηκε… ευγενικά: "Και θα το τρώτε (το κρέας) όχι μία ημέρα, ούτε δύο, ούτε πέντε, ούτε δέκα, ούτε είκοσι ημέρες. Ολόκληρο μήνα θα τρώτε κρέας, ώσπου να σας βγει από την μύτη, και να το αηδιάσετε" (Αριθμοί 11:19, 20)!

 

 

Χριστιανική απάντηση:

Είναι προφανές ότι ο Ισραήλ ΔΕΝ λιμοκτονούσε εφόσον τρεφόταν με μάνα. Ήθελαν όμως ΠΟΙΚΙΛΙΑ τροφής και δεν άντεχαν το ίδιο φαγητό. Δεν ήταν πρόθυμοι να θυσιάσουν την καλοφαγία τους για την ελευθερία που τους έδωσε ο Θεός. Ξέχασαν τη σκλαβιά στην Αίγυπτο χάριν καλοπέρασης. Δεν σκέπτονταν τη γενοκτονία που τους έκαναν οι Αιγύπτιοι, και από την οποία τους έβγαλε ο Γιαχβέ, αλλά τα σκόρδα και τα κρεμμύδια! Δεν τους άξιζε λοιπόν να τους κάνει να σιχαθούν το κρέας;

 

Εδώ είναι ενδιαφέρον, ότι οι κακοήθεις κειμενογράφοι, θέτουν ζήτημα επάρκειας κρέατος από τα ζώα, όταν ΟΙ ΙΔΙΟΙ στη συνέχεια καταγράφουν την απάντηση σε αυτό από την Αγία Γραφή, ότι ο λαός ήταν τόσο πολύς, που τα ζώα δεν επαρκούσαν για κρέας (τα οποία άλλωστε ήταν χρήσιμα για το γάλα τους).

 

 

Νεοπαγανιστικό - Αθεϊστικό κείμενο:

Έτσι, μέσα στην στοργική και γενναιόδωρη πρόνοιά του, ο Γιαχβέ τους πρόσφερε ένα τσιμπούσι ορτυκιών σε καταπληκτική κλίμακα. Διότι "ο Γιαχβέ σήκωσε ένα αεράκι που παρέσυρε από τη θάλασσα ορτύκια," (ίσως ιπτάμενα ψάρια, διότι τα θαλάσσια ορτύκια δεν είναι γνωστά στην αγορά, τουλάχιστον εκείνη την εποχή).

 

 

Χριστιανική απάντηση:

Μιλάμε για αποθέωση ερμηνευτικής ανοησίας! Πώς θα έγραφε ο Μωυσής για ορτύκια αν δεν ήταν γνωστά στον καιρό του;

 

 

Νεοπαγανιστικό - Αθεϊστικό κείμενο:

Και σημειώστε: Εκείνα τα ορτύκια έπεφταν και συσσωρεύτηκαν επάνω το πρόσωπο της γης "σε απόσταση μιας μέρας δρόμου γύρω από το στρατόπεδο από το ένα μέρος κι άλλο τόσο από το άλλο, και σε πάχος δύο πήχεις από το έδαφος." (Αριθμοί 11:31)! Αυτό το απλό εμπνευσμένο αφήγημα, αναφερόμενο σε έναν στίχο των εβραϊκών γραφών, και για το οποίο ποτέ δεν άκουσα κανένα κήρυγμα στην ζωή μου, είναι το πιο καταπληκτικό θαύμα της θείας γενναιοδωρίας σε όλη την ιερή ιστορία, και προκαλεί επιτακτικά την προσοχή του θαυμασμού μας.

 

 

Χριστιανική απάντηση:

Κατ’ αρχήν δεν λέει ότι σε όλο αυτό το διάστημα ήταν δύο πήχεις το ύψος. Λέει: «ωσεί δύπηχης», δηλαδή «ΜΕΧΡΙ δύο πήχεις», που σημαίνει ότι υπήρχαν κάποια σημεία που τα ορτύκια έφθαναν σε αυτό το ύψος. Αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν παύει να είναι ένα καταπληκτικό θαύμα.

 

 

Νεοπαγανιστικό - Αθεϊστικό κείμενο:

Ας αναπαραστήσουμε λίγο αυτήν την καταπληκτική πτώση των ορτυκιών, και ας δούμε πώς οι αριθμοί, που δεν ψεύδονται, μπορούν να είναι βοήθημα, ή εμπόδιο, στην πίστη.

