Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες του Νεοπαγανισμού

Επιστροφή στις ενότητες: Συκοφαντίες

Απάντηση στο κείμενο: "Η αληθινή καταγωγή του Χριστιανισμού"

Τα τελευταία χρόνια οι Νεοπαγανιστές, έχουν ξεθάψει ένα άρθρο ενός Εβραίου Ραβίνου από το 1928, και το χρησιμοποιούν ως... απόδειξη, ότι δήθεν ο Χριστιανισμός είναι... Εβραϊκό τέχνασμα για κατάκτηση τού κόσμου! Βέβαια το τραγελαφικό της υπόθεσης, είναι όχι τόσο το ότι εμπιστεύονται τόσο τυφλά το άρθρο ενός Ραβίνου. Ούτε το ότι δέχονται με τόσο ενθουσιασμό κάτι Εβραϊκό, το οποίο λόγω της απέχθειάς τους για τους Εβραίους, λογικά θα έπρεπε ως Εθνικοί να το βλέπουν με καχυποψία. Το τραγελαφικό της υπόθεσης, είναι ότι δεν κατανοούν καν τι υπονοεί εδώ ο Ραβίνος, για ποιους μιλάει και τι προσπαθεί να πει. Γι' αυτό θα σχολιάσουμε λίγο το κείμενο αυτό, ώστε οι Νεοπαγανιστές να είναι άλλη φορά προσεκτικότεροι όταν διαδίδουν παρόμοια άρθρα.

Το εν λόγω άρθρο, δημοσιεύτηκε στο THE CENTURY MAGAZINE, τον Ιανουάριο του 1928, και ανήκει στον Ραβίνο Marcus Eli Ravage. Μπορείτε να το δείτε στο πλαίσιο, στο κάτω μέρος του άρθρου μας. Εδώ θα απαντήσουμε στα όσα προσπαθούν να πουν οι Νεοπαγανιστές, κάνοντας ΑΚΡΙΤΗ (όπως πάντα) χρήση του άρθρου αυτού.

1) Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο άρθρο, καταρχήν εύκολα παρατηρεί κανείς ότι ο συγγραφέας απευθύνεται στους Παπικούς (βλ. αναφορές για: λατρεία αγαλμάτων, τον Λούθηρο που ξεσηκώθηκε για να «τους» …ρίξει κάτω).

2) Επίσης, όλο το πρώτο τμήμα του άρθρου που αφορά την αντιμετώπιση των Εβραίων, είναι κατ' ουσίαν πολιτικό και δεν μας ενδιαφέρει/αγγίζει ή αφορά ως Ορθοδόξους.

Γιατί η Ορθοδοξία, κλήρος και λαός, έχουν αποδείξει έμπρακτα τόσο δογματικώς, όσο και στην πράξη ότι καταδικάζουν τον εθνοφυλετισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Πράγμα που δυστυχώς δε μπορεί να πει κανείς με παρρησία π.χ. για τον Παπισμό
Άπειρες οι ιστορίες π.χ. βοήθειας/θυσιαστικής αλληλεγγύης Χριστιανών προς Εβραίους στην κατεχόμενη Ελλάδα κατά τον Β' ΠΠ.

Για εμάς ο Χριστός ήρθε για όλο τον κόσμο, για όλους τους ανθρώπους. Και κυρίως(!) για τους αμαρτωλούς. Γιατί η οδός της μετάνοιας (=αναγνώριση του σφάλματος & έμπρακτη μεταστροφή) είναι πάντα ανοιχτή. Μέχρι την τελευταία αναπνοή μας (βλ. ληστής στον σταυρό).

Και βέβαια κήρυξε την αγάπη προς όλους, ακόμα και προς τους εχθρούς μας. Και οι Απόστολοι, οι μάρτυρες, οι Άγιοι τα βήματα των οποίων ακολουθούμε το έδειξαν στην πράξη με πρώτο τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο: Την ώρα που τον λιθοβολούσαν (παρουσία του Σαύλου - μετέπειτα Παύλου) προσευχόταν στον Θεό να μην τους καταλογίσει αυτή την ανίερη πράξη!

3) Το τμήμα που μας «αγγίζει» ως Ορθόδοξους, είναι προφανώς η αναφορά στον Χριστό και στην δημιουργία του Χριστιανισμού.

Εδώ λοιπόν ο ραβίνος πολύ νηφάλια παρουσιάζει την Παναγιά ως μια (αθώα, ενάρετη) Εβραία παρθένα. Τον Χριστό επίσης ως έναν από τους πολλούς φωτισμένους Εβραίους διδασκάλους που παρήγαγε το έθνος του και "από σπόντα"(;!) κατέκτησε θρησκευτικά τον κόσμο. Άρα με αυτή την λογική, ο Χριστιανισμός είναι μια "εβραϊκή αίρεση"...

Όμως εδώ "μπάζει" τρελά η υπόθεση...

...Επειδή ο Εβραϊσμός θεωρεί αποδεδειγμένα ως τον μεγαλύτερο εχθρό του, τον Χριστιανισμό. Και προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστρέψει την Εκκλησία και να αμαυρώσει την εικόνα Της.

