Νεοπαγανιστικές απάτες Απάντηση στις ψευδείς συκοφαντίες τού Νεοπαγανισμού

Επιστροφή στην ενότητα περί Νεοπαγανιστών

Παγανιστικό ρεζίλεμα στην εκπομπή του Χαρδαβέλα

Μετά από τηλεοπτικές εκπομπές του κου Χαρδαβέλα, όπου εμφανίσθηκαν γνωστοί Νεοπαγανιστές για να πουν την "βαρύνουσα" γνώμη τους, μας έλεγαν ακόμα και άνθρωποι άσχετοι με το ζήτημα, για το πόσο ανόητοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, και για το πόσο γέλιο έκαναν με όσα έλεγαν! Κατάφεραν για μια φορά ακόμα να γίνουν δημόσια ρεζίλι.

Οι δύο εκπομπές του Δημοσιογράφου κ. Χαρδαβέλλα στις ημερομηνίες  2/4/2005 και 9/4/2005, είχαν ως θέμα μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τον μύθο του Κώδικα Ντα Βίντσι. Γι' αυτό το θέμα έχει ήδη δημοσιεύσει αρκετά ο Ανώνυμος Απολογητής.

Είναι ένα προσφιλές αντικείμενο της παραφιλολογίας, το οποίο κατά τη γνώμη κάποιων και εντελώς αστήριχτα από πλευράς στοιχείων, μπορεί να αποκαλύψει «μυστικά» που φανερώνουν πως η Θεοΐδρυτη Εκκλησία στην οποία ανήκουν οι Χριστιανοί, δεν είναι παρά μια απάτη αφού ο Ιησούς ήταν ένας απλός άνθρωπος και τίποτα παραπέρα.

Όπως λένε αυτοί οι οπαδοί των αστυνομικών μυθιστορημάτων, αυτό «είναι ήδη γνωστό στην Εκκλησία, αλλά το κρύβουν επιμελώς ώστε να μην φύγουν οι πιστοί και τα έσοδα από αυτήν».

Φυσικά κάτι τέτοιο είναι εντελώς άτοπο, αφού η Εκκλησία μέσα στους αιώνες της ζωής της, έχει αντιμετωπίσει χωρίς να φοβηθεί, πολύ σοβαρότερους αντιπάλους από τους συγκεκριμένους, που το μόνο τους επιχείρημα είναι οι συνεχείς υπερβάσεις της κοινής λογικής και τα διαρκή άλματα από τη μία αστήρικτη υπόθεση στην άλλη.

Είναι χαρακτηριστικές οι διατυπώσεις των υποστηρικτών αυτών των μυθευμάτων στα βίντεο που προβάλλονταν στη 2η εκπομπή, όπου ξεκινώντας με τη φράση «ο θρύλος λέει» (δέχονταν δηλ. και οι ίδιοι ότι ως βάση παίρνουν φήμες που χάνονται εν μέσω των αιώνων) συνέχιζαν με αρκετά «ΑΝ ισχύει το τάδε και ΑΝ ισχύει το δείνα» και κατέληγαν σε ένα μεγαλοπρεπές, συμπερασματικό «ΑΡΑ», με τέτοια σιγουριά, που και ο πιο καλόπιστος ακροατής θα απορούσε για το τι θα μπορούσε να αποδειχτεί από τόσο αυθαίρετους συλλογισμούς.

Αυτά τα βίντεο, στην πραγματικότητα, αποτελούσαν τη μεγαλύτερη δυσφήμηση των υποστηρικτών των «κρυμμένων μυστικών» και τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι πρόκειται για πραγματικά πλανεμένους οπαδούς μυθιστορημάτων, που έχουν μπερδέψει την επιστημονική έρευνα με την επιστημονική φαντασία…

Το παρόν κείμενο, αναφέρεται σε τμήμα των εκπομπών, όπου ανάμεσα σε άλλα, παρουσιάστηκαν εντελώς διαστρεβλωμένα, χωρία του Ευαγγελίου. Αυτά αναφέρθηκαν είτε στα βίντεο, είτε από γνωστούς νεοπαγανιστές που εμφανίζονται διαρκώς στα τηλεοπτικά κανάλια και προσπαθούν να αλλοιώσουν με πρόχειρο και ερασιτεχνικό μεν τρόπο τα Ευαγγέλια, παρόλα αυτά όμως, επικίνδυνο, στην περίπτωση που κάποιος μη υποψιασμένος ακούσει τα όσα λένε.