 

 

Χριστιανική απάντηση:

Είναι επίσης βοήθημα για να εντοπίσουμε τους κακοήθεις ερμηνευτές που παραποιούν το κείμενο! Γιατί βεβαίως οι αριθμοί δεν διαψεύδονται. Διαψεύδονται όμως οι ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ των ψευτοαθεϊστών Νεοπαγανιστών! Και εκτίθεται έτσι το χαμηλό νοητικό τους επίπεδο, καθώς δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν καν τι διαβάζουν.

 

 

Νεοπαγανιστικό - Αθεϊστικό κείμενο:

Τα ορτύκια, λοιπόν,  συσσωρεύτηκαν "δύο πήχεις από το έδαφος" σε απόσταση "μιας ημέρας δρόμου γύρω από το στρατόπεδο." Ένας πήχης στις εβραϊκές γραφές είναι 52,5 εκατοστά (βασιλικό μέτρο), ή 45,8 εκ. (σύνηθες μέτρο). Δύο πήχεις είναι επομένως 100 εκατοστά (1 μέτρο). Το ταξίδι μιας βιβλικής "ημέρας," σύμφωνα με την εβραϊκή εγκυκλοπαίδεια, είναι 44.815 μέτρα, σύμφωνα με την Αγία Γραφή της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας περίπου 35-40 χλμ. Τώρα, το στρατόπεδο του Ισραήλ (που απλώθηκε όπως υποδεικνύεται στους Αριθμούς 2, και υπέροχα περιγράφεται από τον Βαλαάμ στους Αριθμούς 24) ήταν, σύμφωνα με αποδεκτούς υπολογισμούς, ένα τετράγωνο με 20 χιλιόμετρα σε κάθε πλευρά. Και σίγουρα ήταν πυκνοκατοικημένο, με περίπου 6.000 άτομα ανά τετραγωνικό χλμ. μην αφήνοντας ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο για τα εκατομμύρια των ζώων τους (Ο πυκνότερος πληθυσμός στις χειρότερες τρώγλες οποιασδήποτε σύγχρονης μεγαλούπολης είναι μόνον περίπου 9.500 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χλμ, σε σπίτια με πολλούς ορόφους.) 

 

Γύρω από αυτό το στρατόπεδο των 20 χλμ ανά πλευρά, βρισκόταν συσσωρευμένα αυτά τα θαυμαστά ορτύκια, συσσωρευμένα ένα μέτρο και κάτι ψηλά. Υποθέτοντας, χάριν ενός ελάχιστου θαύματος, και επομένως της πίεσης της πίστης, ότι αυτός ο σωρός των ορτυκιών άρχιζε κοντά στις τέσσερις πλευρές του στρατοπέδου και εκτεινόταν για 44.815 μέτρα (δρόμος μιας μέρας) προς κάθε κατεύθυνση, έχουμε ένα στερεό τετράγωνο από ορτύκια που έχει διαστάσεις από την μία εξωτερική άκρη στην άλλη 110 περίπου χλμ, αφαιρώντας φυσικά τα 400 τετρ. χλμ που καταλάμβανε το στρατόπεδο στο κέντρο. Η στερεά μάζα επομένως των ορτυκιών κάλυψε 12.000 τετραγωνικά χλμ, από τα οποία η αφαίρεση των 400 τετραγωνικών χλμ του κεντρικού στρατοπέδου μας αφήνει 11.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα ορτυκιών συσσωρευμένων 100 εκατοστά υψηλά.  

 

Έτσι αυτό το σύνολο των ορτυκιών κάλυψε μια περιοχή σχεδόν ίση με ολόκληρη την επιφάνεια των νομών Δράμας, Ροδόπης, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου, συμπεριλαμβανομένων και των νήσων Σαμοθράκης και Θάσου! Τέτοια είναι η γενναιοδωρία του Γιαχβέ, ή η απεραντοσύνη της εβραϊκής θείας έμπνευσης! Ή όπως θα έλεγε ο ποιητής Συμωνίδης «…των γαρ ηλιθίων απείρων γενέθλια…» Όσο για τον χώρο που καταλάμβαναν, ένα ορτύκι, υπό το βάρος της μάζας, μπορεί να συμπιεστεί σε περίπου 7 εκατοστά, που σημαίνει ότι ένα ορτύκι καταλάμβανε 343 κυβικά εκ. χώρου, ή 2.915 ορτύκια ανά κυβικό μέτρο.