- Τι είπατε; Υπερβολές;

Το Ταλμούδ, το ιερότατο βιβλίο των Εβραίων, αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής:

Sanhedrin 106a : η Θεοτόκος ήταν πόρνη (!)
Sanhedrin 43a : λέει πως εκτέλεσαν τον Χριστό επειδή ήταν μάγος
Gittin 57a : ο Ιησούς βρίσκεται στην κόλαση και βράζει σε … (κάτι ακατονόμαστο)
Rosh Hashanah 17a : Οι Χριστιανοί, και όσοι απορρίπτουν το ταλμούδ, θα βασανίζονται ΑΙΩΝΙΑ στην Κόλαση…
Zohar 1,160a: : καθήκον των Εβραίων είναι να εξαπατούν(!) τους Χριστιανούς
Sanhedrin 90a : όποιος διαβάσει το βιβλίο των Χριστιανών (την Κ.Δ.) δεν θα έχει τόπο στην αιώνια ζωή.
Shabbath 116a : Οι Εβραίοι θα πρέπει να καταστρέφουν(!) τα βιβλία των Χριστιανών

Ανοίγει παρένθεση: Πως; Νομίζατε ότι ιερό βιβλίο του Ιουδαϊσμού είναι η Παλαιά Διαθήκη;! Χάσατε!!

Πράγματι, η Παλαιά Διαθήκη, αυτή η συλλογή ιερών κειμένων (στα Εβραϊκά/Αραμαϊκά) που μεταφράστηκε περίπου το 250 π. Χ. στα Ελληνικά και ήταν σημείο θρησκευτικού θριάμβου των Εβραίων, μετά Χριστώ… ξηλώθηκε! Και λογοκρίθηκε!!! Η σημερινή Εβραϊκή εκδοχή της ΠΔ (Μασοριτικό) είναι του 6ου αιώνα μ.Χ. και διαφοροποιείται από την (Ελληνική) Μετάφραση των Ο’ (που οι ίδιοι οι Εβραίοι έκαναν, έτσι;!) σε …6000 σημεία. Γιατί; Μα γιατί η ΠΔ βρίθει σημείων, προφητειών & πληροφοριών (χρονικά ιστορικώς διαπιστωμένων) που εκπληρώνονται στο πρόσωπο του Ιησού... Η ΠΔ είναι Ελληνική υπόθεση. Τέλος παρενθέσεως.

Γιατί λοιπόν άραγε όλες αυτές οι «ιερές» βλασφημίες και βρισίδι, εάν όντως είναι όπως τα παρουσιάζει ο Ραβίνος;

Εγώ σκέφτομαι πως, αφού πήρε τέτοια εξέλιξη η πίστη στο Χριστό (που Τον σταύρωσαν και Τον θεωρούν από τους μεγαλύτερους αιρετικούς και ψευτοπροφήτες!), γιατί να μην το εκμεταλλευτεί ρητορικώς; Γιατί να μη προπαγανδίσει την ανωτερότητά τους ως έθνος, ώστε να προκαλέσει;

Όμως στην πραγματικότητα, τον Χριστό Τον απεχθάνονται και Τον κυνήγησαν μέχρι θανάτου. Κρίμα, γιατί όντως ως λαός δέχθηκαν πράγματι δωρεές, όμως φέρουν ακέραιο το στίγμα ότι στάθηκαν (για να το πούμε πολύ κομψά!) κατώτεροι των περιστάσεων.
Γιατί λοιπόν μεταχειρίζεται ο Ραβίνος περισσή συμπάθεια (χωρίς ίχνος δογματικής τεκμηρίωσης, το ανάποδο όμως!), αν όχι για να τεκμηριώσει ότι οι Εβραίοι είναι εθνοφυλετικώς ο ανώτερος λαός (η βασική ιδέα που διαπνέει όλο το άρθρο);

4) Βέβαια σε ένα σημείο ο ραββίνος έχει δίκιο: ότι όντως οι περισσότεροι Χριστιανοί πολύ λίγο βιώνουμε την πίστη μας και την κάνουμε πράξη! Στη Δύση, δικαιολογημένα αφού οι αμφίπλευρες αλλοιώσεις του δόγματος οδήγησαν από το «αγαπάτε τους εχθρούς σας» του Ευαγγελίου στην ιερά εξέταση και στο σύγχρονο «δημοκρατία ή βόμβες». Όμως εμείς στην ανατολή (Ορθοδοξία), είμαστε αδικαιολόγητοι…

5) Τέλος, μου έκανε εντύπωση το όλο ύφος, αλλά και το λεξιλόγιο... Δεν θα περίμενα τέτοια λεκτική ακρότητα και υπεροψία από ιερέα μονοθεϊστικής θρησκείας που (υποτίθεται) ότι προάγει την πραότητα και την αδελφοσύνη...