Η προχειρότητα στην παραποίηση των χωρίων είναι ενδεικτική του επιπέδου της «φιλοσοφίας» στην οποία πιστεύουν:

 

1η Διαστρέβλωση:

Αναφέρουν με βεβαιότητα (!!!) Ότι τα Ευαγγέλια γράφτηκαν τον 3ο με 4ο αιώνα!

Άραγε δεν έχουν υπόψη τους, τους σωσμένους Πάπυρους με τμήματα του Ευαγγελίων που χρονολογούνται από τις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. (και για μερικούς ερευνητές ακόμα πιο πριν);

Όπως ο «Πάπυρος 64» (p64) που περιέχει τμήμα από το κατά Ματθαίον και χρονολογείται ως προερχόμενο τουλάχιστο από τον 2ου αιώνα;

http://members.aol.com/User192905/photos/P64.htm

Όπως ο «Πάπυρος 46» (p46) που περιέχει τμήμα από επιστολή του Παύλου και χρονολογείται ως προερχόμενο τουλάχιστο από τον 2ου αιώνα;

http://members.aol.com/user192905/photos/P46.htm

Όπως ο «Πάπυρος 66» (p66) που περιέχει σχεδόν ολόκληρο το κατά Ιωάννην επίσης του 2ου αιώνα;

http://members.aol.com/User192905/photos/P66.htm

Όπως ο «Πάπυρος 52» (p52) που περιέχει τμήμα από το κατά Ιωάννην και αποτελεί το παλαιότερο σωσμένο χειρόγραφο με χρονολόγηση περί το 120 μ.Χ.!;

Δηλ. ίσως και 30 χρόνια μετά τη συγγραφή του τελευταίου Ευαγγελίου;

http://www.kchanson.com/ANCDOCS/greek/johnpap.html

Άραγε δεν έχουν υπόψη τους, ότι οι Πατέρες της Εκκλησίας αναφέρουν αποσπάσματα των Ευαγγελίων ήδη από τον 2ου αιώνα; Όπως για παράδειγμα:

Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, γεννηθείς στην Αθήνα το 150 μ.Χ.

Ο Ωριγένης γεννηθείς στην Αλεξάνδρεια το 183 μ.Χ.

Πώς είναι δυνατόν να γράφτηκε η Κ.Δ. τον 3ο ή 4ο αιώνα τη στιγμή που στα έργα τους βρίσκουμε χωρία και αναφορές στα βιβλία της Κ.Δ. ΗΔΗ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2ου αιώνα;

Πως είναι δυνατόν να γράφτηκε η Κ.Δ. τον 3ο ή 4ο αιώνα τη στιγμή που υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που πλησιάζουν σε απόσταση μερικών δεκαετιών την εποχή που η επιστήμη υποστηρίζει ότι γράφτηκαν τα πρωτότυπα κείμενα;

Δεν ξέρουν τις αναλύσεις ειδικών Παπυρολόγων, για την αρχαιότητα των Ευαγγελίων, σαν αυτού, τη συνέντευξη του οποίου έχουμε δημοσιεύσει σε σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας μας;

Όμως ήδη έχουν αποδείξει τα επίπεδα αυθαιρεσίας στις διατυπώσεις τους.

 

2η Διαστρέβλωση:

Το κλασικό πλέον ερώτημα που αγγίζει τα όρια της βλακείας:

Που ήταν ο Χριστός από 12ετής στο ναό μέχρι τα 30 του έτη;

Στο ερώτημα αυτό έχουμε ήδη απαντήσει στο σχετικό μας άρθρο: Τα "χαμένα" 18 χρόνια του Χριστού.

