Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας

Κεντρική Σελίδα

Ανατολικές θρησκείες

Σύγχρονες ανθρωποθυσίες του Ινδουϊσμού * Κανίβαλλοι Νεκροφάγοι Ασκητές του Ινδουϊσμού * Ζευγάρι Ινδουϊστών αυτοκτόνησαν με αποκεφαλισμό σε τελετή θυσίας στον "θεό" τής καταστροφής τον Σίβα

Ινδία: Αποκεφάλισαν γυναίκα και την θυσίασαν σε τελετή στην Ινδία

Ανθρωποθυσίες: Μία συνηθισμένη Ινδουϊστική τελετή

 

Αναδημοσίευση από: https://www.ieidiseis.gr

 

Η 64χρονη Σάντι Σο δολοφονήθηκε και αποκεφαλίστηκε με ματσέτα το 2019 σε ναό στην βορειοανατολική Ινδία.

 

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Ινδία καθώς «θυσίασαν» σε θρησκευτική τελετή μια 60χρονη, το ακέφαλο πτώμα της οποίας βρέθηκε πριν από 4 χρόνια σε ινδουιστικό ναό.

Η 64χρονη Σάντι Σο δολοφονήθηκε και αποκεφαλίστηκε με ματσέτα το 2019 σε ναό της πόλης Γκουαχάτι στο κρατίδιο Άσαμ της βορειοανατολικής Ινδίας.

Η αστυνομία δεν είχε εξιχνιάσει την υπόθεση μέχρι που το πτώμα αναγνωρίστηκε τελικά τον Ιανουάριο επιτρέποντας την έναρξη νέας έρευνας και τη σύλληψη των υπόπτων.

Πέντε άνδρες «είχαν προμελετήσει τον φόνο της γυναίκας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας της Γκουαχάτι, ο Ντιγκάντα Μπαράχ.

«Συνολικά συμμετείχαν 12 άτομα», πρόσθεσε ο ίδιος. Η αστυνομία αναζητά τους 7 συνεργούς των συλληφθέντων που εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Ένας από τους πέντε υπόπτους που συνελήφθησαν, ο 52χρονος Πραντίπ Πατάκ, φέρεται να ενορχήστρωσε τη θυσία του θύματος στο πλαίσιο θρησκευτικής τελετής που διοργανώθηκε για τον εορτασμό της επετείου του θανάτου του αδελφού του, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.

«Ο κατηγορούμενος πίστευε ότι αυτή η θυσία θα καθησύχαζε την ψυχή του νεκρού», εξήγησε.

Η Εθνική Υπηρεσία Ποινικού Μητρώου έχει καταγράψει 103 περιπτώσεις ανθρωποθυσιών στη χώρα μεταξύ 2014 και 2021, που τις περισσότερες φορές διαπράχτηκαν στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετουργιών.

Αυτές οι τελετές συναντώνται συχνότερα σε απομακρυσμένες περιοχές ή εκεί όπου κατοικούν φυλές και όπου είναι συνηθέστερος ο αποκρυφισμός και η μαγεία.

Το 2022, δύο άνδρες συνελήφθησαν για τη δολοφονία ενός 6χρονου αγοριού στο Νέο Δελχί και εξήγησαν στην αστυνομία ότι είχαν θυσιάσει το παιδί στον θεό Σίβα με την ελπίδα ότι αυτή η ινδουιστική θεότητα θα τους βοηθούσε να αναρρώσουν.

Δημιουργία αρχείου: 6-4-2023.

Τελευταία ενημέρωση: 20-4-2023.

ΕΠΑΝΩ