 

Τώρα, μια επιφάνεια 11.700 τετραγωνικών χλμ, γεμάτη σε ύψος 100 εκ. ψηλά με ορτύκια που το κάθε ένα καταλαμβάνει 343 κυβικά εκατοστά θα δημιουργούσε μια ιδιαίτερη μάζα, την οποία πρέπει να αναλύσουμε.

 

Ένα γραμμικό χιλιόμετρο περιέχει 1000 μέτρα. Ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο επομένως περιέχει 1.000.000 τετραγωνικά μέτρα. Ολόκληρη η επιφάνεια των 11.700 τετραγωνικών χλμ θα ήταν ίση με 11.700.000 τετραγωνικά μέτρα. Κάθε τετραγωνικό μέτρο καλυπτόταν με ορτύκια, κάθε ορτύκι καταλάμβανε 343 κυβικά εκατοστά χώρου, με 2.915 ορτύκια ανά κυβικό μέτρο. Με βάση τα συντηρητικά αυτά στοιχεία, αυτό μας δίνει ακριβώς 34.105.500.000 ορτύκια σε αυτό το θαύμα του Γιαχβέ. Κάθε ψυχή των 2.414.200 του  "πλήθους του Γιαχβέ" επομένως είχε στο μερτικό του 14.127.040 ορτύκια. Έτσι μπορούμε σωστά πλέον να πιστέψουμε, εάν τα παιδιά του Ισραήλ έπρεπε να φάνε τόσα πολλά ορτύκια, ακόμη και σε έναν "ολόκληρον μήνα," ότι θα τους έβγαιναν πράγματι από την μύτη όπως ο Γιαχβέ υποσχέθηκε ή απείλησε, "εωσού εξέλθη εκ των μυκτήρων σας και γείνη εις εσάς αηδία!"

 

 

Χριστιανική απάντηση:

Πραγματικά ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ τον κακομοίρη που κάθισε και έκανε αυτούς τους υπολογισμούς, (κάποιος με το ψευδώνυμο: "Γιάννης ο Άθεος" είναι), όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή από τη μανία του να βρει κάτι να κατηγορήσει την Αγία Γραφή, ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΒΑΣΗ. Άρα άδικα παιδεύεται, γιατί όλα όσα υπολόγισε είναι λάθος!

 

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει ότι το 1 μέτρο ορτύκια ήταν σε αυτό το ύψος σε όλη αυτή την έκταση της μίας ημέρας δρόμου. Λέει πολύ απλά και ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ για όποιον έχει στοιχειώδη λογική και κρίση (οι Νεοπαγανιστές εδώ εξαιρούνται λόγω βλακείας και αμαθείας), ότι τα ορτύκια έφθασαν ΩΣ αυτό το ύψος σε κάποιο σημείο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι σε όλη αυτή την απόσταση ήταν τόσο το ύψος τους. Η φράση: «ωσεί δίπηχυ από της γης» για όποιον κατανοεί τι διαβάζει, σημαίνει ότι τα ορτύκια μόνο σε συγκεκριμένο σημείο βρίσκονταν σε αυτό το ύψος. Όχι σε όλη αυτή την έκταση. Στην έκταση αυτή, απλώς έπεσαν ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ορτύκια. Άρα όλος ο προηγούμενος υπολογισμός των τρισεκατομμυρίων ορτυκιών, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΕΟ-ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ.

 

Άλλη μια απόδειξη του ανύπαρκτου επιπέδου κατανόησης και κρίσης τους. Φυσικά δεν είναι τυχαίο που οι παγανιστές τα λένε αυτά. Αν είχαν στοιχειώδη λογική δεν θα ήταν παγανιστές! Ούτε θα παρίσταναν τους "ορθολογιστές" άθεους, τη στιγμή που δημοσιεύουν τα κείμενά τους αυτά σε... Παγανιστικούς ιστότοπους και περιοδικά, γεμάτους με δεισιδαιμονίες ειδώλων.

