Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Πολιτισμός

Η αφή τής Ολυμπιακής φλόγας και ο Χίτλερ // Η βαρβαρότητα τών Ολυμπιακών αγώνων // Η Ολυμπιακή φλόγα και η Φλόγα τού Ευαγγελισμού

Η αφή τής Ολυμπιακής φλόγας

Όταν οι άνθρωποι ξεχνούν το φως, και ψάχνουν στις σκιές τών υπογείων για λυχνάρι.

Πρωί 25 Μαρτίου 2004.

Οι Χριστιανοί μόλις έχουν χαιρετήσει σε όλη τη χώρα, το ελπιδοφόρο μήνυμα τής σύλληψης τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού στη μήτρα τής Παναγίας. Την αγγελία για τη γέννηση ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ στη γη, που σκόρπισε τα σκοτάδια τής ειδωλολατρίας από την ανθρωπότητα.

Κι όμως, το ίδιο εκείνο πρωινό, όσοι συνειδητοί Χριστιανοί ανοίξαμε την τηλεόραση, αντικρίσαμε με φρίκη κάποιους συμπολίτες μας (πολλούς από αυτούς υποτιθέμενους Χριστιανούς), και μάλιστα πλαισιωμένους από την ηγεσία τού τόπου, να συμπαρίστανται σε μια παγανιστική προσευχή προς τους αρχαίους δαίμονες, τον Απόλωνα, τον Δία και τον Ερμή.

Ακούσαμε με έκπληξη, να αποκαλείται αυτή η κτιστή ηλιακή φλόγα, ως: "ελπιδοφόρο φως τού Απόλωνα, που θα φέρει σε όλη την ανθρωπότητα το μήνυμα ειρήνης". Και αναρωτηθήκαμε: "Μα καλά, δεν άκουσαν οι άνθρωποι αυτοί, ότι το μήνυμα ειρήνης το έφερε ένας άγγελος στην Παναγία; Το μήνυμα ειρήνης τής γέννησης τού Φωτός στη γη; Τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού;"

Με φρίκη παρακολουθήσαμε την "ιέρεια" να προσεύχεται στον σκοτεινό δαίμονα Απόλλωνα, αυτόν στον οποίο θυμίαζε ο ασεβής Ιουλιανός, αυτόν χάριν τού οποίου σφαγιάσθηκαν εκατομμύρια Χριστιανοί, επειδή αρνήθηκαν να του προσφέρουν θυσία. Ακούσαμε την ιέρεια να ζητάει ειρήνη από τον Δία, τον δαίμονα αυτόν στον οποίο θυσίαζαν ανθρώπους σε όλη την Ελληνική επικράτεια οι αρχαίοι μας πρόγονοι, που ακόμα και κατά την αρχαία Ελληνική μυθολογία, βασάνιζε φριχτά τον Προμηθέα επειδή ο τελευταίος έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους για να τους κάνει καλό. Τον ίδιο ανθέλληνα εκείνο δαίμονα, που κατά την αρχαία Ελληνική πίστη, πολέμησε ΕΝΑΝΤΙΟΝ τών Ελλήνων, στο πλευρό τών Τρώων. Ακούσαμε να προσφέρει προσευχή προς τον δαιμονικό Ερμή, τον "αγελλιοφόρο τών θεών", που ήταν κατά τους αρχαίους Έλληνες, ο προστάτης τών κλεπτών επίσης.

Δικαίως, καθώς παρακολουθούσα την "αφή τής ιερής φλόγας", (την οποία πρωτοξεκίνησε το Χιτλερικό Τρίτο Ράιχ, το 1936), πλήθος ερωτήματα με κατέκλυσαν:

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Τι γυρεύει μια καθαρά Παγανιστική τελετή σε μια Χριστιανική κοινωνία; Πώς είναι δυνατόν οι (καθ' υπόθεσιν Χριστιανοί) κυβερνήτες μας, βγαίνοντας από την Εκκλησία στη γιορτή τού Ευαγγελισμού τής Θεοτόκου, να πάνε κατ' ευθείαν να παραστούν σε προσευχές στους δαίμονες; Όμως έχουν δικαιολογία, γιατί ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΑΚΡΙΒΑ την προδοσία τους στον Χριστό: Πολλά δισεκατομμύρια ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία τής χώρας από την ΕΜΠΟΡΙΚΗ αυτή διοργάνωση. Ακόμα και η πίστη στον Χριστό έχει γι αυτούς την τιμή της...

