Νεοπαγανιστικές απάτες

Απάντηση στις συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Πολιτισμικά στοιχεία αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης

 

Πολιτισμικά στοιχεία

αρχαίας Ελλάδας και Ρώμης

Βαρβαρότητα που αποκρύπτεται

 

Εδώ θα δείτε ντοκουμέντα τών πολιτισμών τής αρχαίας Ελλάδας, και τού λαμπρού Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού τού λεγομένου "Βυζαντίου", (σωστότερα Ρώμης).

Ντοκουμέντα που αποκρύπτονται σκόπιμα, συσκοτίζονται και διαστρεβλώνονται βάναυσα από τους Νεοπαγανιστές (και όχι μόνο), για να παρουσιάσουν ως αληθινή, μια ουτοπική ειδωλολατρική κοινωνία που βρίσκεται μόνο στη φαντασία, και να δαιμονοποιήσουν τον σημαντικότερο Ελληνικό πολιτισμό, αυτόν τού Βυζαντίου.

Δύο είναι οι κύριες προσπάθειες τών Νεοπαγανιστών:

1. Να παρουσιάσουν την προχριστιανική κοινωνία ως τέλεια, ως χώρα τής ουτοπίας, και

2. Να παρουσιάσουν τη Ρωμαϊκή Χριστιανική Ελληνική κοινωνία ως μη Ελληνική, και να τη φορτώσουν με ό,τι λάσπη μπορέσουν.

Έτσι θα πείσουν τα θύματά τους, ότι δήθεν ο Χριστιανισμός κατέστρεψε έναν μοναδικό και ανεπανάληπτο αρχαίο πολυθεϊστικό πολιτισμό, και ότι ο Χριστιανισμός είναι καταστροφή τής ανθρωπότητας.

Βεβαίως όπως σε κάθε ζήτημα που υποστηρίζουν, η αλήθεια είναι πάντα ΑΝΤΙΘΕΤΗ από αυτά που λένε. Γιατί όχι μόνο η αρχαία Ελλάδα δεν ήταν καθόλου ουτοπική, όχι μόνο η Χριστιανική εποχή υπήρξε κλάσεις ανώτερη τής αρχαιοελληνικής, αλλά επιπλέον υπήρξε στην πραγματικότητα συνέχεια και μετεξέλιξη εκείνης τής αρχαίας κοινωνίας, διασώζοντας όσα άξιζαν, και καταργώντας κάθε βαρβαρότητα τού πολυθεϊσμού.

Κανείς δεν αρνείται τις σωστές θέσεις αρκετών φιλοσόφων. Ούτε την εξαίσια αρχαία τέχνη. Όμως η δικαιοσύνη απαιτεί να δείξουμε και τα μελανά σημεία, τα οποία αποκρύπτουν έντεχνα όσοι έχουν συμφέρον να παρουσιάσουν την αρχαία Ελλάδα ως την τέλεια κοινωνία. Και εφόσον τα καλά σημεία είναι γνωστά και προβάλλονται επαρκώς, εμείς θα δείξουμε τα μελανά που αποκρύπτονται.

Τα επόμενα θέματα, θα δείξουν την αληθινή εικόνα τόσο τού προχριστιανικού πολιτισμού, όσο και τού Χριστιανικού.

Θέματα

 

Η αιμοσταγής ειδωλολατρική κοινωνία

 

Κοινωνική διαφθορά

 

Η θέση τής γυναίκας στον αρχαίο Παγανισμό

 

Η θέση τών παιδιών στην ειδωλολατρική Ελλάδα

 

Το σεξ στην αρχαία Ελλάδα

 

Ολυμπιακό πνεύμα και Απολλώνιο σκότος

 

Αντιδημοκρατικά ιδεώδη Νεοπαγανιστών

 

Οι σκοτεινοί προχριστιανικοί αιώνες

 

Δεισιδαιμονία

 

Διάφορα

 

Ο Υψηλός πολιτισμός της Χριστιανικής Ρώμης

Δημιουργία αρχείου: 1-6-2004.

Τελευταία μορφοποίηση: 12-11-2021.

ΕΠΑΝΩ