 

 

Νεοπαγανιστικό - Αθεϊστικό κείμενο:

Για τους υιούς Ισραήλ ήταν ένας καταπληκτικός στόχος να μαζέψουν όλα εκείνα τα ορτύκια. Πράγματι, η Έμπνευση μας λέει, "ο λαός σηκώθηκε και μάζευε ορτύκια όλη εκείνη την ημέρα, όλη τη νύχτα κι όλη την άλλη μέρα: ... και τα άπλωσαν να ξεραθούν τριγύρω στο στρατόπεδο" (Αριθμοί 11:32). Αυτό πρέπει να σημαίνει ότι τα άπλωσαν τριγύρω μέσα στο στρατόπεδο. Διότι ήδη τα ορτύκια ήταν διασκορπισμένα στο εξωτερικό του στρατοπέδου σε 110 χιλ. "γύρω από το στρατόπεδο". Πράγματι, καθώς αυτά τα θαυμάσια ορτύκια απλωνόταν επί σχεδόν 44.815 μέτρα (το ταξίδι μιας ολόκληρης ημέρας) σε κάθε μεριά γύρω από το στρατόπεδο, ένα συνηθισμένο χωρίς έμπνευση μυαλό, σαν το δικό μας, δεν μπορεί να συλλάβει την διαδικασία με την οποία τα εκατομμύρια των Εκλεκτών ολοκλήρωσαν ποτέ το ασταμάτητο πήγαινε-έλα, εκατοντάδες χιλιάδες φορές απαραίτητο για να μαζέψουν όλα αυτά τα ορτύκια. Και πώς ορτύκια που καλύπτουν συμπαγώς έναν τομέα 11.700 τετραγωνικών χιλ. θα μπορούσαν "να απλωθούν γύρω από το στρατόπεδο;" Όταν, στα 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα του στρατοπέδου, στριμωγμένο ήδη με τις σκηνές και τους ανθρώπους, το που έβαζαν τα φτερά και "τα εντόσθια," είναι ένα άλλο ιερό θαύμα -- εάν όλο το πράγμα δεν είναι απλά ένα θέμα απλής πίστης. Και είναι περίεργο, πού στεκόταν τα 2.414.200 των Ισραηλιτών για να μπορέσουν να μαζέψουν τα ορτύκια; Και πώς κάθε άνθρωπος θα μπορούσε να μαζέψει 14.127.040 ορτύκια σε 36 ώρες, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο καθένας τους έπρεπε να συλλέξει 392.418 ορτύκια την ώρα, ή 6.540 ορτύκια το λεπτό, ή σχεδόν 110 ορτύκια το δευτερόλεπτο συνεχούς χρόνου, μην αφήνοντάς τους καθόλου χρόνο να μεταφέρουν τα ορτύκια 44.815 μέτρα μέσα στο στρατόπεδο, να τα απλώσουν, και καθόλου χρόνο να τα φάνε, ή να κοιμηθούν, ή να θυσιάσουν, ή να πεθάνουν, πράγμα που έκαμναν πάνω από 1700 ημερησίως, ή να θάψουν τους νεκρούς τους, ή να γεννηθούν, όπως η σύγκριση των δύο απογραφών δείχνει ότι 1700 ημερησίως γεννιόταν, ή για οποιαδήποτε άλλη των καθημερινών αναγκών της ζωής  του στρατοπέδου;

 

 

Χριστιανική απάντηση:

Φυσικά μετά την προηγούμενη διευκρίνιση, γίνεται κατανοητό ότι και αυτοί οι νέοι υπολογισμοί των Νεοειδωλολατρών, είναι για γέλια. Και όλους αυτούς τους ανόητους υπολογισμούς, τους κατονομάζουν: "συντηρητικούς"! Φαντασθείτε δηλαδή πόσο μεγαλύτερες βλακείες θα έγραφαν, αν δεν ήταν συντηριτικοί!

 

Δείτε σε τι γελοίες υποθέσεις και υπολογισμούς οδηγεί έναν άνθρωπο ο φανατισμός και η ειδωλολατρία! Οι δαίμονες που λατρεύουν τους έχουν αποτρελάνει! Πράγματι αξιολύπητοι είναι!

 

 

Νεοπαγανιστικό - Αθεϊστικό κείμενο:

Ευσεβώς επικαλούμενοι όλες αυτές τις ασήμαντες υποθέσεις, ιδού το αποκορύφωμα της τραγωδίας που κάλυψε αυτό το θαύμα της θείας γενναιοδωρίας.