Ακούσαμε να μας μιλούν για "το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα τής ευγενούς άμιλας". Μα καλά, δεν διάβασαν ποτέ τους ιστορία, να δουν με τι φρίκη είναι συνδεδεμένοι οι Ολυμπιακοί αγώνες; Τη συντριβή τού αντιπάλου στην πυγμαχία, και στο αιμοβόρο Παγκράτιο; Και για ποια "ευγενή άμιλα" μας μιλούν, στο χορό τών δισεκατομμυρίων τών συγχρόνων πολυεθνικών που λυμαίνονται τους Ολυμπιακούς αγώνες; Ή μήπως τα ίδια δεν έκαναν οι αρχαίοι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ αθλητές στους αγώνες αυτούς, θησαυρίζοντας από αυτούς, αντί για το (υποτιθέμενο) κλαδί ελιάς που μας μιλούσαν τόσο παραπλανητικά στην τηλεόραση;

Μα θα μας πει κάποιος: Τι σημασία έχει αν την αφή τής Ολυμπιακής φλόγας την ξεκίνησε το Χιτλερικό Ράιχ; Δεν είναι αυτή ένα σύμβολο για την ειρήνη, ως εκχριστιανισμένη εορτή, σε μια Χριστιανική εποχή;

Αν ήταν έτσι, καμμία αντίρρηση. Όμως δεν είναι έτσι. Αν ήταν "εκχριστιανισμένη" εορτή, προς τι οι προσευχές στους αρχαίους δαίμονες; Δεν μπορούσε να αναπεμφθεί η προσευχή αυτή στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ Φως τον Χριστό; Γιατί έπρεπε στο "φως" τού σκοτεινού δαίμονα Απόλωνα; Γιατί να συμβολίσουμε την ειρήνη με τον μισάνθρωπο πολεμοχαρή και αιμοβόρο Δία, και όχι με τον άρχοντα τής ειρήνης τον Χριστό, που δίδαξε το: "αγαπάτε τους εχθρούς σας";

Προς τι οι "ιέρειες"; Χάθηκαν οι Χριστιανοί ιερείς, που θα προσέφεραν το άκτιστο Θείο Φως σε μια Χριστιανική λαμπαδοδρομία; Δεν έπρεπε να υποκλιθεί ο λαμπαδιδρόμος με τη λαμπάδα του στον Σταυρό τού Χριστού, πριν ξεκινήσει την πορεία του; Τότε, ναι, θα ήταν Χριστιανικός συμβολισμός.

"Μα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα αρχαία αυτά σύμβολα!" θα διαμαρτυρηθεί πάλι κάποιος.

Και γιατί όχι; Τόσα άλλαξαν! Αυτά θα ήταν πρόβλημα; Γιατί άραγε επιτρέπονταν γυναίκες στη γιορτή αυτή; Αφού στην αρχαία Ολυμπία, οι γυναίκες ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΝ αν παρίσταντο στους Ολυμπιακούς αγώνες. Αυτό πώς άλλαξε; Είχαν στην αρχαία Ολυμπία μικρόφωνα για τις ομιλίες τους; Είχαν πολυεθνικές και τηλεοπτικά κανάλια; Είχαν "αφή" τής Ολυμπιακής φλόγας; Την πήγαιναν στις 5 ηπείρους όπως τώρα; Τίποτα από όλα αυτά! Γιατί όλα αυτά άλλαξαν; Γιατί δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα παγανιστικά αυτά στοιχεία;

Παρατηρούσα τη μικρόνοια τών ανθρώπων που συμμετείχαν στην ειδωλολατρική αυτή τελετή, και σπρώχνονταν μάλιστα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, που είχε στηθεί για τη δική τους ασφάλεια. Και ξαφνικά όλη μου η αηδία για το θέαμα, συνοψίσθηκε σε μια εικόνα: Ένας από τους παρευρισκόμενους, πεσμένος με τα μούτρα στη λάσπη. Από τη μανία του να παρεβρεθεί στην παγανιστική αυτή τελετουργία, παρέκαψε τη γέφυρα με τους αστυνομικούς, και πέρασε μέσα από το ποτάμι, πέφτοντας μπρούμυτα στα λασπόνερα. Ναι, ήταν αυτό που συνόψιζε την πράξη που συντελείτο εκείνο το πρωί. Άφησαν τον Χριστό, τον μόνο αληθινό Θεό, και έπεσαν ξανά στη λάσπη τών δαιμόνων, στο βούρκο τής ειδωλολατρίας. Άφησαν το φως, βρέθηκαν στην πλάνη τής απιστίας τους.

Όμως για να είμαι δίκαιος προς τους ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ αυτούς που παρέστησαν στον εμπαιγμό τής "Ολυμπιακής φλόγας", οφείλω να αποδώσω και αλλού τις ευθύνες. Στην ηγεσία τής Εκκλησίας, που όχι μόνο δεν φρόντισε να ενημερώσει τους Χριστιανούς, για την κοροϊδία τών Ολυμπιακών αγώνων, αλλά ζήτησε μάλιστα με επιστολές της από τους πιστούς να συνδράμουν με προσωπική δωρεάν εργασία για τους αγώνες αυτούς, (με... τις ευλογίες τού Απόλωνα!) Ούτε λέξη για την αντιχριστιανική αυτή τελετή. Καμία διαμαρτυρία. Φοβούνται μήπως φανεί ότι οι Χριστιανοί σε αυτή τη χώρα, είναι (όπως ήταν πάντοτε) μια μικρή μειοψηφία πιστών ανθρώπων, που ζουν την πίστη τους, και δεν την προδίδουν σε δαίμονες, χάριν ΡΟΜΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ κούφιων λόγων και ανυπόστατων συμβολισμών.