Άνθρωποι με ..αρχαίες μανίες(!) που ενθουσιάζονται με το κείμενο αυτό είναι απορίας άξιο γιατί δεν αντιλαμβάνονται τα εξής:

1. Υιοθετώντας αυτές τις απόψεις του ραβίνου, οι Νεοπαγανιστές προωθούν με τον τρόπο αυτό τα συμφέροντα του Σιωνισμού, που θέλει να καπηλευθεί την επιτυχία τού Χριστιανισμού. Εκτός κι αν έχουν λόγο να προωθούν (συγκαλυμμένα) τον Σιωνισμό...

2. Το κείμενο είναι ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ, χρησιμοποιώντας ως βάση τα όσα ισχυρίζονται οι εχθροί των Εβραίων. Προσέξτε φράσεις όπως αυτή: "αν σας πιστέψει κανείς". Μιλάει δηλαδή σύμφωνα πάντα με τη λογική των εχθρών του!

3. Φράσεις όπως αυτή: "Η πραγματική αντιμαχία σας με μας δεν είναι γιατί εμείς απορρίψαμε τον Χριστιανισμό, αλλά γιατί σας τον επιβάλλαμε!", δείχνει ότι ειρωνεύεται τους αντιπάλους του, ότι στρέφονται εναντίον τού Ισραήλ επειδή μισούν τον Χριστό, και ο Χριστός ήταν Εβραίος! Με δυο λόγια, κάνει ένα διαρκές λογοπαίγνιο, και στρέφει (φαινομενικά) τα λόγια τους εναντίον τους.

4. Τα υποθετικά και ρητορικά λόγια ενός αμυνόμενου Εβραίου, δεν αποτελούν και ιστορική αλήθεια περί του Χριστιανισμού, αλλά μια έκθεση εβραϊκών επιχειρημάτων!

5. Με το κείμενο αυτό και τις ..συγκαταβατικές αναφορές του στην ειδωλολατρία/παγανισμό, ο συγγραφέας «χτυπάει» ταυτόχρονα τόσο τους Χριστιανούς, όσο και τους απορρίπτοντες τον Χριστιανισμό ένεκα αρχαίων δογμάτων (παγανιστές), καθώς εκφράζεται από υποτιμητικά έως περιφρονητικά και για τους δύο. Εάν λοιπόν οι Νεοπαγανιστές ενθουσιάζονται με το κείμενο αυτό, είτε δεν το έχουν διαβάσει, είτε δεν κατανοούν τι διαβάζουν (συνήθως το δεύτερο συμβαίνει με αυτούς).

6. Τέλος, αναρωτιέται κανείς γιατί αποδέχονται την Εβραϊκή δικαιολογία ως Εβραϊκή επιτυχία και ονομάζουν -ελαφρά τη καρδία- τον Χριστιανισμό Εβραϊκή αίρεση… Θα περίμενε κανείς να επιχειρήσουν να διαψεύσουν τον ραβίνο, να «διεκδικήσουν» ΑΥΤΟΙ ως «αυθεντικοί Έλληνες» την επιτυχία τού Χριστιανισμού, μιας και το Ευαγγέλιο γράφτηκε και κηρύχθηκε στα Ελληνικά… Έτσι στερούν από την Ελλάδα τη μεγαλύτερη επιτυχία, την τιμή και πνευματική κατάκτηση όλων των λαών και όλων των εποχών: Τη διάδοση τού Ευαγγελίου.

 

Ο Ραβίνος αυτός, με το κείμενό του, μετά από την ενθουσιώδη υποδοχή του κειμένου αυτού από τους Νεοπαγανιστές, ένα πράγμα αποδεικνύει: Ότι είναι πολύ ευφυέστερος από τους Νεοπαγανιστές, και ότι η ήττα τους είναι δεδομένη από τον Σιωνισμό που τόσο λένε ότι μισούν. Αυτό αποδεικνύεται από την ηττοπαθή αποδοχή του κειμένου αυτού, που τους κοροϊδεύει, τους βρίζει, τους υποτιμάει, εξυψώνει τους μεγαλύτερους (υποτίθεται) εχθρούς τους, και όμως το αποδέχονται και το διαδίδουν με τόσο ενθουσιασμό!

Δεν μπορεί βέβαια κάποιος να περιμένει ευφυέστερη συμπεριφορά από ανθρώπους που λατρεύουν είδωλα και δαίμονες!

Ακολουθεί η παράθεση/ισχυρισμός του Ραββίνου:

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

Από πού ήρθε αυτή η Θρησκεία; Ποιος την δημιούργησε; Και ΓΙΑΤΙ;

Δημοσιεύτηκε στο THE CENTURY MAGAZINE, τον Ιανουάριο του 1928.