Ο Γιαχβέ είχε υποσχεθεί στα παιδιά του να τρώνε κρέας επί "έναν ολόκληρο μήνα" (Αριθμοί 11:20), μέχρι που θα μπούχτιζαν τόσο με την κατανάλωση των ορτυκιών που θα έπρεπε αυτά να βγουν απαίσια από τα ρουθούνια τους. Και ο θείος λόγος του Γιαχβέ φαινόταν να είναι απαραβίαστος. Αλλά όταν το κάθε ένα από τα παιδιά του Ισραήλ μάζεψε το μερίδιό του των 14 εκατομμυρίων ορτυκιών, και άρχισε με μεγάλη χαρά και πείνα, όπως μπορούμε να φανταστούμε, μετά από τριάντα έξι ώρες πεινασμένης αναμονής, να τα φάει, ιδού! "ενώ το κρέας ήτο έτι εις τους οδόντας αυτών, πριν μασσηθή, εξήφθη η οργή του Γιαχβέ επί τον λαόν. Και επάταξε ο Γιαχβέ τον λαόν εν πληγή μεγάλη σφόδρα" (Αριθμοί 11:33), και αμέτρητος αριθμός Ισραηλιτών σκοτώθηκε από τον γενναιόδωρο στοργικό ουράνιο Πατέρα τους! Και αυτό απλά επειδή "επιθύμησαν σφόδρα" να φάνε κάτι άλλο εκτός από αυτό το απαίσιο μάννα.

 

Χριστιανική απάντηση:

Ποιος ήταν ο λόγος που πέθαναν όλοι αυτοί; Μα φυσικά το ότι ΗΤΑΝ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ, και όχι επειδή πεινούσαν, όπως με κακοήθεια υποθέτουν οι Αθεο-παγανιστές. Πέθαναν εξαιτίας της αμαρτίας τους, όπως συμβαίνει με τους ασεβείς. Η αμαρτία τους ήταν ότι δεν ένιωθαν την παραμικρή ευγνωμοσύνη για την απελευθέρωσή τους από τη δουλεία της Αιγύπτου. Και ακόμα όταν ο Θεός τους έδωσε παρά την αγνωμοσύνη τους, αυτό που ζητούσαν, κρέας, και μάλιστα άφθονο, αυτοί ούτε καν τον ευχαρίστησαν. Τον θεώρησαν υποχρεωμένο να τους το δώσει. Έπεσαν σαν ζώα στο φαγοπότι, χωρίς την παραμικρή αίσθηση ευγνωμοσύνης και αγάπης για τον Θεό. Και αντί αυτό το νέο θαύμα να τους οδηγήσει σε μεγαλύτερη πίστη, αυτοί θεώρησαν το φαγοπότι αφορμή αμαρτίας και ασέβειας. Γι' αυτό και ο Θεός «οργίσθηκε» (ανθρωποπαθής έκφραση) εναντίον τους, με το να πάψει να δίνει ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΕΒΗΣΑΝ, αυτό που τους έδινε, και που το θεωρούσαν δεδομένο: Τη ζωή.

 

 

Νεοπαγανιστικό - Αθεϊστικό κείμενο:

Εάν τα θαυμαστά ορτύκια εμποτίστηκαν θεϊκά με δηλητήριο και επέφεραν στους Εκλεκτούς του Γιαχβέ δηλητηρίαση, ή εάν ήταν απλά μια άλλη περίπτωση Γιαχβιστικής δολοφονίας, τόσο άφθονης στο ιερό αρχείο του, η θεία αποκάλυψη μας αφήνει απληροφόρητους. Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, ο Γιαχβέ φαίνεται να παραβιάζει τον ιερό λόγο του, ή στην καλύτερη περίπτωση κράτησε την υπόσχεση μόνον στα λόγια, δεδομένου ότι τα παιδιά του δεν έλαβαν "κρέας να φάνε για έναν ολόκληρο μήνα," που τους είχε υποσχεθεί ούτε πρόλαβαν να φάνε καθόλου.

 

 

Χριστιανική απάντηση:

Ένα σωρό κακοήθειες και παρερμηνείες του κειμένου υπάρχουν και σε αυτό το απόσπασμα της παγανιστικής «ερμηνείας». Γιατί κατ’ αρχήν δεν υπήρχε δηλητήριο. Πώς υπήρχε δηλητήριο, εφόσον αυτοί που πέθαναν δεν πρόλαβαν ΚΑΝ να φάνε; Κάτι που και ο ίδιος ο άσχετος ερμηνευτής το παραδέχεται. Αλλά για να κατηγορήσει τον Γιαχβέ ως δηλητηριαστή, ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΦΑΓΑΝΕ. Για να τον κατηγορήσει ότι παρέβη την υπόσχεσή του, λέει ότι ΔΕΝ ΦΑΓΑΝΕ. Τι από τα δύο λοιπόν ισχύει;

 

Οι δεισιδαίμονες αθεο-παγανιστές όπως θέλουν τα γυρίζουν για να κατηγορήσουν ψευδώς. Και δεν σκέφτονται ότι εκτίθενται. Γιατί νομίζουν ότι όλοι οι αναγνώστες είναι κακοήθεις και ανόητοι σαν τους πιστούς των ψευτοθεών τους, που καταπίνουν κάθε παλαβομάρα που τους λένε.