Να "αφορίσουν" Χριστιανούς αγωνιστές σαν τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο δεν δίστασαν. Να αφορίσουν αυτούς τους κατάφορους παραβάτες τού Χριστιανικού τους βαπτίσματος, ούτε σκέψη! Να απειλήσουν με "κυρώσεις" τον μεγάλο φωτισμένο Ρωμηό Θεολόγο Ιωάννη Ρωμανίδη, όταν εξέθετε τη σχέση τους με τον Παπισμό ήξεραν. Όμως ούτε σκέψη για προειδοποίηση αφορισμού σε όσους προσευχήθηκαν εχθές στον σκοτεινό Απόλωνα, στον κλέφτη Ερμή και στον μισάνθρωπο πορνικό Δία. Ο Καισαροπαπισμός σε όλο του το μεγαλείο! Φοβούνται τη ρήξη με το σώμα τών ΔΗΘΕΝ Χριστιανών, μήπως χαθεί η ένωση κράτους και Εκκλησίας, που είναι η πραγματική αιτία για την κακή κατάσταση τών ενοριών μας. Θέλουν να κρατήσουν την ποσότητα τών δήθεν Χριστιανών, σε βάρος τής ποιότητας τών αληθώς αγωνιζόμενων πιστών.

Αυτά γιατί δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε τους πράττοντες την ειδωλολατρία, και να διακαιώνουμε ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΑΤΤΟΝΤΕΣ την ευθύνη τους απέναντι στο ποίμνιο που τους έδωσε ο Χριστός να ποιμάνουν. Οφείλουμε να εκθέσουμε και τις ελλείψεις στο ίδιο μας το σπίτι, πριν δούμε τα λάθη τών άλλων.

Δεν λέμε όχι στους Ολυμπιακούς αγώνες. Λέμε ΝΑΙ. Όμως όχι έτσι. Όχι με αυτό τον εξώφθαλμα ειδωλολατρικό τρόπο. Όχι με τις κούφιες περιεχομένου μεγαλοστομίες για "Ολυμπιακό ιδεώδες" από αυτούς που οικονομάνε εκατομμύρια από τέτοιες διοργανώσεις. Ναι στους Ολυμπιακούς. Όμως σε Ολυμπιακούς όπως αρμόζει σε Χριστιανικό έθνος. Με το Φως τού Χριστού και όχι τών δαιμόνων. Με την ειρήνη τού Χριστού και όχι τού Τρίτου Ράιχ. Με τις ευλογίες τών Χριστιανών Πρεσβυτέρων και όχι τών "ιερειών" - ηθοποιών τού αρχαιοελληνικού φορκλόρ. Με το φως τής Ανάστασης και όχι με τη φλόγα τού Προπανίου τής Shell Gas.

Καθώς παρακολουθούσα το βράδι τον συνεχή βομβαρδισμό - πλύση εγκεφάλου από τις πολυεθνικές - χορηγούς τών Ολυμπιακών αγώνων, περί τής ιερής φλόγας, και καθώς άκουγα τον συγκινημένο τηλεπαρουσιαστή να λέει ότι "δεν πρέπει να υπάρχει Έλληνας που να μη νιώθει υπερήφανος για την Ολυμπιακή φλόγα", σκεφτόμουν όλα αυτά. Σίγουρος ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙ ΑΗΔΙΑ για όλη αυτή την ειδωλολατρική φιέστα τών διεθνών πολυεθνικών. Αηδία και θλίψη για όλο αυτό τον κόσμο που παρασύρεται από κούφιες εθνικιστικές κορώνες χωρίς περιεχόμενο, χάριν τού πλουτισμού τών μεγάλων συμφερόντων. Ονειρεύτηκα την εποχή που κάποιος Χριστιανός ηγεμόνας, θα ΤΟΛΜΗΣΕΙ να έρθει σε ρήξη με αυτά τα μεγάλα παγανιστικά συμφέροντα, και θα μετατρέψει τους Ολυμπιακούς αγώνες σε ένα πραγματικά Χριστιανικό γεγονός, όχι με τις ευλογίες τών δαιμόνων, αλλά τού Χριστού μας.

Και αναρωτήθηκα: "Μα όλοι αυτοί που χειροκροτούν αυτή τη φρίκη, δεν καταλαβαίνουν τίποτα; Δεν έχουν καν τη στοιχειώδη πίστη, ή έστω τη στοιχειώδη λογική, να καταλάβουν πόσο τους κοροϊδεύουν, και τι αμαρτία διαπράττουν;"

Δεν διάβασαν φαίνεται τα λόγια τού ίδιου τού χρισμού τών δαιμόνων προς τον ασεβή αποστάτη Ιουλιανό: "

«Είπατε τώ βασιλεί, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχει καλύβην, ου μάντιδα δάφνην, ουδέ παγάν λαλέουσαν".

 

N. M.

Δημιουργία αρχείου:26-3-2004.

Τελευταία ενημέρωση: 28-7-2012.