από τον ραββίνο Marcus Eli Ravage

"Φυσικά και μας απεχθάνεστε. Δεν υπάρχει λόγος να το αμφισβητείτε αυτό. Γι' αυτό ας μη χάνουμε τον καιρό μας με αμφισβητήσεις και δικαιολογίες. Ξέρετε πολύ καλά ότι έτσι είναι, και εγώ το γνωρίζω αυτό και εμείς καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Σίγουρα, κάποιοι από τους καλύτερους φίλους σας είναι Εβραίοι και όλα τα σχετικά. Το έχω ξανακούσει αυτό και πάνω από μια φορά, τουλάχιστον έτσι νομίζω. Και γνωρίζω επίσης, ότι δεν εννοείτε εμένα προσωπικά -"εμένα" εννοώντας οποιονδήποτε Εβραίο σαν ατομική προσωπικότητα- όταν εκτοξεύετε αυτά εναντίον μας με τον υγιεινό σας τρόπο, γιατί εγώ είμαι, τέλος πάντων, τόσο διαφορετικός, σαν να μην το ξέρατε, σχεδόν εξίσου καλός σαν εσάς. Η μικρή αυτή εξαίρεση δεν με γεμίζει, ωστόσο, με ευγνωμοσύνη -αλλά ας τα αφήσουμε αυτά για τώρα. Είναι το επιθετικό, ανερχόμενο, καταπιεστικό, υλιστικό είδος που απεχθάνεστε- αυτούς, που με μια λέξη, σας υπενθυμίζουν τόσο πολύ τη δική σας ανερχόμενη γενιά. Κατανοούμε απόλυτα ο ένας τον άλλον. Δεν σας κατηγορώ.

Μα το Θεό, δεν κατηγορώ κανένα που δεν του αρέσει κάποιος. Αυτό όμως που μου προκαλεί το ενδιαφέρον σε όλη αυτήν την αντι-Εβραϊκή υπόθεση, όπως εσείς το παρουσιάζετε, είναι η πλήρης έλλειψη θάρρους. Αυτός ο πλάγιος και σχετικός τρόπος τον οποίο χρησιμοποιείτε, μεταχειριζόμενοι τέτοιες διάτρητες δικαιολογίες που φαίνεστε να πάσχετε από προβλήματα ευσυνειδησίας τόσο έντονα, που αν η όλη παράσταση δεν ήταν τόσο τραγελαφική, θα ήταν εκνευριστική.

Δεν είναι ότι είστε ερασιτέχνες: ασχολείστε με αυτό πάνω από δεκαπέντε αιώνες. Όμως παρακολουθώντας και ακούγοντας τα παιδικά σας προσχήματα, σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι εσείς οι ίδιοι δεν γνωρίζετε για πιο πράγμα πρόκειται. Μας σιχαίνεστε, αλλά δεν μπορείτε ξεκάθαρα να πείτε το γιατί. Σκέφτεστε μια νέα δικαιολογία -αιτία την ονομάζεται- κάθε μέρα. Έχετε συσσωρεύσει δικαιολογίες για τον εαυτό σας αυτά τα εκατοντάδες χρόνια και κάθε νέο σας εύρημα είναι περισσότερο γελοίο από το προηγούμενο και κάθε καινούρια δικαιολογία αντιφάσκει και εξουδετερώνει την προηγούμενη.

Πριν από λίγα σχετικά χρόνια, συνήθιζα να ακούω ότι ήμαστε σκαφτιάδες χρημάτων και εμπορικοί υλιστές. Τώρα διαδίδεται το παράπονο ότι κανένα έργο τέχνης και κανένα επάγγελμα δεν είναι ασφαλές ενάντια στην Εβραϊκή εισβολή.

Εμείς είμαστε, αν σας πιστέψει κανείς, συγχρόνως και προσηλωμένοι στη φυλή μας και αφιερωμένοι σε αυτήν και μη αφομοιώσιμοι επειδή δεν συνάπτουμε γάμους με σας, και ταυτόχρονα είμαστε αναρριχητές και καταπιεστές και μια απειλή στην φυλετική σας ακεραιότητα.

Το επίπεδο διαβίωσής μας είναι τόσο χαμηλό που εμείς δημιουργούμε τις δικές σας εξαθλιωμένες συνοικίες και τις απάνθρωπες βιομηχανίες σας, και ταυτόχρονα τόσο υψηλό που σας διώχνουμε από τις ακριβότερες περιοχές σας.

Αποφεύγουμε το πατριωτικό μας καθήκον σε καιρό πολέμου γιατί είμαστε ειρηνόφιλοι από τη φύση μας και από παράδοση, αλλά ταυτόχρονα είμαστε οι αρχι-συνωμότες των συμπαντικών πολέμων και οι κύριοι χρηματοδότες των πολέμων αυτών - ανατρέξατε στο τελευταίο Dearborn Independent καθώς και στα Πρωτόκολλα των Γερόντων της Σιών.

Είμαστε συγχρόνως οι ιδρυτές και ηγέτες του καπιταλισμού αλλά και οι κύριοι υποκινητές των επαναστάσεων εναντίον του καπιταλισμού.

Δίχως αμφιβολία, η ιστορία δεν έχει να επιδείξει άλλο παράδειγμα, σαν εμάς, για την προσαρμοστικότητα!

Και ναι! Παρ' ολίγο να ξεχάσω την αιτία όλων των αιτιών. Εμείς είμαστε οι ξεροκέφαλοι άνθρωποι που ποτέ δεν δέχθηκαν τον χριστιανισμό, και εμείς είμαστε οι εγκληματίες που σταύρωσαν τον ιδρυτή του.