Το κείμενο είναι σαφέστατο: Οι Ισραηλίτες που πέθαναν ΔΕΝ ΕΦΑΓΑΝ, άρα δεν δηλητηριάσθηκαν. Άρα καταπίπτει η διαβολή των παγανιστών ότι ο Γιαχβέ τους έδωσε δηλητηριασμένη τροφή. Επίσης, η υπόσχεσή Του ότι θα τρώνε για καιρό, δόθηκε στον λαό ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ, και όχι για τους ασεβείς που πέθαναν. Άρα δεν στέκει ούτε η άλλη διαβολή των Νεοειδωλολατρών, ότι δήθεν δεν κράτησε την υπόσχεσή Του. Αν δεν είχαν ασεβήσει, θα έτρωγαν και αυτοί.

Όμως για να τελειώσουμε με την απάντηση στις διαβολές, έχουμε να πούμε δύο πράγματα απλά:

1. Αυτός που δίνει τη ζωή δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως δολοφόνος, όταν αποφασίζει ότι κάποιος δεν αξίζει να συνεχίζει να ζει. Γιατί αυτός που ΧΑΡΙΖΕΙ τη ζωή, έχει κάθε δικαίωμα πάνω σε κάθε ζωντανό, να την αφαιρέσει όποτε θελήσει. Δεν είναι ο Γιαχβέ σαν τους ψευτοθεούς – δαίμονες των ειδωλολατρών, που θέλουν λατρεία χωρίς να την αξίζουν, εφόσον δεν έχουν δώσει ζωή σε κανέναν. Είναι ο κύριος κάθε ζωής, και κάθε ζωή είναι στην εξουσία Του για το πόσο θα συνεχίζει να χαρίζει αυτό το ΔΙΚΟ ΤΟΥ δώρο και σε ποιον. Και

2. Ο θάνατος των ανθρώπων αυτών, δεν προκλήθηκε από τον Γιαχβέ, αλλά από τις δαιμονικές δυνάμεις που εποφθαλμιούν τη ζωή κάθε ανθρώπου. Και που ΜΟΝΟ Ο ΓΙΑΧΒΕ τους εμποδίζει να την αφαιρέσουν, επειδή έχει τη δύναμη και την εξουσία πάνω σε όλες τις ζωές. Από τη στιγμή όμως που οι άνθρωποι αυτοί ασέβησαν εναντίον του Θεού, ο Θεός αφαίρεσε από αυτούς την προστασία Του, γιατί δεν την άξιζαν. Αυτό σημαίνει η ανθρωποπαθής έκφραση: «οργίσθηκε». Γιατί ο Θεός είναι ΑΠΑΘΗΣ. Όμως η παράδοση των ασεβών στους εχθρούς τους, τους δαίμονες, ισοδυναμεί με «οργή» εναντίον τους. Γιατί ένας άνθρωπος, μόνο από οργή θα παρέδιδε κάποιον στους εχθρούς του.

Έτσι λοιπόν, η αφήγηση αποκαλύπτει κάτι πολύ απλό. Όχι ο Θεός, αλλά ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ σκότωσαν τους Ισραηλίτες που ασέβησαν, επειδή ο Θεός τους εγκατέλειψε.

Και επειδή οι Νεοειδωλολάτρες δεν κατανοούν τι διαβάζουν, το κάνουμε πιο απλό: Οι δαιμονικοί θεοί τους, και όχι ο Γιαχβέ, ήταν αυτοί που σκότωσαν τους ασεβείς. Και είναι οι ίδιοι αυτοί δαίμονες που οδηγούν και θα φέρουν και τους ίδιους τους Νεοειδωλολάτρες στην απώλεια.

Δημιουργία αρχείου: 18-7-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 18-7-2005.

ΕΠΑΝΩ