 

3η Διαστρέβλωση:

Υπονόησαν ότι τη νύχτα της σύλληψης του Χριστού, ο Χριστός είχε ερωτικές σχέσεις με έναν γυμνό νεαρό.

Σε αυτή τη βλάσφημη διαστρέβλωση, απαντήσαμε στο άρθρο μας: Ο Νεανίας με το σεντόνι

 

4η Διαστρέβλωση:

Υποστήριξαν ότι ο Χριστός... παντρεύτηκε στο γάμο της Κανά (!!!)

Την απάντηση σε αυτό, θα τη βρείτε στο άρθρο μας: Ποιος παντρεύτηκε στο γάμο της Κανά;

 

5η Διαστρέβλωση:

Είπαν ότι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, την Παναγία τη... φίλησε, και ότι εκείνη του είπε ότι το φιλί του ήταν... "ποταπό"!!!

Την απάντηση σε αυτή τη "σούπερ ανοησία", θα τη βρείτε στο θέμα μας: Ο ασπασμός στην Παναγία.

 

Επίλογος

Όποιος έχει συζητήσει με τους Παγανιστές ή έχει παρακολουθήσει συζητήσεις τους ή ανταλλαγές μηνυμάτων στο διαδίκτυο, θα έχει καταλάβει, ότι ποτέ δεν συζητούν αλλά μονίμως φιλονικούν και επιτίθενται.

Δεν επιχειρηματολογούν επί της ουσίας, αλλά απλώς παραθέτουν τα παραποιημένα κείμενά τους με μόνο σκοπό τον αιφνιδιασμό των συζητητών.

Ο Χριστιανισμός, πάντα παλεύει τίμια, στηριγμένος σε στοιχεία και βιβλιογραφία.

Όμως δεν τους ενδιαφέρει αυτό: δυστυχώς, έχουν ένα τεράστιο κίνητρο, μεγαλύτερο και από το να κερδίσουν μια συζήτηση:

Να σπείρουν την αμφιβολία. Αυτός είναι ο σπουδαιότερος σκοπός τους. Να σπείρουν αμφιβολία με  κάθε τρόπο σε ανθρώπους που κάνουν το λάθος να εμπλακούν στις κουβέντες τους. Οι παγανιστές, έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να μαζεύουν αποσπάσματα αποκομμένα από το γενικό νόημα, και να τα παραποιούν.

Αν δει κανείς τα παραπάνω, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι απαντήσεις είναι προφανείς και δικαιώνουν βέβαια την πίστη μας. Όμως ο σκοπός τους δεν είναι να παρασύρουν τον έχοντα γνώση Χριστιανό αλλά να πλανέψουν και να παραπληροφορήσουν τον χλιαρό ή αδιάφορο χριστιανό που δεν έχει ενδιαφερθεί για τις βασικές γνώσεις.

Το παράδειγμα αυτό, αποδεικνύει περίτρανα ένα πράγμα:

Δυστυχώς,

Δεν φταίει ότι δεν γνωρίζουν να διαβάζουν

Δεν φταίει ότι είναι απλώς αφελείς

Δυστυχώς, φταίει ότι ο σκοπός τους είναι να διαβάλλουν το λόγο του Θεού και να γεμίσουν αμφιβολία όσο περισσότερους πιστούς μπορέσουν, πείθοντάς τους ότι η πίστη τους είναι αστήρικτη και το Ευαγγέλιο κακώς ερμηνευμένο.

Για το λόγο αυτό άλλωστε όταν κάποιος βρεθεί απέναντί τους και γνωρίζει την αλήθεια και την παρουσιάσει, δεν δευτερολογούν, αλλά προχωρούν στην επόμενη λασπολογία, μέχρι να βρεθεί κάποιο σημείο που ο «αντίπαλος» να μην το θυμάται ή να μην το έχει υπόψη του.

Η τακτική αυτή, τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους και φανερώνει το πόσο φανατικοί είναι.

Papyrus 52

Δημιουργία αρχείου:15-4-2005.

Τελευταία ενημέρωση: 15-4-2005.

ΕΠΑΝΩ