Όμως μπορώ να σας πω ότι αυτόαπατάστε. Σας λείπει είτε η αυτογνωσία είτε το θάρρος να αντιμετωπίσετε με αντικειμενικότητα τα γεγονότα και να σταθείτε μπρος στην αλήθεια. Απεχθάνεστε τον Εβραίο όχι επειδή, όπως ίσως κάποιοι από σας να νομίζουν, αυτός σταύρωσε τον Ιησού αλλά γιατί αυτός τον γέννησε. Η πραγματική αντιμαχία σας με μας δεν είναι γιατί εμείς απορρίψαμε τον Χριστιανισμό, αλλά γιατί σας τον επιβάλλαμε!

Οι χλιαρές, αντικρουόμενες κατηγορίες σας εναντίον μας δεν είναι ένα μπάλωμα στην μαυρίλα της αποδεδειγμένης ιστορικής μας επιθετικότητας. Μας κατηγορείτε για την ανακίνηση της επανάστασης στη Μόσχα. Ας υποθέσουμε ότι αποδεχόμαστε την κατηγορία. Και λοιπόν; Συγκρινόμενο με το τι κατάφερε ο Παύλος, ο Εβραίος της Ταρσού, στη Ρώμη, ο ρωσικός ξεσηκωμός δεν αποτελεί παρά ένα καβγά του δρόμου.

Δημιουργείτε πολύ θόρυβο και εκφράζετε μεγάλη οργή για την ανάρμοστη Εβραϊκή επιρροή στα θέατρα και στους κινηματογράφους σας. Πολύ καλά. Δεκτό, το παράπονό σας, είναι βάσιμο. Αλλά τι είναι αυτό συγκρινόμενο με την συγκλονιστική μας επιρροή στις εκκλησίες σας, στα σχολεία σας, στους νόμους σας και στις κυβερνήσεις σας, και ακόμα και στις ίδιες τις σκέψεις σας που κάνετε κάθε μέρα;

Ένας αδέξιος Ρώσος παραχαράζει ορισμένα έγγραφα και τα δημοσιεύει σε ένα βιβλίο με το όνομα Τα Πρωτόκολλα των Γερόντων της Σιών, που δείχνουν ότι εμείς συνωμοτήσαμε για να επιφέρουμε τον τελευταίο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εσείς πιστεύετε αυτό το βιβλίο. Εντάξει. Για χάρη της συζήτησης εμείς υπογράφουμε την κάθε λέξη του. Είναι γνήσιο και αυθεντικό. Αλλά τι είναι αυτό πέρα από την αναμφισβήτητη ιστορική συνωμοσία που έχουμε πραγματοποιήσει, που δεν έχουμε ποτέ αρνηθεί γιατί εσείς δεν είχατε ποτέ το θάρρος να μας κατηγορήσατε γι' αυτό, και του οποίου η πλήρης καταγραφή υπάρχει για τον οποιοδήποτε να διαβάσει;

Αν πράγματι εννοείτε αυτά που λέτε όταν μιλάτε για Εβραϊκά σχέδια, να μην σας στρέψω την προσοχή σε ένα που αξίζει να αναφερθεί; Σε τι ωφελεί να χάνετε τα λόγια σας για τον ισχυριζόμενο έλεγχο της δημόσιας γνώμης από Εβραίους χρηματοδότες, ιδιοκτήτες εφημερίδων και κινηματογραφικούς μεγιστάνες, όταν μπορείτε πολύ απλά δίκαια να μας κατηγορήσετε για τον αποδεδειγμένο έλεγχο ολόκληρου του πολιτισμού σας από τα Εβραϊκά Ευαγγέλια;

Δεν έχετε ακόμα ξεκινήσει να εκτιμάτε το πραγματικό βάθος της ενοχής μας. Εμείς είμαστε παρείσακτοι. Εμείς είμαστε ταραξίες. Εμείς είμαστε υπονομευτές. Έχουμε πάρει τον φυσικό σας κόσμο, τα ιδανικά σας, τον προορισμό σας και έχουμε προκαλέσει τον όλεθρο. Εμείς βρισκόμαστε πίσω όχι μόνο από τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο αλλά πίσω σχεδόν από όλους σας τους πολέμους , πίσω όχι μόνο από τη Ρωσική αλλά και από κάθε μεγάλη επανάσταση της ιστορίας σας. Εμείς έχουμε επιφέρει τη διχόνοια και τη σύγχυση και την αγανάκτηση στην ιδιωτική και στην δημόσιά σας ζωή. Εξακολουθούμε να το κάνουμε. Κανείς δεν μπορεί να πει για πόσο καιρό θα εξακολουθούμε να το κάνουμε.

Ανατρέξετε λίγο πίσω και αναλογιστείτε τι έχει συμβεί. Δεκαεννέα αιώνες πριν, ήσαστε μια αθώα, ανέμελη, παγανιστική φυλή. Λατρεύατε αναρίθμητους θεούς και θεές, τα πνεύματα του αέρα, των τρεχούμενων νερών και του δάσους. Νιώθατε αδιάντροπη περηφάνια στη ομορφιά των γυμνών σας κορμιών. Χαράζατε μορφές των θεών σας καθώς και του προκλητικού ανθρωπίνου σώματος. Γοητευόσαστε με τις μάχες στις πεδιάδες, στις αρένες και στα πολεμικά εδάφη. Πόλεμος και σκλαβιά αποτελούσαν καθιερωμένους θεσμούς στα κοινωνικά σας συστήματα. Διασκεδάζοντας στις βουνοπλαγιές και στις πεδιάδες της εξοχής, ασχοληθήκατε με τη θεώρηση του θαύματος και του μυστηρίου της ζωής και θέσατε τα θεμέλια της φυσικής επιστήμης και φιλοσοφίας. Είχατε μια ευγενική, αισθησιακή κουλτούρα, ανεπηρέαστη από τις όποιες ενοχλήσεις μιας κοινωνικής συνειδήσεως ή από οποιεσδήποτε συναισθηματικές αμφισβητήσεις περί ανθρώπινης ισότητας. Ποιος ξέρει ποιο μεγάλο και δοξασμένο πεπρωμένο θα ήταν δικό σας αν σας αφήναμε ήσυχους.

Αλλά δεν σας αφήσαμε ήσυχους. Σας πήραμε από το χέρι και γκρεμίσαμε το όμορφο και ευγενικό οικοδόμημα που είχατε εγείρει, και αλλάξαμε ολόκληρη την πορεία της ιστορίας σας. Σας κατακτήσαμε όπως ποτέ καμιά δικιά σας αυτοκρατορία δεν υπέταξε την Αφρική ή την Ασία. Και το καταφέραμε αυτό δίχως στρατούς, δίχως σφαίρες, δίχως αίμα και αναταραχές, δίχως κανένα είδους εξαναγκασμού. Το καταφέραμε αποκλειστικά και μόνο με την ακαταμάχητη δύναμη του πνεύματός μας, των ιδεών μας, της προπαγάνδας μας.

Σας κάναμε τους πρόθυμους και ασυνείδητους φορείς της αποστολής μας σε ολόκληρο τον κόσμο, στις βαρβαρικές φυλές της γης, στις αναρίθμητες αγέννητες γενιές. Χωρίς να καταλάβετε πλήρως το τι σας κάναμε, γίνατε οι ενεργοί πράκτορες της φυλετικής μας παράδοσης, μεταφέροντας το ευαγγέλιο μας στις ανεξερεύνητες γωνιές του κόσμου.

Τα έθιμα της φυλής μας έχουν γίνει ο πυρήνας του ηθικού σας κώδικα. Οι νόμοι της φυλής μας έχουν μορφοποιήσει τη βάση όλων των συνταγμάτων σας και των νομικών σας συστημάτων. Οι θρύλοι μας και τα λαϊκά μας παραμύθια αποτελούν την ιερή, (απόρρητη) από γενεά σε γενεά γνώση, την οποία σιγοτραγουδάτε στα νήπιά σας. Οι ποιητές μας έχουν γεμίσει τα υμνολόγιά σας και τα προσευχητάριά σας. Η εθνική μας ιστορία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των παστόρων σας και των ιερέων σας και των μελετητών σας. Οι βασιλιάδες μας, οι πολιτικοί μας, οι προφήτες μας, οι πολεμιστές μας αποτελούν τους ήρωές σας. Η μικρή αρχαία μας χώρα είναι ο Ιερός σας Τόπος. Η εθνική μας λογοτεχνία είναι το Ιερό σας Βιβλίο (Βίβλος). Αυτά που σκέφτηκε και δίδαξε ο λαός μας έχουν ανεξίτηλα ενσωματωθεί τόσο στην ίδια σας την ομιλία όσο και στην παράδοσή σας, ώστε κανείς από σας δεν μπορεί να αποκαλείται μορφωμένος αν δεν γνωρίζει την εθνική μας κληρονομιά.

Εβραίοι τεχνίτες και Εβραίοι ψαράδες αποτελούν τους δασκάλους και τους αγίους σας, με αμέτρητα αγάλματα λαξευμένα με την μορφή τους και αναρίθμητες εκκλησίες αναγερμένες στην μνήμη τους. Μια Εβραία παρθένα ενσαρκώνει το ιδανικό σας για την γυναίκα. Ένας εβραίος επαναστάτης-προφήτης είναι η κεντρική μορφή της θρησκευτικής σας λατρείας. Έχουμε γκρεμίσει τα είδωλά σας, έχουμε παραμερίσει την εθνική σας κληρονομιά, και τα έχουμε αντικαταστήσει με το δικό μας Θεό και τις δικές μας παραδόσεις. Καμία κατάκτηση στην ιστορία μπορεί έστω αμυδρά να συγκριθεί με αυτήν την απόλυτη κατάκτησή μας πάνω σε σας.

Πώς το καταφέραμε; Σχεδόν κατά λάθος. Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν, στην μακρινή Παλαιστίνη, η θρησκεία μας είχε παραπέσει στην παρακμή και στον υλισμό. Έμποροι-χρηματιστές είχαν στην κατοχή τους τον ναό. Διεφθαρμένοι, εγωιστές ιερείς επέβαλλαν πρόστιμα στον λαό μας και πάχαιναν. Τότε ένας νεαρός ιδεαλιστής-πατριώτης ήρθε στην επιφάνεια και περιόδευσε τη χώρα καλώντας για μια αναγέννηση της πίστεως. Δεν είχε καμία πρόθεση να ιδρύσει κάποια νέα εκκλησία. Όπως όλοι οι προφήτες πριν από αυτόν, ο μόνος του στόχος ήταν να εξαγνίσει και να αναζωογονήσει την παλιά θρησκεία. Επιτέθηκε στους ιερείς και απομάκρυνε τους εμπόρους-χρηματιστές από τον ναό. Αυτό τον έφερε σε σύγκρουση με την καθιερωμένη τάξη και τα στηρίγματά της. Οι Ρωμαϊκές αρχές, που είχαν υπό την κατοχή τους τη χώρα, φοβούμενοι την επιθετική του επαναστατικότητα και εκλαμβάνοντάς την ως μια πολιτική προσπάθεια απομακρύνσεώς τους, τον συνέλαβαν, τον πέρασαν από δίκη και τον καταδίκασαν σε θάνατο δια της σταυρώσεως, έναν συνηθισμένο τρόπο εκτέλεσης της εποχής εκείνης.

Οι ακόλουθοι του Ιησού της Ναζαρέτ, κυρίως σκλάβοι και φτωχές γυναίκες, μέσα στο πένθος και την απογοήτευσή τους, στράφηκαν μακριά από τον κόσμο και μετασχηματίστηκαν σε μια αδελφότητα αποτελούμενη από ειρηνιστές μη-αντιδρώντες, μοιράζοντας την μνήμη του εσταυρωμένου ηγέτη τους και διαβιώνοντας μαζί κατά τρόπο κομμουνιστικό. Δεν ήταν παρά μια νέα αίρεση στην Ιουδαία, δίχως δύναμη και σημασία, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία.

Μόνο μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους, η νέα αυτή πίστη απέκτησε σημασία. Τότε, ένας πατριώτης Εβραίος ονομαζόμενος Παύλος ή Σαούλ συνέλαβε την ιδέα να ταπεινώσει την Ρωμαϊκή ισχύ καταστρέφοντας το ηθικό των στρατιωτών της με δόγματα αγάπης και μη-αντίστασης, κηρυγμένα από την μικρή αίρεση των Εβραίων Χριστιανών. Έγινε ο Απόστολος των Εθνικών, αυτός που μέχρι τότε ήταν από τους πλέον δραστήριους διώκτες αυτής της ομάδας. Και τόσο καλά εκτέλεσε ο Παύλος την αποστολή του ώστε μέσα σε τέσσερις αιώνες η μεγάλη αυτοκρατορία που είχε κυριέψει την Παλαιστίνη μαζί με τον μισό κόσμο, μετατράπηκε σε σωρό από ερείπια. Και ο νόμος που βγήκε από τη Σιών έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρώμης.

Αυτή ήταν η αρχή της κυριαρχίας μας στον κόσμο σας. Μα ήταν μόνο μια αρχή. Από αυτό το σημείο και μετά, η ιστορία σας δεν παρά μια διαμάχη για κυριαρχία μεταξύ της παλαιάς παγανιστική σας ψυχή και της δικής μας Εβραϊκής ψυχής. Οι μισοί σας πόλεμοι, μεγάλοι και μικροί, είναι θρησκευτικοί πόλεμοι, που έχουν πραγματοποιηθεί βασιζόμενοι στην ερμηνεία ενός ή άλλου εδαφίου της διδασκαλίας μας. Δεν προλάβατε καλά καλά να απελευθερωθείτε από την πρωτόγονη θρησκευτική σας απλοϊκότητα και να επιχειρήσετε την εξάσκηση της παγανιστικής Ρωμαϊκής διδασκαλίας όταν ο Λούθηρος, οπλισμένος με τα δικά μας ευαγγέλια, σηκώθηκε να σας ρίξει κάτω και να ενθρονίσει την δική μας κληρονομιά. Πάρτε τις τρεις κύριες επαναστάσεις των σύγχρονων καιρών - την Γαλλική, την Αμερικάνικη και την Ρωσική. Τι αποτελούν παρά τον θρίαμβο της Εβραϊκής ιδέας για κοινωνική, πολιτική και οικονομική δικαιοσύνη.

Και το τέλος είναι ακόμα πολύ μακριά. Εξακολουθούμε να κυριαρχούμε πάνω σας. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή οι εκκλησίες σας είναι τεμαχισμένες από τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Φανατικών και Μοντερνιστών, ή με άλλα λόγια μεταξύ αυτών που κρέμονται κατά γράμμα στις διδασκαλίες μας και στις παραδόσεις μας και αυτών που προσπαθούν με αργά βήματα να μας αποβάλλουν. Στην Dayton, Tennessee, μια κοινωνία μεγαλωμένη με την Βίβλο, απαγορεύει την διδασκαλία της επιστήμης σας γιατί έρχεται σε αντίθεση με την δική μας Εβραϊκή εκδοχή για την προέλευση της ζωής. Και ο Mr.Bryan, ο αρχηγός του αντί-Εβραϊκού Ku Klux Klan στο Εθνικό Δημοκρατικό Συνέδριο, δίνει την υπέρτατη μάχη της ζωής του για δικό μας λογαριασμό, χωρίς να αντιληφθεί την αντίφαση. Ξανά και ξανά η Πουριτανική κληρονομιά της Ιουδαίας ξεσπά κατά κύματα στην λογοκρισία των θεαμάτων, σε Κυριακάτικους ηθικούς νόμους και σε εθνικά απαγορευμένες πράξεις. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, εσείς σαχλαμαρίζετε με την Εβραϊκή επιρροή στις ταινίες!

Είναι να απορεί κανείς γιατί μας απεχθάνεστε; Έχουμε βάλει εμπόδιο στην πρόοδό σας. Σας έχουμε επιβάλλει ένα ξένο βιβλίο και μια ξένη πίστη που δεν μπορείτε να χωνέψετε, που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την γηγενή σας ψυχή, που σας έχει μόνιμα σε μια κατάσταση ασθενείας και που δεν έχετε τη δύναμη ούτε να απορρίψετε ούτε όμως και πλήρως να αποδεχτείτε.

Στην ουσία, βέβαια, ποτέ δεν δεχτήκατε τα Χριστιανικά μας διδάγματα, Στην καρδιά σας παραμένετε παγανιστές. Εξακολουθείτε να αγαπάτε τον πόλεμο, τις χαραγμένες μορφές και τον ανταγωνισμό. Εξακολουθείτε να περηφανεύεστε για το γυμνό ανθρώπινο σώμα. Η εθνική σας συνείδηση, παρ' όλη την δημοκρατία και τις κοινωνικές επαναστάσεις, παραμένει ένα αξιολύπητο ατελές αντικείμενο. Εμείς απλά έχουμε διαιρέσει την ψυχή σας, έχουμε προκαλέσει σύγχυση στις ορμές σας, έχουμε παραλύσει τις επιθυμίες σας. Στη μέση της μάχης είστε υποχρεωμένοι να γονατίζετε κάτω σε αυτόν που σας πρόσταξε να γυρίσετε το άλλο μάγουλο, που είπε να μην Αντισταθείτε σε κανένα κακό και Ευλογημένοι είναι οι ειρηνοποιοί. Μέσα στον πόθο σας για απόκτηση, ενοχλείστε ξαφνικά από κάποια ανάμνηση από τις ημέρες του κατηχητικού περί καμία έγνοιας για την επόμενη μέρα. Στις βιομηχανικές σας μάχες, όταν θα τσακίζατε μια απεργία δίχως τύψεις, ξαφνικά θυμόσαστε ότι οι φτωχοί είναι ευλογημένοι και ότι οι άνδρες είναι αδέλφια στην Πατρότητα του Κυρίου. Και καθώς είστε έτοιμοι να υποκύψετε στον πειρασμό, η Εβραϊκή σας εξάσκηση ακουμπά ένα αποτρεπτικό χέρι στον ώμο σας και εκσφενδονίζει το υπερχειλισμένο ποτήρι μακριά από τα χείλη σας. Εσείς οι Χριστιανοί δεν έχετε ποτέ εκχριστιανιστεί. Σε αυτό το σημείο έχουμε αποτύχει. Αλλά όμως έχουμε καταστρέψει για πάντα τη χαρά του παγανισμού για σας.

Έτσι λοιπόν γιατί να μην μας απεχθάνεστε; Αν βρισκόμαστε εμείς στη δική σας θέση κατά πάσα πιθανότητα θα απεχθανόμαστε εσάς πιο έντονα απ' ότι εσείς εμάς. Όμως εμείς δεν θα είχαμε πρόβλημα να σας πούμε το γιατί. Δεν θα ανατρέχαμε σε υπεκφυγές και σε διάφανα προσχήματα. Με εκατομμύρια αξιοσέβαστους Εβραίους καταστηματάρχες γύρω μας δεν θα προσβάλλαμε την νοημοσύνη σας και την δική μας εντιμότητα ισχυριζόμενοι ότι ο κομμουνισμός είναι μια Εβραϊκή φιλοσοφία. Και με εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους και αδέκαρους Εβραίους μικροπωλητές και εργάτες δεν θα γελοιοποιούμασταν ισχυριζόμενοι ότι ο καπιταλισμός είναι ένα Εβραϊκό μονοπώλιο. Όχι, θα πηγαίναμε κατευθείαν στο θέμα. Θα ατενίζαμε σκεπτικά αυτήν την μπερδεμένη, αναποτελεσματική αταξία που ονομάζουμε πολιτισμό, αυτό το μισό-Χριστιανικό μισό-παγανιστικό συνονθύλευμα, και - με τις θέσεις μας αντεστραμμένες - θα σας λέγαμε στα ίσα: Για αυτό το χάλι, ευχαριστούμε εσάς, τους προφήτες σας και την Βίβλο σας."

Δημιουργία αρχείου:29-1-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 29-1-2005.

ΕΠΑΝΩ